Työssäni kuulen lähes päivittäin erilaisten ihmisten ihonhoitotottumuksista. Olen tavannut ihmisiä, jotka ovat koko ikänsä käyttäneet ihonsa puhdistamiseen pelkästään vettä ja saippuaa, sekä heitä, jotka eivät ole koskaan kuorineet ihoaan. Kuitenkin eniten yllätyn edelleen siitä, kun joku kertoo, ettei käytä lainkaan päivävoidetta. BB-voiteen alle iholle ymmärrettävästi riittää pelkkä seerumi, sillä BB-voide kosteuttaa ja suojaa ihoa, jos siinä on aurinkosuojakerroin. Mutta jos iholla ei ole yhtään mitään meikkiä eikä edes päivävoidetta, mistä iho saa tarvitsemansa kosteuden ja suojan? 


Päivävoiteen tärkeimpiin tehtäviin kuuluu ihon suojaaminen päivän rasituksilta, kuten stressiltä, kylmyydeltä, tuulelta, lialta, ilmansaasteilta ja auringon haitallisilta UV-säteiltä. Joku saattaa ajatella, että syys-talven pimeään aikaan aurinkosuoja ei ole yhtä tärkeä kuin kesäpäivän porottavassa auringonpaahteessa, mutta totuus on kuitenkin se, että altistumme UV-säteilylle ympäri vuoden. Ihana aurinkomme on ihon salakavalin vanhentaja, mutta osa UV-säteiden aiheuttamista pigmenttimuutoksista saattaa näkyä iholla vasta vuosien jälkeen. Vauriot ovat pysyviä, joten jo niiden ennaltaehkäisemiseksi on hyvä käyttää suojakertoimellista päivävoidetta. Jos päivävoiteessa ei ole aurinkosuojaa (kuten esimerkiksi luonnonkosmetiikan voiteissa yleensä), kannattaa tarkistaa meikkivoiteen suojakerroin. Toisaalta vaikka meikkivoide sisältäisikin suojan, päivävoide antaa iholle myös tehokasta kosteutusta ja estää kosteuden haihtumisen iholta. 


Saksalainen Phyris toi hiljattain markkinoille uuden Triple A -hoitolinjan, jonka tuotteissa on entistä suuremmat retinolipitoisuudet tuotekehityksessä käytetyn uusimman teknologian ansiosta.  A-vitamiini eli retinoli tunnetaan yhtenä harvoista kosmetiikan raaka-aineista, jolla on todistetusti ihon ikääntymistä hidastavia vaikutuksia. Retinolilla on tehokkaasti ihoa uudistava sekä ryppyjä ja juonteita silottava vaikutus. Lisäksi se parantaa ihon joustavuutta sekä kosteuttaa ja pehmentää ihoa. A-vitamiini vilkastuttaa myös kollageenin ja hyaluronihapon muodostumista ihossa. Retinoli sopii ihonhoitotuotteissa yli 25-vuotiaille, sillä siitä ei ole hyötyä ennenkuin iholla on selkeitä ikääntymisen merkkejä. 

Phyriksen Triple A -linjassa yhdistyy kolmen retinolin yhdistelmä: Tuotteissa on A-vitamiinia klassisessa muodossaan, mutta lisäksi linjan tuotteet sisältävät liposomeihin kapseloitua retinolia. Liposomit pystyvät kuljettamaan A-vitamiinin syvemmälle ihoon, jolloin sen vaikutus on tehokkain. Se tukee ihon kollageenisynteesiä useiden tuntien ajan ja taistelee tehokkaasti juonteiden syntymistä vastaan. Kolmas tuotteissa käytetty retinolin muoto on persikan mehusta saatava luonnollinen retinoli, joka suojaa ihoa vapailta happiradikaaleilta ja liialliselta kosteuden haihtumiselta. Retinoli-trion vaikutuksia täydentää niasiiniamidi (eli B3-vitamiini), joka muun muassa tasoittaa ihon väriä ja vahvistaa ihon luontaista suojaa. Niasiiniamidi myös parantaa A-vitamiinin siedettävyyttä herkällä iholla ja sopii käytettäväksi myös aurinkoiseen aikaan. Triple A -linjan tuotteet ovat hellävaraisia ja lupaavat vaikuttaa iholla 24 tuntia. 


Triple A -linjan hoitovoidetta löytyy kolmella eri täyteläisyydellä, jotka on kehitetty eri ihotyypeille. Retinol Cream on suunnattu kosteutta kaipaavalle ja normaalille iholle. Se sisältää retinoli-trion lisäksi muun muassa ihoa suojaavaa E-vitamiinia. Retinol Cream Rich on voiteista täyteläisin versio ja siksi suunnattu vaativalle ja kuivalle iholle. Rich -versio sisältää myös ihoa hoitavia öljyjä. Kevyin emulsiovoide Retinol Balm sopii erityisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle. Emulsion koostumusta on rikastettu leväuutteilla, jotka vilkastuttavat ihon aineenvaihduntaa.

Valitsimme voiteista maahantuojan kanssa blogiani varten testiin koostumukseltaan kevyimmän voiteen eli Retinol Balmin, jonka arvelimme sopivan normaali-sekaiholleni parhaiten. Voide on nyt ollut käytössäni kuukauden ajan, ja niinpä on aika jakaa kokemuksiani tästä tehovoiteesta.


Retinol Balmista löytää sekä voiteen ja geelin piirteitä: se kosteuttaa ihoa yhtä tehokkaasti kuin täyteläinen kosteusvoide, mutta tuntuu iholla kevyeltä kuin geeli. Lisäksi se levittyy iholle sujuvan sulavasti jättäen hipiän kuulaaksi ja napakaksi kuitenkaan ihoa liikaa kiristämättä. 

Ensimmäisinä testipäivinä annostelin voidetta aivan liian paljon, ja tajusin sen vasta kun meikkivoide alkoi rullautumaan levityshetkellä. Seuraavina aamuina otin purkista pienemmän voidenokareen, jonka huomasin riittävän kosteuttamaan koko kasvot. Sopivan annostelun jälkeen meikkivoidekin on tehnyt Retinol Balmin kanssa täydellistä yhteistyötä eikä kallisarvoista voidetta enää kulu hukkaan. 


Lopullinen tuomioni antaa Phyriksen Retinol Balmille anti-age-luksusvoiteen leiman, sillä voide hurmaa niin ulkoisella olemuksellaan kuin sisällölläänkin. Merkittävin todisteeni voiteen tehosta on pienen, aluillaan olevan otsaryppyni hälveneminen. En tiedä minne ryppyni on kadonnut, mutta otsaa kurtistamalla se ei ainakaan tule samalla lailla esiin kuin vielä kuukausi sitten. Jos saan pari vuotta lisäaikaa ennen kolmenkympin otsarypyn asettumista kasvoilleni, sehän kelpaa!

Triple A Retinol Balmin suositushinta 50ml koossa on 74 euroa. Phyris-tuotteet ovat saatavilla erikoiskoulutetuilta kosmetologeilta kautta maan. Lähimmän kauneushoitolasi voit tarkistaa täältä.

Mitkä ovat teidän kuningatarvoiteenne, jotka auttavat hälventämään juonteenalkuja ja ryppyjä? Entä huolestuttaako vanheneminen vai otatteko tulevat vuodet ilolla vastaan myös kasvoillenne?3 kommenttia:

 1. Pinkki purkki on ainakin valloittava, itselläni on yksi Phyriksen voide tällä hetkellä testissä ja se on ollut aivan ihana. Tarkoitettu juuri ikääntyvälle iholle. Itseäni ei niinkään juonteet haittaa, mutta se kimmoisuuden menetys, sen huomaa tässä iässä niin helposti. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin! Tuo purkki on ihana. Tulee oikein kuningatar-olo, kun tuota sivelee aamuisin :D

   Poista
 2. Eikös se A-vitamiini häviä saman tien, jos pakkausmuoto on purkki ja vieläpä läpikuultava?

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!