Uskoni luonnonkosmetiikkaan on vahvistunut tasaiseen tahtiin siitä saakka, kun kaksi vuotta sitten hyppäsin ensi kertaa luonnonkosmetiikan maailmaan. Normaalisti saatan hurahtaa asioihin nopeastikin, mutta tämä käännytys on tapahtunut hiljakseen. Kukaan ei varsinaisesti ole minulle luonnonkosmetiikkaa tuputtanut, mutta koska ihonhoito ja itsestä huoltapitäminen ovat minulle todella tärkeitä asioita, päädyin antamaan myös luonnonkosmetiikalle mahdollisuuden näyttää, mihin kaikkeen se pystyy. Sitä päätöstä en ole tämän kahden vuoden aikana katunut kertaakaan. 


Vaikka käytän ihonhoidossa paljon luonnonkosmetiikkaa, meikkituotteita kohtaan epäilykseni on aina ollut suuri. Vielä vuosi sitten ajattelin, etten tulisi koskaan löytämään luonnonkosmetiikan joukosta meikkejä, jotka pystyisivät samaan kuin selektiivinen kosmetiikka. Käytin siis tuolloin luonnollisia hoitotuotteita ihonhoidossa, mutta lätkin kasvoilleni meikkivoiteita, puutereita ja poskipunia, jotka olivat aivan tavallista kosmetiikkaa. Tämä siksi, että luonnonkosmetiikan meikit eivät olleet onnistuneet tarjoamaan minulle samaa mitä tavallinen kosmetiikka: pysyvyyttä, vaivatonta levittyvyyttä ja ironista kyllä, eivät myöskään luonnollista lopputulosta. Luonnonkosmetiikan meikit olivat tuntuneet kaikin puolin tönköiltä ja epäedukseen erottuvilta, vaikka ihonhoitotuotteiden tehoon jo uskoinkin.


Viime syksynä päätin, että tulevana vuotena (eli tänä vuonna) etsin käsiini luonnonkosmetiikan meikkimaailman aarteet, joilla voin korvata osan tavallisista kosmetiikkatuotteistani. "Matka" on ollut aika yllättävä. Olen tämän vuoden aikana löytänyt luonnonkosmetiikan parista muun muassa BB- ja CC-voiteita, jotka yltävät helposti tavallisten BB- ja CC-voiteiden rinnalle - osa viilettää vertailuissa jopa ohitse! Voisiko tästä päätellä, että luonnonkosmetiikan meikit ovat kehittyneet hurjasti vai onko minulta jäänyt epäluulojeni vuoksi moni toimiva meikkituote huomaamatta?


BB- ja CC-voiteiden jälkeen olen uskaltautunut kokeilemaan myös luonnonkosmetiikan poskipunia, korostuspuutereita ja huulipunia, vain tajutakseni sen, että niissä on todellakin potentiaalia! Epäilykseni luonnonkosmetiikan meikkien 100-0 häviöstä tavallista kosmetiikkaa vastaan on murentunut. Viimeistään Zuiin myötä ne murskautuivat täysin.


Miksikö? Kerron mielelläni. Olen vuosia hamstrannut muun muassa Diorin laadukkaita luomiväripaletteja. Omistan lukuisia paletteja ihanilla sävy-yhdistelmillä, ja kun minun täytyy loihtia upea silmämeikki, en ole kertaakaan ajatellut tekeväni sitä luonnonkosmetiikan luomiväreillä. En itselleni, enkä asiakkailleni. En ole suostunut uskomaan, että täyttä luonnonkosmetiikkaa oleva luomiväri pystyisi samaan, mihin esimerkiksi Dior kykenee. Selektiivisen kosmetiikan luomiväreissä riittää pigmenttiä ja pysyvyyttä, sen lisäksi ne vielä levittyvät kuin unelma. Tämä on liian iso haaste luonnonkosmetiikan valmistajille.


Vaan eipä ole. Sen todistaa australialainen luomusertifioitu kukkaismeikkisarja, Zuii. Ainutlaatuisen, luomusertifioiduista kukista valmistetun luomukosmetiikkasarjan meikit sisältävät ruusun terälehtiä, kamomillan kukkia ja jasmiinin nuppuja, unohtamatta mineraaleja, vitamiineja ja ravinnerikkaita öljyjä, jotka kaunistavat ja hellivät ihoa. Tuotteita ei testata eläimillä eikä niiden valmistuksessa käytetä talkkia, parabeeneja, geenimuunneltuja valmistusaineita, petroleum-öljyjä eikä SLS (Sodium Laurenth Sulphate) -kemikaaleja tai niiden johdannaisia. 


Zuiin valikoima on poikkeuksellisen laaja: kukkaisilmämeikkien, kuten ripsivärien, luomivärien ja silmänrajauskynien lisäksi sarja tarjoaa suuren valikoiman kasvo- ja huulimeikkejä: meikkipuutereita, poskipunia, meikkivoiteita, hohdepuutereita, peitekyniä sekä huulipunia.

Zuiin luomivärit ovat erinomainen esimerkki siitä, että myös luonnonkosmetiikan joukosta löytyy runsaspigmenttisiä luomivärejä, joilla saa halutessaan loihdittua upean silmämeikin. Luomivärit levittyvät kuin ammattilaistason meikit ja sävyjen intensiivisyyttä voi lisätä helposti. Mustard on vaalea, hennosti beigeen vivahtava sävy, joka toimii luomella loistavasti ainoanakin sävynä, kun pyritään mahdollisimman luonnolliseen lopputulokseen tai haetaan tasoitusta luomelle. Sävy antaa luomille kirkkautta ja tuo siten silmienkin värin paremmin esille. Mustard sopii kauniin hohtonsa vuoksi myös esimerkiksi kulmakarvojen alle ja silmän sisänurkkaan korostussävynä käytettäväksi.


Chesnut on lämpimän pähkinäinen sävy, mutta ei silti kovinkaan tumma. Mustard ja Chesnut ovatkin luonnollisuutensa vuoksi olleet minulla ahkerassa käytössä arkena. Molemmat toimivat upeasti nudemeikissä. Varsinkin päivettyneellä iholla kullanhohtoinen Chestnut näyttää ihastuttavalta.


Turkoosinvihreän sävyinen Jade antaa silmämeikkiin eksoottisen säväyksen ja tuo viehkeyttä juhlameikkiin tummemman sävyn kanssa käytettynä. Jos uskaltaa heittäytyä värien maailmaan, voi varjostuksen tehdä muullakin kuin utuisella mustalla tai tutulla ja turvallisella tummanruskealla: Esimerkiksi punertavan sävyisellä luomivärillä tehty varjostus saa turkoonsinvihreän sävyn pomppaamaan esiin vieläkin kauniimmin. Zuiin luomivärejä on helppo kerrostaa, joten tämänkin sävyn vahvuutta voi säädellä helposti. Heitän nämä ehdottomasti luonnonkosmetiikan luomiväriaatelistoon runsaspigmenttisyytensä, helpon levittyvyytensä sekä pitkäkestoisuutensa vuoksi. Joten kiitos Zuii, kun muutit mielipiteeni luonnonkosmetiikan luomiväreistä! 

Zuiin luomivärinapit 24 euroa. Värivalikoimaa pääsee kurkkailemaan esimerkiksi Biodellyssä

Onko Zuii teille tuttu? Entä luonnonkosmetiikan luomivärimaailma?


*Sävyt Mustard ja Chestnut saatu, Jade oma.
Sis. mainoslinkin.

6 kommenttia:

 1. Mustard on kyllä ihan kaikkein käytetyin luomiväri mulla. Tarvittaessa se toimii loistavasti myös korostuspuuterin sijasta poskipäillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin mulla :) Mustard on ihan ykkönen arkimeikissä, mutta käytän sitä usein korostussävynä vähän juhlavammassakin meikissä. Juuri sellainen sävy, jonka pitäisi löytyä jokaisen meikkipussista ;)

   Poista
 2. No on tuttu ja Zuiin meikkipuuteri on mielettömän hyvä! Tekis kyllä mieli kokeilla lisääkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Mulle heräsi myös näiden luomivärien jälkeen innostus kokeilla sarjan muitakin tuotteita :)

   Poista
 3. Poskipunat Mango ja Peach ovat huiput! Muitakin tuotteita täytynee hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Riitta! Itsekin aion ehdottomasti jatkaa kokeiluja Zuiin parissa. Zuiin poskipunat houkuttelevat minuakin, niitä kun on niin moni kehunut :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!