Selluliitti on yleinen vaiva, johon tarjotaan erilaisia ratkaisuja jatkuvalla syötöllä. 80-90% naisista kärsii selluliitista, ja moni langettaisikin tuolle piinaavalle paholaiselle ikuisen karkoituksen, jos vain löytäisi satavarman keinon sen hätistämiseen. Moni selluliittiin perehtynyt asiantuntija korostaa elämäntapojen, ruokailutottumusten ja päivittäisen liikunnan merkitystä, mutta aktiiviaineita sisältävät selluliittivoiteet voivat myös toimia tehokkaina boostereina, mikäli edellämainitut palaset ovat kohdillaan.


Selluliittia (eli ihonalaiseen sidekudokseen kertynyttä rasvaa, nestettä ja kuona-aineita) esiintyy myös hoikilla naisilla. Internet on pullollaan paparazzien kuvamateriaalia, jossa tunnetut laulajat ja näyttelijättäret tepastelevat rannalla muhkurat näkyvillä reisissä ja takapuolessa. Ohuessa ihossa selluliitti erottuu helpommin. Selluliitin syntyyn vaikuttaa muun muassa perimä, ruokavalio, stressi, uni ja hormonaaliset muutokset. Tupakointikin voi edesauttaa selluliitin syntymistä, sillä se heikentää verenkiertoa. Moni on varmasti kuullut myös liian tiukkojen vaatteiden vaikutuksesta: napakka paine heikentää elimistön nestekiertoa, joten löysiä vaatteita kannattaa suosia aina välillä. Selluliitti ei häviä sormia napsauttamalla, mutta näkemällä tarpeeksi vaivaa, tuloksia syntyy. Tärkeintä on ravinteikas ruokavalio ja liikunta. Myös riittävä veden juominen on erityisen tärkeää, jotta kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta.


Olen elävä esimerkki hoikasta ihmisestä, jolla on selluliittia. En kärsi siitä armottomasti, mutta sen verran kuitenkin, että erilaiset selluliittivoiteet ovat tulleet vuosien saatossa tutuksi. Vaikka en usko niiden voiteiden olemassaoloon, jotka yksinään onnistuisivat hävittämään selluliitin, kokeilen silti jatkuvasti erilaisia selluliittivoiteita. Niiden käytöstä on tullut pinttynyt tapa. Kun edellinen purkki loppuu, pyrin testaamaan jotain uutta. Haaveilen joka kerta uuden tuubiehdokkaan olevan "se oikea", mutta toistaiseksi en ole vielä saanut käsiini yksilöä, jolla oikeasti saisi selluliitin katomaan. Suurin osa voiteista kyllä napakoittaa ihoa välittömästi ja antaa siloisemman vaikutelman, mutta kuopat ovat kuin tatuoinnit: juurtuneet ihoon. Siksipä voitokkaaseen taisteluun tarvitaan muutakin kuin selluliittivoiteet.


Jostain treeniblogista joskus luin, että bloggaaja oli onnistunut tiukalla treenillä ja päivittäisellä ihon kuivaharjauksella hälventämään selluliittikuoppiaan. Olen myös ystäviltäni kuullut, että säännöllinen liikunta on silottanut appelsiini-ihoa. Minä olen huomannut runsaasta vedenjuonnista olevan apua. Kuona-aineet poistuvat kehosta vauhdilla, kun tankkaa vettä riittävästi. Joskus juon vettä jopa 3 litraa päivässä. Vesi auttaa myös ihoa pysymään paremmassa kunnossa, vaikka vedenjuonti ei kaikkia epäpuhtauksia ehkäisekään. Olen myös kuullut, että suihkussa kannattaa ongelma-alueelle suihkuttaa kylmää ja kuumaa vettä vuoronperään. Se auttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa aktivoitumaan. Olen tätäkin kokeillut, mutta en tarpeeksi monta viikkoa yhtäjaksoisesti, jotta olisin huomannut näkyviä tuloksia.

No7 -sarjan Smooth & Improve Cellulite Treatment -voiteen sain testattavakseni blogia varten. Voide lupaa kauniit reidet tehokkaiden aineosiensa, kuten santelipuu-uutteen, A-vitamiinin ja ihoa stimuloivan kofeiinin vaikutuksesta. Tuubin päässä on viisi hierovaa kuulaa, joiden avulla voide on tarkoitus hieroa ihoon, jotta vaikutukset ovat tehokkaammat. No7 Smooth & Improve Cellulite Treatment lupaa kiinteämmän tuntuisen ja tasaisemman näköisen ihon neljässä viikossa. Paras tulos luvataan, kun voidetta hierotaan iholle 2 minuutin ajan kahdesti päivässä.


Käytin voidetta yhden tuubillisen ja hieroin sitä ongelma-alueille iltaisin. Voiteen tuoksu oli No7-tuotteille ominaisesti miellyttävän raikas ja voide tuntui iholla mukavalta. Se myös levittyi iholle sulavasti ja jätti ihon kosteutetun tuntuiseksi. Tämän laskin plussaksi. Jotkut selluliittivoiteet kun ovat niin ohuita, että iho tarvitsee sen jälkeen vielä erillisen vartalovoiteen. 

Pidän No7-sarjan tuotteista (kuten aikaisemmista postauksistani käy ilmi), ja niin paljon kuin haluaisinkin sanoa tämän voiteen toimineen, en neljän viikon kuurin jälkeen kuitenkaan huomannut näkyviä tuloksia. Syy voi olla myös siinä, että käytin voidetta vain kerran päivässä ja myönnän, että usein hieroin voiteen ongelma-alueille käsin. Jokin pieni muhkura on saattanut hiuksenhienosti madaltua, mutta niin suuria eroja en ihossani huomannut, että ostaisin tuotteen uudelleen. Tämäkin yksilö jäi siis lähinnä mieltä parantavaksi kokeiluksi. 


No7 Smooth & Improve Cellulite Treatment on saatavilla 150ml tuubissa 24,90 euron hintaan. No7-tuotteet löydät muun muassa Anttiloista ja Helsingin keskustan, Tapiolan ja Itäkeskuksen Stockmann-tavarataloista.

Uskon, että säännöllisellä kuivaharjauksella saisin näkyvämpiä tuloksia, sillä kuivaharjaus kiihdyttää verenkiertoa ja edistää myös voiteiden vaikutusta. Kuivaharjauksessa en ole kuitenkaan vielä toistaiseksi onnistunut ryhdistäytymään. Tarkoitus on ollut jo pitkään ottaa se osaksi vartalonhoitorutiineja, mutta vielä ei ole "napannut". Sinä päivänä kun aloitan säännöllisen kuivaharjauksen, kerron siitä varmasti myös blogin puolella. Siihen asti jatkan selluliittivoiteiden käyttöä, veden juomista ja liikuntaa - vaikka ihan omaksi ilokseni.

Mitkä ovat teidän parhaimmat vinkkinne selluliitin hoitoon? Käytättekö selluliittivoiteita, entä uskotteko niiden toimivan?

6 kommenttia:

 1. En usko, että selluliittiin tehoaa mikään muu kuin ruokavalion fiksaaminen. Karkit, pullat, vaaleat leivät yms. turha pois, hiilaritietoisuutta muutenkin kehiin. Rasva palamaan, niin lähtee samalla selluliititkin, eli pitkäkestoista matalasykkeistä treeniä! Mutta pelkällä ruokavaliollakin saa ihmeitä aikaan.

  Mullekin valitettavasti tulee selluliittia heti, jos lihoan. Karppaamalla onnistun kyllä saamaan suurimman osan pois, mutta takaisin tulee, jos ruokavalio taas muuttuu. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oon aika samoilla linjoilla sun kanssa tuossa karkkien, pullien ja vaalean leivän pois jättämisessä. Ruokavaliolla on suuri merkitys! Vaalea leipä myös turvottaa ihan älyttömästi. Nykyään suosin ruisleipää. Treeni taitaa olla se paras keino hävittää muhkurat, terveelliseen ruokavalioon yhdistettynä. Selluliittivoiteet on toki "kiva lisä", joilla saa mielenrauhaa ja huijattua itselleen vähän napakamman tuntuisen ihon :D

   Poista
 2. Selluliitti on nimenomaan naisten 'vaiva' (kovastikaan ylipainoisilla miehillä sitä ei yleensä ole), eli liittyy vahvasti naisten hormonitoimintaan ja nimenomaan estrogeeniin. Jos siihen on voimakas taipumus, ei auta edes ruokavalion fiksaaminen tai yletön liikunta saamaan kaikkea pois. Selluliitin näkyvyyttä voi vähentää sillä, että lihaksen ja ihon väliin jää mahdollisimman vähän rasvakudosta, mutta voiteilla siihen vaikuttaminen on täysin mahdotonta. Napakalla kalvonmuodostajalla toki iho saattaa hetkellisesti näyttää aavistuksen paremmalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot oikeassa, Juille. Moni kertoo esim. e-pillereiden käytön lisänneen selluliittia. Voi olla, että mun omatkin muhkurat on sitä myöten lisääntynyt (oon syönyt e-pillereitä 10 vuotta). Välillä tuntuu, että miehet pääsee liian helpolla :D Ajatella nyt, mitä kaikkia "vaivoja" meillä naisilla on, joista miehet ei ymmärrä mitään. Epäreilu maailma ;)

   Poista
 3. Mun on pitänyt korkata tää tuubi miljoona kertaa, mutta aina unohtuu. Pitäisi varmaan skarpata. Itse pidän näitä juurikin vähän sellaisena mieltä parantavina tuotteina. ;) Paitsi se diego dalla palman kuuri, jonka keväällä tein, tehosi ihan oikeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin mä! Näillä selluliittituubeilla hankin vaan mielenrauhan ;) Täytyisi kokeilla sitä Diego Dalla Palman kuuria jossain vaiheessa. Ihan mielenkiinnon vuoksi :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!