Olen aina omistanut pitkän tukan, samoin ovat molemmat pikkusiskoni. Äiti halusi, että tytöillä on pitkät hiukset, ja siksi meidän ollessa pieniä hiuksiamme ei koskaan leikattu lyhennysmielessä, latvat vain tasattiin siistiksi. Taisin olla 6. luokalla, kun pääsin ensimmäistä kertaa lähiseutumme parturi-kampaamoon. Muistan vieläkin elävästi äidin autossa muistuttaneen, että latvojen tasaus sitten vain. Minä vitsailin selkään ulottuvista hiuksistani, että joo, joo äiti, polkkatukka! ja huitaisin oven kiinni. Oli kamala hinku leikata hiukset lyhyemmiksi ja kokeilla erilaista hiustyyliä. Kampaamossa totesinkin itsevarmasti, että napsaistaan pois olkapäille asti. Kampaaja kyseli epävarmalla äänensävyllä olinko ihan varma ja miettinyt asian loppuun asti. Kun perustelin toiveeni olevan tarkkaan harkittu, kampaajatyttö toteutti lopulta pyyntöni. Hiuksistani katosi ainakin 25 cm pituutta, ja voitte arvata äitini järkyttyneen ilmeen, kun astelin autoon "latvojen tasauksen" jälkeen. 


Ihonhoitopurkkien ja monenmoisten kosmetiikkaherkkujen lisäksi hiustuotearmeijani vie suuren osan kaappitilastani. Jossain vaiheessa haalin hiustuotteita aina isot kasat Stockmannin Hulluilta Päiviltä ja Sokoksen Hiusten Hellimisviikoilta. Tämän lisäksi tilailin shampoita ja hoitoaineita vielä netistäkin. Mikään tuote ei koskaan päässyt loppumaan, sillä oma varastoni oli aina käden ulottuvilla. Opiskeluaikana aiempi hamstraamiseni koitui hyödyksi: kun elin säästöbudjetilla, käytin vuosien aikana kertyneitä varastojani, eikä hiustuotteisiin ei tarvinnut pistää senttiäkään. Viime vuodet olenkin kuluttanut varastojani ahkerasti, mutta nyt hiustenhoitohulluuteni on taas hiljalleen pääsemässä valloilleen. Uutta purkkia kertyy hiljalleen useasta kolkasta. Vaikka tukka kiittää, säilytystilat eivät ole tungoksesta yhtä innoissaan.


Vaikka meillä kotona pestiin hiukset aina Pantenella ja Garnierilla, näinä päivinä vaativa hiuslaatuni ei kestäisi markettien shampoita ja hoitoaineita. Tai ehkä tukkani kestäisi, mutta minä en kestäisi itseäni valtaisana pörröpäänä, joksi välittömästi muuttuisin, jos turvautuisin muihin kuin kampaamon tuotteisiin. Se on koettu, testattu ja nähty liian moneen kertaan. (Tukkataisteluistani voi lukea lisää muun muassa täältä). Muutun todellakin peikkopääksi, jos tartun vääriin purkkeihin.


Living Proof -hiustenhoitosarja on vielä suhteellisen uusi tulokas Suomessa. Merkin keulakuvana toimii ihastuttava Jennifer Aniston, joka on myös Living Proofin osaomistaja. Sarja erottuu kilpalijoistaan sillä, että mikään sen shampoo, hoitoaine tai tehokäsittelyaine ei sisällä sulfaatteja, silikoneja tai öljyjä. Myös kaikki muotoilutuotteet on valmistettu ilman edellä mainittuja aineosia. Tuotteet ovat hiusmuotoilualan ammattilaisten ja biolääketieteen tiimin uurastus, ja sarja on kehitetty MIT:n yliopistossa kehitetyn teknologian pohjalta. 

Sain blogin kautta mahdollisuuden tutustua sarjaan jo aiemmin, ja Frizz -linja pääsikin blogissa esille maaliskuussa (jutun voi lukea täältä). Frizz -linjan tuotteet pitivät testikaudella peikko-lookin tehokkaasti poissa, ja vakuutuinkin Living Proofin toimivuudesta jo tuolloin. Syvempi tutkimusmatka sarjan tuotteiden pariin on ollut enemmän kuin mielenkiintoinen, sillä Frizz -linjan ohitse on viime kuukausina viilettänyt blogia varten testiin saamani Restore -kaksikko, joka on aivan täydellinen käsitellylle, helposti pörrööntyvälle ja taipuisalle tukkalaadulleni: se korjaa ja puhdistaa - ilman silikonia, öljyjä tai sulfaatteja!

Useimmat shampoot jättävät hiukseni karheaksi, siksi hoitoaine on minulle välttämätön. Restore Shampoo onnistuu kuitenkin tekemään hiuksistani tuntuvasti sileämmät jo pelkän shampoopesun jälkeen. Mikään muu shampoo ei ole koskaan pystynyt tähän. Ensimmäistä kertaa voisin jopa harkita jättäväni hoitoaineen väliin. 


Shampoon tuoksu on pehmeän sitruksinen ja jollain tapaa myös hieman viehkeä ja sensuelli. Sitrustuoksut ovat yleensä raikkaita ja hedelmäisiä, ehkä jopa omalla tavallaan hieman pistäviä, mutta Living Proofin Restore -kaksikon tuoksu on omaan nenääni juuri sopivan voimakas/mieto. Shampoo lupaa puhdistaa hiukset hellästi, palauttaa niiden kosteuden ja parantaa hiusten käsiteltävyyttä. Koostumuksessa on mukana Living Proofin patentoitu, kosteutta säätelevä OFPMA -molekyyli, joka luo suojan jokaisen hiuksen ympärille estäen hiuksen vaurioitumisen ja katkeamisen. Shampoo ja hoitoaine sopivat myös värjätyille ja kemiallisesti käsitellyille hiuksille. 

Restore Conditioner ei shampoon tapaan sisällä lainkaan sulfaatteja (kuten eivät muutkaan Living Proof -tuotteet). Hoitoaine lupaa hiuksille ravitsevuutta ja hoitavuutta sekä tehdä hiukset pehmeiksi ja kiiltäviksi. Lupaukset eivät ole turhia, sillä Restore Conditioner täyttää nuo toiveet helposti. Hiuksissa huomaa eron jo ensimmäisillä pesukerralla, mutta mitä pidempään tuotteita käyttää, sitä tuntuvampi on tuotteiden teho. Living Proofin mukaan ihanteelliset tulokset saavutetaan säännöllisessä käytössä ja tulokset ovat paremmat, kun käytetään ainoastaan sarjan tuotteita. Shampoo ja hoitoaine saavat hiukset hylkimään esimerkiksi öljyjä ja likaa, joten jos hiuksiin yrittää levittää vaikkapa öljyjä sisältävää hiustuotetta, hiuksen pinta hylkii tuotetta eikä tulos mitä luultavimmin ole halutunlainen. Onneksi sarjalla on tarjota myös kelpo seerumi, jolla voi viimeistellä lopputuloksen ilman "ristiriitaa" tuotteiden välillä.


Kaiken kaikkiaan kuvailisin Restore Shampoota ja Hoitoainetta erittäin toimivaksi kaksikoksi: kumpikin toimii lupauksiensa mukaisesti. Laadukas tuotepari ihastuttaa hoitotehojensa lisäksi myös hillityllä sitrustuoksullaan. Shampoo on täydellisen runsaasti vaahtoava, vaikka ei sisälläkään sulfaatteja. Hoitoaine puolestaan silottaa niin tehokkaasti, että silottavalle viimeistelytuotteelle ei välttämättä ole tarvetta. Ja tämä jos mikä on pörrötukalleni harvinaista!

Restore Shampoota ja Hoitoainetta on saatavilla maahantuojan verkkokaupassa 236ml normaalikoossa sekä 60ml matkakoossa: Normaalikokoisella Restore Shampoolla on hintaa 28,90 euroa ja Restore Conditionerilla 29,90 euroa. Matkakokoiset Restore Shampoo ja Hoitoaine kustantavat 12,90 euroa kappaleelta.


Ei varmaankaan tule yllätyksenä, että pörrööntyvän ja taipuisan tukkatyyppini vuoksi aktiivisessa käytössäni ovat myös erilaiset hiusöljyt ja -seerumit, joilla pyrin pitämään pörröt kurissa ja hiukset siloisina ja kiiltävinä. Lättätukka on kuitenkin kaukana haaveistani, joten silotustuotteet eivät saa olla hiuksia latistavia tai liian voimakkaita. Hiukseni ovat luonnostaan kuohkeat ja laineille kaartuvat, joten silotusseerumeilta haen enimmäkseen eroteltavuutta sekä kiiltoa ja pehmeyttä hiuksille. Suoristan hiukset harvoin, sillä päivisin pidän ne usein kiinni. Pesen myös hiukset aina ilta-aikaan, joten fööniä en juurikaan käytä (paitsi matkoilla tai erityistapauksissa). Muotoiluraudan vaikutuksista hiukseni eivät siis juurikaan kärsi, mutta kevytväriä tukkani tarvitsee kuukausittain pysyäkseen eläväisen sävyisenä.

Restore -kaksikon lisäksi sain blogia varten testattavakseni Living Proofin Satin Hair Serumin sekä Flex Shaping Hairsprayn. Living Proofin Satin Hair Serum on hyvin harvinaislaatuinen seerumi, sillä toisin kuin tavalliset hiusseerumit, se ei sisällä öljyjä eikä silikonia. Living Proof luottaa patentoituun OFPMA -molekyyliinsä, jonka kerrotaan antavan jokaiselle hiukselle näkymättömän, tasaisemman ja sileämmän pinnan kuin öljyt ja silikonit. Seerumi lupaa puolittaa muotoiluun kuluvan ajan ja antaa hiuksille vertaansa vailla olevan suojan pörrööntymistä vastaan. Lisäksi hiuksille luvataan kiiltoa, liikkuvuutta ja pehmeyttä. 


Satin Hair Serumin kanssa maltti on valttia: hyvin säästeliäs määrä riittää kesyttämään irtohiukset ja tuomaan kiiltoa. Jos seerumia laittaa liikaa, tuloksena on lättälook, joka ei imartele ainakaan allekirjoittanutta. Koska vain yksi tippa riittää, tämä mustanharmaa huurteinen lasipullo kestää käytössä lähes ikuisuuden. Satin Hair Serum tuoksuu puhtaalta ja raikkaalta, ehkä myös hippasen sitruksiselta ja se sopii loistavana lisänä käytettäväksi Living Proof -sarjan shampoiden ja hoitoaineiden kanssa. 

Living Proof Style Satin Hair Serum on saatavilla riittoisassa 45ml lasipullossa 29,90 euron hintaan. Tuotetta pääsee lähemmin tarkastelemaan tästä. Kun kirjaudut maahantuojan verkkokauppaan omalla facebook-tililläsi ja jaat tuotetta, saat automaattisesti 10% alennuksen tuotteista.

Viimeisenä esittelyvuorossa on Living Proofin joustavan pidon antava monitoimilakka, Flex Shaping Hairspray, joka tarjoaa apunsa kampauksen tekoon, muotoiluun sekä viimeistelyyn niin kosteisiin kuin kuiviin hiuksiin. Flex Shaping Hairspray sisältää Living Proofin oman Flexible Web Technology -menetelmän, joka antaa hiuksille taipuisuutta, mutta silti riittävää pitoa. Lakka tekee hiuksista joustavat ja sitä on helppo kerrostaa hiuksiin ilman että hiukset kovettuvat. Flex Shaping Hairspray lähtee hiuksista helposti harjaamalla ja siksi hiustyyli voidaan muotoilla nopeasti uudelleen. 


Kun pidän arkisin hiuksiani kiinni, suosin hienojakoisia lakkoja, jotka antavat "näkymätöntä pitoa" eivätkä koveta hiuksia.  Flex Shaping Hairspray on aika lailla täydellinen juuri tähän tarkoitukseen. Se on ponnarikampauksessa täydellinen pörröhiusten kesyttäjä ja arkilookin viimeistelijä. Flex Shaping Hairspray ei ole märkälakka, joten se ei juurikaan hiuksissa näy tai tunnu - ja hyvä niin. Lupaustensa mukaisesti se myös irtoaa hiuksista erittäin helposti harjaamalla. Lakassa on lämpösuoja 230 asteeseen saakka, joten sitä voi käyttää lisäksi muotoiluun. Tuoksu on kevyt ja raikas.

Living Proof Style Flex Shaping Hairspray on saatavilla 246ml koossa 24,90 eurolla. Tuotteeseen pääsee tarkemmin tutustumaan täällä. Lakkaa on saatavilla myös 99ml riittoisassa matkakoossa 14,90 euron hintaan. 

Living Proof -tuotteita on saatavilla Helsingissä parturi-kampaamoissa Studio Bliss, TrickHair ja Enkelinkihara. Iisalmessa Living Proofia saa Parturi-Kampaamo Caritasta ja Järvenpäässä tuotteita kannattaa kysellä Hius- ja Kauneuskeskus Jasminesta. Salossa Living Proofia saa Studio Revalista. Living Proof -valikoimaa voi selailla myös maahantuojan verkkokaupassa täällä

Kenellä on kokemusta Living Proofista? Mitä hiustuotteita te suositte?

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!