FLOW kosmetiikka on nostanut arvoaan silmissäni. Sen lisäksi, että sarjan vartalonkuorintavoiteet kuuluvat suurimpiin suosikkeihini, on FLOW kosmetiikka onnistunut kehittämään myös mineraalimeikkipuuterin, johon olen aivan hullaantunut. Aikaisemmat kokemukseni mineraalimeikeistä rajoittuvat bareMineralsin mineraalimeikkipuuteriin, joka ei ole saanut minua syttymään useammankaan yrityksen jälkeen. Tästä johtuen en ole osannut innostua mineraalimeikkipuutereista, enkä ole ymmärtänyt niistä valloillaan olevaa hypetystä, kun en itse ole ollut vakuuttuneiden kelkassa mukana. FLOW kosmetiikan Mineraalimeikkipuuteri onnistui kuitenkin ylipuhumaan minut mineraalimeikkien toimivuudesta, ja vihdoin ymmärrän mikä mineraalimeikkipohjassa ihastuttaa.


Arkimeikkini on yleensä hyvin kevyt. Olen monesti blogissani tuonut esille, että minulle meikissä kaikista tärkeintä on luonnollisen kaunis ja hehkeä iho. Toisena tulevat kulmat. Kaikki muu tulee sen jälkeen. Minusta onnistunut meikkipohja on kaiken a ja o. Kun iho näyttää hyvältä, en yleensä vapaa-ajalla käytä edes ripsiväriä. Meikkipohjani vakiokalustoon kuuluu sen sijaan useampi tuote, joita yhdistelemällä luon iholle sopivassa suhteessa valoa, tasoitusta ja kuulautta. Olen koukussa erilaisiin heleytystuotteisiin, ja valokynä kuuluu luottotuotteisiini. Koska iho on minulle nro 1, poskipuna ja aurinkopuuteri ovat minulla useammin käytössä kuin ripsiväri. Panostan myös päivittäiseen ihonhoitoon ja riittävään veden juomiseen, jotta säästyisin suuremmilta epäpuhtauksilta ihossa. 


FLOW kosmetiikan Mineraalimeikkipuuteri on yksi parin viikon takaisista Luonnonkosmetiikkamessuilla tekemistäni hankinnoista, johon olen ollut erityisen tyytyväinen. Olen rakastunut FLOW Mineraalimeikkipuuterin keveyteen ja sen heleyttävään vaikutukseen iholla. Puuteri sulautuu kasvoille aivan täydellisesti: se ei tunnu iholla juuri miltään, mutta näkyy kasvoilla tasoittuneempana ihonsävynä ja luonnollisena heleytenä. FLOW kosmetiikan Mineraalimeikkipuuteri  antaa kuulaan tuloksen ja täyttää jokapäiväisen tavoitteeni hehkeästä hipiästä. Kaikki puuterin raaka-aineet ovat Ecocert-sertifioituja, ja sävyvaihtoehdot ovat erityisesti pohjoismaiselle vaalealle iholle suunnattuja. Oma Mineraalimeikkipuuterini on sävyltään Porcelain, joka osui nappiin kertaheitolla. Porcelain kuuluu viileisiin sävyihin ja on toiseksi vaalein. Puuteri ei sisällä talkkia tai muita tarpeettomia aineosia, eikä näin ollen tuki ihoa ja aiheuta finnejä. INCI-lista on hyvin lyhyt ja ytimekäs: mica, sinkkioksidi, rautaoksidit ja titaanioksidi. Puuteri sisältää noin suojakerroin 15 vastaavan aurinkosuojan.

Hankin messuilta myös EcoToolsin Kabukisiveltimen, joka muodostaa FLOW Mineraalimeikkipuuterin kanssa täydellisen parivaljakon. Kabukisivellin on äärettömän pehmeä ja levittää mineraalimeikin kasvoille siististi ja tasaisesti. Tulos on erittäin luonnollinen, eikä puuteria pöllähdä iholle liikaa. Harjan rakenne on muotoiltu niin, että se vapauttaa levitysvaiheessa mineraalituotetta juuri sopivan määrän kerrallaan. Meikki kannattaa levittää pyörittelevin liikkein.


EcoToolsin Kabukisivellintä ei turhaan kehuta kabukien klassikoksi. 15,90 euron hinnallaan se ei paljoa kevennä kukkaroa, ja oikein hoidettuna ilostuttaa käytössä pitkään. Kabukisivellin on synteettinen ja sopii myös vegaaneille. Tuotepainatukset on tehty soijamusteella, ja metalliosat valmistettu kierrätysalumiinista. Sivellin on kerännyt runsaasti positiivisia kommentteja käyttäjiltään esimerkiksi Biodellyn verkkokaupassa, jossa EcoToolsin Kabukia kehutaan muun muassa täyden kympin siveltimeksi, laadukkaaksi ja erinomaiseksi hinta-laatusuhteeltaan. Kabuki on helppo kuljettaa mukana näppärän kotelonsa ansiosta. Loistolöytö tämäkin!


FLOW kosmetiikan Mineraalimeikkipuuteri jää taatusti meikkivalikoimani vakiovarustukseen. Olen hyvin iloinen siitä, että juuri kotimainen tuote käänsi käsitykseni mineraalimeikeistä ja sai minut näin ihastuneeksi. 

FLOW kosmetiikan Mineraalimeikkipuuteri noin 18,90 euroa. 
Tuotteen löytää esimerkiksi Biodellystä ja Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Onko teillä kokemusta mineraalimeikkipuutereista? Entä FLOW kosmetiikan yksilöstä?

*Postaus sisältää mainoslinkkejä.

16 kommenttia:

 1. Olen käyttänyt tuota samaa sävyä jo parisen vuotta ja ollut enemmän kuin tyytyväinen. Aamukiireessä meikkipuuteri on nopea laittaa, lopputulos on ennen kaikkea luonnollinen.
  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Heidi! Minä olen myös ihastunut erityisesti tuohon puuterin antamaan luonnolliseen lopputulokseen. Vaikka puuteri onkin kevyttä, tasoittaa se silti ihonsävyä kivasti. Jos joku kohta vaatii lisäpeittävyyttä, sipaisen siihen peiteväriä :)

   Poista
 2. Olen ihan koukussa Barefaced beautyn mineraalimeikkipohjaan! Ensimmäinen meikkivoide/puuteri/tuote, johon olen ollut täysin tyytyväinen. Täytyy seuraavaksi kokeilla tätä FLOWta, kotimaista ostaisin mielelläni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Sanna! Googlasin heti tuon mainitsemasi Barefaced Beautyn, ja heidän mineraalimeikkipuuterinsa näyttää sisältävän samoja aineosia kuin FLOW kosmetiikan mineraalimeikkipuuteri. Täytyypä jossain vaiheessa antaa sillekin mahdollisuus :) Tosin nyt olen niin ihastunut tähän FLOW kosmetiikan purkkiin, etten ole sitä hetkeen vaihtamassa ;) Kotimaisuus on todellakin plussaa!

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, itse en aikoinaan myöskään innostunut bareMineralsista, enkä myöskään monen suosikista Lily Lolosta, joten tätä saattaisin kokeillakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole kokeillut Lily Lololta kuin heidän mineraalipeiteväriään. Se ei kyllä oikein muhun iskenyt, joten tämä on tosiaankin ensimmäinen mineraalimeikkipuuteri, jota voin oikeasti suositella ja josta pidän :)

   Poista
 4. Näyttää todella keltaisilta nuo sävyt, miksei tässä ole kuvia ennen ja jälkeen. Mikä testaajan oma sävy yleensä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porcelain kuuluu kylmiin sävyihin eli ei ole ollenkaan keltainen, vaikka kuvissa saattaa siltä näyttääkin :) On itse asiassa aika vaalea sävy, melkein jopa enemmän valkoinen kuin keltainen. Ei silti tee kasvoista kalpeita vaan sulautuu ihonsävyyn ihan täydellisesti. En välttämättä olisi uskaltanut ostaa sokkona, mutta testasin messuilla tätä kämmenselälle ja FLOW kosmetiikalta autettiin sävyn valinnassa. Olisin itse ottanut keltapohjaisen sävyn, sillä ihonsävyni on enemmän keltapohjainen kuin punapohjainen, mutta tämä sävyvalinta osuikin ihan nappiin :)

   Poista
 5. Soveltuuko tuo kabukisivellin siis myös irtopuuterille? (olettaisin näin.:D)
  Tuli myös mieleeni kysymys, että olisiko mahdollista että tekisit vertailupostauksen erilaisista seerumeista ja postauksen jossa listaat all time favorite -tuotteesi? :) Kiitoksia! Blogistasi on ollut todella paljon iloa ja apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Noora! Kiitos paljon ilahduttavasta kommentistasi! :) Ihana kuulla, että blogistani on ollut sinulle iloa ja apua! Tuo EcoToolsin Kabukisivellin toimii ainakin parhaiten mineraalimeikkipohjan levityksessä, mutta voithan kokeilla miten se toimii käyttämäsi irtopuuterin kanssa. Minä käytän yleensä irtopuuterin kanssa puuterivippaa tai isompaa puuterisivellintä :)

   Kiitos myös hyvistä postausideoistasi! Seerumeita on tullut testattua aikamoinen määrä, joten voisin kyllä jossain vaiheessa koota useamman seerumin vertailuun :) Ainakin syksyä kohden, jos en aiemmin! Yksittäisistä seerumeista on kyllä tulossa juttua lähiaikoina ;) Tuo "All Time Favorites -postaus" oli loistoidea. Toteutukseen sekin!

   Poista
 6. bareMinerals ei ollut myöskään mun juttu. Se rupesi sulamaan rumasti ihon rasvoittuessa päivän mittaan. Tätä Flow:ta oon kokeillut vasta kerran ja se tuntu hyvältä. Myös Jane Iredalen pohja toimii mulla hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Taru! Juu, mulla oli sama juttu. bareMinerals alkoi nopeasti kiiltämään iholla eikä sulautunut läheskään yhtä nätisti kuin FLOW. Kyllä sen aika nopeasti huomaa mikä tuote sopii omalle iholle :) Tää oli ainakin sellainen löytö, joka ilahdutti! Jane Iredalen meikkipohjaa en ole vielä kokeillut, mutta yhdestä toisesta ihanuudesta on tulossa juttua blogiin lähipäivinä :) Kiitos sulle vinkistä!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Tää on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen :) Paras mineraalimeikkipuuteri, jota oon tähän saakka kokeillut!

   Poista
 8. Hieman myöhässä eksyin lukemaan blogiasi, olen nyt vasta innostunut mineraalimeikeistä ja tästä oli suuresti apua itselleni!Itseäni on jäänyt kuitenkin mietityttämään mineraalimeikkipuuterin peittävyys, etenkin tummat silmänaluset. Voiko tämän kanssa käyttää myös esim. valokynää ja kannattaako se laittaa ennen vai jälkeen meikkipuuterin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kommentistasi. Kiva kuulla, että tästä vuosien takaisesta postauksesta oli apua! Blogistani löytyy myös uudempi postaus mineraalimeikeistä, jossa olen listannut TOP3 parasta omaa suosikkiani. FLOW Kosmetiikan mineraalimeikkipuuteri löytyy myös siitä ja on edelleen tänäkin päivänä minulla käytössä ja paljon aktiivisemmin, mitä tämän postauksen julkaisun aikoihin :) Tämä on mineraalimeikeistä peittävämmistä päästä, joten peittää hyvin myös punakkuutta ja ihon muita värivirheitä. Silmänalusilla en käyttäisi kovin paksusti mitään puuterimaisia tuotteita. Valokynää kyllä käytän tämänkin kanssa. Jos valotuote on voidemainen, levitä ennen tätä mineraalimeikkipohjaa. Mutta jos käytät puuterimaisia korostustuotteita, silloin ne voi sipaista iholle mineraalimeikin päälle.

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!