Jotkut ihmiset kärsivät kuivasta ihosta, vaikka ihoa kuinka rasvaisi ja hoitaisi kuivalle iholle suunnatuilla tuotteilla. Myös akne ja epäpuhtaudet voivat tuntua haastavilta, eivätkä aina katoa helpolla, vaikka kokeilisi mitä tehokeinoja. Englannissa kehitetyn luomukosmetiikkasarja Sophyton mukaan ratkaisu näihin ongelmiin voi löytyä ihon optimaalisesta pH:sta. Jos iho on liian hapan (pH alle 4,5), se kuivuu ja on karhea eikä pysty ottamaan vastaan ravinteita. Kuivalle iholle syntyy myös herkemmin ryppyjä ja juonteita. Toisaalta jos iho on liian emäksinen (pH 6 tai yli), se herkistyy tulehduksille ja ihottumat sekä allergiat lisääntyvät. Tässä tapauksessa iho kärsii usein myös aknesta ja epäpuhtauksista.


Normaalin, terveen kehon pH on lievästi emäksinen (7 tai yli), mutta ihon uloimman ihokerroksen eli "happovaipan" tulee olle lievästi hapan, jotta iho pystyy uusiutumaan ja säilyttämään kauneutensa. Ihon uloin kerros onkin nimensä mukaisesti hapan, sillä sen pH vaihtelee 4,6 - 5 välillä. Ihon kerrotaan voivan parhaiten tässä lievästi happamassa tilassa, sillä silloin ravinneaineet imeytyvät ihoon parhaiten, ihohuokoset ovat pienemmät ja talin eritys toimii suotuisasti.

Sophyton tuotteiden teho perustuu ihon optimaaliseen pH-tasapainoon ja fytoterapiaan. Tuotteiden sisältämät bioaktiiviset aineosat ja kasviuutteet imeytyvät syvälle ihoon ja suojelevat sitä ympäristön kuormitukselta ja tulehduksilta pitäen ihon nuorekkaana ja hyvinvoivana. Jokainen aineosa on uutettu luomutuotetuista kasveista ilman alkoholia tai muita liuottimia. Sophyto on ansainnut kansainvälisen Soil Association sertifioinnin, joka edellyttää sertifioimiltaan tuotteilta luonnollista alkuperää kaikkien aineosien osalta sekä vähintään 70% luomupitoisuutta. Tuotteet ovat eettisesti tuotettuja, 100% biohajoavia, gluteenittomia ja EU:n kosmetiikkadirektiivin mukaisia. Sarjan jokainen tuote valmistetaan Iso-Britanniassa Sophyton omalla tilalla Herfordshiressa, joten Sophyto pystyy takaamaan tuotteidensa luonnonmukaisuuden ja korkean laadun. 


Sophyton on luonut nainen, jota kuvaillaan ihonhoidon asiantuntijaksi ja uranuurtajaksi funktionaalisen lääketieteen periaatteiden soveltamisessa ihonhoitoon. Karen Sinclair Drake on tutkinut optimaalisen pH:n positiivisia vaikutuksia ihon terveyteen ja kauneuteen, ja naisen tutkimukset sekä ainutlaatuinen filosofia ovatkin keränneet kannattajia ympäri maailmaa. Tutkimusten pohjalta on syntynyt aktiivisesti ihoa hoitava Sophyto, jonka pH-optimoitujen ja ravinnerikkaiden koostumusten ansiosta ihon nuorekkuus on helpompi säilyttää. Sophyton tuotteet säätelevät ihon kosteustasapainoa, vähentävät ihon herkkyyttä ja ryppyisyyttä sekä silottavat ihoa.

Sain jo maaliskuussa uudistuneen Sophyton tuotteita maahantuojalta blogia varten testattavakseni, ja viime viikolla sarja tuli vihdoin saataville Biodelly-verkkokaupan valikoimaan. Osa saattoi törmätä sarjan uudistuneeseen ulkoasuun Luonnonkaunis -messuilla Helsingin Kaapelitehtaalla toissa viikonloppuna. Useamman testiviikon jälkeen näiden purkkien on nyt aika astua blogini valokeilaan ja esittäytyä teillekin.


Blogia varten testiin saamani tuotteet ovat Multi-Tasking Creamy Cleanser puhdistusaine, Bioactive Rebalancing Essence kasvovesi, Essential Day Cream päivävoide, Revitalising Duo Treatment hedelmähappokuorinta, Eye Contour Serum silmänympärysseerumi sekä Total Protection Serum. Testaamieni tuotteiden tuoksut ja niiden voimakkuudet vaihtelevat, vaikka puhdistustuote, kasvovesi ja päivävoide ovatkin samantyyppisiä tuoksultaan.


Multi-Tasking Creamy Cleanser on pehmeä ja kevyen kermaiselta tuntuva puhdistusaine, jonka tuoksu on viehkosti siirappinen ja vähän hunajamainen. Tehokkaiden tulostensa vuoksi tämä ihonpuhdistaja on monien mallien ja näyttelijöiden suosiossa. Tuote poistaa iholta meikin ja epäpuhtaudet ihoa kuivattamatta, samalla kun se palauttaa iholle sen luonnollisen kosteustasapainon. Multi-Tasking Creamy Cleanser sisältää muun muassa hunajaa, hasselpähkinää ja jojobaöljyä, jotka parantavat ihon rakennetta ja puhdistavat hellävaraisesti. Iho jää raikkaan, puhtaan ja sileän tuntuiseksi.

Puhdistuote on saatavilla 100ml pumppupullossa ja se on hyvin riittoisaa. Hintaa Multi-Tasking Creamy Cleanserillä on 24,20 euroa. 


Bioactive Rebalancing Essence on bioaktiivinen kasvovesi, jonka tiivistetty koostumus lupaa palauttaa ihon optimaalisen pH-tasapainon ja parantaa samalla ihon rakennetta ja kosteustasapainoa. Kasvovesi sisältää muun muassa chlorellaa, artisokkaa ja morindaa. Tuotteen koostumus on miedosti hapan ja sitä voidaan siksi käyttää myös parranajon jälkeen. Se ehkäisee karvojen sisäänpäin kasvamista ja karvatupentulehdusta sekä vähentää ihoärsytystä. Bioactive Rebalancing Essence torjuu myös bakteereja ja hillitsee ihon liiallista talineritystä.

En yleensä hätkähdä pienistä, mutta täytyy sanoa, että Bioactive Rebalancing Essence kasvovesi on tuoksultaan aika vahvaa, sillä yskähdän joka kerta, kuin suihkin sitä kasvoilleni tai kun sipaisen sitä pumpulilla iholleni. Maahantuonnista kerrottiin, että Sophyton tuotteiden uudistumisen myötä kasvoveden tuoksu on hieman vahvempi kuin ennen. Positiivista tässä kasvovedessä on kuitenkin sen tuoma viilentävä tunne iholle. Bioactive Rebalancing Essence on saatavilla 120ml suihkepullossa hintaan 22,90 euroa. Tuotetta pääsee tarkastelemaan Biodellyn verkkokaupassa täällä.


Essential Day Cream on Sophyton kaikille ihotyypeille soveltuva päivävoide. Se sisältää kasviuutteita, jotka korjaavat stressin ja ympäristön aiheuttamia vaikutuksia ihossa. Voiteen koostumukseen kuuluu optimaalinen määrä ravitsevia rasvahappoja ja ihoa pehmentäviä, syväkosteuttavia ja silottavia aineosia, kuten sheavoita, helokkiöljyä, kurjenherneen juuriuutetta ja jojobaa. Essential Day Cream lupaa iholle elvytystä ja elinvoimaa, ja samalla se häivyttää ohuita juonteita. 

Voide on mukava yllätys. Ensinnäkin Essential Day Cream on toimiva meikinalusvoiteena: se on koostumukseltaan hieman täyteläisen oloista, mutta voide imeytyy silti iholle loistavasti ja jättää lähes mattapinnan. Kasvoja ei kiristä, vaan iho tuntuu kosteutetulta ja pehmeältä. Meikkivoide liukuu sulavasti voiteen päälle. Päivävoiteen tuoksukin on miellyttävän mieto ja hunajamainen, samantyyppinen kuin  Multi-Tasking Creamy Cleanserissa. 50ml pumppupullossa saatavilla oleva Essential Day Cream kustantaa 37,90 euroa. Voiteeseen pääsee tutustumaan tästä


Jäljellä oleva kolmikko koostuu Sophyton Revitalising Duo Treatment kuorinta-aineesta, Total Protection Serumista sekä kiinteyttävästä Eye Contour Serumista. Näistä kaksi viimeisintä kipusivat Sophyton suosikkikolmikkooni Essential Day Creamin kaveriksi.

Revitalising Duo Treatment on aika jännittävä tuote. Kyseessä on nimittäin kuoriva seerumi, joka lupaa irrottaa tehokkaasti kuolleen ihosolukon ihon pinnalta ja tehdä ihosta kirkkaan ja heleän. Seerumikuorinnan sisältämät hedelmähapot kuorivat ihon hellästi, mutta tehokkaasti. Revitalising Duo Treatment sisältää muun muassa ananaksen hedelmämehua, joka on täynnä entsyymejä ja jolla on ihoa puhdistava ja kuoriva vaikutus. Chlorellauute sisältää puolestaan runsaasti lehtivihreää ja erityisen paljon A-vitamiinia, rautaa, sinkkiä ja muita mineraaleja. Sitruunahappo säätää ihon pH:n, kosteuttaa ja estää hapettumista. 

Tuotteen käyttösuositus on 2-3 kertaa viikossa. Seerumikuorinta poistetaan iholta joko Sophyton kasvovedellä tai veteen kostetuilla vanulapuilla. Vaikutusaika on 1-5 minuuttia, riippuen siitä kuinka tehokkaita tuloksia hakee. Herkälle iholle kuorinta-aine suositellaan jättämään vain 1 minuutiksi. Tuotetta voidaan käyttää myös päivittäin iholle, joka altistuu huomattavalle määrälle stressiä tai epäpuhtauksia. Sophyto neuvoo, että parhaat tulokset saavutetaan 28 päivän kuurilla. 


Iho imaisee kuorinnan kuin geelivoiteen ja kasvot kiristyvät hieman vaikutusajalla. Annan seerumikuorinnan yleensä vaikuttaa 5 minuutin maksimiajan, ja kasvot näyttävät käsittelyn jälkeen aina kirkkailta ja iho tuntuu sileältä. Pari kertaa kasvoilla on ollut pientä punoitusta, mutta maahantuojalta varmistin, että se kertoo tuotteen mikroverenkiertoa vilkastuttavasta vaikutuksesta. Sophyton Hedelmähappokuorintaa on saatavilla 30ml koossa 33 euron hintaan. Tuotetta pääsee kurkkailemaan Biodellyn verkkokaupassa täällä.

Eye Contour Serum silmänympärysseerumi on yksi kiinteyttävimmistä silmänympärystuotteista, jota olen koskaan kokeillut. Seerumia levittäessä tuntee välittömästi kuinka silmänympäryksen seutu kiristyy ja napakoituu. Tuote laskee myös tehokkaasti turvotusta. Lisäksi se viilentää silmänympärysihoa aina yhtä ihanasti, vaikka säilytänkin tuotetta kylpyhuoneen peilikaapissa.


Seerumi on väritöntä geeliä, joka kätkee koostumukseensa bioaktiivisia kasviuutteita, jotka vähentävät silmänympärysalueen ryppyjä ja taistelevat tummia silmänalusia vastaan. Tuote sisältää myös ruusunjuuriuutetta, hyaluronihappoa ja ginsengiä, joilla on syväkosteuttavia ja tehohoitavia vaikutuksia iholle.  Silmänympärysseerumi on saatavilla 15ml pumppupullossa hintaan 38 euroa. Tuotteen löytää täältä.

Vihdoin päästään ylivoimaiseen Sophyto-suosikkiini: Total Protection Serumiin. En ole ainoa tuotteeseen ihastunut, sillä Total Protection Serum on myös maailmalla palkittu. Kuten Eye Contour Serum, myös Total Protection Serumin kiinteyttävä ja kiristävä vaikutus tuntuu iholla heti. Seerumi tasoittaa ihonsävyä silminnähden, josta se kerääkin isot plussat. Tuote toimii loistavasti Sophyton Essential Day Creamin parina, sillä seerumi on niin kevyttä, että se vaatii parikseen tuotteen, josta iho saa tarpeeksi kosteutusta. Muutoin meikki kasaantuu ainakin minulla helposti juonteisiin. Total Protection Serum on loistovalinta myös helposti rasvoittuvalle ja epäpuhtauksista kärsivälle iholle sen kevyen ja öljyttömän koostumuksensa ansiosta. 


Total Protection Serum antaa kasvoille välittömän kasvojenkohotuksen. Se on silikoniton ja taistelee ihon ennenaikaista ikääntymistä vastaan. Seerumi sisältää muun muassa orgaanista oliivinlehteä, omenauutetta sekä valkoista ja vihreää teetä, jotka tekevät ihosta terveemmän ja hehkeämmän. Seerumin vaikutus todellakin tuntuu ja näkyy iholla heti! Parhaiden tulosten aikaansaamiseksi Sophyto suosittelee käyttämään seerumia 12 viikon kuurina: 2-4 tippaa aamuin illoin puhtaalle iholle ennen päivä- ja yövoidetta. 30ml Total Protection Serumin saa 38,50 eurolla. Tuotteen löytää Biodellyn verkkokaupasta täältä.


Sophyton tuotteiden ideologia on kyllä kehumisen arvoinen. Kasvoveden tuoksu on makuuni hiukan liian voimakas, mutta muuten tuotteet ovat toimineet käytössäni mukavasti. Total Protection SeruminEye Contour Serumin sekä Essential Day Creamin voisin ostaa uudelleen. Seerumista ja silmänympärysgeelistä ei ainakaan tehoja puutu! Sophyton koko tuotevalikoimaan voi tutustua Biodellyn verkkokaupassa täällä. Sarjan tuotteista on luvassa vielä lisää kokemuksia blogissani myöhemmin.

Onko teillä jo kokemusta uudistuneesta Sophytosta? Mikä tuote herätti teissä eniten mielenkiintoa?
*Tuotteet saatu blogia varten testattavaksi.

9 kommenttia:

 1. Myös OrganicYou-nettikauppa myy tätä sarjaa, ja suosikkini tocotrienol-seerumi on sielllä piirun verran edullisempikin:

  http://www.organicyou.fi/sophyto-m-20.html

  Tämä tekee ihon todella napakaksi, ja pienet rypyt siliävät kummasti, loistotuote:

  http://www.organicyou.fi/sophyto-tocotrienol-super-skin-concentrate-ravitseva-tehotiiviste-30ml-p-948.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vanhaa Sophytoa löytyy muistakin nettikaupoista, mutta toistaiseksi vain Biodellyssä on saatavilla uudistuneita Sophyton tuotteita :) Sain myös testiin tuon Tocotrienol tehotiivisteen, ja sitä onkin kehuttu kovasti. En ole vielä ehtinyt testata, mutta raportoin sitten tänne blogiin, kun sen aika tulee :) En tiedä onko uudistuneessa pakkauksessa myös tuon Tocotrienolin koostumus muuttunut? Moni tuote on uudistunut myös sisällöltään ja osa tuotteista on ns. yhdistynyt. Esimerkiksi tuo Revitalising Duo Treatment hedelmähappokuorinta on kahden aikaisemman Sophyto-tuotteen yhdistelmä :)

   Poista
  2. Oletko jo testannut tuota Tocotrienolia? :)

   Poista
  3. Hei! Kiitos kommentistasi. En ole vielä testannut Tocotrienolia, mutta täytyykin nyt kaivaa pullo esiin :) Kirjoittelen siitä varmasti kokemuksiani kevään aikana.

   Poista
 2. Kuullostaa tosi mielenkiintoiselta sarjalta. Itseänikin juuri kiehtoo sarjojen erilaiset ideologiat. Tymäkän kuuloinen kasvovesi. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin aika tymäkkää, haha :D Sarjan ideologia on kyllä aivan mainio, ja suosikit erottuivat selkeästi ;)

   Poista
 3. Kiintoisaa luettavaa. :) Tuotteetkin herättivät kiinnostukseni. En ollut aikaisemmin näistä kuullutkaan, mutta oma tuntemus on luomu- ja luonnonkosmetiikkaan on aika suppea. Oma blogi on keskittynyt enemmän teollisiin kosmetiikkatuotteisiin. Silti olen joistakin luomuista kiinnostunut ja tämä on nyt sellainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sophyto on kyllä yksi mielenkiintoisimmista sarjoista luonnonkosmetiikkamaailmassa :) Sarjan ideologia on niin omanlaisensa ja erottuva! Suosittelen kokeilemaan. En malta luopua seerumin ja päivävoiteen jokapäiväisestä yhdistelmästä :) Pitää meikin nätisti paikoillaan ja toimii loistavasti, ainakin mun normaali-sekaiholla.

   Poista
 4. Minulla on Total Protection Serumin kanssa sellainen ongelma, että se värjää ihoa - siksi varmaan koit se tasoittavan ihonsävyä? Olen kuitenkin itse hyvin kalpea, joten seerumin sävy erottuu omasta ihosta ja joskus tekee rantuja, jos laitan useamman truuttauksen. Valkaisevan aurinkovoiteen alla se on toisaalta kätsy sävyttämiseen.

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!