Sileähiuksisia silkkipää-naisia näkee lehtien kansissa, muotinäytöksissa, televisiossa ja kaupungin kaduilla. Näillä upeilla naisilla on tuuhea tukka, mutta silti niin kiiltävät ja siloiset kutrit eikä pörröistä tietoakaan. Joskus mietin ovatko he edes koskaan kuulleet minun kaltaisistani naisista, jotka katselevat heitä ajatellen saisinko minäkin tuon ihanan sileän tukkasi?

En ole koskaan ollut tukkataituri. Siitä huolimatta (tai ehkä juuri siksi) kylpyhuoneesta ja kaappien kätköistä löytyy mahtipontinen armeija hiustuotteita taistelemaan pörröjä vastaan ja pitämään paksut, lainehtivat kutrini aisoissa. Arkena pidän pitkät tummanpunertavat hiukseni tiukalla ponnarilla, koska kärsivällisyyteni ei riitä joka-aamuiseen suoristamiseen ja pitkän kaavan tukanlaittoon. Haluan säästää aikaa ja päästä hiustenlaitossa mahdollisimman helpolla. Tässä apuna ovat tietenkin hyvät tukkatuotteet, jotka tekevät aamun laittautumissession hiusosuudesta nopean ja näpsäkän. 

Kuva: idiva.com

Kosmetiikan lisäksi panostan myös hiustuotteissa laatuun, sillä oikeanlaisilla tukkatuotteilla helpotan elämääni huomattavasti. Vaikka tavallinen arkilookkini onkin "vain" ponnari, haluan silti näyttää huolitellulta. En siis kelpuuta pörröponnaria, ellen ole palavassa kiireessä. Sileä ponnari näyttää omaan silmääni huomattavasti paremmalta ja siistimmiltä. Sileällä en kuitenkaan tarkoita sitä, että hiusten täytyisi välttämättä olla täysin suorat. Pidän paksusta tukastani ja taipuisuus näyttää hyvältä, jos hiukseni ovat sileät ja kiiltävät. Harva shampoo- ja hoitoainepari kuitenkaan riittää pörröjen karkottamiseen, joten yleensä tarvitsen avuksi kasan muita tukkatuotteita viimeistelemään tukan siloiseksi pesun jälkeen. Sekoittaakseni kaikkien pään vielä entisestään, vaikka haluan sileät hiukset, on niiden silti olevat kuohkeat ja ilmavat, ei päätä myöten valuvat lättänät. Easier said than done, isn't it?

Seikkailuni tukkataipaleella toi hiljattain eteeni uusia, varteenotettavia ehdokkaita. Kuten arvata saattaa, haastavan hiuslaatuni vuoksi testaan mielelläni myös erilaisia hiustuotteita, sillä monia kymmeniä hiustenhoitosarjoja ja satoja tukkatuotteita kokeiltuani, on testiseulani kaukana helposta.

Kuva: hudabeauty.com

Uusi tuttavuuteni on amerikkalainen Living Proof -sarja, joka tuli vastikään saataville Suomeen. Merkin keulakuvana toimii kaikkien tuntema Jennifer Aniston, joka on myös Living Proofin osaomistaja. Sarjasta tekee erityisen se, että mikään shampoo, hoitoaine tai tehokäsittelyaine ei sisällä sulfaatteja, silikoneja tai öljyjä. Myös kaikki muotoilutuotteet on valmistettu ilman silikoneja ja öljyjä. Tuotteet sopivat myös värjätyille ja kemiallisesti käsitellyille hiuksille ja lisäksi ne parantavat säännöllisessä käytössä hiusten terveyttä. Living Proofin ovat kehittäneet hiusmuotoilualan ammattilaiset yhdessä biolääketieteen tiimin kanssa MIT:n yliopistossa kehitetyn teknologian pohjalta. Näiden ennennäkemättömien tulosten odotetaan tuovan riemua ja itsevarmuutta niin taitaville kuin taitamattomillekin tukanlaittajille.

Tutkimusmatkani Living Proofin maailmaan alkaa Frizz -linjan parissa, joka taistelee hiusten pörrööntymistä vastaan. Sain maahantuojalta blogia varten testiin matkakokoisen Frizz -shampoon, hoitoaineen sekä Nourishing Styling Cream -muotoilutuotteen. Tuotteet muistuttavat ulkoisesti täysikokoisia purkkeja sekä väreiltään että muodoiltaan. Frizz -linjan tuotteet on palkittu maineikkaan Allure-lehden Breakthrough Award -palkinnolla, joka nostaa odotukset Frizz -linjan suhteen entistä korkeammalle.


Living Proof Frizz Shampoo on mieto shampoo, joka lupaa jättää hiukset pehmeiksi, sileiksi ja kiiltäviksi. Shampoon koostumus sisältää Living Proofin patentoiman, kosteutta säätelevän OFPMA -molekyylin, joka luo erityisen ohuen ja näkymättömän suojan jokaisen hiuksen ympärille hylkien likaa ja öljyä. Lisäksi se poistaa pörröisyyden suojaamalla kosteudelta, siltikään hiusta latistamatta. OFPMA -molekyyli myös auttaa hiuksia pysymään pidempään puhtaana sekä kiillottaa, vahvistaa ja suojaa hiusta. 

Living Proofin linjaa noudattaen Frizz Shampoo ei sisällä sulfaattia. Siltikin se vaahtoutuu suihkussa runsaasti, melkein jopa paremmin kuin sulfaattia sisältävät perusshampoot. Tästä shampoo kerää ensimmäiset plussansa! Myös tuoksu on miellyttävä, hieman sitrukseen vivahtava ja raikas. Siitä jo toinen plussa. Alku vaikuttaa siis lupaavalta. 

Frizz Hoitoaine sisältää saman OFPMA -molekyylin, joka löytyy jokaisesta Frizz -linjan tuotteesta. Kevyt hoitoaine lupaa Frizz Shampoon tapaan estää pörrööntymistä ja jättää hiukset hoidetuiksi, selvitetyiksi, sileiksi ja kiiltäviksi. Frizz Hoitoaine hierotaan kosteisiin hiuksiin ja sen annetaan vaikuttaa vähintään minuutin ajan.


Living Proof Frizz Hoitoaine tuntuu jo kosteisiin hiuksiin levitettäessä silottavan hiuksia mukavasti. Heti hoitoaineen huuhtelemisen jälkeen hiukset tuntuvat liukkailta ja sileiltä. Yleensä ennen hiusten selvittämistä suihkutan kosteisiin hiuksiin joko selvittävää hoitosuihketta tai laitan pari tippaa silottavaa öljyä. Tässä tapauksessa kumpaakaan ei tarvita! Ihmetyksekseni harja sujahtaa selvittämättömien hiuksien läpi vaivattomasti ja tukka on hetkessä selvä.

Kolmantena vuorossa on Nourishing Styling Cream; hiusta silottava ja pörröisyyttä estävä muotoilutuote, joka on ihanteellinen keskivahvoille ja vahvoille hiustyypeille. Tuote ei sisällä silikonia eikä öljyä ja sitä suositellaan käyttämään hiuksiin runsas määrä. 

En ole koskaan käyttänyt hiuksiini muotoiluvaahtoja tai jätettäviä hoitoaineita, joten tuntuu hassulta laittaa vielä hoitoaineen jälkeen pyyhekuiviin, selvitettyihin hiuksiin runsas määrä muotoiluvoidetta, vaikka en edes kuivaa hiuksiani föönillä. Mielikuvat latteista ja päätä hivelevistä lättähiuksista vilahtavat mielessä, mutta puristan Nourishing Styling Creamia reilummin ja annan sille mahdollisuuden. Jään jännityksellä odottamaan, miltä hiukset näyttävät aamulla kuivina.


Edellisillan huoleni lättänästä tukasta osoittautuvat turhiksi: herään oman elämäni Jennifer Anistonina, sillä aamulla hiukset ovat pehmeät, sileät ja kiiltävät eikä lattea ei kuulu joukkoon. Taipuisuutta Living Proof Frizz -tuotteet eivät hiuksistani poista, mutta pörröisyys on tiessään! Tällä hetkellä omistan siis juuri sellaisen tukan, mitä haluankin: sileät, kiiltävät kutrit, jotka ovat silti kuohkeat ja ilmavat, ja vieläpä erittäin terveen näköiset!

Living Proofin myötä Bad Hair Day tuntuu mahdottomalta tai ainakin hyvin kaukaiselta ajatukselta. Hiukset pysyvät puhtaina, ilmavina ja kauniina jopa kolme päivää. Frizz -tuotteet ovat jättäneet sarjasta positiivisen vaikutelman ja tutkimusmatkani sarjan parissa jatkuu. Tällä hetkellä olen siis "elävä todiste" sarjan toimivuudesta, ainakin Frizz -tuotteiden osalta! Lisää kokemuksia luvassa blogissani myöhemmin.

Kuva: twohairstyles.com


Living Proof -tuotteita löytää seuraavista Parturi-Kampaamoista Helsingistä: Salon ChoiceTrick Hair sekä Enkelin Kihara. Netistä tuotteita voi tilata maahantuojan Salon24 -verkkokaupasta. Kaikkia Frizz -linjan tuotteita on saatavilla normaalikoossa ja matkakoossa. Shampoo ja hoitoaine ovat normaalikoossa 236ml, matkakoot 60ml.

Frizz Shampoo normaalikoossa  24,90 euroa, matkakoossa 10,90 euroa
Frizz Hoitoaine normaalikoossa 25,90 euroa, matkakoossa 10,90 euroa

Nourishing Styling Cream -muotoiluvoidetta on saatavilla kolmessa eri koossa: 236ml purkin hinta 36,90 euroa, 118ml hinta 26,90 euroa ja 60ml matkakoon hinta on 14,90 euroa.

Kuka kiinnostui ja kenelle Living Proof on jo tuttu? Olisi ilo kuulla myös muiden kokemuksia!

___

150 euron arvoisen BABÉ-tuotepaketin voitto osui random.org -sivuston suorittaman arvonnan tuloksena Marille! ONNEKSI OLKOON! Voittajaan on oltu yhteydessä ja tuotepaketti on jo matkalla. 

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!