Ensin BB-voiteet valloittivat maailman. Sitten seurasivat perässä CC-voiteet ja tekivät saman tempun. Jokunen DD-voidekin on jo seuraan ilmestynyt, mutta vielä DD-voiteet eivät ole yltäneet hitiksi BB- ja CC-voiteiden tapaan, jotka ovat Suomessa ja maailmalla jo hallitseva trendi. Mikä sitten on BB- ja CC-voiteiden suurin ero? CC-voiteet ovat enemmän meikkivoiteen tapaisia, siis paljon peittävämpiä iholla. BB-voiteella saa puolestaan luonnollisemman tuloksen, sillä ne ovat kuin sävyttäviä päivävoiteita, joiden alle ei tarvitse erillistä kosteusvoidetta. Useimmat CC-voiteet puolestaan näyttävät paremmalta, kun iholle laittaa ensin kosteusvoiteen. CC-voiteen paksuudesta ja omasta ihotyypistä riippuen alla voi käyttää joko ohuempaa tai täyteläisempää päivävoidetta.

Kuva: sheknows.com

CC-voiteissa on useimmiten korkeampi aurinkosuoja, yleensä SK20 tai jopa 30, mutta silti vähintään 15. Korkeampi suojakerroin vaikuttaa myös voiteen koostumukseen ja sekin on yksi syy siihen, miksi CC-voiteet ovat usein täyteläisempiä kuin BB-voiteet. Mitä korkeampi suojakerroin, sitä paksumpi voide. CC-voiteen nimi tulee sanoista Color Correcting ja siksi voide onkin nimensä mukaisesti värieroja tasoittava, ihon pienet virheet piilottava voide, joka toimii samalla myös pohjustustuotteena ja peitevoiteena. CC-voide häätää ihon punaisuuden ja epätasaisuuden kaukaisimmille kukkuloille jättäen jälkeensä tasaisen, virheettömän ja sileän ihon. BB-voiteet puolestaan jättävät iholle useimmiten kuulaan pinnan. Siksi BB-voiteet eivät välttämättä ole se parhain vaihtoehto epäpuhtauksista kärsivälle iholle, koska voide ei peitä yhtä ansioituneesti kuin CC-voiteet, jotka sopivat täydellisesti myös epäpuhtauksista tai maksaläiskistä kärsivälle iholle. CC-voide peittää sopivasti, mutta samalla se myös suojaa auringolta ja ehkäisee uusien pigmenttiläiskien syntymistä sekä olemassaolevien maksaläiskien tummumista. 

BB-voiteet ovat kesäaikaan suosikkejani, mutta muuten myönnän olevani innostuneempi CC-voiteista. Pidän siitä, että CC-voiteet tekevät ihosta tasaisemman, mutta onnistuvat silti jättämään ihon ihanan heleäksi! Luonnollinen, hehkeä iho on minulle tärkeintä meikissä, sillä iholla on meikissä päärooli. Vaikka loihtisi minkälaiset smokey-silmät tai viimeisen päälle trendikkäät silmämeikit, jos iho ei ole tasainen tai meikkipohja rönsyilee, eivät silmätkään pääse oikeuksiinsa. Meikkipohjaan kannattaa siis kiinnittää huomiota, vaikka silmät jättäisikin lähes meikittä ja huulet näyttelisivät pääosaa päivän lookissa. Heleä iho saa aina hyvää huomiota!

Monien muiden bloggaajien tapaan sain jokunen viikko sitten testattavakseni Olay:n uutuuden;
Total Effects 7 in One CC-voiteen. BB- ja CC-voiteille ominaiseen tapaan voide sisältää monta ominaisuutta yhdessä purkissa. Olay Total Effects 7 in One CC-voide lupaa 7 asiaa:

  1. Kirkastaa ja vähentää ihon sameutta
  2. Antaa iholle terveen hehkun
  3. Kuoria hellästi ja silottaa ihon pintaa
  4. Pienentää ihohuokosia
  5. Parantaa ihon sävyä vähentäen tummien läiskiä iholla
  6. Vähentää näkyvästi ryppyjä ja juonteita
  7. Kiinteyttää ja kosteuttaa ihoa

Testiin saamani sävy on Fair to Medium eli Suomessa vaalein myytävä sävy. Total Effects 7 in One CC-voidetta voidaan käyttää joko yksinään tai meikkivoiteen alla. Se sisältää suojakertoimen 15. 


Total Effects 7 in One CC-voide on koostumukseltaan melko täyteläistä mutta pehmeää. Siitä huolimatta se levittyy kasvoille yllättävän helposti ja lupaustensa mukaisesti tasoittaa ihon pienemmät virheet, mutta ei kuitenkaan ole peittävimmästä päästä CC-voiteiden laajassa skaalassa. Voiteessa on hento, miellyttävä tuoksu. Ison plussan Olayn Total Effects 7 in One CC-voide saa ehdottomasti siitä, että se ei kasaannu pieniinkään juonteisiin! Pysyvyys on myös aika hyvä, sillä talvisen pintakuivalla sekaihollani tämä ei paljoa päivän aikana rakoile. Kaiken kaikkiaan voide on ihan positiivinen yllätys. Sävy olisi ehkä saanut olla talvisen vaalealle iholleni pikkuisen vaaleampi, mutta kesällä tämä on varmasti ihan täydellinen!

50ml pumppupullossa saatavalla Total Effects 7 in One CC-voiteella on hintaa noin 16,90 euroa. Olay-tuotteita löytää muun muassa Sokokselta, Stockmannilta, Anttilasta ja muista hyvinvarustetuista tavarataloista. Voiteen voi tilata esimerkiksi Sokoksen verkkokaupasta tästä. Olay-sarjaan voi tutustua paremmin maahantuojan sivuilla täällä.

Kuka muu on jo ehtinyt tutustua tähän uuteen tulokkaaseen? Onko Olayn tuotteista muuten kokemuksia? 


1 kommentti:

  1. Mulla on tää paraikaa testissä. Vielä en ole muodostanut lopullista mielipidettä, mutta hyvältä vaikuttaa. :)

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!