Olen nudemeikin ehdoton kannattaja. Arkilookkini on yleensä hyvin luonnollinen, mutta silti huoliteltu. Haluan näyttää siltä kuin en olisi käyttänyt paljoakaan aikaa valmistautumiseen, vaikka todellisuudessa päivämeikin tekoon saattaa mennä reilu vartti. Meikkipohjan tekoon kuluu minulla eniten aikaa, sillä kaunis iho on minulle kaikki kaikessa. En koskaan halua ihoni hukkuvan paksun pakkelikerroksen alle, ainoastaan saada pikkuvirheet piiloon sekä raikkaan, kuulaan ja luonnollisesti hehkuvan ihon.


Kuva: eligiblemagazine.com

Blogissani on aiemminkin seikkailtu BB-voiteiden maailmassa, mutta tähän saakka ainoa kokemukseni luonnonkosmetiikan BB-voiteiden parista on ollut ranskalaisen Terre d'Ocin BB-voide, jonka hankin viime kesänä kaiken sen hehkutuksen jälkeen, mitä silloinen uusi tulokas keräsi ympärilleen.  Terre d'Ocin BB-voide oli ahkerassa käytössä koko viime kesän, mutta nyt se on ollut jonkun aikaa kaapin perällä. Voide antoi minulle erittäin positiivisen ensikokemuksen luonnonkosmetiikan meikkimaailmasta, josta minulla ei vielä viime kesänä ollut ainoatakaan kokemusta. Terre d'Oc oli minulle sarjanakin täysin tuntematon ennen kyseistä BB-voidekokeilua. Nyt minulla on kuitenkin sarjasta jo parikin suosikkia; yhtenä sarjan viikunantuoksuinen suihkugeeli, josta mainitsin suihkugeelipostauksessani.

Toisen kokemukseni luonnonkosmetiikan BB-voidemaailmasta sain, kun kokeilin Melvitan Ruusu BB-voidetta pienestä näytepussista. Voide tuntui heti hyvältä ja sopivan kevyeltä, joten tilasin ihastuksissani Biodellystä täysikokoisen purkin, kun näyte tyhjeni. Melvitan Ruusu BB-voidetta on vain yksi sävy, joka onneksi sulautuu ihonsävyyni mukavasti.




Melvita on ranskalainen luonnonkosmetiikkasarja, joka on perustettu vuonna 1983. Sarjan tuotteet sisältävät runsaasti luonnon raaka-aineita, jotka ovat suurimmaksi osaksi luomuviljeltyjä. Melvita on luonnonkosmetiikan markkinajohtaja Ranskassa ja yksi maailman laajimmista luomusertifioiduista sarjoista. Ruusu BB-voide on sarjan ainoa BB-voide. Se sisältää ruusuvettä ja ruusuöljyä, jotka ravitsevat, elvyttävät ja tasoittavat ihoa. Jogurttijauhe antaa iholle mattapinnan. Voide lupaa tasoittaa ihon sävyä kevyesti jättäen ihon luonnollisen kuulaaksi. 

Ruusu BB-voiteen koostumus on sulavaa ja se levittyy iholle helposti. Voide tekee lupauksiensa mukaisesti ihosta kuulaan ja pehmeän sekä peittää ihon pikkuvirheet.  Näin talviaikaan käytän seerumin lisäksi täyteläisempää päivävoidetta, mutta Ruusu BB-voiteen kanssa riittää kevyempi emulsiomainen päivävoide, sillä voide myös kosteuttaa ihoa sen sisältämien öljyjen ansiosta. Pelkän seerumin kanssa Ruusu BB-voide jättää minun ihoni liian jähmeäksi, varsinkin kun käytän aina myös vähän irtopuuteria. Emulsiomaisen päivävoiteen kanssa Ruusu BB-voide jättää kuitenkin ihon kosteutetun ja heleän näköiseksi. 

Ennen irtopuuteria taputtelen kevyesti peitevoidetta niihin kohtiin, jotka lisäpeittävyyttä tarvitsevat. Luottotuotteisiini kuuluu myös valokynä, jota sipaisen kasvoilleni. Tällä hetkellä käytössäni on L'Oréalin Lumi Magique, josta olen kirjoittanut blogissani valokynäpostauksen yhteydessä. Peitevoiteen ja valokynän jälkeen on irtopuuterin vuoro, jonka jälkeen korostan kulmiani kulmakynällä. Lopuksi huiskautan kevyesti aurinkopuuteria ja poskipunaa sekä korostuspuuteria tuomaan iholle maltillista hehkua. Mikäli ei ole työpäivä, en yleensä laita ripsiväriä. Tasoitan kuitenkin luomen pinnan beigen sävyisellä luomivärillä, joka korostaa myös silmieni vihreää väriä. Lopputuloksena on arkinen, luonnollinen look, joka näyttää siltä kuin en olisi juurikaan meikannut. 

Kuva: parapharma3000.com

Melvitan Ruusu BB-voide sopii täydellisesti kevyeen arkimeikkiin ja tulee taatusti olemaan minulla käytössä myös keväällä ja kesällä, jolloin BB-voiteiden sesonki iskee. Voide on mainio raikkaaseen talvimeikkiin, jos iho on suhteellisen hyvässä kunnossa eikä vaadi peittävää meikkivoidetta. Ruusu BB-voide sisältää suojakertoimen 15. 

Melvitan tuotteita saa tilattua esimerkiksi BiodellystäJoliesta tai Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Edullisimpaan hintaan Ruusu BB-voiteen saa Biodellystä, jossa 40ml tuubi maksaa 31,90 euroa. 

Millaisia kokemuksia teillä on Melvitan tuotteista? 





2 kommenttia:

  1. Melvitan tuotteet ovat pääsääntöisesti, mitä olen testaillut todella hyviä. Tämä BB voide on iholleni täydellisen sävyinen näin syksyllä/talvella, mutta kesällä yleensä olen hieman päivettyneempi ja silloin sävy on liian vaalea/harmaa, joten olisi mukavaa, jos tätä olisi olemassa tummempikin sävy. Ihanaa kuitenkin on, että tämä ainokainen sävy on vihdoinkin tarpeeksi vaalea suomalaiselle iholle, kun esim. Laveran ainokainen BB voide -sävy on itselleni liian tumma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä siitä, että kesällä Melvitan BB-voiteen sävy saattaa olla vähän liian vaalea minunkin iholleni. Mutta mahtavaa että se sulautuu ihon sävyyn näinkin hyvin!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!