Aurinkopuuteri on monen suosikki kesällä, sillä se korostaa päivettynyttä ihoa kauniisti ja saa sen hehkumaan. Mutta mitäs nyt, kun pimeä syksy on koittanut ja kohta tulee kylmä talvi? Voiko aurinkopuuteria silti käyttää vai onko se vain joka kesän must have -tuote?

Aurinkopuuteria voi käyttää kalpeallakin iholla ja nimenomaan siksi sitä käytetään myös syksyllä ja talvella. Voidakseen käyttää aurinkopuuteria ei tarvitse olla juuri aurinkolomalta palannut - päinvastoin! Aurinkopuuterilla saa aikaiseksi juuri sen pienen päivetyksen, jolla syksyn ja talven kalpeus häädetään kaukaisimpaan nurkkaan.

Jennifer Lopezin kasvojen hehku on osaksi taidokasta aurinkopuuterin käyttöä.
Kuva: Iltasanomat


Mattapintaa vai kimalletta?


Toiset aurinkopuuterit ovat mattapintaisia, toisissa taas on hieman kimalletta tai helmiäistä. Mistä tietää minkälainen aurinkopuuteri sopii omalle iholle? Usein neuvotaan, että mattapintainen aurinkopuuteri sopii paremmin varjostuksien tekoon, kun taas helmiäistä sisältävä aurinkopuuteri korostaa kivasti rusketusta ja tuo paremmin hehkua iholle. 

Aurinkopuuterin juju on siinä, ettei sitä käytä liikaa. Siveltimestä kannattaa aina karistaa liiat puuterit pois pyyhkäisemällä huiskulla ensin vaikka kämmenselälle ennenkuin alkaa levittämään sitä kasvoille. Osa käyttää aurinkopuuterin levittämiseen isoa sivellintä, toiset poskipunasivellintä. Itse olen aina käyttänyt isoa ja pehmeää aitokarvaista sivellintä, mutta toiset ovat sitä mieltä, että poskipunasiveltimellä saa tarkemman tuloksen ja sillä kasvojen varjostaminen onnistuu paremmin. Niin tai näin, varman päälle pelaa kun käyttää mattapintaista aurinkopuuteria varjostuksiin; eli poskiluun alle (imaise posket sisään, niin näet oikean paikan), ohimokuoppiin ja hiusrajaan. Poskiluun alle huiskutellessa kannattaa varoa, ettei sudi suupielen alapuolelle. Se saa nimittäin näyttämään posket roikkuvilta ja kukapa meistä haluaisi näyttää roikkuposkelta. Jos haluat kaventaa nenää, sipaise aurinkopuuteria kevyesti nenänvarren molemmille puolille. Kaksoisleukaa voi häivyttää levittämällä väriä leuan alle, etenemällä kärjestä kaulaa kohti. Varjostuksissa kannattaa välttää liian tummia tai oransseja sävyjä. 

Jos haluaa korostaa kasvojen päivetystä, kannattaa lisätä helmiäistä sisältävää aurinkopuuteria isolla sudilla niihin kohtiin, mihin auringonsäteet ensimmäisinä osuvat: nenään, otsaan, leukaan ja poskipäihin. Levittäminen onnistuu helpoiten, kun aloittaa poskipäiden reunoilta ja häivyttää sivuilta kohti kasvojen keskiosaa. Näin suurin osa väristä jää korvien lähettyville. Aurinkopuuteri toimii yksinäänkin, mutta poskipunan kanssa se on ihastuttavin yhdistelmä. Aurinkopuuteri-poskipuna -tiimillä saa aikaiseksi raikkaan kokonaisuuden, joten poskipunaakin kannattaa käyttää, vaikka moni sitä arasteleekin. Pieni sipaus poskipunaa tekee ihmeitä kasvoille. L'Oréalin aurinkopuuteri yllätti


Olen aina ollut helmiäisaurinkopuutereiden vakiokäyttäjä, enkä ole juurikaan mattapintaisia aurinkopuutereita kokeillut. Käytössäni on ollut muun muassa Estée Lauderin, Lancômen, Isadoran ja Guerlainin aurinkopuutereita. En ole oikein koskaan luottanut halvempiin aurinkopuutereihin, lukuunottamatta Isadoran isoja aurinkopuutereita. Kesällä päädyin kuitenkin yllättäen ostamaan L'Oréalin uutuuksista Glam Bronze Wild Instinct -aurinkopuuterin sävyä 301 Light, into the wild. Ajattelin kokeilevani kerran, kun pakkauskin näyttää niin kivalta. 


Kuva: L'Oréal 


Aluksi pettymys oli pienoinen, kun päältä karisi kaikki kultahiput jo parin käyttökerran jälkeen. Olin nimenomaan halunnut helmiäisaurinkopuuterin, joten kun puuteri muuttuikin päällyskuvion karistua mattapintaiseksi, tuli vähän huijattu olo. Tällä tavoinko ihmiset saadaan ostamaan ja ihastumaan, että laitetaan pinnalle jokin hieno kuvio, joka antaa puuterista ihan toisenlaisen vaikutelman kuin mitä se oikeasti on? Tiesin, etteivät nuo päällä olevat rakennelmat ikuisesti kestä, mutta odotin silti, että aurinkopuuterissa on vähän helmiäistä vaikka päällys kuluukin nopeasti pois. 

Loppujen lopuksi yllätys kääntyikin positiiviseksi. Huomasin tykästyväni tähän mattapintaiseen aurinkopuuteriin, vaikka olen aina käyttänyt kimalleaurinkopuutereita. Mattapintaisella aurinkopuuterilla tehdyt varjostukset näyttävät oikeasti paremmalta ja helmiäisaurinkopuuterit sopivat paremmin kesään ja päivetyksen korostamiseen. Toki itsekin haen hehkua ja kuulautta kasvoilleni, mutta sen saa muilla meikkituotteilla aikaiseksi. Niistä  tuonnempana lisää. Tällä hetkellä olen tyytyväinen matta-aurinkopuuterin käyttäjä ja tämä L'Oréalin aurinkopuuteri on tullut meikkipussukkaani jäädäkseen! Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!