KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LETSFACEIT NORDIC

Kun vielä työskentelin tiiviisti kauneusalalla konsulenttina sekä erilaisia kauneusiltoja ja -luentoja pitäen, tapasin paljon erilaisia ihmisiä viikottain ja kuuntelin heidän ongelmiaan ihonhoidon ja meikkauksen suhteen. Vaikka ratkaisuja etsittiin jos jonkinlaiseen ongelmaan, yksi nousi aina ylitse muiden: herkkäihoisuus. Kuinka usein minulle harmiteltiinkaan sitä, että ollaan niin allergisia tai herkkäihoisia, ettei mikään tuote tunnu sopivan. Moni olisi halunnut hoitaa ihoaan enemmän ja piristää ilmettä meikillä, mutta herkkäihoisuus ja allergisuus oli esteenä sille. Lopulta oli hylätty kaikki mahdolliset tuotteet, koska ei enää edes uskallettu kokeilla uutta.  Jenkeistä lähtöisin oleva kalifornialainen Physicians Formula -meikkisarja onkin ollut toivottu tulokas Suomen Citymarketeihin. Värikäs ja monipuolinen brändi ei suinkaan ole mikään uusi ilmestys, sillä merkin perusti jo vuonna 1937 lääkäri ja allergiaspesialisti Dr. Frank Crandall, jonka vaimo kärsi ihosairaudesta, mutta halusi silti käyttää meikkiä. Siinäpä vasta rakkaudenosoitus, kun mies kehitti vaimoaan varten oman meikkisarjan! Vaikka sarja on jo yli 80 vuoden ajan ollut markkinoilla, tuotteet ovat edelleen yhtä tarkkaan tutkittuja ja testattuja, ja niistä on edelleen jätetty pois vähintäänkin 150 haitallista raaka-ainetta, joita muutoin yleisesti käytetään henkilökohtaisen hygienian tuotteissa. Onkin mahtavaa, että Physicians Formula on kehitetty nimenomaan allergiset ja herkkäihoiset huomioiden, sillä brändin ajatusmaailmaa mukaillen olen itsekin sitä mieltä, että jokaisella naisella tulisi olla oikeus tuntea itsensä kauniiksi ja mahdollisuus käyttää meikkiä niin halutessaan.


Amerikan aurinkopuuteribrändi nro 1


Physicians Formula on vuosien saatossa ehtinyt nousta Jenkeissä tehtyjen tutkimusten ja kyselyiden mukaan Amerikan aurinkopuuteribrändiksi numero 1. Sarjan myydyimpiin tuotteisiin kuuluukin eksoottinen Butter Bronzer -aurinkopuuteri, joka paitsi tuoksuu huumaavalta, myös levittyy iholle kuin unelma. Koostumus on täydellinen yhdistelmä puuterimaisuutta ja voidemaisuutta, ja iholle jää todella silkkinen pinta. Myönnän minäkin, että tähän ihastuin ensikokeilulla ja olen käyttänyt tätä paljon! Sävy on siinä mielessä harvinaisen hyvä, että se sopii myös erittäin vaaleaihoiselle (kuten itse olen) eikä muuten ole missään nimessä oranssi! Olen käyttänyt tätä kevyesti koko kasvoille tuomaan hehkua, mutta usein myös varjostuksiin, koska sävy ei ole glitterinen, vaikka tuokin luonnollista kuultoa. 


Butter Bronzer -aurinkopuuterissa on myös hoitava voidepohja, joka koostuu Amazonin sademetsästä kotoisin olevien murumuru-, cupuacu- ja tucumavoiteiden sekoituksesta. Sama pohja löytyy myös Physicians Formulan Butter Blush -poskipunista, joista itse olen tykästynyt hentoiseen Rosy Pink -sävyyn. Kullanhohtoinen Natural Glow -sävy toimii kauniisti highlighterina. Näissä kolmessa tuotteessa on selkeästi kookosta muistuttava tuoksu, mutta itselläni se ei kuitenkaan laukaise migreeniä, vaikka joissain tapauksissa aika herkkä olenkin. Tuoksu laantuu aika nopeasti tuotteen kasvoille sipaisun jälkeen, vaikka vaikuttaa paljon vahvemmalta suoraan rasiasta nuuhkutellessa. Allergiaystävällisenä sarjana Physicians Formula ei siis ole täysin tuoksuton, mutta esimerkiksi huulituotteissa ja ripsiväreissä tuoksut ovat paljon miedommat ja luomivärit eivät tuoksu miltään. 


Aurinkopuuterin lisäksi yllätyin positiivisesti The Healthy Lip Velvet Liquid Lipstick -huulipunista. Kuten Butter -aurinkopuuterissa ja -poskipunissa, näidenkään tuotteiden kanssa ei tarvitse jäädä haikailemaan pigmentin perään, sillä nämä nestemäiset punat ovat todella värikylläisiä! Lopputulos huulilla on puolimatta, mutta ei lainkaan kuivattava sellainen. Koostumusta on rikastettu muun muassa avokadoöljyllä, A- ja E-vitamiineilla sekä hyaluronihapolla. 


Punat ovat pysyvyydessäänkin ihastuttavia, eivätkä juuri vaadi korjailua, vaikka tulisi välillä syötyä ja juotua. Tämä tuli todistettua viime viikonloppuna nauttiessani ravintolaillallista pitkän kaavan mukaan, jolloin huulipuna pysyi lähes moitteettomana alusta loppuun. Yllä olevassa kuvassa minulla on huulillani korallinpunainen sävy Tu-lip Treatment. Huulipunia on saatavilla yhteensä yhdeksän erilaista sävyä.


Sen lisäksi, ettei tuotteissa käytetä parabeeneja ja gluteenia, eikä niitä ole testattu eläimillä, ovat ne myös herkkäsilmäisille ja piilolinssien käyttäjille sopivia. Niinpä myös sarjan ripsivärejä uskaltaa kokeilla, vaikka herkkäsilmäisempi olisikin. Ripsivärejä testasin valikoimasta useampia ja omaksi suosikikseni nousi Eye Booster Lash Contortionist Mascara, joka muuten muistuttaa ominaisuuksiltaan hyvin paljon Lancomea! Ripsivärin koostumus on hieman kosteampi, mutta kun muistaa pyyhkäistä harjasta ylimääräisen massan ja harjata väriä ripsiin rauhallisin ottein, tällä saa ripsivärin lupauksien mukaisesti oikein näyttävät ripset. Mascaran hinta liikkuu noin 11,50-14,50 euron tuntumassa riippuen jälleenmyyjästä.

Luonnollisempaa kosmetiikkaa suosiville tiedoksi, että sarjasta löytyy myös 100% luonnollinen ripsiväri, joka on vieläpä 70% luomua! Wau-efektiä tällä jumboharjalla ei omiin vaatimattomiin ripsiini saa, mutta luonnostaan paksummat ripset omaava saattaa yllättyä iloisesti ja saada näkyvämpää korostusta ripsiinsä. Pakkaus on joka tapauksessa piristävä, sitä ei käy kieltäminen. 


Physicians Formulan luomivärivalikoima on myös monipuolinen. Jokapäiväisiä nudesävyjä löytyy paljon, ja osa paleteista on sellaisia, joita voi käyttää koko kasvoille myös aurinkopuuterina. Vaikka kyseessä on markettisarja, pakkauksissa on pientä "glamia", eli ripaus hohdokkuutta, jolla ne erottuvat muista tylsemmistä markettituotteista - vai mitä sanotte yllä olevista kimallepaleteista? Varsinkin turkoosia, pronssia ja kullanhohtoisia sävyjä sisältävä alempi paletti saa odottamaan kesää entistä enemmän! Ylempää palettia olen jo arjessa käyttänytkin. Pigmentti sävyissä on runsas, kuten sarjan muissakin meikkituotteissa, ja pysyvyyskin ihan kelpo.


Sitten tullaan ehkä parhaaseen löytöön koko sarjasta aurinkopuuterin lisäksi. Physicians Formulalta löytyy nimittäin ehkä koko markettikosmetiikan paras peitevoide tummille silmänalusille! Nämä suuret sanat olen odottanut saavani julistaa täällä blogissa, sillä olen kokeillut mahdottoman määrän erilaisia peitevoiteita, myös markettikosmetiikan osalta. Silmänalusten tummuus on aina ollut minulle isompi haaste kuin turvotus, josta harvemmin kärsin silmänalusilla (muualla kropassa kyllä). Minulla on sen verran ohut iho, että vihertävän sinertävät verisuonet kuultavat läpi myös silmänalusilla, joten se tekee aina peitepuuhista haastavampaa. Paksu tökötti ei koskaan kaunista ja korostaa hentoisiakin juonteita entisestään. Physicians Formulan Concealer Twins -peitevoideduo on kuitenkin koostumukseltaan sopivan ohutta, mutta silti peittävää. Toimii siis tehtävässään loistavasti!

Suosikkini on peitevoiteista Yellow/Light, josta taputtelen ensin kellertävää voidetta ohuelti silmien alle ja toisinaan vielä ohuelti vähän duon toisesta päästä luonnollisempaa sävyä päälle. Usein pelkkä keltainen sävy riittää ja toimii erinomaisesti yksinään, sillä se hämää aika täydellisesti tummuuden pois! Hintaa peitevoideduolla on noin kympin verran ja heitetään nyt vielä se klisee tähän loppuun, että kympin arvoinen tuote on muutenkin. Sillä jos vain yhtä tuotetta sarjasta saisin suositella, se olisi ehdottomasti tämä peitevoide.

Physicians Formulan tuotteet ovat saatavilla valikoiduista Citymarketeista kautta maan. Tuotteiden hinnat pyörivät noin 10-19,90 euron tuntumassa. Sarjan kaikki tuotteet ovat lääkäreiden kehittämiä, tarkkaan tutkittuja ja testattuja, herkälle iholle sopivia sekä allergiaystävällisiä. Tuotteet sopivat myös piilolinssien käyttäjille. Netissä tuotteisiin voi tutustua esimerkiksi MakeUpShopissa sekä Stoorlassa.

Joko te olette ehtineet tutustua Physicians Formulaan? Jos ette, alkoiko sarja kiinnostamaan?

12 kommenttia:

 1. Olen joskus vuosia sitten iherbistä näitä tilannut, mutta nyt en ole aikoihin merkkiä käyttänyt, vaikka paljon mielenkiintoisia tuotteita merkillä onkin! Etenkin aurinkopuuteri kiinnostaa todella paljon ja se varmasti täytyy jossain vaiheessa hankkia :D PF:lta on muuten muistaakseni ollut eka poskipuna, ja toistaiseksi ainoa, jonka käyttelin loppuun asti :) Ripsivärikokeilu ei puolestaan ollut yhtä onnistunut.. Mutta siis, merkin tuotteista haluaisin enemmänkin kokemusta ja en ollutkaan tiennyt ajatusta brändin taustalla. Kiitos kattavasta postauksesta! :)

  Ps. Ja kyllä, ne matkapostaukset kiinnostavat myös! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla, että sait jotain uutta vinkkiä ja tietoa brändistä! Tuo aurinkopuuteri on ehdottomasti brändin parhaita tuotteita, enkä usko, että oon ainoa, joka on sitä mieltä :D Ripsivärejä PF:llä on tosiaan monia, mutta mä oon niin hankala tapaus niiden kanssa muutenkin, kun harvat ripsivärit todella "iskee" muhun ja saa innostumaan. Tuo musta Eye Booster Lash Contortionist Mascara oli omasta mielestä kaikkein paras, mutta en tosiaan ihan kaikkia ripsareita PF:ltä testannut. Peitevoidetta suosittelen ehdottomasti testaamaan, jos sellaiselle on tarvetta! :)

   PS. Ihanaa, että matkapostaukset kiinnostavat myös! Palautteen perusteella tietää aina mistä aiheesta jatkossa tekee juttuja :) Joten kiitos paljon palautteesta!

   Poista
 2. Minua kyllä kiinnostaa, mutta en ole vielä saanut käsiini tuotteita, koska menekki on ollut ilmeisen hurja, koska en onnistunut kohtamaan PH ständillä eräässä Cittarissa kuin tyhjähkön hyllyn;) Täydennystä odotellessa...
  Olen aiemmin tilanut joitakin yksittäisiä PH:n meikkejä iHerbistä ja olen tykännyt. Kiva, että merkki rantautui tännekin!
  Kivaa päivää Mia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho, tuotteethan on sitten melkein viety käsistä :D Toisaalta ei ihme, onhan sarja hinta-laatusuhteeltaan aika hyvä ja markettisarjoista ehdottomasti erottuva :)

   Kivaa viikonloppua, Sari - ja kiitos kun aina jaksat kommentoida uusiin postauksiin! <3

   Poista
 3. Tuo aurinkopuuteri on kaunis ja voi olla että se tulee joskus hankittua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saisi usuttaa ostamaan, mutta on se kyllä hankkimisen arvoinen, jos aurinkopuuterille on tarve! <3

   Poista
 4. Toi aurinkopuuteri on sellainen, jota oon halunnnut testata ties kuinka kauan! Edes Jenkeissä käydessä en sitä kuitenkaan tajunnut ostaa, vaikka tilaisuuksia oli lukuisia :D Aurinkopuuteri on ehdottomasti se tuote, josta kyseiseltä brändiltä on eniten saanut lukea, joten oli kiva kuulla enemmän vähän muistakin tuotteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla, että postaus oli mieleinen ja tuli jotain uuttakin! :) Kiitos Linda! Ehdottomasti kyllä suosittelen eniten tuota aurinkopuuteria testaamaan, jos se muutenkin houkuttaa. Ja peitevoide on myös sarjalla tosi hyvä, kuten postauksesta jo ilmi kävi :D

   Poista
 5. Ihan mahtavaa löytää tällaisia meikkejä ja vielä kohtuu hintaan. Rakastan aurinkopuutereita ja nuo huulipunatkin näyttävät aivan ihanilta.
  Kivaa torstaita sinulle Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä sarja kyllä erottuu muista markettisarjoista kivasti :) Nuo huulipunat ovat tosi pysyviä ja eivät kuivata huulia ollenkaan. Ja aurinkopuuteri taitaa olla jo ihan kulttimaineessa ympäri maailmaa.

   Aurinkoa viikonloppuun, Outi - ja kiva kun jätät aina kommenttia! <3

   Poista
 6. Multa löytyy tuo bronzer, en tosin ole sitä ehtinyt testata mutta olisipa kiva nähdä koko meikkiständi livenä. Vielä ei ole tullut vastaan cittareissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole muuten vielä itsekään nähnyt missään Cittarissa PF-ständiä livenä :) Toistaiseksi taitaa olla 12 Cittarin valikoimassa ympäri Suomen. Listan löysin täältä:

   https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/koti-ja-hyva-olo/kosmetiikkamerkit-k-citymarketeissa

   No, eiköhän brändi valloita Cittareita koko ajan lisää ja lisää :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!