Jos minua pyydettäisiin luettelemaan omia kauneudenhoidon kompastuskiviäni, nimeäisin ensimmäisten joukossa hiustenhoidon. Olen monesti myöntänyt, että olen lähes surkea hiustenlaitossa ja tuskastellut sopimattomien tuotteiden loputonta suota. Hiukseni ovat paksut, pitkät, helposti pörrööntyvät ja taipuisat - välillä jopa hieman kuivan oloiset. Ne imevät öljyisiä tuotteita roppakaupalla ja vaativat todellakin tarkkaan valitut tuotteet, jotta en näyttäisi Röllin sukulaiselta. Nykyään pidänkin kynsin hampain kiinni niistä tuotteista, jotka löytävät yhteisen sävelen hiusteni kanssa. 

Käytän toisinaan arkisin hiustenlaitossa suoristusrautaa ja juhlakampauksiin välillä kiharrinta. Hiukseni eivät kuitenkaan ole elämäni aikana kärsineet lämpölaitteista niin hirveästi, sillä en ole koskaan käyttänyt lämpölaitteita päivittäin, vaan se on ollut enemmänkin satunnaista. Suoristusrautaan olen kyllä toisinaan turvautunut kerran tai kaksi viikossa. Fööniä en kuitenkaan edelleenkään käytä kuin ehkä kerran vuodessa, ja vain, jos on pakko. Muuten annan hiusten aina kuivua luonnollisesti. Koska pesen hiukset iltaisin ennen nukkumaanmenoa, minulla ei sinänsä edes ole tarvetta föönille. Kuitenkaan en mielelläni menisi aivan täysin märillä hiuksilla nukkumaan, koska en halua homehduttaa tyynyäni. Siksi käytän kyllä hiustenpesun jälkeen hoitotuotteita, jotka nopeuttaisivat hiusten kuivumista.

Kun viime vuoden puolella sovin yhteistyöstä AQUIS Finlandin kanssa, lupasin kertoa rehellisesti kokemuksiani AQUISin hiuspyyhkeestä. Olin lukenut ainutlaatuisen imukykyisistä pyyhkeistä paljon positiivisia arvioita, mutta en silti uskaltanut odottaa paljoa. Hiukseni ovat niin haastavat, että usein moni tuote, joka sopii muille, ei kuitenkaan tuo yhtään samanlaista lopputulosta minun käytössäni. Ajattelinkin, että nämä paljon kehutut pyyhkeet toimivat enemmän ohuissa hiuksissa, jotka ovat jo luonnostaan helppohoitoiset. Lupaus nopeasti kuivuvista hiuksista kuulosti liian hyvältä ollakseen totta. 

Kuva: AQUIS


20 vuotta toiminut kalifornilainen AQUIS osoittautui kuitenkin maineensa veroiseksi. AQUISia ei turhaan kuvailla alansa pioneeriksi, sillä tämä pyyhe on todellakin jotain muuta kuin tavallinen pyyhe, vaikka kokeilematta sitä voi olla vaikea uskoa. Kun ensi kertaa sain pyyhkeen käsiini, kiinnitin huomiota siihen, että se on paljon ohuempi kuin tavallinen pyyhe ja materiaali on jopa hieman jähmeää. Muotoilu on suunniteltu siten, että pyyhe on helppo kietaista hiusten ympärille turbaaniksi ja kiinnittää napilla. Pyyhe tuntuu hiuksissa mukavan kevyeltä eikä lähde valumaan päästä, vaikka laittaisi hiusten kuivumisen ajaksi naamion ja hoitaisi kasvojen pesun pyyhkeen ollessa päässä.

Alkuun yksi suurimmista epäilyksistäni oli se, että hiukset pitää kietoa pyyhkeen sisään harjaamattomina ja täysin puhtaina. Alle ei siis saa laittaa mitään öljyjä tai selvityssuihkeita, kuten minulla on ollut tapana hieroa heti märkiin hiuksiin. Pelkäsinkin, että hiukset olisivat oikea takkupesä kuivuttuaan pyyhkeen sisässä - jos ne siis edes kuivuisivat. Olin melkein satavarma, ettei pyyhe voisi millään toimia, sillä joko hiukseni olisivat liian paksut kuivumaan tai sitten ne olisivat aivan takussa. Olisin niin halunnut hieroa alle öljyä ja selvittää hiukset ensin. Mutta siinä pyyhkeen ainutlaatuisuus olisi valunut hukkaan, sillä hiukset ovat hauraimmillaan juurikin märkinä, kun niitä suojaava pintakerros on koholla. 


Omien hiuksieni kuivumiseen menee normaalisti useampi tunti, vaikka käyttäisinkin kuivumista nopeuttavia hiustuotteita. Jos illalla menen kovin märillä hiuksilla nukkumaan, ovat ne aamullakin vielä kosteat. AQUISin pyyhe on kuitenkin siitä ihmeellinen, että se saa oikeasti hiukset kuivumaan nopeammin! Pyyhe kiedotaan kosteiden hiusten ympärille, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Sen jälkeen sitä pidetään muutama minuutti. Itse pidin pyyhettä alkuun 10-15 minuuttia, koska olin hyvin epäileväinen, että se toimisi omissa paksuissa hiuksissani. Myöhemmin oli kuitenkin oikea ihme huomata, että 5 minuuttiakin riittää nopeuttamaan hiusten kuivumista ällistyttävän paljon! Nykyään pidänkin pyyhettä päässä vain tuon viitisen minuuttia. Tämän jälkeen harjaan hiukset ja laitan niihin muutaman tipan öljyä.  Hiukset eivät ole yhtään takkuiset, vaikka pyyhe imeekin niistä vauhdilla kosteutta ja kuivattaa ne ällistyttävän nopeasti. En voi vieläkään ymmärtää, miten joku pyyhe pystyy tähän - varsinkaan minun hiuksissani.

Mihin kaikki tämä pyyhkeen ihmeellisyys sitten perustuu? Hiusturbaani on valmistettu kevyestä ja huippuimukykyisestä Aquitex-materiaalista, joka kuivaa hiukset supervauhtia. AQUISin patentoima kudontekniikka on lajissaan erityinen, koska se imee hiuksista kosteutta jopa 8 kertaa enemmän kuin puuvillafrotee. Näin hiukset kuivuvat nopeammin, eikä niitä tarvitse rasittaa föönin lämmöllä tai hangata pyyhkeeseen ja harjata aivan märkinä, jolloin ne ovat kaikkein altteimmillaan vaurioille. AQUIS-pyyhkeet auttavat siis hiuksia säilymään vahvoina ja elinvoimaisina. Materiaalin luvataan säilyvän käytössä vuosikausia, kuten tavallisetkin pyyhkeet. Hinta-laatusuhde pyyhkeissä on siis todellakin aivan loistava! Suosittelen AQUISia kaikille, jotka haluavat vauhdittaa hiusten kuivumisaikaa ja säästää hiuksia turhalta rasitukselta. Itse en ainakaan omasta AQUIS-hiusturbaanistani enää luopuisi! 

AQUIS-hiusturbaani saatavilla hintaan 39 euroa Biodellystä, Joliesta sekä AQUIS Finlandin verkkokaupasta. Pyyhe suositellaan pesemään ennen ensimmäistä käyttöä ja aina ilman valkaisu- tai huuhteluaineita. AQUIS-hiusturbaaneja ja pyyhkeitä on mahdollista kokeilla myös Eco Beauty Wellness -salongissa/spassa leikkauksen tai värin yhteydessä. 

Onko joku teistä ihastunut AQUISiin yhtä lailla kuin minä tai kiinnostuitteko nyt?*Yhteistyössä AQUIS Finland.
Postaus sisältää mainoslinkkejä Biodellyyn ja Jolieen.

17 kommenttia:

 1. Minä rakastan iltasuihkuja ja tuo hiusten kuivuminen yötä vasten on ollut tosi haasteellista. Ehkäpä tällainen pyyhe auttaisi tuohon ongelmaan hyvin. Näytät ihanalta kuvissa Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän mitä tarkoitat ja juuri tuon suhteen tämä pyyhe on ollut oikea pelastus! Itsellänikin välillä tuppaa se iltasuihku jäämään viime hetkeen ja sitten pitäisi heti painaa pää tyynyyn ihan märillä hiuksilla tai odottaa tunti pari, että edes vähän kuivuvat. Suosittelen todellakin hankkimaan tällaisen, jos kamppailet saman ongelman kanssa!

   Ja kiitos, ihana Outi! Edelleen harjoittelen kuvissa olemista, kun en ole koskaan oikein osannut olla luontevasti ja tuntenut oloani kotoisaksi kuvia räpsiessä. Joten tällaiset kommentit lämmittää ja rohkaisee <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tämä on kyllä aika ihmeellinen keksintö - ja toimii todellakin! :)

   Poista
 3. Syksyllä I Love Me -messuilla näin näitä turbaanipyyhkeitä, mutta silloin en vielä oikein hahmottanut niiden idea, vaikka kamuni yritti ansiokkaasti minua valistaa;) Nyt meni perille mikä pyyhkeen idis on<3 Mä olen hirveän laiska käyttämään hiustenkuivainta tms. kapistuksia, mutta tällä pyyhkeelllähän homma hoituu ikään kuin itsestään! Mahtava keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aivan sama juttu, etten koskaan jaksa alkaa föönaamaan hiuksia, kun siihen menee niin paljon aikaa, enkä muutenkaan jaksa heilutella fööniä kädessä :D Toisaalta en myöskään turhalla lämmöllä haluaisi hiuksia rasittaakaan, etteivät ihan haperoksi muuttuisi. Tää pyyhe on todellakin helpottanut iltarutiineja huomattavasti, kun hiukset kuivuu nopeammin. Aivan loistotuote!

   PS. Kiva, että sain sut valistettua! :D

   Poista
 4. Ihanaa että meille löytyi taas sama suosikki. :) Tää on kyllä ihan huippu pyyhe, nopeuttaa myös mun nukkkumaanmenoaikaa, kun ei tarvitse kuivatella niin pitkään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillähän on jo kasapäin samoja suosikkeja! :D Mä oon kans ikionnellinen siitä, että tää oikeasti toimii mun hiuksissa, vaikka en sitä alkuun uskonutkaan. Ei tarvitse tyynyraukankaan enää kärsiä märistä hiuksista :D

   Poista
 5. Olispa kätevä! Pesen myös hiukset lähes poikkeuksetta iltaisin ja yleensä koitankin suihkuhetken ajoittaa niin, että hiukset ehtii kuivumaan ennen nukkumaan menoa. Mutta aina ei voi käydä tarpeeksi aikaisin suihkussa, niin tuo olisi kätevä niille myöhemmin tapahtuville suihkuilloille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on todellakin ihan huippukeksintö! Mäkin yritän käydä iltaisin tarpeeksi ajoissa suihkussa, mutta joskus venyy väistämättä myöhempään iltaan. Etenkin silloin tän vaikutusta arvostaa tosi paljon! :) Suosittelen lämmöllä!

   Poista
 6. Kun nämä tulivat myyntiin, niin olin vähän että mihin näitä tarvitaan. Eikö tavallisen pyyhkeen kääriminen turbaaniksi riitä, mutta tämä voisi olla oikeasti tarpeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ihan samanlaiset epäluulot :D Ajattelin tämän olevan vain yksi tavallinen pyyhe muiden joukossa, jossa on panostettu vaan muotoiluun. Mutta ei, tää on aivan jotain muuta! <3

   Poista
 7. Tämä kuulostaa kyllä ihan huikealta tuotteelta! Olisi omallekin tukalle varsinainen aarre, pitänee tilata kokeiluun jossain kohtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä! Mulla on vahva usko, että vakuutut! Mä en enää omastani voisi luopua :D

   Poista
 8. Pyyheturbaani on kyllä aivan ehdoton juttu pitkähiuksiselle! :) Koin kovin samankaltaisia, epäileviä tunteita ennen turbaanin käyttöä, mutta enää en tulisi toimeen ilman. Itse olen tykännyt Dermosilin pyyheturbaanista, josta vinkkasin tässä postauksessani: https://tyttoharmaasilmainen.blogspot.fi/2018/02/luottotuotteeni-dermosililta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiusturbaanit on todellakin käteviä, kun pysyvät päässä muiden kauneusrutiinien aikana :) Tämä on vieläpä aivan erityinen tuote, kun käytetty tuota AQUISin patentoimaa kudontekniikkaa, joka imee hiuksista kosteutta jopa 8 kertaa enemmän kuin puuvillafrotee! On kyllä kuivaustehot! :D

   Poista
 9. Hiusturbaani toimisi varmasti minunkin hiuksilleni. Ei revi niin pahoin. Itselläni katkeilee hiukset todella helposti. Kiitos siis vinkistä, taitaa lähteä kokeiluun!

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!