KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - HAIRMAIL OY

Mustapäänaamiot ovat olleet kovassa huudossa jo jonkin aikaa. Itsekin olen mielenkiinnolla testaillut muutamia, mutta täytyy sanoa, että suurin osa on ollut yhtä tyhjän kanssa. Hentoisia ihokarvoja ne ovat kyllä repineet irti, mutta mustapäät ovat istuneet tiukassa, eivätkä hievahtaneet mihinkään. Kaiken lisäksi naamiot ovat olleet vielä hankalia irroittaa kasvoilta ja puuha on ollut paitsi koetellut hermoja, sotkenut samalla lavuaarinkin. Kivuliasta repimistä pahempia ovat olleet ne, jotka ovat lähteneet kasvoilta vain pieninä palasina kerrallaan. Yhtä mustapäänaamiota päädyin loppujen lopuksi repimään kasvoilta pinsetein, ja kun en enää jaksanut lopulta sitäkään, aloin hinkata naamiota pois vedellä. Voitte vain arvata, lähtikö se helposti silloinkaan.


Mustapäät ovat tukkeutuneita ihohuokosia, jotka syntyvät ihon erittämästä talista, iholle kertyneistä kuolleista ihosoluista ja liasta. Mustapäistä kärsii eniten rasvainen iho, mutta osansa saa myös pintakuiva sekaiho, johon omakin ihotyyppini lukeutuu. Periaatteessa mustapäitä voi ilmestyä mille tahansa ihotyypille, jos ihon jättää oman onnensa nojaan tai jos käyttää ihohuokosia tukkivia tuotteita.

Oma ensisijainen neuvoni mustapäiden ehkäisemiseen on ehdottomasti päivittäinen huolellinen ihonpuhdistus, josta ei oikeasti kannata luistaa. Sen lisäksi on tärkeää muistaa kosteuttaa ihoa tarpeeksi, vaikka iho olisikin rasvainen ja kiiltelisi. Myös säännöllinen viikkosiivous eli ihon kuoriminen on tärkeää, jotta kuollut ihosolukko ei jää tukkimaan ihoa, jolloin todennäköisyys mustapäiden syntymiselle on suurempi. Kuorinnan jälkeen iho pystyy hyödyntämään myös kaiken sille annetun kosteutuksen paljon paremmin, joten ihon syväpuhdistaminen on osa sen hyvinvointia. 


Nykyään markkinoilla on jos jonkinmoisia mustapäänaamioita, joista useimmat päätyvät kuluttajien ostoskoriin joko halvan hinnan tai suurien lupauksien vuoksi. Itse olen satsannut muutamaan naamioon, joita netissä on kovasti kehuttu, mutta jotka silti eivät ole minulla tuottaneet tuloksia. Nyt olen kuitenkin kohdannut ensimmäisen mustapäänaamion, jolle uskallan suoda muutaman lempeän sanan. Kyseessä on italialaisen Kepron The Black Mask

Naamiota kuvaillaan kaikille ihotyypeille sopivaksi, mutta sitä suositellaan etenkin mustapäiden, finnien ja aknen hoitoon. Tuoteselosteessa kerrotaan The Black Maskin sisältävän ihoa tulehduksilta suojaavia ja rauhoittavia aineosia, jotka syväpuhdistavat ihoa tehokkaasti antaen kauniin ja kuulaan lopputuloksen. Naamio lupaa stimuloida myös solujen aineenvaihduntaa sekä poistaa tehokkaasti kuonaa ja epäpuhtauksia.

Lähdin testaamaan naamiota varovaisuudella, sillä halusin välttää sitä kipua, mitä aiemmat mustapäänaamiot ovat kasvoilta repiessä aiheuttaneet. Siksi levitin naamiota vain nenän ja leuan alueelle ja pikkuisen poskia kohti. Otsan jätin kokonaan paljaaksi, sillä mustapäitä ei sillä alueella itselläni ole. Minusta ei ole mitään järkeä levittää naamiota koko kasvoille, ellei iho ole erityisen rasvainen ja epäpuhdas. Koinkin sen hyvin positiivisena, että naamion suomenkielisessä käyttöohjeessakin neuvotaan nimenomaan käyttämään tuotetta vain epäpuhtauksiin taipuvaisille kasvojen alueelle, kuten otsan, nenän ja leuan iholle. 

The Black Mask osoittautui yllättävän kivuttomaksi. Puolen tunnin vaikutusajan jälkeen se irtoaa iholta todella helposti, juuri niin kuin aiemmin ajattelin, että kaikkien mustapäänaamioiden kuuluisi irrota. Iho ei juurikaan punoita, tuntuu sileältä ja huokoset ovat selkeästi pienemmät. Ja mikä parasta; pari onnekasta mustapäätäkin tarttui mukaan! Parhaat tulokset luvataan, kun naamiota käyttää kuukauden ajan kuuriluontoisesti. Itselläni testijakso on vasta aluillaan, joten nähtäväksi jää, millaisia tuloksia kuukauden käyttö tuo tullessaan. Ensitestailujen jälkeen olen kuitenkin toiveikas! 


The Black Mask on saatavilla noin 12-18 euron hintaan. Maahantuojana toimii Hairmail Oy, joka on suomalainen kampaamo- ja kauneusalan tukkuyritys. Kaikki jälleenmyyjät löydät listattuna täältä. Nettikaupoista tuotetta myy esimerkiksi Nettiterveysapteekki ja Bellando. Hairmail löytyy myös Facebookista.


Onko teillä kokemuksia mustapäänaamioista? Jos ei, olisitteko innokkaita testailemaan?


10 kommenttia:

 1. Mulla ei juuri itselläni ole mustapäitä, ainakaan näkyviä tai sellaisia, jotka saisi komedoraudan kanssa puhdistettua.
  Mulle nää mustapäänaamiot on melko raffia tavaraa näin kuivaihoisena, mutta silloin tällöin käytän t-alueella savinaamioita. Nivean niitä mustapäälappuja oon joskus myös käyttänyt. Näitä olis kyllä kiva kokeilla, mut en ole niitä vielä kokenut tarpeelliseks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on vaan joitain pieniä nenässä ja leuassa. Niitäkään ei meinaa saada kyllä millään ulos, kun on niin pikkuisia ja aika tiukassa. Toki välillä ilmestyy yksittäisiä mustapäitä sinne tänne, mutta ne saa onneksi helposti poistettua itsekin eikä jää vaivaamaan :) Ja joo, nää mustapäänaamiot on kyllä yleensä aika tujuja, joten en käyttäisi ihan koko kasvoille, jos ei iho ole kauttaaltaan epäpuhdas. Mutta täytyy sanoa, että tää pienensi kyllä huokosia kivasti! Nyt kun äsken katsoin peiliin, tuntui, että loputkin "pilkut" on hävinneet :D Aion kyllä käyttää tätä kerran viikossa nenään ja leukaan ihan pienelle alueelle ja katsoa mitä jatkossa tapahtuu.

   Poista
 2. Kokemusta on sellaisen ihokarvan poisto naamion verran :) Ei niin kiva kokemus.
  Ihanaa tiistai-iltaa kaunotar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän mitä tarkoitat! Ne on just niitä, jotka on olleet mullekin yhtä tyhjän kanssa ja aiheuttaneet iholle pelkästään turhaa punoitusta. Siis "ei kiitos"-pinoon :D

   Ja kiitos ihana Outi, samoin sinne! <3

   Poista
 3. Itse olen aikaisemmin testannut vain Nivean ja Bioren lappuja, jotka revitään sen jälkeen pois kun ovat kuivuneet kasvoille. Nivean laput toimii mielestäni todella hyvin, mutta Bioren laput olivat ihan surkeita :p Tarkoituksena on ollut jo pidemmän aikaa testata jonkinlaista tämän tyyppistä naamiota, mutta en vielä ole uskaltanut testata!
  Kauniita kuvia muuten tässä postauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen aiemmin testannut noita Nivean kuuluisia lappusia, mutta ne ei koskaan tehneet mulla tehtäväänsä :D Kaipa näiden tuotteiden tehokkuus riippuu paljon siitäkin, miten pinnassa ne mustapäät on ja kuinka isoja. Mulla kun on niin pieniä ja vielä tiukassa jossain syvällä, niin ei meinaa lähteä helposti. Tää oli kuitenkin yllättävän hellävarainen ja silti sopivasti tehokas naamio, joten uskallan suositella, jos tällaiset tuotteet kiinnostaa. Ei aiheuta turhaa kärsimystä! :D

   Ja kiitos kovasti! Tosi kiva kuulla, että tykkäät kuvista! :)

   Poista
 4. Mä olen kokeillut useita mustapäämaskeja, mutta säännölliseen käyttöön ne eivät ole päätyneet sen ikävän repimisen takia. Moni tuote tarraa kiinni ihoon, ja tuntuu että nahka lähtee mukana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, just sitä repimistä mäkin kauhulla välttelen :D Sen takia jännitin tämänkin testaamista ja ajattelin ensin kokeilla vaan pienille alueille, mutta tää lähtikin yllättävän helposti ja ihoa repimättä :)

   Poista
  2. Hei! Mahtavaa, taidan kokeilla tätä seuraavaksi :) ostin itse pari viikkoa sitten mustapäämaskin sokoksesta (en muista merkkiä) mikä oli kyllä helppo levittää ja ottaa pois, ei repinyt eikä sattunut mutta valitettavasti ei toiminut kyllä tippaakaan joten tämä vinkki oli tarpeen :)

   Poista
  3. Heippa Etta! Kiva kun tulit jättämään kommentin! :) Kaikki mustapäänaamiot eivät ole itsellänikään toimineet halutulla tavalla, mutta tämä oli mukava ja kivuton yllätys. Testaa ihmeessä ja tule sitten kertomaan, miten toimi :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!