Meillä nykyajan naisilla on mahdollisuus kohentaa ulkonäköämme monin eri tavoin. Joku saattaa kokea tärkeäksi ripsienpidennykset, toinen rakennekynnet, kolmas taas voi tuntea olonsa säteilevämmäksi pidempien tai tuuheampien hiusten ansiosta ja turvautuu siksi hiustenpidennyksiin tai -tuuhennoksiin. Kokeilin aikoinani akryylikynsiä, mutta kyllästyin kuukausittaisiin kuluihin, jotka menivät kynsien huoltamiseen. Niistä kasvoi vuoden aikana aikamoinen potti, enkä myöskään pitänyt siitä stressistä, jonka kynsien ainainen varominen aiheutti. Samoista syistä en ole oikein innostunut ripsienpidennyksistäkään. Myönnän kyllä, että tuuheammat ripset olisivat ihanat, sillä omani eivät ole mitkään erityisen pitkät tai tuuheat. Mutta en kuitenkaan olisi valmis luopumaan siitä ilosta, että voin hieroa silmiäni aamuisin ja pestä kasvot öljymäisillä putsareilla. Mitä taas hiustenpidennyksiin tulee, niitä en ole koskaan edes miettinyt, sillä minulla on omasta takaa jo aika pitkä ja tuuhea tukka.

Vaikka kauniit kynnet, terveet hiukset ja säihkyvän pitkät ripset saattavat kiinnittää muiden huomion, on kuitenkin yksi meiltä jokaiselta luonnostaan löytyvä asia, jonka huomaa satavarmasti jokainen: se on hymy. Minusta on ainakin ihanaa katsella hymyileviä ja nauravia ihmisiä, jotka näyttävät aidosti onnellisilta. Hymy on myös läpi elämän vievä valttikortti, joka toimii monessa tilanteessa. Siksi itselleni on aina ollut tärkeää pitää huolta myös hampaistani, jotka näkyvät hymyillessä. Terve suu on olennainen osa ihan yleistä hyvinvointiakin, sillä tulehdukset suussa voivat levitä suun alueelta myös muualle kehoon ja aiheuttaa pahimmillaan esimerkiksi verenmyrkytyksen, sydämen sisäkalvon tulehduksen tai paiseita muualle elimistöön, kuten aivoihin, keuhkoihin, vatsaonteloon tai maksaan. Hampaidenhoitoon kannattaa siis satsata ihan jo oman terveyden kannalta. Aiheesta voi lukea lisää hammaslääkäriliiton sivuilta.

Itse ajattelen, että puhtaassa hymyssä on omanlaistaan vetovoimaa. Hymyileminen on aina kaunista, mutta puhdas hymy on vieläkin kauniimpi. Minulle se viestittää sitä, että pitää huolta omasta hygieniastaan. Vaikka tässä sinkkuna ollessa on tullut lyhennettyä omaa "vaatimuslistaa" miesten suhteen, on kuitenkin muutamia asioita, joista en koskaan voisi kuvitella tinkiväni. Arvaattekin varmaan, että yksi niistä on puhdas ja raikas suu. Ylipäätään yleinen freessiys on minulle aivan ensisijainen juttu. Raikas mies kolahtaa paljon suuremmalla todennäköisyydellä kuin hygieniastaan välinpitämätön. 


Olen aiemmin valkaissut hampaitani kotona erilaisilla liuskoilla ja hampaisiin siveltävillä geeleillä, mutta myöhemmin tajusin, etteivät ne ole läheskään yhtä tehokkaita (tai välttämättä turvallisiakaan) toisin kuin suun terveydenhuollon ammattilaisen tekemä valkaisu. Paikan valinnassa kannattaa kuitenkin olla erityisen tarkkana, vaikka ei sen kummoisempaa hammaslääkäripelkoa olisikaan. Väärässä paikassa sellainen saattaa nimittäin nousta aika helposti. Kävin kahtena ensimmäisenä kertana valkaisemassa hampaani paikassa, jossa tehdään erilaisia kauneustoimenpiteitä. Tuolloin kokemukset olivat aivan karmaisevia ja valkaisu tuntui tuskaiselta koko prosessin ajan. Istuin pimeässä huoneessa, sininen valaisin kohdistettuna suuhuni, valkaisuaineen kirvellessä ikeniä ja kuolan valuessa pitkin leukaa. Melkein kuin jostain kauhuleffasta! Luulin tuolloin käyneeni laservalkaisussa, mutta opin viime kesänä käydessäni aidossa laservalkaisussa, etteivät aiemmat valkaisut voineet olla laservalkaisuja, vaikka niitä siksi nimitettiinkin. Tämä johtuu siitä, että suun terveydenhuollon ammattilaisilla on käytössä aivan eri laitteet, mitä kauneusklinikoilla. Näissä sertifioiduissa laserlaitteissa laservalo on oikeaa pitkää aallonpituutta, eikä sitä voida koskaan kohdistaa suuhun valkaisun aikana ilman, että valkaisun tekijä pitää laitetta käsissään. Näillä aidoilla laitteilla myös valkaisutulos on aivan tasoa. Hampaat ovat todellakin paljon puhtaamman valkoiset kuin kosmeettisen valkaisun jälkeen! 

Oma luottopaikkani on GLOSS, jossa kävin viime kesänä aivan ensimmäistä kertaa. Olin silloin niin tyytyväinen valkaisutulokseen ja siihen, miten ihana ja lämmin vastaanotto paikassa oli, että tiesin jo viime kesänä, etten enää lähtisi paikkaa vaihtamaan. Vaikka valkaisun osuus käynnistä on puoli tuntia, aika tuntuu kymmeneltä minuutilta, kun koko prosessin ajan sinulle jutellaan. Aivan parasta on myös, että koko valkaisu on kivuton. Edellisessä paikassa luulin, että kipu ja kärsimys kuuluvat asiaan, mutta GLOSSilla opin, miten valkaisussa käyminen voi olla yhtä kiva käynti kuin vaikka kampaajavisiitti! Ja vaikka valkaisu voi tuntua jostakusta hinnakkaalta, voi asiaa verrata nimenomaan vaikka niihin kampaajakäynteihin tai kynsi- ja ripsihuoltoihin. Jos kampaajalla käy kerran kuukaudessa ja käynti maksaa esimerkiksi 80 euroa, tekee se vuodessa 960 euroa. Sillä hinnalla kävisi valkaisussa jo ainakin kolme kertaa, eikä valkaisussa tarvitse käydä kuin kerran vuodessa tai harvemmin. 

GLOSSilla voi nykyään maksaa hampaiden valkaisun myös laskulla tai vaikka osamaksuna, jos tuntuu, että hinta kirpaisee kerralla maksettuna liikaa. Minun hampailleni tehtiin hampaiden tehovalkaisu titaanioksidilla, joka sopii myös herkille hampaille. Valkaisussa huomioidaan aina koko hammasrivistö eli 10 hammasta ylhäältä ja 10 alhaalta, jotta hymy ei näytä katkonaiselta.

GLOSS Hammashoitopalvelut sijaitsee Snelmanninkatu 19-21 A katutasossa. Hampaiden valkaisut tehdään laillistetun suuhygienistin toimesta. Tämänhetkiset hinnat ja kesäedut löydät GLOSSin nettisivuilta

Viime kesän valkaisukokemuksestani voit lukea postaukseni täältä.

Kiinnittääkö puhdas hymy helposti teidän huomion? Onko teillä kokemuksia hampaiden valkaisusta? 

*Valkaisu saatu yhteistyönä.

16 kommenttia:

 1. Upeat uudet sivut ja toimii hienosti! Lisään vielä, että kylläpä on kaunita kuvia ja sinä olet oikein kauniina noissa hammashymykuvissa:)
  Olen kerran käynyt valkaisussa ja se sattui aivan vietävästi. Tosin siitä on aikaa jo puolitoista vuotta ja juuri tytär kehui, että hampaat näyttävät vielä valkoislta. Toisaalta, minulla ei koskaan vitivalkoisia olekaan ollut, mutta kiva kun on kestänyt! Tämä sinun vaihtoehto täytyy ottaa muistiin, jos seuravalla kerralla ottaisi sen kivuttoman vaihtoehdon:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sivut toimii! :) Ja kiitos kovasti kauniista sanoista! Oli pieni kynnys laittaa näitä omia naamakuvia blogiin, kun olen muutenkin niin hirveän itsekriittinen. Asia, josta olen yrittänyt opetella pääsemään eroon jo vuosia :D

   Valkaisutulos kestää kyllä yllättävän pitkään, varsinkaan jos ei juo roppakaupalla kahvia, teetä, cokista ja käytä muita värjääviä aineita. Itse en kahvia juo, teetä kyllä jonkin verran. Marjoja ja muuta värjäävää kyllä syön, mutta pesen hampaat tunnollisesti aamuin illoin ;)

   Pidä ihmeessä GLOSS mielessä, voin suositella täydestä sydämestäni :)

   Poista
 2. Aivan ihanat kuvat sinusta ja kyllä se hymy aina kasvoja kaunistaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Outi! <3 Tuo toinen kuva taitaa kyllä mennä pikkuisen irvistyksen rajoille, kun yritin, että kaikki hampaat näkyisivät :D

   Poista
 3. Kyllä puhdas hammasrivi ja hymy kaunistaa jokaisen ja vaikka itse tässä rypistyn ja rapistun, niin sama asia on ulkonäössä varmaankin tärkein. Ihanaa iltaa kaunotar. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että puhdas hymy huomataan aina! Ja hei, ei sulla ole kuule mitään hätää, kaikki me vähän rypistytään ja rapistutaan iän myötä. Hymy onneksi tulee aina valaisemaan kasvot ryppyjenkin keskeltä - ei sillä, että niitä sulla olisi! ;)

   Kivaa keskiviikkoa! <3

   Poista
 4. Itsekin katson hampaita, myönnän... Mulle niiden ei tarvi olla valkoiset tai tasaiset, mutta kunhan niistä näkee, että ne on hoidetut. :) Monesti ihmettelen televisiossa sellaisia varmasti todella hyvin tienaavia suomalaisia setiä, joilla on hampaat aivan karmeassa kunnossa, kun kyse ei voi olla enää rahasta. Ymmärrän, jos jollain jää pelon tai rahan takia hampaiden hoito hieman kuralle, mutta noilla herroilla ei ole pulaa rahasta, että voisivat vaikka nukutuksesta hoitaa kaluston kuntoon, jos pelko on taustalla. Ehkä heillä ei sitten ole asialla väliä, mutta jaksan säännöllisin väliajoin tätä ihmetellä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tulee aina katsottua hampaita, en voi sille mitään! Oon niin samaa mieltä sun kanssa tuossa, että puhtaus on todellakin tärkeämpää kuin se onko hammasrivistö muuten "täydellinen". Sellaiset viimeisen päälle hiotut täydelliset hampaat ei aina edes ole niin kauniit kuin persoonallinen oma hymy, joka on puhdas.

   Ja mitä noihin herroihin tulee, ehkä heillä on sitten tärkeysjärjestys vähän erilainen kuin meillä :D Mulle kuitenkin hampaiden puhtaus tulee aina olemaan kärkisijoilla! :)

   Poista
 5. Niin kauniit kuvat sinusta :) Ja totta, jos hampaat näyttävät hoitamattomilta niihin kyllä kiinnittää helposti huomion :P Mulla oli tosi pitkään trauma etuhampaistani mutta jossain vaiheessa päätin, etten enää vaan jaksa stressata niistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti <3 Vähän arastelen laittaa näitä omia naamakuvia tänne, mutta ehkä tässä pikkuhiljaa rohkaistuu senkin asian suhteen.

   Hyvä, että oot heittänyt sen tressin menemään! Mulla kans on ollut päähänpinttymänä jonkinlainen täydellisyyden tavoittelu omien hampaideni suhteen, mutta muutama vuosi päästin siitä irti ja ajattelin, että täydellistä hammasrivistöä tärkeämpää on tosiaankin ne puhtaan valkoiset hampaat :)

   Poista
 6. Hampaisiin kiinnittää tosi paljon huomiota. Mulle se on kompastuskivi,tummahko hammasluu jo alunperin sekä etuhampaat oikeestaan täysin muovia ni ei tarvita kun rakkaus kahviin ja se on siinä. Oon iteki miettiny tota valkasemista mut omalla kohdalla sitä hankaloittas (ja sais tyyriimmäks :S) se et etuhampaat pitäs riisua täysin muovista eli rakennuttaa ne myös sit täysin takasin valkasun jälkeen. Argh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko käynyt konsultaatiossa jossain? Muovi ei tosiaan vaalene samalla tavalla kuin oma hammas, mutta mun mielestä sekin vaalenee jonkin verran. Voisin pyytää Arjaa GLOSSilta kommentoimaan tähän alle, niin saataisiin ammattilaisen arviota tähänkin asiaan :)

   Poista
 7. Tuohon hymyilyyn on kyllä tullut vime aikoina kiinnitettyä paljon huomiota, kun on päässyt/joutunut seuraamaan asiakaspalvelijoita lähietäisyydeltä, jotka tuntuvat olevan lähes poikkeuksetta naamat nurinpäin.

  Oon haaveillu hampaiden valkaisusta monia monia vuosia, mutta vielä ei ole tullut sitä päivää, että olisi niin paljon ylimääräistä rahaa sen toteuttamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kiinnitän siihen paljon huomiota, jos asiakaspalvelutyössä oleva ihminen on ihan hapannaama :D En tajua, miten sitä ei aina ymmärretä, että etenkin asiakaspalvelualalla hymy on todella tärkeä juttu. Ja aito sellainen! :) Ymmärrän, ettei aina hymyilytä, mutta joskus kun hymyilee väkisin, vaikka ei naurata, huomaa, että alkaa oikeasti hymyilyttää :D Onhan se vähän omasta asenteesta ja suhtautumisestakin kiinni.

   GLOSSilla on mun mielestä hyvä tuo, että nyt voi maksaa myös Klarnan kautta laskulla, jonka saa osiin. Viime kesänä sitä mahdollisuutta ei vielä ollut. Tuota vaihtoehtoa käyttää moni, joka ei halua tai pysty maksamaan koko summaa yhdellä kertaa. Ei sitten kirpaise summa niin kovasti :) Ja valkoisista hampaista on onneksi iloa pitkään! Nytkin ero oli omissa hampaissa tosi huomattava, vaikka edellisestä valkaisusta ehti kulua vasta vuosi.

   Poista
 8. Sulla on tosi kaunis hymy, ihania kuvia! :-)

  Mä olen joskus valkaissut hampaita juurikin niillä liuskoilla, mutta menisin kyllä nyt ehdottomasti ammattilaisen pakeille. Hyväkuntoiset hampaat vaikuttaa olemukseen hämmentävän paljon (kun miettii, että siellähän ne huulten takana on piilossa), ne saavat koko ihmisen näyttämään raikkaalta ja hyvinvoivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Riitta! :) Itse mietin, että kehtaanko edes laittaa noita kuvia! Toka kuva on omasta mielestä vähän siinä irvistyksen ja hymyn rajamailla :D Mutta näkyypähän ainakin kaikki hampaat ja valkaisun tulos.

   Tuo on niin totta, että raikas hymy raikastaa koko olemuksen :) Suosittelen ehdottomasti GLOSSia, jos jossain vaiheessa päätät satsata valkaisuun. Sieltä voi kyllä niin tyytyväisenä astella ulos! Aikaisemmat kerrat muissa paikoissa on olleet niin kamalaa kärsimystä, että nyt osaan arvostaa ammattilaista, joka hoitaa homman kivuttomasti ja tekee valkaisusta jopa rentoa.

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!