Kuinka moni teistä on tottunut jo vähän liikaakin mentholilta ja minttuisilta tuoksuviin jalkavoiteisiin? Ainakin omaan nenääni jokainen jalkavoide tuoksuu melkein samalta pieniä tuoksuvivahteita lukuunottamatta. Vakio-ominaisuuksiin kuuluu viilennys ja tuoksussa haistaa aina joko mentholin, mintun tai kamferin - ellei jopa kaikkia yhdessä. Siksi kai jalkojenhoito tuntuu tällaiselle tuoksuihmiselle aika yksitoikkoiselta illasta toiseen. Myönnän, että jossain vaiheessa jopa hylkäsin jalkavoiteet kokonaan ja aloin käyttämään jalkapohjiin käsivoidetta, koska en jaksanut enää nousta sängystä pesemään käsiäni jalkavoiteen levityksen jälkeen. Helpompaa oli käyttää hyvältä tuoksuvaa käsivoidetta, jonka pystyi hieromaan sen jälkeen käsiinsä. Jotain perinteisestä poikkeavaa on siis mielestäni kaivattu jalkavoiteiden maailmaan jo pidemmän aikaa. Ja jes, vihdoin olen sellaiseen törmännyt!

Ranskalainen luonnonkosmetiikkasarja Florame vilahti viimeksi blogissani, kun vertailin misellivesiä. Tuolloin Florame sijoittui suosikkikolmikkooni ja kuului vieläpä joukon tehokkaimpiin tapauksiin. Viime talvena kerroin myös Floramen Jasmiini-vartalonhoitotuotteista, joilla koin saaneeni luksusta arkeen. Pari vuotta sitten Floramen juuri tultua Suomeen kirjoittelin myös sarjan puhdistustuotteista. Kaiken kaikkiaan kokemukseni Floramesta ovat siis olleet positiivisia ja etenkin purkkien ulkonäkö on ollut mieleeni. 

Viime kevään Luonnonkaunis-messuilla minulle kerrottiin uudesta Camelina-linjasta, johon oli ilmestynyt jalkavoide ja käsivoide. Otin tuotteet testiin, koska tuubit olivat niin houkuttelevan ja kauniin näköiset. Nämä ovatkin olleet juuri sellaiset tuotteet, joita olen mielelläni pitänyt esillä. Värimaailma on täydellisen piristävä! 


Floramen Camelina-jalkavoiteen jälkeen tylsät jalkojenrasvaamistuokiot ovat muuttuneet jopa ihan mukaviksi. Olen ollut niin iloinen siitä, että olen vihdoinkin löytänyt jalkavoiteen, joka tuoksuu yhtä hyvältä kuin käsivoiteet. Ei se mentholin ja mintun tuoksukaan niin luotaantyöntävä ole, mutta vaihtelua ei jalkavoiteiden tiimoilta ole juurikaan ollut tarjolla. Tämän jalkavoiteen levittämisen jälkeen ei ole myöskään tarvinnut nousta sängystä pesemään käsiä, sillä molemmat voiteet tuoksuvat ulkoista olemustaan mukaillen "aurinkoisilta". Tuoksu on mukavan kevyt ja raikkaan kukkainen. Voiteiden raaka-aineista löytyy muun muassa kehäkukkauutetta, karitevoita, jojobaöljyä, aloe veraa, auringonkukkaöljyä sekä camelina-öljyä, jonka omega-3-pitoisuus on huomattava. Rauhoittavien voiteiden kerrotaan sopivan myös herkimmälle iholle, sillä ne on tehty erityisen hellävaraisiksi ja allergisoitumisen riskejä rajoittaen.

Jalkavoide ei ole koostumukseltaan tuhdeimmasta päästä, mutta kosteuttaa silti yllättävän hyvin myös koppuraiset kantapäät. Ehdoton plussa on tuoksun ja ulkoisen olemuksen lisäksi myös nopea imeytyvyys. Voiteen kanssa ei tarvitse pelätä lakanoiden tahmaantuvan, vaikka rasvailun tekisi juuri ennen nukkumaanmenoa. Käsivoide imeytyy yhtä nopeasti, joten sen kanssa ei hukkaa turhaa aikaa kesken kiireisen työpäivänkään. Siispä kyllä vain: suosittelen molempia ja etenkin jalkavoidetta, jos etsit jotain perinteisestä poikkeavaa!

Florame Camelina Jalkavoide 75ml saatavilla 16 eurolla ja Camelina Käsivoiteen 50ml hinta 12,90 euroa. Molemmat tuotteet löytyvät Naturellementin uudistuneesta verkkokaupasta

Mitä mieltä te olette perinteisten jalkavoiteiden tuoksusta, tökkiikö vai ei? Onko Florame jo tuttu sarja?

*Tuotteet saatu maahantuojalta.

12 kommenttia:

 1. Mulla meinaa jalkarasvojen käyttö jäädä just sen hajun takia. Ku pitäis lähtä kädet sitte pesemään ja kädet rasvata, ni ei oikein inspiroi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu mulla! Siksi mä aloinkin levittämään käsivoiteita jaloille :D Tässä Floramessa on onneksi ihan erilainen tuoksu kuin perinteisissä jalkavoiteissa. Enää ei tarvitse nousta sängystä pesemään käsiä ;)

   Poista
 2. Mä tykkään yleensä mentolista, mutta mielestäni vaihtelu virkistää! Yleensä käytän jalkoihin ihan vain tavallista vartalovoidetta, elleivät ne ole superkuivat. Käytin alkuvuodesta suomalaisen luonnonkosmetiikkasarja Ekopharma Professionalin sitruuna -jalkavoidetta, joka tuoksuu nimensä mukaisesti kevyesti sitruunalta. Tykkäsin tuotteesta myös kosteutustehon puolesta :) Florame on merkkinä täysin tuntematon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mentholissa on hyvänä puolena se, että rasittuneita ja kipeitä jalkojahan se virkistää ja viilentää ihanasti. Mutta sitten taas kun ei joka ilta tarvitse sitä viilennystä, voi tuoksu alkaa vähän tökkimään :D En voisi kuvitella käyttäväni samantuoksuisia kasvovoiteitakaan koko elämää, joten jalkavoiteisiinkin muunlainen tuoksumaailma on erittäin toivottu ;) Kiitos vinkistä Ekopharman suhteen, pistän ehdottomasti mieleen tuon Sitruuna jalkavoiteen! :)

   Poista
 3. Tökkii! Siksi mun suosikki onkin ddp:n jalkavoide joka tuoksuu ihanalle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyisi varmaan jo vihdoin tutustua Diego Dalla Palman tarjontaan paremmin! Sarja on kiinnostanut jo pitkään :) Kiva kuulla, että niiltäkin löytyy jalkavoide, joka on eri maata kuin perustapaukset ;)

   Poista
 4. Hoksasin, ettei mulla taida olla varsinaisesti jalkavoiteita. Käytän paljon monitoimivoiteita, kuten sheavoita käsille, ja samalla se hoitaa myös jalat pehmeiksi. Mutta muuten kyllä mustakin tuntuu, että jalkavoiteiden tuoksut ovat yleensä aika tylsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano. Jalkavoiteiden tuoksuihin on jo pidemmän aikaa kaivattu jotain säväyttävämpää kuin perus mentholit ja mintut :D Tämä Florame oli mulle siis tosi toivottu tulokas! Tykästyin. Käytän itsekin välillä sheavoita jaloille (esim. Flow'n ja Terren), mutta ne on sen verran tuhdimpaa tavaraa, että jos laittaa just ennen nukkumaanmenoa, jalat tahmaa kyllä peiton ja lakanat :S

   Poista
 5. Mun jalkavoidesuosikki on Freemanin vanilja-jasmiini, joka on ihanan tuhtia ja se tuoksu <3 Oon joskus käyttänyt sitä ihan kropparasvanakin, kun se tuoksuu niin hyvältä :D Mä en ole sellaisten viilentävien efektien ystävä oikestaan yhtään, joten on kiva että ainakin jotain vaihtoehtoja löytyy :) Pistän tuotteen muistiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin jo aivan unohtanut Freemanin, joten kiitos muistutuksesta :D Niillä taisikin olla joitain vähän erilaisempia jalkavoiteita. Vanilja-Jasmiini kuulostaa ainakin ihanalta. Täytyy kokeilla jossain vaiheessa! :)

   Ja hei, tää ei viilennä juuri yhtään, joten testaa ihmeessä :)

   Poista
 6. Tökkii ja paljon mutta en voi kuitenkaan elää ilman niitä :D Raskaan työpäivän jälkeen viilentävä voide on pelastus ja silloin ei tuoksut haittaa.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, silloin kun jalat joutuu päivän aikana superkoetukselle, niin kyllä itsekin tartun illan päätteeksi jalkavoiteeseen, jossa on juurikin mentholit, mintut, kamferit ja kaikki mahdollinen viilentävä :D Mutta aina ei tosiaan sama tuoksu iske ja toisille päiville kaipaisi ihan vain kosteuttavaa ja kivantuoksuista jalkavoidetta, niinkuin tämä Florame :)

   Ihanaa uutta viikkoa, Marina!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!