On aika aloittaa reissussa mukana olleiden tuotteiden purkaminen blogissa. Yritin pakatessani pitää purkkimäärän minimissä, mutta arvatenkaan en siinä ihan onnistunut. Ratkaisin ongelman niin, että annoin itselleni luvan ottaa runsaammin kosmetiikkaa mukaani sillä ehdolla, että kuluttaisin osan tuotteista kolmen viikon matkani aikana loppuun ja jättäisin tyhjät purkit Jenkkeihin. Näin välttäisin matkatavaroiden todennäköiset ylipainomaksut paluumatkalla. Shampoon, hoitoaineen, vartalovoiteet ja kasvojen puhdistustuotteet sainkin käytettyä lähes loppuun, enkä ottanut niitä enää mukaani, vaikka jotkut olisivat vielä muutamaan käyttökertaan Suomessa riittäneetkin. Tarkoitukseni oli jättää kaikki hiustuotteet Jenkkeihin, mutta reissuun valitsemani hiuslakka osoittautuikin niin erinomaiseksi valinnaksi, että säästin sille paikan matkalaukustani myös paluulennolle. Eihän laatulakkaa nyt noin vain hylätä!

Kirjoittelin keväällä Evon toimivasta terapiasta eli Calm-linjan shampoosta ja hoitoaineesta. Saan harvoin iloita uusista loistavista pesupareista, jotka onnistuvat tekemään helposti pörrööntyvästä, paksusta ja pitkästä tukastani pehmeät ja kosteutetun tuntuiset, mutta Evo selvisi haasteesta kunnialla. Shampoo- ja hoitoainepurkit olen jo ehtinyt tyhjentää, mutta Evo-iloni sai jatkoa viime kuussa, kun otin käyttööni Helmut Strong hiuslakan. Olen pitänyt tästä hiuslakasta hurjan paljon, sillä se on hiuksissa kevyt ja hienojakoinen, mutta silti pitävä. Se ei koveta hiuksia, vaan antaa luonnollista ja joustavaa pitoa, mitä arvostan etenkin päiväkäytössä, sillä useimmiten pidän hiuksia työkeikoillani kiinni. Valitettavan monet lakat ovat liian vahvoja ponnarikampaukselle, mutta Evon light-versio on siihen aivan täydellinen. Se tekee arkisesta kampauksestakin siistin. Tuoksukin on miellyttävän raikas, mutta tarpeeksi mieto. Kiinnitän hiustuotteissakin paljon huomiota tuoksuun, enkä halua etenkään käyttämieni hiuslakkojen tuoksuvan liian voimakkaalta ja astuvan hajuveteni reviirille. Pesutuotteissa saa taas olla enemmän tuoksua.


Hiuslakkaa käytän päivittäin, mutta lämpösuojaa tarvitsen hiuksissani harvemmin, sillä pesen hiukset illalla ja annan niiden kuivua itsekseen yön aikana. En siis käytä fööniä kuin lomamatkoilla tai erityistilanteissa. Suoristusrautaa käytän jonkin verran. Yleensä olen vähän laiska suoristamaan tukkaani, sillä aamuisin käytän aikani ennemmin kasvojen ehostamiseen kuin hiusten laittamiseen. Jenkeissä ollessani kuitenkin suoristin hiuksiani useammin, koska totuus on, että halusin tukkani näyttävän kuvissa sileältä ja kiiltävältä. Lämpösuojasuihke on raudan alla ehdoton, sillä se suojaa hiuksia lämpölaitteiden aiheuttamilta haitoilta. Matkalle mukaan otin Evon Icon Welder Hot Tool Shaperin, joka sisältää myös kosteussuojan ja tekee siksi kampauksesta kestävämmän. Kaikille hiuslaaduille sopiva suihke tuoksuu omaan makuuni aika vahvasti alkoholilta, mutta tekee mitä lupaa. Ei siis ohilyöntiä tässäkään.

Evo Helmut Light Strong Hairspray 300ml 27,00 euroa, Icon Welder Hot Tool Shaper 200ml 27,00 euroa. Tuotteisiin voi tutustua IdHAIRin verkkokaupassa tai parturi-kampaamoissa.

Käytättekö te hiuslakkaa päivittäin, entä lämpösuojaa rautojen alle? Onko Evo teille jo tuttu?*Tuotteet lehdistönäytteitä.

8 kommenttia:

 1. Mä käytän niin vähän rautoja, että en pahemmin tarvi lämpösuojia. Föönätessä suihkautan alle suolasuihketta tai jotain tuuheuttavaa tuotetta. Hiuslakkaa käytän joka päivä, se on mun koukutustuote, paniikki, jos se on loppu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sama: hiuslakkaa käytän joka päivä! Siksi sitä kuluukin eniten. Toinen tuote, jota käytän myös melkein päivittäin on hiusöljyt tai -balmit. Niitä laitan yleensä hiusten pituuksiin :)

   Poista
 2. Hiuslakka on kyllä must! Se ja kuivashampoo on ne hiustuotteet joita mulla kuluu eniten. Healthy Sexy Hair Soy Touchable Weightless Hairspray oli pitkään luottolakka, mutta sitä on sen verran vaikea löytää enää mistään, että yritän etsiä uutta the lakkaa. Pitäisi varman tämä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. Ilman lakkaa en tulisi toimeen :D Kuivashampoota mä en kuitenkaan käytä juuri koskaan. En jotenkin vaan ole oppinut käyttämään niitä. Toisaalta mä en sitä edes tarvitsekaan, kun mun hiukset on tosi tuuheat luonnostaan eikä ne rasvoitu, vaikka pesenkin hiukset kolmen päivän välein. Jos pidentäisin pesuväliä neljään tai viiteen päivään, silloin voisi kuivashampoo tulla tarpeelliseksi. Mäkin tykkäsin muuten aikoinaan Sexy Hairin tuotteista tosi paljon. Muutama vielä kaapista löytyykin, mutta joo, niitä on nykyään aika vaikea löytää mistään. Harmi, koska sarja oli musta hyvänhintainen ja laadukas.

   Poista
 3. Käytän lämpösuojaa päivittäin, koska vaikka en muuten hiuksia ponnaria ihmeellisemmin laittaisi, niin otsatukka pitää silti kääntää muotoonsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulla on otsatukkaprojekti joka aamu! :) Mä käytän tosiaan lämpösuojaa harvemmin, mutta lakkaa kuluu sitäkin enemmän :D

   Poista
 4. Mä lähinnä föönaan, mäkin pesen aina illalla hiukset mutta nykyään en osaa enää mennä nihkeillä hiuksilla nukkumaan ja kun se hiustenpesukin tuntuu pitkittyvän aika myöhään, niin eivät hiukset ehdi vapaasti kuivua ennen nukkumaanmenoa :D Ja riippuu aivan hiuspäivästä, en välttämättä joka päivä käytä hiuslakkaakaan ^_^ Föönauksen alle toki aina laitan jotain, joko muotovaahdon tai suolasuihkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei munkaan hiukset ehdi yleensä kuivua, ennenkuin painan pään tyynyyn :D Täytyy päättää kummalla kyljellä nukun, koska jos käännän päätä jossain vaiheessa, saan painaa posken märkään tyynyyn. Hah! :D Onneksi pesen hiukset vaan 2 kertaa viikossa. Ja tyynyliinan vaihdan tosi usein. Periaatteessa olisi hyvä, jos föönaisin hiukset, koska silloin ne ei olisi aamulla niin laineikkaat. Mutta se föönaaminen vie mulla niin kauan aikaa, vaikka mulla hyvä fööni onkin. En vaan jaksa pidellä ja heiluttaa sitä fööniä varttia. Se tuntuu ikuisuudelta :D Ja säästyyhän siinä onneksi hiukset turhalta kulutukselta. Muotovaahtoa en ole muuten koskaan osannut käyttää! Mun tukassa se ei vaan toimi. Ja suolasuihkeet on mun hiuksille vielä hirveämpiä :D Eli niiden osalta ei ole odotettavissa vinkkejä blogiin ;)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!