Jos minulta kysyttäisiin mottoa kosmetiikkaan liittyen, yksi voisi olla "ei päivääkään ilman tuoksua". Tuoksu ei ole minulle pelkkä työpäivän piristys tai juhla-asun kruunaaja, sillä tuoksut kuuluvat minulla myös vapaapäiviin. Suihkaisen niitä omaksi ilokseni. Valitsen tuoksun sen mukaan, millainen päivä on tiedossa ja miltä sillä hetkellä tuntuu. Tuoksut voivat viedä mielikuvissa ihan minne vain, joten niillä saa yllättävän hyvin kohotettua mielialaa ja aurinkoa päivään talvenkin keskelle.

Muutamien brändien tuoksut osaavat kerta toisensa jälkeen yllättää sellaisilla tuoksuilla, jotka voittavat minut ovelasti puolelleen. Yksi sellaisista brändeistä on Jimmy Choo, jonka tuoksuissa on hyvin paljon sitä, mitä tuoksuiltani yleensä haen: viettelevyyttä ja ripaus omaperäistä särmää. Brändin tuoksut eivät ole tähän mennessä vielä kertaakaan jättäneet kylmäksi, sillä niissä on aina jokainen yksityiskohta hiottu huolella. Niin myös uusimmassa Illicit-tuoksussa.

Illicit on uskalias ja juuri sopivasti mystinen. Se on niitä tuoksuja, joita tekee mieli tuoksutella yhä uudelleen ja uudelleen. Sellainen, johon haluaa koukuttua. Side pehmeästi viettelevään tuoksuun syntyy jo ensimmäisellä nuuhkaisulla, eikä siitä edes halua pyristellä irti, koska tähän kietoutuu mielellään. Näen tuoksun itsevarmalla naisella, joka haluaa jäädä mieleen ja kiertää tusinatuoksut kaukaa. Lumoava kukkais-itämainen tuoksu on samaan aikaan hieman pöyhkeilevä, mutta silti niin elegantti ja rakastettava. Alkutuoksu aukeaa inkiväärillä ja appelsiinilla. Sydäntuoksussa ruusu ja sambac jasmiini kutsuvat yhteistanssiin. Lopputuoksu sulaa iholle lämpimästi ja koukuttavasti santelipuun ja hunajaisen meripihkan kutsuvana yhdistelmänä. Illicit on ehdottomasti talven tuoksuaarre!

Jimmy Choo Illicit Eau de Parfum 40ml 50 euroa, EdP 60ml 76 euroa.Siinä missä Jimmy Choon Illicit on pehmeä ja täyteläisempi, Anna Suin Romantica toimii talven kukkaisunelmana, joka herättää kaipuun kevääseen ja kesään. Romantica on raikas, valloittavalla tavalla viehättävä ja kuten nimestäkin voi päätellä; romanttinen. Pullo on hyvin tyttömäinen ja kaunis. Vaikka ulkoasun perusteella voisi ajatella tuoksun olevan makea,  tämä kukkais-hedelmäinen tuoksu on juuri niin hienovarainen ja valoisa, että siihen ihastuu helposti aikuinenkin nainen. Alkutuoksuun kirpeähköä raikkautta antavat bergamot, mandariini ja granaattiomena. Sydäntuoksussa ihastuttaa osmanthus-kukka, ruusu, pioni, jasmiini sekä appelsiininkukka. Koristeellisen kukkakimpun täydentää meripihkan, seetripuun, myskin ja santelipuun loppusinfonia, joka samalla antaa tuoksulle sen pehmeän jalansijan, mikä tekee tuoksusta sopivan myös talven keskelle. Väitän kuitenkin, että keväällä ja kesällä tämä tuoksu puhkeaa todelliseen kukkaansa!

Anna Sui Romantica EdP 30ml 40 euroa.


Työpäivinä en halua suihkaista viettelevimpiä tuoksujani, mutta raikkaimmat tuoksut tuntuvat silti liian valjuilta. Kriteerini niin sanotulle työtuoksulle onkin se, etten halua kohahduttaa, mutta en myöskään jäädä varjoon. Tällainen tuoksu sisältää sopivissa määrin raikkautta, ehkä hieman hienostunutta kukkaisuutta ja aivan pienen ripauksen mystisyyttä. Aistikkuutta saa olla juuri sen verran, että päästään selkeästi pois tusinatuoksujen tasanteelta ja voidaan puhua jostain erityisemmästä tuoksusta. Hyviä esimerkkejä työtuoksuistani ovat samettisen sensuelli Trussardin My Scent sekä Hermèsin valoisa ja viehkeä Jour d'Hermès Absolu. Arvaatte kuitenkin jo varmaan, että tänä talvena olen löytänyt itselleni yhden uuden tuoksun, joka täyttää työtuoksulle asettamani kriteerit: Lanvinin Éclat de Fleurs.


Lanvin kuuluu myös pidempiaikaisiin suosikkimerkkeihini tuoksujen osalta. Lanvinin tuoksut ovat yleensä olleet pehmeitä ja päiväkäyttöön sopivia, mutta silti ne ovat kaukana tylsistä tuoksuista. Niissä on oma viehkeä tuoksumaailmansa, joka on hyvin raikas, herkkä ja aistikas. Uusin vaaleanpunaisessa pullossa tarjoiltava kukkais-hedelmäinen Éclat de Fleurs jatkaa samaa linjaa, vaikka erottuukin edeltäjistään. Alkutuoksu on mehukkaan päärynäinen, mutta sydäntuoksussa lähdetään kuitenkin jo kukkaisille poluille freesian, ruusun ja sambac jasmiinin johdattelemana. Kaunis ja kukkaisen kujeileva tuoksu täydentyy santelipuulla ja valkoisella myskillä. Spontaani Éclat de Fleurs rohkaisee tekemään niin kuin itsestä tuntuu. Se on ollut minulle täydellinen työtuoksu eikä varmasti unohdu tulevana keväänä tai lämpiminä kesäiltoinakaan. Éclat de Fleurs saattaa olla jopa kaikkien aikojen Lanvin-suosikkini!

Lanvin Éclat de Fleurs EdP 30ml 48 euroa, EdP 50ml 62 euroa.

Mikä näistä vaikuttaa teistä mielenkiintoisimmalta? Millaisia ovat teidän talvi- tai työtuoksunne?
*Tuoksut lehdistönäytteitä.

13 kommenttia:

 1. Täälläkin tuoksut kuuluvat jokapäiväisen elämään ja valinta tapahtuu aina sen mukaan mitä tapahtuu ja mikä on mieliala :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksut kyllä kulkee ihanasti mukana elämän eri tilanteissa. Niinkin pieni juttu kuin oikeanlainen tuoksu voi saada huonosti alkaneen päivän lähtemään hiljalleen nousuun :)

   Poista
 2. Anna Sui on näistä kolmesta se oma lempparini. Tuoksut todellakin ovat osa jokapäiväistä elämään, liitän niihin oikeastaan kaikki asiat mitä elämässä on tapahtunut ja tulee tapahtumaan, sen takia aamulla sen tuoksun valinta on niin tärkeää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten mullakin niin totta, että jos aamulla suihkautan "väärää tuoksua" (eli mielialaan tai tilanteeseen sopimatonta), en jotenkin osaa tuntea oloani tarpeeksi kotoisaksi siinä. Varsinkin tärkeisiin tilaisuuksiin ja päiviin valkkaan tuoksuni tosi huolella :)

   Poista
 3. Kuin koruja ja Anna Sui on todella yllättäjä, olen aiemmin luullut, että ovat nuorille suunnattuja. Jo tuoksukuvaus kuulostaa ihanalta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna Suin pullo on kyllä näistä ihanin! <3 Se on kuin joku koruaarre :) Itsekin yllätyin toissasyksynä testattuani ensimmäistä kertaa Anna Suin tuoksua (La Nuit de Bohème Edt), miten ihana se oli. Ei ollut minkäänlaista kuvaa brändin tuoksuista entuudestaan ja olin jo melkein varma, ettei ne tulisi mua sytyttämään. Mutta toisin kävi. Romantica on myös ihana!

   Poista
 4. Illicit on näistä mun lemppari! Hassua miten olen kahdessa vuodessa kääntynyt superraikkaista kukkaistuoksuista pehmeämpiin ja sensuellimpiin tuoksuihin ihan vahingossa. Tuoksu kyllä kuuluu mullakin jokaiseen päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että tuoksumaun muuttuminen liittyy eri elämänvaiheisiin ja jollain tapaa "kasvamiseenkin" :) Tykkään sun tuoksumausta, koska mullahan on samanlainen maku ;) Rakastan kyllä niin tuota Illicitiä! Jimmy Choo on muuten niitä harvoja brändejä, jonka tuoksut olen oikeasti saanut käytettyä aivan loppuun asti. Tuoksuhullun mittakaavassa se on suuri juttu, haha!

   Poista
 5. Anna Suin Romantica kuulostaa hyvältä ja pullokin on hurmaavan tyttömäinen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullo on kyllä ihastuttava! Näistä ehdottomasti se omaperäisin ja kaunein :)

   Poista
 6. Näistä valitsisin Jimmy Choon, ihan jo siksi että toi pullo on niin upea ^_^

  Mun työtuoksu vaihtelee, joskus en laita mitään mutta sitten taas vaihtelen niiden tuoksujen välillä, mitä omistan-mulla on itseasiassa ihan muutama tuoksu vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jimmy Choon pullo on selkeästi se ylellisin :) Tuoksultaan taitaa olla tästä kolmikosta omakin suosikki! Sitä en kuitenkaan ihan omana työtuoksuna käytä, ettei asiakkaat joudu haistelemaan liian voimakkaita tuoksuja. Vaikka ei tuo ole sillä lailla vahva, kun on niin pehmeä. Mutta työtuoksun en kuitenkaan halua puskevan päälle liiaksi :)

   Poista
 7. Ahh mitä tuoksuja. <3 Anna sui ja Jimmy Choo olisi noista valintani, kuulostaa täydellisiltä. :)

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!