Mitä vaaditaan sujuvaan suhteeseen kosmetiikan kanssa? Sitä, että tuote tekee juuri sen mitä lupaa ja ehkä vähän enemmänkin. On olemassa tuotteita, jotka lunastavat lupauksensa, mutta eivät kuitenkaan yllä wau-elämyksen tasolle. Näissä tapauksissa tuote usein unohtuu laatikon pohjalle, kun parempi osuu tilalle. Sitten on niitä, jotka myös toteuttavat lupaamansa jo alkuvaiheessa, mutta vasta kuukausien jälkeen huomaakin, ettei korvaajaa ole löytynyt. Silloin voidaan jo puhua uudesta suosikista.

Minulla on ollut tuotteen nimen mukaisesti oikein sujuva suhde Jane Iredalen Smooth Affair Primeriin. Suhteemme alkoi jo puolisen vuotta sitten. Alkuun annoin sille mahdollisuuden vain siksi, että se sattui kohdalle oikeaan aikaan. Olin kyllästynyt perinteisiin silikonisen tuntuisiin meikinpohjustusvoiteisiin ja kaipasin jotain erilaista niiden ja heleyttävien pohjustajien rinnalle. Smooth Affair lupasi pitää meikin paikoillaan, kirkastaa kasvoni ja häivyttää huokoset. Sitä se on tehnytkin.


Yli puolen vuoden jälkeen huomaan, että tyhjenevälle tuubille koittaa lähdön aika. Käsitän, että minun tulee suuri ikävä sitä. Tajuan, että tuote ansaitsee kelvon loppuarvion sijasta erinomaisen leiman, sillä suhteemme on ollut sujuvampi kuin olisin voinut ajatellakaan. Tämä on se pohjustaja, johon olen aina palannut testattuani välissä muita. Muut tuubi-raukat ovat testilaatikossa toivoneet, että turvautuisin välillä heihinkin. Mutta Smooth Affair on aina vienyt voiton.

"Sujuvan suhteen" tullessa päätökseensä, muistin Jane Iredalelta ilmestyneen viime vuoden puolella Smooth Affair -uutuuden, jossa on samat ominaisuudet kuin edeltäjässään: se tasoittaa ihon sävyä, supistaa ihohuokosia ja antaa kasvoille hehkua ja kuulakkuutta. Ero käyttämääni alkuperäiseen Smooth Affairiin on ainoastaan se, että vaaleammassa tuubissa oleva Smooth Affair for Oily Skin on suunnattu erityisesti rasvoittuvalle iholle. Se siis lupaa vähentää myös ihon rasvaisuutta muodostaen parhaan pohjan herkästi rasvoittuvalle ja kiiltelevälle iholle. Samalla rasvaisen ihon Smooth Affair vähentää myös epäpuhtauksien syntyä ja tukkeutumia


Pakko myöntää, että Smooth Affair nro 2 on pelastanut minut edeltäjänsä aiheuttamalta ikävältä ja tyhjyydeltä. Kumpaakin voi käyttää meikin alla myös yksinään, sillä pohjustajat tuntuvat iholla myös kosteuttavilta. Pohjustusvoide sisältää paljon hoitavia uutteita, kuten greippiä, omenaa, vihreää ja valkoista teetä sekä Aloen lehtiuutetta. Vaikutuksina kerrotaan olevan kiinteämpi, valoisampi ja hehkeämpi iho, jolla meikki kestää kauniina pidempään. Smooth Affair ei tuki ihohuokosia ja lisäksi se on hypoallergeeninen sekä kliinisesti, dermatologisesti ja herkkyystestattu. 

Smooth Affair -pohjustajat on saatavilla 50ml koossa noin 58 eurolla. Jane Iredalen tuotteisiin voi tutustua sarjan nettisivuilla ja kauneushoitoloissa. Lähimmän jälleenmyyjäsi voit tarkistaa täältä

Onko teillä sujuvaa suhdetta johonkin pohjustajaan? Entäpä kokemuksia Jane Iredalen tuotteista?*Tuotteet lehdistönäytteitä.

20 kommenttia:

 1. Oi vitsi, olisiko tässä mun seuraava pohjustaja kun edelliset saan kulutettua loppuun. Kuulostaa siltä mitä mä etsin pohjustajalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin mulla tämä tekee tehtävänsä ja on saanut salakavalasti koukkuunsa ;) Harvat tuubit kulutan loppuun asti, paitsi ne hyvät, joista sitten osasta tulee lopulta suosikkeja. Tästä tuli!

   Poista
 2. Rasvaisen ihon primer kuulostaa niin hyvälle! Mulla on vain parin matkakokoisen verran tuotteen kokemusta Jane Iredalesta. Just Kissed stain on aivan ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä molemmat hyviä. Ja riittoisia! Tuota rasvaisen ihon pohjustajaa voi hyvin käyttää talvellakin, vaikka iholla olisi vähän pintakuivuuttakin, koska se myös kosteuttaa. Se ei millään tavalla jätä kiristävää tunnetta iholle, mutta pitää silti kiillon kurissa :)

   Ja mäkin tykkää niistä Just Kissed Stain-punista!

   Poista
 3. Mulla on nuo molemmat! Hyviä tuotteita, mutta vasta kokeiltuani sitä rasvaiselle iholle tarkotettua, ihastuin kunnolla. Sitä en muuten ole kokeillutkaan luomille, toimisko se? Minulla on loppumassa luomen pohujstus, joten onko hyviä vinkkejä?! Silmät vuotaa helposti ja meikki ei pysy ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että saatan itsekin koukuttua tuohon rasvaisen ihon pohjustajaan jopa vielä enemmän kuin edeltäjäänsä... Käytän sitä nyt toista viikkoa ja ihastus syvenee päivittäin ;)

   Kasvoille tarkoitettuja pohjustajia en kyllä käyttäisi luomille, en näitäkään. Luomille on sitten omat pohjustajansa, jotka pitävät silmämeikin paikoillaan :) Niiden osalta yksi omista suosikeista on esim. Benecosin Natural Eyeshadow Base, josta olen vinkannut blogissakin. Täytyisipä muuten tehdä silmämeikin pohjustajista ihan oma postauksensa :)

   Poista
 4. Rasvaisen ihon pohjustaja kuulostaa lupaavalta :) Mä olen pohjustaja-nirso, en ole löytänyt vielä sitä täydellistä yksilöä! Nyt paukkupakkasilla olen löytänyt Diego Dalla Palman pikakaunistaja-pohjustajan potentiaalin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän pohjustajan löytäminen ei ole kyllä mikään helpoin homma. Perinteisiä silikonisia pohjustajia löytyy markkinoilta tosi paljon, mutta ne ihan silikonisimman tuntuiset ei ole mulle niitä, joita haluaisin käyttää päivittäin. Just tämäntapaista olen etsinyt: tässä yhdistyy se kuulaus, mitä iholleni haen, mutta samalla se pitää kuitenkin kiillon kurissa. Aika vaikea kombinaatio varmaan toteuttaa, mutta Jane Iredale on onnistunut siinä :)

   Poista
 5. Mulla oli testeri tuosta primeristä. Tuntui ihan hyvältä kokeiltuna. Paras primeri, mitä olen käyttänyt on LCN:n.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti sullakin tulisi käytettyä normaalikokoinen tuubi tätä. En itsekään ensimmäisinä päivinä ajatellut, että tästä tulisi mulle mikään erityinen suosikki, mutta tuon toisen loputtua tajusin, miten paljon olen sitä käyttänyt. Ajatella; tuubin ihan loppuun saakka! ;)

   Poista
 6. On erittäin sujuva suhde ja nimenomaan tuon kakkosen kanssa. jane iredalen tuotteissa tuntuu, että iho hengittää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama tunne mullakin näistä, että tuntuvat iholla hengittäviltä. Kyllähän nuokin sisältävät silikonia, mutta eivät kuitenkaan tunnu iholla sellaisilta, miltä useimmat silikoniset pohjustavat tuntuvat. Ja siitä nimenomaan tykkään :)

   Poista
 7. Mä tykkään tosi paljon molemmista, olin tosi yllättynyt, että myös toi rasvoittuvalle iholle tarkoitettu toimii mulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ajattelin, että tuo rasvoittuvan ihon pohjustaja ei olisi mulle varsinkaan talvella se paras vaihtoehto, kun iho on joistain kohdista pintakuiva. Mutta hyvin toimii! :)

   Poista
 8. Ahh, kuulostaapas hyvältä tuotteelta! Pitää laittaa linkki ylös, kun seuraavan kerran hankin itselleni uuden pohjustajan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen näitä suurella lämmöllä! Tykkään itse näistä ihan hirveästi :)

   Poista
 9. En ole vielä löytänyt sellaista pohjustajaa mistä en voisi luopua. Tästä ei kylläkään ole kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kaksikymppisenä ajattelin Jane Iredalen olevan "vanhemmille naisille" suunnattu brändi enkä niin innostunut tuotteista. Kymmenisen vuotta jälkeenpäin naurattaa, koska nykyäänhän mulla on monia tuotteita Jane Iredalelta, joista tykkään todella paljon. Niinkuin esim. nämä kaksi pohjustajaa. Jos et ole vielä mitään sarjalta kokeillut, suosittelen ottamaan ensimmäisen harppauksen :) Vaikka näillä, jos ei muita tuotteita tule mieleen. Jane Iredalella on kyllä tosi ihanat kasvosuihkeetkin. Pressed Powder -mineraalimeikkipohja on myös yksi mun suosikeista :)

   Poista
 10. Mulla on miniputkilo juurikin tuota alkuperäistä Smooth Affairia, montaa primeriä en ole kokeillut mutta tuntuu ettei tarvitsekaan koska tämä on täydellinen! En käytä primeriä päivittäin joten tämä on varattu erityistilaisuuksiin, mutta luulen että tuubin loputtua on hankittava täysikokoinen. Olipa kiva lukea postaus tästä lempparituotteestani! - Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit, Tiia! :) Ja ihanaa kuulla, että olet ihastunut Smooth Affairiin. Itsekään en aiemmin käyttänyt primeriä kuin "erikoistapauksissa", joissa halusin meikin kestävän pidempään. Smooth Affairia olen kuitenkin käyttänyt melkeinpä päivittäin, siitä on vain tullut sujuva rutiini. Tykkään siitä, ettei iho jää silikonisen tuntuiseksi. Enemmänkin tuntuu, kun levittäisi vain kuulautta tuovan kevyen voiteen meikin alle, joka siinä samalla auttaa meikkiä pysymään pidempään :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!