Jossain päin Suomea on kuulemani mukaan satanut jo lunta, mutta blogissa puhaltaa vielä syystuulet. Tänään nimittäin vietetään sateista syyspäivää Essien syyskokoelman kera. Minkään muun lakkamerkin parissa en koe kynsien lakkailua yhtä huolettomana ja mukavana puuhana. Lumene ja Mavala pääsevät aika lähelle, mutta lakkojen kestävyydessä Essie kirii kuitenkin johtoon. Muut lakat eivät pysy kynsilläni lohkeilematta jopa viikkoa. Suurin ilonaiheeni tästäkin meriitistä huolimatta on se, miten nopeasti lakat kuivuvat ja kuinka täydellisesti ne levittyvät. Essien lakoilla olisin vuosien varrella säästynyt monelta ketutuskohtaukselta. Synkän puoleisesta kynsilakkahistoriastani olen avautunut jo moneen kertaan, joten ei lähdetä sen osalta enää muistelemaan menneitä, vaan keskitytään valoisampaan nykyhetkeen.

Essien syyskokoelma Leggy Legend kolahti sävyiltään poikkeuksellisen mukavasti, eikä lakkojen laadun suhteen ollut enää jännittämistä. En miettinyt levittyykö, kuivuuko ja pysyykö hyvin. Tiesin jo, että Essie on varma valinta. Hassua ajatella, että viime vuonna merkki oli minulle vain "nimituttu", mutta tänä päivänä Essie on minulle "the" lakkamerkki. Se, johon turvaudun kun haluan nopean ja mutkattoman lakkauksen. Jos minulla on kunnolla aikaa, olen nukkunut yöni hyvin ja tunnen oloni rentoutuneeksi, saatan kokeilla muitakin lakkoja. Muuten valintani on Essie. Pitkän työpäivän jälkeen puoli kymmeneltä illalla ei tee mieli ottaa riskejä, jotka saattaisivat venyttää nukkumaanmenoa puoleenyöhön asti. Essie päästää minut ajoissa nukkumaan.


Suurimmat suosikkini ovat rock-henkisen kokoelman pronssinhohtoinen nimikkolakka eli Leggy Legend sekä täyteläinen tiilenpunainen With The Band. Kokoelman asenteellisin lakka on Frock'n Roll, tuo uniikki ja dramaattisesti kimalteleva sekoitus harmaata, violettia ja ruskeaa, jossa on mukana ripaus kapinaa. Sävy näyttää kynsillä melkein jopa mustalta ja on vaatinut itseltäni hieman totuttelua. En ole koskaan käyttänyt mustaa kynsilakkaa, mutta Frock'n Rollin shimmerhiput pehmentävät mukavasti lakan yöntummaa sävyä. Kirkkaimpiin syyspiristyksiin kuuluu oranssinpunainen Color Blinge, joka vaatii luumunliilan In The Lobbyn lisäksi kynsillä melkeinpä kolme kerrosta, jos haluaa täydellisesti peittävän lopputuloksen. Kimallelakkojen kanssa riittää yksi kerroskin. Kaikki lakat kiiltävät niin upeasti, että jotkut ovat jopa erehtyneet luulemaan kynsiäni geelilakkauksiksi.


Kokoelman suurin yllättäjä oli indigonsininen Bell Bottom Blues, jonka ajattelin melkein 100% varmuudella jäävän vähimmälle käytölle. En oikeastaan juuri koskaan käytä sinistä kynsilakkaa, vaikka pukeutumisessa pidän esimerkiksi sähkönsinisestä. Silti siniset kynsilakat eivät ole koskaan saaneet innostumaan. Essie onnistui kuitenkin tässäkin tekemään poikkeuksen. Keskiyön sininen Bell Bottom Blues on yksi kokoelman suosikkisävyistäni. Se on minusta kaunis, vähän salaperäinen ja juhlakauteen sopiva lakka. Tämä saattaa olla ainoa kerta, kun blogissani nähdään sinisellä lakatut kynnet, vaikka Bell Bottom Blues sai minut astumaan ulos mukavuusalueeltani!

Millaiset lakkasävyt kolahtavat teihin syksyisin? Käytättekö syvempiä sävyjä?*Syyskokoelma on lehdistönäyte.

16 kommenttia:

 1. Bell Bottom Blues on ihana ja niin on aina essietkin, niin syys, kuin talvikokoelma <3 Kivaa tiistaita Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essiet on kyllä mun suosikkeja ja into kasvaa lakatessa! ;D Tämä syyskokoelma oli tosi paljon mun mieleen, mutta on talvikokoelmassakin ihania lakkoja! Essien uusia kokoelmia kyllä nykyään odotan aikamoisella innolla. Lakat on niin huippulaatuisia.

   Poista
 2. Oi mitä syksysävyjä! ♥ Varsinkin tuo tummanvioletti näyttää kivalta :) Silloin kun kynnet satun lakkaamaan, niin kyllä yleensä tähän aikaan vuodesta kynsiin päätyy ennemmin joku syvempi kuin ihan karkkipinkki sävy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sävyt iski muhunkin :) Tämä syyskokoelma oli mun makuun Essien paras kokoelma tälle vuodelle! En itsekään osaa käyttää mitään keltaisia tai pinkkejä sävyjä tähän aikaan vuodesta, vaan jotenkin päädyn aina lakkaamaan niillä tummemmilla sävyillä. Otankohan liikaa vaikutteita vuodenajoista, kun ne vaikuttaa mulla tuoksuvalinnoissa, vaatteissa ja meikkaamisessakin :D

   Poista
 3. Mää lakkaan millon milläki, vuodenajasta riippumatta. Lakan väri on oikeastaan kiinni mielialasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieliala on kyllä mullakin toinen asia, joka vaikuttaa varsinkin tuoksuvalintoihin :) Mutta kynsiä en vaan osaa lakata millään keltaisella tai pinkillä tähän aikaan vuodesta. Lakkavalinnoissa vuodenaika vie siis mulla voiton :D

   Poista
 4. Leggy Legend on ihan ehdoton mun suosikki tästä kokoelmasta. <3 Vaikka mulla on talvi ja kesätuoksut, niin kynsissä meen fiiliksen mukaan. Mulla saattaa olla tummanpunaiset tai mustat kynnet kesällä ja neonkeltaiset talvella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se yllätti kyllä mutkin upeudellaan! <3 Mullakin vuodenajat vaikuttaa tuoksuissa, mutta aika vahvasti ne vaikuttaa myös lakkavalintoihin :D En vaan osaa käyttää syys-talvella mitään kesäisiä lakkoja. En voisi kuvitella lakkaavani mun kynsiä esim. keltaisella lakalla :D Joku syvempi pinkki voisi ehkä mennäkin, mutta ei sekään samalla lailla innosta kuin keväällä ;) Mutta sitten taas voisin kyllä käyttää jotain tummempaa punaista kesällä. Se menisi ihan hyvin. Mutta kirkas keltainen talvella - ei, en vaan näe itseäni tekemässä niin :D

   Poista
 5. Tämä oli ihana kokoelma Essieltä! Minä tykkäsin eniten Frock´n´rollista ja Bell bottom bluesta. With the band sopii jokaiseen vuodenaikaan mutta etenkin syksyyn <3 kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kiva kuulla, että tykkäät kuvista :) Tämä oli kyllä mun oma suosikki Essien tämän vuoden kokoelmista. Niin monta ihanaa sävyä!

   Poista
 6. Käytän kynsilakkaa ehkä 6 kertaa vuodessa, mutta Essien mainokset on kyllä tosi onnistuneita. Yhden Essien lakan omistankin, peruspunaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruspunainenhan on tosi käyttökelpoinen lakka! Hyvän valinnan olet tehnyt :)

   Mä tykkään pitää kynnet huoliteltuna jo ihan työnikin vuoksi. Ennen en olisi kyllä ikinä lakannut kynsiä näin usein, mutta onneksi nyt on laadukkaat lakat käytössä, jotka tekee puuhasta ihan mukavaa.

   Poista
 7. Sama juttu perussinisen kanssa eli jäänyt aivan pimentoon, jos ei kesän turkooseja lasketa. Pitäisikin tempaista ja kokeilla. Herkulta näyttää tuo Leggy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tempaisehan, kun minäkin tempaisin! :D Turkoosia saatan itsekin käyttää kesällä (myös silmien rajaukseen ja luomilla), mutta ei, kynsillä en jotenkin vain osaa käyttää sinisävyjä. Mutta tähän kyllä ihastuin!

   Poista
 8. Essien lakat ovat laadultaan todella hyvä laatuisia ja niiden värit ovat upeita ja peittäviä! :) Leggy on kokoelman herkuin omasta mielestä! Juurikin syksyyn sopiva!

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!