On tullut aika purkaa syksyn herkkusatoa kynsilakkojen osalta. Kuten moni teistä on varmasti huomannut, kuluva syksy on ollut  aika pitkälti viininpunaisten voitontanssia, johon huomaan itsekin liittyneeni mukaan. Viininpunaiset sävyt ovat tyylikkäitä ja sopivasti uskaliaita. Eipä silti unohdeta syksyn muuta väriloistoa, jota pääsee ihailemaan esimerkiksi Mavalan syyskokoelmassa. 


Monelle täydellisen kasvovoiteen löytäminen saattaa olla haastava pala, mutta minä olen hyvä esimerkki siitä, miten lakkojenkin kanssa voi joutua taistelemaan pidempään, kunnes valioyksilöt alkavat erottua hutiostojen joukosta. Kuten olen aiemmin tunnustanut, taistelin aivan liian pitkään surkeiden lakkojen kanssa, joten nykyään osaan arvostaa lakkoja, jotka levittyvät mallikkaasti, kuivuvat sekunneissa ja pysyvät kynsillä useita päiviä - jopa lähes viikon. Essien ja Lumenen lakat ovat näistä hyviä esimerkkejä, mutta myös Mavala onnistuu läpäisemään edellä mainitut vaatimukseni. Kaiken lisäksi pikkulakkojen hinnat ovat varsin edukkaita, joten lakkaperheen kokoa saa kasvatettua helposti.


Mavalan syyskokoelma ei tyydy perinteiseen syysmuottiin, vaan astuu ruskan rajojen ulkopuolelle revittelemällä muun muassa upealla pronssinhohtoisella turkoosinsinisellä ja sykähdyttävällä hopeanharmaalla. Metallinhohdosta voi nauttia myös kuparisella pronssilla. Viininpunaisia vaihtoehtoja tarjoavat 133 Velvet Prune sekä 136 Warm Cognac, joista jälkimmäinen on suklaanruskea sävy viininpunaisin vivahtein. 


136 Warm Cognac on yksi suosikeistani 134 Caftain Bluen ja kuparisen 135 Amber Dropin lisäksi. Harvemmin innostun sinisen sävyisistä lakoista, mutta 134 Caftain Bluen kupariset kimalteet antavat lakalle sopivasti särmää. Mavalan syyskokoelma vetoaa muutenkin kovasti, sillä oikeastaan ainoa lakka, josta voisin luopua, on vaaleanpunainen 132 Duchess Rose. Toisaalta keväällä saatan olla eri mielellä.


Mavala ansaitsee omilla kynsilläni erityiskiitokset kestävyydestä. Vaikka kynsienlakkailu sujuukin nykyään leppoisammin ja stressittömämmin, on silti mukavaa, kun kynsiä ei tarvitse lakata ja korjailla joka ilta. Mavalan lakat pysyvätkin kynsilläni lohkeilematta jopa viisi päivää. Hintaa Mavalan lakoilla on noin 5 euroa.

Täällä tykätään, mutta mitäs te tykkäätte? Millaisia kokemuksia teillä on Mavalasta?*Lakat saatu maahantuojalta.

16 kommenttia:

 1. Montaa Mavalan lakkaa mulla ei kokoelmissa ole mutta koulussa tuli paljon niitä käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti antamaan näille pikkulakoille tilaisuuden! On yllättävän hyviä, vaikka näiden ulkoinen olemus ei ole mua aiemmin innostanut ostamaan. Näin taas huomaa, että ulkonäkö voi pettää ja sisältö voi olla tosi toimivaa ;) Tämä syyskokoelma oli ainakin kovasti mun mieleen. Varsinkin kun tässä on muitakin kuin niitä pelkkiä viininpunaisia! :)

   Poista
 2. Toi sininen on ihana! <3 Mulla ei valitettavasti pysy Mavalan lakat edes päivää hyvänä, joten ei kovin hyviä kokemuksia. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on yksi mun suosikeista! :) Tuo kuparinen 135 Amber Drop on myös tosi kaunis ja juhlava. Ihanaa, että tämä kokoelma ei ollut pelkkää viininpunaista ja ruskan sävyjä ;) Lumenen syyskokoelmassa on tosi nättejä viininpunaisia lakkoja, joten Mavalan kokoelma on ollut kivaa vaihtelua. Harmi, että Mavalan lakat ei sun kynsillä pysy! Toisilla ihmisillä jotkut lakat rapisee heti, ja toisilla sama lakka saattaa pysyä viikonkin :) Mut niinhän se on, ettei kaikki voi millään toimia kaikilla.

   Poista
 3. Täällä Mavala-fani, tykkään myös tuosta perinteikkäästä pikkupullosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Olen tainnut Mavalan lakkoja blogissasi nähdäkin. Taisi minustakin näiden myötä tulla Mavala-fani :) Syyskokoelman sävyt kolahti ja näiden pysyvyydestä olen ollut myös tosi iloinen.

   Poista
 4. Oo tuo Warm Cognac on ihana! Mulle Mavala on vanha tuttu, sellainen tuttu ja turvallinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ihanan syksyinen :) Mut jotenkin tykästyin myös noihin "ei-syksyisiin" sävyihin. Kiva, että sulla ja Mavalalla on toimiva lakkasuhde ;D Mäkin aion kyllä jatkossa pitää nämä pikkulakat mielessä ja käytössä!

   Poista
 5. Ihania sävyjä ihana tuo paketti missä tuli. Mavalat tulee aina käytettyä eivät ehdi kuivahtaa. Loistavia lakkoja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkäsin tuosta paketista, missä lakat tulivat :) Ihanaa kun kokoelmat pakataan kivoihin paketteihin! Kiva lahjaideakin.

   Poista
 6. Ihana konjakkilakka ❤️ Joitakin Mavalan lakkoja on, tykkäsin mattakokoelmasta ja glittereistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! :) Tykästyin itsekin tuohon sävyyn. Mulla on mattalakat jäänyt tosi vähälle, mutta glitterlakkoja kyllä käytän, kun niillä on helpointa koristella kynsiä :D Tosin yhtään Mavalan glitterlakkaa ei multa löydy, muiden merkkien kyllä. En yhtään osannut odottaa, että nämä olisi niin pysyviä mun kynsillä, joten olen aiemmin jättänyt sen vuoksi ostamatta :)

   Poista
 7. Ooh! Siellä on monta lakkaa, jotka voisivat muuttaa mun luo. :D

  VastaaPoista
 8. Mulla ei mikään lakka pysy kynnenpäissä puolta päivää pidempään kauniina :/ olen kyllä sellanen tohelo että johonkin aina käden tölväsen, mutta kyllä annan lakan aina kuivua. Ehkä en ole vain tehnyt tarpeeksi hyvä pohja- ja päällystyötä pohja- ja päälilakalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi höh!! Tiedän tuon tunteen. Laitatko aina päällyslakan? Mullakin kyllä jotkut lakat rapisee jo puolessa päivässä. Niitä en sitten enää ole ostanutkaan :D Myönnän, etten aluslakkaa edes käytä, mutta päällyslakka on mulle ehdoton.

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!