Viime viikon torstaina minulla oli varsin mielenkiintoinen päivä. Se liittyi kutsuun, jonka sain vuoden alussa Dr. Hauschkan kanssa tekemäni blogiyhteistyön kautta. Olen jo aiemmin maininnut Dr. Hauschkan olevan yksi niistä luonnonkosmetiikkasarjoista, josta olin muodostanut aivan erilaisen mielikuvan vuosia sitten. Luuloni murenivat kuitenkin kertaheitolla tehdessäni sarjan kanssa lähempää tuttavuutta noin vuosi taaksepäin. Hauschkan Puhdistusvoide on edelleen yksi parhaita löytöjäni, samoin sarjan aurinkopuuteri, jota käytän joka päivä. Siispä kun minulle ehdotettiin kokonaisvaltaista kasvohoitoa Ekohoitola Lumpeessa, en oikeastaan miettinyt vastaustani minuuttiakaan. Tottakai menisin testaamaan positiivisesti yllättäneen Dr. Hauschkan kokonaisvaltaisen kasvohoidon. Kiinnostustani lisäsi se, että tiesin hoidon olevan hieman erilainen kuin perinteiset kasvohoidot. Kuitenkin vasta itse hoito osoitti sen, miten erilaisella maaperällä liikutaankaan. 


Kokonaisvaltainen kasvohoito osui haastavalle ajanjaksolle, sillä olen viime aikoina ollut aikamoisen stressaantunut. Ehkä jopa hieman allapäin. Kieltämättä pimeällä vuodenajalla on ollut oma vaikutuksensa, mutta olen myös huomannut paiskineeni aivan liikaa töitä. Yksi huonoista puolistani on, etten osaa lopettaa ajoissa. Kun tekemistä on liikaa, muutun supersuorittajaksi, joka ei lepää kunnes kaikki on valmista. Järkikin sanoo, etteivät asiat tekemällä lopu, mutta minä silti paahdan ja paahdan. Totuushan on, että listalle ilmaantuu aina lisää asioita sitä mukaa kun edellistä suoriutuu. Se on elämää. Mutta siinä vaiheessa kun stressi on jo repäissyt minut mukaansa, on vaikeaa irrottautua sen imusta ja kuunnella hiljaista järjen ääntä, jonka stressi jyrää alleen. Usein jopa nukkumaanmeno tuottaa vaikeuksia, koska ajattelen sänkyyn mennessäkin, että nyt pitäisi olla tekemässä jotain ihan muuta. 

Tavallaan hoitolavisiittini sattui siis täydelliseen saumaan. Se sai stressaajan hetkeksi paikoilleen ja keskittymään johonkin mukavaan. Tiesin jo ennalta, että rentouttavaan tilaan pääseminen tulisi olemaan suuri haaste ja vaatisi pieniä ihmeitä. Päätin kuitenkin kaiken keinoin yrittää viheltää pelin poikki ja keskittyä hoidon aikana vain ja ainoastaan olemaan läsnä. 

Taulun maalannut taiteilija Maisu Valo

Ekohoitola Lumme on pieni ekohenkinen hoitola Helsingin Etu-Töölössä. Sisään astuessa kiinnitän ensimmäisenä huomioni hoitolan maanläheisiin väreihin. Huomaan kaiken sen vehreyden. Seinällä on jättiläismäinen taulu, joka johdattelee hiljaisen ja kauniin metsämaiseman keskelle. Mieleni alkaa kummasti rauhoittua, vaikka olen vasta kätellyt kosmetologi Sybila Pitkästä. Sybila on pukeutunut rennosti puhtaan valkoiseen. Hän on kuin metsän keijukainen. 

Sybila johdattaa minut hoitohuoneeseen. Hän antaa minulle pyyhkeen ja pyytää jättämään sen alle vain alusvaatteet. Hieman kummastelen, sillä odotin tavallista kasvohoitoa. Sybila tähdentää, että Dr. Hauschkan klassiseen kasvohoitokokonaisuuteen kuuluu myös lyhyt jalkojen hierontasosuus sekä käsien hieronta. Hierominen on helpompaa, kun ei ole paksuja vaatekerroksia tiellä. Jään huoneeseen yksin ja huikkaan Sybilalle, kun olen valmis. 

Asettaudun hoitopetiin, ja Sybila peittelee minut huolella. Huomaan hoitolahuoneen seinällä toisen suuren metsätaulun. Stressaantuneet ajatukset päässäni alkavat pikkuhiljaa astua taka-alalle. Jännityksellä odotan mitä on luvassa.


Sybila aloittaa hoidon jalkojen öljyämisellä. Hierontaosuus on lyhyt, mutta tuntuu jollain tapaa erilaiselta. Vaikka jalkani eivät saakaan kuin parin minuutin huomion, tuntuu kuin olisin ollut puolen tunnin jalkahieronnassa. Jalkani asetellaan pyyhkeiden ja lämminvesityynyjen alle. Sybila siirtyy käsiini. Tässä vaiheessa huomaan, ettei taustalla ole lainkaan musiikkia. Kysyn Sybilalta asiasta, ja hän vastaa, ettei Dr. Hauschkan hoidoissa käytetä lainkaan taustamusiikkia. Tarkoitus on, että hoidon rytmisyys luo hoitoon oman musiikkinsa. Mietin mielessäni, että rentoutuneeseen tilaan pääseminen tulee olemaan minulle vaikeampaa. Olen aikaisemmin blogissani kertonut, että taustamusiikki on minulle tärkeä osa hoitoa rentoutumiseni kannalta. Vaikka makaankin Ekohoitola Lumpeessa kauniin metsämaiseman keskellä, huomaan pohtivani, miten voin rentoutua Helsingin Töölössä katutasolla sijaitsevassa hoitolassa ilman minkäänlaista eteeristä musiikkia, joka auttaisi viemään ajatukset toisaalle. 

Kun Sybila aloittaa kasvohoito-osuuden, minulle valkenee mitä hoidon rytmisyys tarkoittaa. Dr. Hauschkan hoito on kaikkea muuta kuin tavallinen kasvohoito: liikkeissä on ihan oma harkittu, rauhallinen rytminsä. Tuntuu siltä kuin hoidon tekisi taiteilija. Hierontaosuudessa on lempeitä, aaltomaisia liikkeitä, välillä käytetään jopa siveltimiä, mutta rauhallinen tempo pysyy hoidon "rytmisyydestä" huolimatta. En kuule hoidon aikana liikenteen melua, en oikeastaan kuule mitään. Olen jossain muualla, mutta en jälkeenpäin muista missä ajatukseni ovat seikkailleet. Eivät ainakaan stressaantuneella maaperällä. 


Sybila arvioi ihoni hyväkuntoiseksi ja kauniin heleäksi, vaikka saankin ystävällisen varoituksen ihoni ylihoitamisesta. Ihollani on muutamia epäpuhtauksia, jotka Sybilan mukaan viestivät siitä, että olen käyttänyt ihollani liian rajuja tuotteita. Hän muistuttaa, että ihoni ei vaadi äärimmäistä hoitoa, vaan riittää, kun pidän huolen perusasioista. Myönnän Sybilalle, että kamppailen toisinaan ihon ylihoitamisen kanssa ja huomaan itsekin, että välillä sorrun liiallisuuksiin. Lupaan hidastaa tahtia (mikä tekisi hyvää muutenkin kuin ihonhoidossa). Kahden tunnin hoidon lopuksi käydään läpi kaikki minulle suositellut tuotteet. Osa tuotteista on jo entuudestaan tuttuja. Lista sisältää muun muassa Kevyen Ruusuvoiteen, josta olen aikaisemmin kirjoitellut blogissani (postaus täällä). 


Olen ollut monissa kasvohoidoissa, mutta koskaan aiemmin en ole vaipunut niin syvään rentoutumisen tilaan kuin Dr. Hauschkan kasvohoitokokonaisuudessa. En vieläkään käsitä, miten hoito ilman taustamusiikkia voi viedä toiseen maailmaan ja saada ääristressaantuneen niin levolliseksi. Dr. Hauschkan klassinen kasvohoitokokonaisuus on todellakin kokeilemisen arvoinen, jos kaipaa hemmottelua ja syvää rentoutumista!

Dr. Hauschkan klassinen kasvohoitokokonaisuus 2h, 115 euroa. Ekohoitola Lumme sijaitsee Caloniuksenkatu 2, Helsingissä. Kosmetologi Sybila Pitkänen käyttää kaikissa hoidoissaan Dr. Hauschkan tuotteita. Hoitovaihtoehtoihin voit tutustua Ekohoitola Lumpeen nettisivuilla, josta löydät myös hoitolan yhteystiedot.

Onko Dr. Hauschka teille tuttu sarja? Jos on, mitkä ovat suosikkituotteenne?

*Kasvohoito saatu blogiyhteistyönä ilmaiseksi.

12 kommenttia:

 1. Oih! Olisi ihana päästä tuollaiseen kasvohoitoon! Voitko kuvitella, en ole koskaan käynyt kasvohoidossa ´vaikka ikää on jo mittarissa 42 v :-) En tiedä miksi olen ollut niin saamaton. Vaikka käynkin säännöllisesti värjäyttämässä kulmakarvani ja hoidattamassa jalkani, niin kasvohoidoista ei ole mitään kokemusta.
  Löysin tämän ihanan blogisi ihan äskettäin, tuli ja jäin :-)
  Tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa seurataan mm. aikuiselle naiselle sopivaa muotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Teija! Kiva kun löysit blogiini ja mukavaa, kun kommentoit! :)

   No nyt palkitset itsesi tänä keväänä ja menet nauttimaan kasvohoidosta! Tai ehkä joku muu yllättää sinut, kun annat vinkin ;) En usko, että olet saamaton, kun kerran kulmat värjäytät säännöllisesti ja hoidatat jalkasikin :) Minäkin värjään kulmat kerran kuukaudessa (tosin itse), mutta jalkahoidossa käyn aivan liian harvoin! En edes muista koska olisin viimeksi käynyt. Olen tottunut hoitamaan itse. Tänä keväänä täytyy kyllä käydä jalkahoidossa, nyt sen päätin! Kiitos sinulle muistutuksesta ;)

   Poista
 2. Kuulostaa juuri sellaiselta, jonka tarpeessa olitkin. Ihminen ei saa stressiputkea helposti itse katkaistua. Oikein hankalana stressitalvena yritin virkistää itseäni lukemalla ja etsimällä uutta musiikkia ja hyviä elokuvia. Yhtä suorittamista sekin oli ja huonostihan siinä kävi.
  Tai siis hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, stressiputki on todella hankalaa katkaista itse. Olen kyllä oppinut jo tunnistamaan milloin on aika viheltää peli poikki, mutta eihän pelkkä tunnistaminen riitä, jos ei saa itseään pysähtymään ja silti paahtaa eteenpäin kuin mikäkin robotti. Yhtäkkiä sitten huomaa, että on ihan loppu. Hyvin nukutut yöunet tekevät kyllä ihmeitä, samoin liikunta ja ihan vain pelkkä oleminen. Tämä kasvohoito oli myös hyvä pysähdys :)

   Poista
 3. Kuulostaa ihanalta! Minulle sopisi tuo taustamusiikin puuttuminen täysin. Hiljaisuus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että hiljaisuus toi hoitoon ihan uuden ulottuvuuden. Oli oikeasti todella jännää vain olla ja keskittyä hoidon "säveliin". Todellakin kaikkea muuta kuin perinteinen kasvohoito! :D

   Poista
 4. Ihanalta kuulosti tuo hoitosi. Onkohan sitä vain niin tottunut tiettyihin juttuihin, että heti on vähän kuin hukassa, jos systeemit on erilaiset. Olisin varmasti itse myös ollut ihmeissäni, että hei levy vaatii kääntämistä, kun musiikki ei soi:) Mutta varmasti sun stressiä ajatellen hyvä kokonaisuus ja ihana tuo, että jalat ja kädetkin hoidetaan. Välillä kun eivät hoida edes decoltee-luetta ja se on minusta ihan must
  .Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti totta! Tuntui kyllä alkuun vähän oudolta, kun tajusin, ettei taustamusiikkia tulekaan. Olin lähes varma, etten voisi rentoutua täydessä hiljaisuudessa tehdyssä kasvohoidossa, joten oli kyllä ihme miten syvään syvään rentoutumiseen tilaan lopulta vaivuinkaan. Kyllä Hauschkan kasvohoidossa oli omalla tavallaan jotain "maagista". Otteet oli ihan eri maata kuin muissa kasvohoidoissa, joissa olen käynyt. Ja juu, decoltee-alue on tärkeä! En itse sitä juurikaan hoida kotona (tiedän, että pitäisi), joten ihan hyvä, että kosmetologi hoitaa sen perusteellisesti :) Mukavaa viikkoa!

   Poista
 5. Voi ei miten ihana hoito! Ja kaunis maalaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana ja erilainen kasvohoitoelämys! Maalaus oli paljon isompi ja leveämpi, mutta kuvaan mahtui vain pieni osa maalausta :)

   Poista
 6. Rakastan kaikkia tuotteita joita Dr.Hauschkalta olen käyttänyt. Lähinnä vartalo/kasvotuotteita. Yksi himputin hyvä huulipuna kyllä löytyy. Lemon Lemongrass vartaloöljy ja kylpyöly ovat suurimpia suosikkejani kaikkien kosmetiikkamerkkien joukosta. <3 Ihanaa kun pääsit ylelliseen ja rentouttavaan kasvohoitoon. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauschka on ollut itsellenikin erityisen positiivinen yllätys, sillä oma mielikuvani sarjasta oli joskus aaaaivan toisenlainen :D Sitruuna-Sitruunaruoho -tuotteet ovat kyllä ihania! <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!