Hoidan itse sen verran tunnollisesti ihoani, että käyn hyvin harvoin kasvohoidossa. En laista ihonpuhdistuksesta, kuorin ihoni kerran tai kaksi viikossa ja huolehdin ihoni kosteutuksesta päivittäin. Sen lisäksi käytän naamioita pari kertaa viikossa ja sivelen seerumia iholleni joka päivä kosteusvoiteen alle. Kasvohoidolle ei siis juurikaan tunnu olevan erityistä tarvetta. Yksi asia, jonka vuoksi kuitenkin toisinaan kaipaan kauneushoitolaan kasvohoitoon, on kosmetologin tekemä kasvohieronta. Eihän kasvohoito ole pelkkä ihonhoito-operaatio, se on myös rentoutumishetki arjen keskellä. Niinpä kun Kauneushoitola Salon Si-Si:n Sinikka kutsui minut hoitolaansa hemmottelevaan kasvohoitoon, otin kutsun ilolla vastaan. 


Sovimme hemmottelevasta kasvohoidosta ja päiväsimme ajan maanantaille. Ajattelin maanantain olevan sopiva, sillä ne ovat yleensä poikkeuksellisen harmaita. Viime viikon maanantai kuului ainakin sään puolesta samaan kastiin. Onhan se omasta asenteestakin kiinni, mutta kyllähän te tiedätte miten ikävästi maanantai särähtää korvaan. Joku siinä vain tökkii. Muistan jonkun pohtineen jossain kolumnissa olisiko maanantai yhtä takkuinen jos se olisi nimetty "perjantaiksi". Varmaankin. Eihän se pelkästä nimestä johdu, ehkä enemmänkin siitä, että uuteen viikkoon herääminen vaatii joskus sen yhden käynnistymispäivän. 


Kauneushoitola Salon Si-Si sijaitsee Lahden keskustassa Vuorikadulla. Kauneushoitolan ihastuttavasta ilmapiiristä vastaa paikan omistaja, kosmetologi Sinikka Kuusisto. Sinikalla on ollut 10 vuotta oma kauneushoitola, mutta aikaisemmin Salon Si-Si on sijainnut hänen kotinsa yhteydessä erillisellä sisäänkäynnillä. Heinäkuussa kauneushoitola muutti ja asettui uusiin tiloihin Vuorikadun katutasoon. 


Kauneushoitola Salon Si-Si on erikoistunut hemmotteleviin luonnonmukaisiin kasvo- ja vartalohoitoihin. Tarjolla on luomukasvohoitojen, aromaattisten vartalohoitojen sekä bionomisten kasvohoitojen lisäksi muun muassa kasvolymfaa, käsi- ja jalkahoitoja sekä intialaista päähierontaa. Hoitolan valikoimasta löytää esimerkiksi Aloréen, Terre d'Ocin, Melvitan ja L'atelier des Delices -sarjan tuotteita sekä Couleur Caramelin värikosmetiikkaa. Myös Kure Bazaarin kynsilakoille on oma paikkansa. Hoitolan avajaiset pidettiin muutama viikko sitten ja esillä olikin vielä mukavia tarjouksia. Yksi erikoistarjouksessa olevista tuotteista oli Aloréen kosteussuihke, josta olen kirjoitellut blogissanikin (jutun löydät täältä).


Kiinnitän kasvohoidossa huomiota siihen, onko hoitohuone rauhallinen, kuinka pitkä ja rentouttava on hoidon hierontaosuus ja minkälainen on tuotteiden tuoksumaailma. Yksi yllättävän tärkeä asia on myös taustamusiikki. Kävin vajaat kaksi vuotta sitten eräässä hoitolassa kasvohoidossa syntymäpäiväni kunniaksi, mutta astelin paikasta harmistuneena ulos. Vaikka kosmetologi osasi hommansa, oli karmeaa kuunnella Haloo Helsinkiä ja taustalla pauhaavia radiomainoksia hoidon aikana. En voinut rentoutua, vaikka kuinka yritin olla huomiomatta musiikkia. En käsitä miten tunnettu hoitola ei oikeasti ymmärrä taustamusiikin merkitystä kasvohoidon aikana. Minulle se on todellakin oleellinen asia, jos aion päästä muihin maailmoihin ja rentoutua kunnolla.


On mukava huomata, miten yhä useampi hoitola panostaa siihen, että kasvohoidon aikana hoitola on suljettu muilta asiakkailta ja kosmetologi keskittyy vain ja ainoastaan sinuun. Ovi ei kolise ja summeri sirise rentouttavan hoidon aikana. Toki isoissa kauneushoitoloissa paikka on yleensä avoin myös muille asiakkaille, mutta usein hoitohuone on taaempana hoitolan odotustilasta, josta saattaa kuulua pientä puheensorinaa. 


Kauneushoitola Salon Si-Sissä ei tarvitse pelätä ympärillä olevaa hälinää. Vaikka hoitola onkin katutasossa, liikenteen melu ei kanna hoitohuoneeseen saakka. Ulko-ovi on lukossa hoidon ajan, ja Sinikka johdattaa minut rappuja pitkin alas "toiseen maailmaan". Hoitohuoneessa on aivan oma tunnelmansa. Se on kuin maan alle muurattu pakopaikka, jossa on paljon kauniita yksityiskohtia. Siellä on tilaa hengittää, rentoutua ja päästää irti maanantain (tai vaikka perjantain) stressistä. 

Sinikka arvioi ihoni kunnon ja päättää tehdä minulle kosteuttavan hemmottelukasvohoidon L'atelier des Delices -sarjan tuotteillaL'atelier des Delices on minulle tuttu sarja vain nimeltä, mutta tuotteet ovat kiinnostaneet jo pitkän aikaa. Olen iloinen, että pääsen tutustumaan sarjaan kasvohoidon merkeissä. Sinikka kertoo minulle ennen hoitoa, mitä tuleman pitää. Hän sanoo, ettei mielellään puhu hoidon aikana, jotta asiakas voi rentoutua mahdollisimman hyvin. Minusta ajatus kuulostaa hyvältä. 


Hoitoon kuuluu kaksoispuhdistus, joka tehdään puhdistusmaidolla ja -geelillä. Sen jälkeen iho kuoritaan. Tunnen rentoutuvani jo hoidon alkuvaiheessa, sillä taustamusiikki on eteeristä ja L'atelier des Delicesin tuoksumaailma on koukuttavan karkkimainen. Kun Sinikka hieroo iholleni seerumin, en malta olla mainitsematta, miten ihanalta se tuoksuu. Mietin heti, että tämän purkin minä haluan. Seerumin jälkeen kasvoilleni levitetään öljy. Kaikki tämä tapahtuu ihanan hieronnan kera. Öljy tuoksuu huumaavalta: karitevoilta, aprikoosiöljyltä ja jotenkin suklaiselta, vaikka jälkeenpäin kuulenkin, ettei öljyssä ole pisaraakaan suklaata. Muita arvaamiani öljyjä se kyllä sisältää.

Kasvohieronta tuntuu kestävän ikuisuuden, mikä tekee minut onnelliseksi. Mikään ei ole kasvohoidossa parempaa kuin onnistunut hieronta. Muistutan itseäni, että minun täytyy arvioida hoito, mutta olo tuntuu niin rentoutuneelta, että olen aivan jossain muualla. Hoitoon kuuluu myös lyhyt päähierontaosuus, josta olen onnessani. Ihonhoitoöljyn jälkeen kasvoille ja kaulalle levitetään kosteuttava naamio, jonka päälle Sinikka laittaa yllättäen jotain viilentävää massaa. Naamion tehdessä taikojaan, käsivarteni ja sormeni hierotaan yksitellen. Tuntuu luksukselta. Vaikutusajan jälkeen tajuan kasvoille jälkimmäisenä levitetyn viilentävän massan olleen peel off -naamio. Mietin jo, että nyt alkaa se epämiellyttävä irrottamisosuus, jonka vuoksi en juurikaan käytä peel off -naamioita. Valmistaudun monen minuutin kestävään "kuorimiseen", mutta yllätyksekseni Sinikka nostaakin naamion kasvoiltani kokonaisena muutamassa sekunnissa. Olen vähän äimänä. Onko näin hyvältä tuntuviakin peel off -naamioita olemassa?


Peel off -naamion alla ollutta kosteuttavaa naamiota ei huuhdella iholtani pois, vaan hoito viimeistellään yövoiteella. Silmänympärysvoide ja huulivoide on jo levitetty ennen kasvohierontaosuutta. Kun huomaan hoidon olevan loppumaisillaan, kysyn Sinikalta, voinko jäädä vielä toisen hoidon ajaksi. Tuntuu, etten haluaisi millään nousta. Olo on tyytyväinen. Sinikka ojentaa minulle peilin ja saan katsoa ihoani. Mielestäni näytän muutaman vuoden nuoremmalta! Hentoiset juonteeni ovat kosteutushoidon myötä "täyttyneet" ja ihoni on kauniin kuulas.


Kokonaisuudessaan olin hyvin tyytyväinen kasvohoitoon. Uskalsin jopa varata Sinikalta ajan intialaiseen päähierontaan, sillä kasvohoidon aikana tehty lyhyt päähierontaosuus tuntui hyvältä. Olen kerran aikaisemmin ollut intialaisessa päähieronnassa eräässä toisessa paikassa, mutta en pitänyt hoidosta ollenkaan. Minusta päähierontaan kuuluu muutakin kuin pelkkää hipsuttelua, vaikka toki ymmärrän, että sively ja hipsuttelu ovat osa intialaista päähierontaa. Saa nähdä miten Sinikka hoidon toteuttaa. 

Kauneushoitola Salon Si-Si sijaitsee Vuorikatu 3 B:ssä, Lahdessa. Kosmetologina toimii Sinikka Kuusisto. Kosteuttava hemmottelukasvohoito 90min, 85 euroa. Kauneushoitolan hoitotarjontaan voit tutustua täällä.

Kuinka usein te käytte kasvohoidossa? Mihin asioihin te kiinnitätte huomiota hoidon aikana ja mikä teille on tärkeää?*Kasvohoito saatu blogiyhteistyön kautta ilmaiseksi. 

4 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen kasvohoito, musta L`atelier des Delices -tuotteen on kiinnostavia, vaikka en ole niitä itse kokeillut. Jotenkin ne pakkaukset jo houkuttelevat pelkällä ulkonäöllään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koukutuin L`atelier des Delicesin tuoksumaailmaan välittömästi ;) Tuoksut oli niin herkullisia!

   Poista
 2. Oi että! Terre D'ocin tuotteet ihania ja kyllä kelpaisi väsyneille jaloille juuri nyt hieronta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terre d'Oc kyllä yksi ihanimmista luonnonkosmetiikkasarjoista :) Ylivoimaisiin suosikkeihini kuuluu Terren viikunavoide. Se vaan on niin ihana... Kirjoittelin voiteesta viime talvena (postaus täällä) ja edelleen olen siihen yhtä ihastunut. Kaavin muutama päivä sitten purkin pohjalta viimeiset rippeet ja uuden purkin hankin kyllä heti, kun Biodellyllä tulee jokin alennuskampanja ;)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!