Tajusin yhtenä päivänä arkisten meikkausrutiinieni äärellä, että eräs tuote on jäänyt blogissani vähemmistöön, vaikka hyödynnän sitä joka päivä. Kyseessä on tietenkin aurinkopuuteri, joka on kuulunut vakiokalustooni jo vuosia. Omissa meikkausrutiineissani edes ripsiväristä ei ole vastusta aurinkopuuterille, sillä iho tulee aina ensin. Jos minut laitettaisiin valitsemaan ripsivärin ja aurinkopuuterin väliltä, valitsisin hetkeäkään epäröimättä aurinkopuuterin. Sipaisen sitä kasvoilleni myös vapaapäivinä, vaikka ripsiväri jää usein laittamatta. 


Kuvitelkaa elämä ilman aurinkoa: Olisiko synkkää, harmaata ja väsynyttä? Yhtä harmaaksi ja väsyneeksi tunnen oloni ilman aurinkopuuteria. Omasta mielestäni kasvoni näyttävät valjuilta ja kalpeahkoilta, jos en käytä aurinkopuuteria ja poskipunaa piristämään ilmettä. Poskipuna ja aurinkopuuteri tuovat kasvoille kolmiulotteisuutta ja niiden yhdistelmä saa meikin näyttämään aivan erilaiselta kuin pelkkä meikkivoide ja irtopuuteri. Muutama kevyt huiskaisu aurinkopuuteria riittää karkottamaan talven kalpeuden. 


Käytän aurinkopuuteria pääasiassa kasvojeni muotoilemiseen. Pidän myös helmiäistä sisältävistä aurinkopuutereista, mutta varjostuksien tekoon sopii parhaiten matta, ruskeansävyinen aurinkopuuteri. Vaikka haluankin häätää kasvoiltani kalpeuden, en sudi aurinkopuuteria koko kasvoille, sillä usein jo pelkkä muotoilu riittää muuttamaan meikin kokonaisilmettä. Helppo varjostuskikka on tehdä kasvoille "kolmonen": edetä otsasta hiusrajaa pitkin alas ohimolle, siitä korvan viereen ja käväistä poskiluun alla (imaisemalla posket sisään näet helposti oikean paikan), jonka jälkeen kolmonen päättyy korvalta leuan alle. Kasvojen muoto kannattaa toki ottaa huomioon eli kapeaa leukaa ei kannata kaventaa entisestään. Kasvoista pyritään varjostuksien avulla saamaan ihanteellisesti ovaalin muotoiset. Esimerkiksi korkean otsan saa näyttämään matalammalta, kun sipaisee puuteria ylös hiusrajaan. Leveää otsaa saa puolestaan kavennettua sipaisemalla aurinkopuuteria ohimoille. Aurinkopuuterilla saa myös helposti kavennettua nenää tai piilotettua kaksoisleukaa. Liian tummaa ja oranssia aurinkopuuteria kannattaa varoa, sillä se saa kasvot helposti näyttämään likaisilta ja tunkkaisilta. Siveltimestä kannattaa ensin karistaa ylimääräinen väri kämmenselälle, jotta aurinkopuuteria tulee kasvoille maltillisesti.


Päivällä käytän aurinkopuuteria kevyesti, iltameikissä varjostan vahvemmin. Aurinkopuuterin parina toimii loistavasti poskipuna, joka tuo meikkiin raikkautta ja piristää ilmettä. Ilman poskipunaa kokonaisuus jää mielestäni vajaaksi. Tosin ihonsävykin vaikuttaa asiaan: vaalea ihoni vaatii poskipunan aurinkopuuterin kaveriksi, mutta päivettyneellä iholla jo pelkkä aurinkopuuteri voi näyttää hyvältä eikä poskipunaa välttämättä tarvita. Toisaalta moni nimekkäistä meikkitaiteilijoista käyttää asiakkaidensa meikeissä harvemmin aurinkopuuteria, mutta poskipuna on heille ehdoton. Itse olen sitä mieltä, että aurinkopuuterilla saa mukavasti muotoiltua kasvoja ja pidettyä yllä päivetystä, mutta senkin käytön suhteen pätee "vähemmän on enemmän". 


Saksalaiselta luonnonkosmetiikkasarjalta, Dr. Hauschkalta, ilmestyi tänä syksynä Limited Edition -versio heidän suuren suosion saavuttaneesta aurinkopuuteristaan. Puuterin sisältö on sama, mutta rasian kansi on saanut uuden ilmeen berliiniläisen taiteilijan, Tina Berningin, loihtimasta taideteoksesta. Tina kertoo kansikuvassa olevan modernin naisen edustavan itsevarmaa, aitoa ihmistä, joka ei peitä ihoaan raskaalla meikillä, vaan antaa ihon hehkua sisäistä valoa. Tina on itse käyttänyt Dr. Hauschkan tuotteita vuosikausia ja hänelle Dr. Hauschka merkitsee luonnollisuuden ja kestävän kehityksen ohella myös aistillisuutta ja rauhaa sekä aivan erityistä tuoksumaailmaa. Nämä tuntemukset taiteilija halusi yhdistää puuterirasian kanteen maalaamaansa vesivärityöhön.


Dr. Hauschkan Aurinkopuuteri on pakattu kätevästi ruskeaan kangaspussiin, joka suojaa rasiaa kolhuilta. Kangaspussukan mukana tulee pieni, luonnon harjaksista valmistettu sivellin, joten pussukka sisältää kaiken tarvittavan meikin korjailuun päivän aikana. Pieni sivellin toimii myös erinomaisesti nenän varjostamisessa, sillä se takaa tarkan lopputuloksen. Dr. Hauschkan Aurinkopuuterin erikoisuus on aito silkki, joka saa puuterin levittymään kasvoille unelmanpehmeästi ja helposti. Puuterin tuoksu on miedosti saippumaisen ruusuinen. Luonnollisen sävynsä vuoksi se sopii loistavasti myös aurinkopuuterin ensikäyttäjille, sillä tätä saa sutia aikamoisen määrän, ennenkuin tulee ylilyöntejä. Mattapintainen sävy antaa kasvoille hehkua ja lämpöä ilman ylimeikattua lopputulosta. Puuteri sisältää monia hoitavia lääkeyrttejä, kuten masmaloa, taikapähkinää ja salviaa, jotka ehkäisevät epäpuhtauksien syntymistä iholla ja tukevat ihon elintoimintoja. Kaikki Dr. Hauschka -tuotteet valmistetaan 100% luonnosta peräisin olevista raaka-aineista ilman synteettisiä väri-, tuoksu- tai säilöntäaineita. 


Dr. Hauschkan Aurinkopuuteri on ensimmäinen luonnonkosmetiikan aurinkopuuteri, joka onnistuu syrjäyttämään jopa monet selektiiviset suosikkini. Aurinkopuuteri levittyy iholle kauniisti ja luonnollisesti. Lopputuloksesta ei voi olla pitämättä! Jos mielit puuterisi tällä ihanalla erikoiskannella, Limited Edition Aurinkopuuteria on saatavilla vielä marraskuun loppuun saakka. Muuten Aurinkopuuteri kuuluu Hauschkan pysyvään valikoimaan. Hintaa tällä suloisuudella on noin 32 euroa jälleenmyyjästä riippuen. Lähimmän jälleenmyyjäsi voit tarkistaa täältäDr. Hauschkan aurinkopuuteriin voi tutustua myös sarjan nettisivuilla. (Ja PSSSST! Sinunapteekki.fi:stä löysin tämän ihanuuden erikoishintaan 18,90 euroa! Puuteria on vielä muutama jäljellä täällä.)


Estèe Lauderin Bronze Goddess on jo toinen sarjalta hankkimani aurinkopuuteri. Olen käyttänyt Estèe Lauderin edellistä aurinkopuuteria monta vuotta, ja eräs kaunis päivä sen pohjan alkaessa pilkottaa, kipitin Sokokselle ja hankin uuden. Bronze Goddess on siis sama, hyväksi havaitsemani suosikki vuosien takaa, vaikka puuteri onkin uudistunut ulkokuoreltaan. Käyttämäni sävy on 01 Light.Bronze Goddess on tämän kolmikon ainoa helmiäispuuteri. Se ei siis ole paras varjostuksien tekoon, mutta kesällä tämä on aurinkopuuterieni ykkönen. Bronze Goddess antaa kasvoille sitä kuuluisaa "auringon suutelemaa hehkua" eikä ihon tarvitse olla kuin pikkuisen päivettynyt, niin tämä saa ihon näyttämään todella kauniilta! Puuteri levittyy kasvoille pehmeästi ja on koostumukseltaan öljytön. Bronze Goddess lupaa vähentää ihon kiiltoa uniikilla koostumuksellaan samalla kun se tasapainottaa ihon öljyisyyttä. Lämmin sävy antaa kasvoille ihanan, lempeän hohteen. Aurinkopuuterilla on hintaa 52 euroa. Estèe Lauderin tuotteisiin voi tutustua esimerkiksi Sokoksella tai Stockmannilla. Netissä Bronze Goddessia voi kurkkailla myös Sokoksen verkkokaupassa.


Clarinsin kesällä ilmestyneen Colours of Brazil -kokoelman aurinkopuuteri on kaunis ilmestys. Tyylikäs punertava rasia kätkee sisälleen monisävytteisen aurinkopuuterin, jolla saa helposti loihdittua luonnolliset varjostukset. Puuterissa on neljä erilaista sävyä, jotka sulautuvat toisiinsa kauniisti iholle. Yliannostuksen mahdollisuus on pieni, jos pyöräyttää sutia puuterissa tasaisesti. Oikeanpuolimmaiset sävyt ovat pikkuisen tummempia ja lämpimämpiä, joten tätä voi käyttää myös ruskettuneemmalla iholla ilman että varjostukset hukkuvat ihoon. Puuteri on lähes mattainen lukuunottamatta pientä, vaalean oranssia sävyä, joka tuo iholle hyvin hentoisesti kimallusta ja hohdetta. Summer Bronzing Compactin koostumusta on rikastettu mineraali- ja kasviuutteilla, joten se myös hoitaa ihoa.


Clarinsin, Estèe Lauderin ja Dr. Hauschkan aurinkopuuterien lisäksi ahkerassa käytössäni on myös Diorin aurinkopuuteri, jonka ostin muistaakseni vuosi sitten. Vuosien varrella olen kokeillut myös kasan muiden merkkien aurinkopuutereita, kuten Niveaa, L'orèalia, Isadoraa, Lumenea, Guerlainia ja Lancômea. Aurinkopuuterit ovat todella riittoisia, joten niitä ei tule samalla lailla osteltua kuin muita kosmetiikkatuotteita, vaikka limited edition -tuotteet houkuttelevatkin. Poskipunia ja heleytystuotteita keräilen, vaikka omistankin niitä jo aikamoisen läjän. Näköjään kannattaa kuitenkin välillä avartaa maailmaansa myös aurinkopuutereiden osalta, sillä Dr. Hauschkan puuterista sain uuden suosikin muiden rinnalle. Se, että puuteri on luonnonkosmetiikkaa, on minulle iso plussa. Hyvien luonnonkosmetiikan meikkituotteiden löytäminen on ollut itselleni vaativa polku. 


Käytän yleensä aurinkopuuterin sutimiseen isoa ja pehmeää sivellintä, jotta tulos olisi mahdollisimman luonnollinen. Dr. Hauschkan ja Estèe Lauderin aurinkopuutereissa tulee mukana siveltimet, Clarinsin aurinkopuuterissa ei.

Kuinka moni teistä kokee aurinkopuuterin tarpeelliseksi? Olenko ainoa, joka valitsisi ripsivärin sijasta aurinkopuuterin?


*Clarins ja Dr. Hauschka saatu blogia varten testiin.

6 kommenttia:

 1. Aurinkopuuteri on kyllä niin must! Ne on muutenkin yks mun lempparituoteryhmä, niitä on aina kiva hypistellä kaupoissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en myöskään voisi kuvitella jättäväni aurinkopuuteria pois :) On se vaan niin tärkeä osa kokonaisuutta, ainakin mulle. Kunhan sitä käyttää kohtuudella eikä sudi kasvoja oranssiksi :D

   Poista
 2. Hauschkan puuteri on niin kaunis, etten ole raaskinut korkata sitä. Itsellä tällä hetkellä käytössä on päivittäin Michael Korsin Glow ja tekisi mieli hankkia myös Flush, jolla saa poskille kauniin rusotuksen. :) Kesällä meikkään lähinnä aurinkopuuterilla ja huulipunalla/kiillolla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauschkan aurinkopuuteri kyllä kerää kivat ulkonäköpisteet, ja onhan se ihana muutenkin :) Mun ehdoton suosikki näistä kolmesta! Michael Korsiin en ole vielä ehtinyt tutustua. Mutta eiköhän senkin aika tule jossain vaiheessa! Mua kiinnostaa ne tuoksut ja tottakai kosmetiikkakin ;)

   Poista
 3. Itsehän tajusin aurinkopuuterin loistokkuuden vasta viime keväänä/kesällä. Johtuu varmaan myös siitä, että sävyt ovat parantuneet: enää ei niitä räikeän oranssisia sävyjä ole niin paljoa mitä ennen tuntui olevan, vaan vihdoin löytyy niitä neutraalimpia sävyjä.
  Itse asiassa eilenkin sipaisin hieman aurinkopuuteria kasvoille ennen kuin astuin ovesta ulos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kävi vähän samoin voidemaisten poskipunien kanssa :) En innostunut niistä vasta kuin viime keväänä, vaikka puuterimaiset poskipunat on olleet mulla käytössä jo useita vuosia. Voidemaisia olin vain jostain syystä karttanut :D Ehkä siksi, että ajattelin niiden olevan jotenkin vaivalloisia käyttää. Mutta eipäs olleetkaan ;)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!