Olen aina rakastanut nukkumista. Sitä tunnetta ei voita mikään, kun herää aamulla hyvien yöunien jälkeen uutta virtaa täynnä. Maailma näyttää kummasti paremmalta paikalta ja sitä tuntee olevansa paljon valmiimpi päivän haasteisiin. Levänneenä ei pienistä hätkähdä, kun taas valvotun tai huonosti nukutun yön jälkeen ärtymys on pinnassa ja kaikki pienetkin ongelmat tuntuvat sata kertaa pahemmilta kuin mitä todellisuudessa ovat. 


Unentarve on yksilöllistä ja vaihtelee niin elämäntilanteen kuin iänkin myötä. Joku voi selvitä 5-6 tunnin yöunilla, toinen saattaa tarvita jopa 10 tunnin yöunet ollakseen virkeä. Monesti sanotaan kuitenkin, että ihanteellinen määrä unta terveellä aikuisella on 7-9 tuntia vuorokaudessa. Tuohon haarukkaan asetun itsekin, sillä pyrin nukkumaan 8 tunnin yöunet joka yö. Vähemmällä unimäärällä tunnen, että ajatus ei kulje niin hyvin kuin normaalisti. Toki sekin vaikuttaa tuleeko yön aikana heräiltyä paljon vai onko uni yhtämittaista. Katkonaisten yöunien jälkeen elän seuraavan päivän kuin paksussa sumussa ja yksinkertaistenkin asioiden tekeminen vie enemmän aikaa. 


Tuntuu hullulta ajatella, että ihminen nukkuu noin kolmasosan elämästään. Näin kolmikymppisenä olen siis itse nukkunut elämästäni melkein 10 vuotta, mikä kuulostaa aika hurjalta määrältä. Siltikin olen vasta viime vuosina vaikeiden unettomuuskausien jälkeen oikeasti tajunnut, miten arvokasta hyvä uni on ja miten paljon se vaikuttaakaan kaikkeen! Vaikka liikunnalla ja syömisilläkin on merkitystä, uni on ainakin itselleni se tärkeimmistä tärkein. Pahimpina unettomuuskausina valvoin pisimmillään kolme päivää peräkkäin nukkumatta tippaakaan ja siitä alkoi olemaan jo leikki kaukana. Haluankin siksi nykyään vaalia hyvää yöunta ja panostaa nukkumisolosuhteisiin. 


Paljon puhutaan siitä, että hyvän sängyn ja sijauspatjan valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Silti yllättävän suuri merkitys on paitsi tyynyllä, myös peitolla. En ollut koskaan ennen osannut kuvitellakaan, miten paljon parempaa nukkuminen voisi olla kunnon untuvapeitolla, koska olin nukkunut vuosia perinteisillä peitoilla. Totta puhuen ajattelin, että riittäisi kun panostaisin niska- ja hartiakipujen takia hyvään tyynyyn. Peitto oli vain peitto. Ei kai sillä väliä ole millä pitää itsensä lämpimänä? No, nyt sen myönnän: kyllä on. Vaikka olin kuullut kehuja untuvapeitoista, en silti käsittänyt, miten suuresti pelkkä peiton vaihtokin voisi vaikuttaa yöuniin ja vähentää yön aikaisia heräilyjä. Entisen peittoni kanssa heräilin monta kertaa yössä ja hain usein sohvalta vielä viltin peiton päälle, koska olin sen verran kylmissäni. Nykyään nukun lämpimän ja muhkean untuvapeiton alla, joka pitää kehon sopivan lämpöisenä läpi yön. 


Oma peittoni on espanjalaisen Manterol Casan valikoimasta. 70 vuotta toimineen perheyrityksen laadukkaat kodintekstiilit rantautuivat Suomeen viime vuoden lopulla useamman myymälän avauduttua. Manterolin ehdoton valtti on korkea laatu ja kuluttajaystävälliset hinnat. Kun ensi kertaa kuulin esimerkiksi pyyhkeiden hinnat, ihmettelin ääneen miten hinnat voivat olla niinkin edulliset, kun laadusta ei kuitenkaan tingitä. Vastaus on yksinkertainen: ei ole välikäsiä. Manterol vastaa täysin koko tuoteketjusta; niin designista, valmistuksesta, jakelusta ja myynnistä. Asiakkaan näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että laadusta pääsee nauttimaan niin hyvään hintaan, että ihan hymyilyttää.

Manterolin Casan Duvedecor -untuvapeitot ovat laadultaan ja ominaisuuksiltaan ainutlaatuisia. Yli 40 vuoden kokemus täydellisestä käsityötaidosta ja viimeisimmän teknologian käyttö tekevät Duvedecorista todellisen untuva-asiantuntijan. Kokonaisvaltainen tuntemus takaa paitsi parhaan laadun myös parhaan materiaalin. Usein untuvapeiton hankkineilta saattaa kuulla jälkikäteen valituksia siitä, että höyhenet alkavat jossain vaiheessa pistellä ja puskea untuvapeitosta läpi. Manterolin Duvedecor -peittojen kanssa se pelko on turha, sillä kangas on huomattavasti tavallista tiuhempaan kudottua, mutta kuitenkin 100% luonnollista ja täydellisesti hengittävää puuvillaa. Tuplaompelein vahvistetut neliön muotoiset lokerot varmistavat myöskin täytteen tasaisen jakautumisen. Hienoista puuvillalangoista valmistetun peiton pinta tuntuukin niin ihanan sileältä, että tämän peiton alle on helppo nukahtaa.

Peittojen täytteenä käytetään eurooppalaisten hanhien untuvia, jotka tulevat tarkkaan valituilta toimittajilta ja ovat käyneet läpi kehittyneet hygienia- ja puhdistusprosessit. Manterol Casan korkeat ekologiset ja eettiset arvot takaavat sen, että untuva ei ole peräisin elävistä hanhista. Duvedecor tekee myös jatkuvasti yhteistyötä parhaimpien asiantuntijoiden ja ammattilaisten sekä ulkoisten tuottajien kanssa, jotka takaavat materiaalien laadun ja toimivat European Down and Feather Associationin EDFA:n laatimien ohjeistusten mukaisesti. Peitot ovat kestäviä ja niistä pääsee nauttimaan vuosia. Itse rakastan iltaisin sitä tunnetta, kun pääsen kömpimään muhkean untuvapeiton alle. Oma premium-peittoni on kevyt ja ilmava, mutta silti lämmin. Untuvapeitto on siitä jännä tavalliseen peittoon verrattuna, että se alkaa oikeasti lämmittää tasaisesti kehoa jo muutamissa minuuteissa, kun sen alle sujahtaa. Erinomaisten lämmöneristysominaisuuksien lisäksi untuvapeitoilla on myös kyky siirtää kosteutta. Kahden kuukauden käytön jälkeen voin onnellisena sanoa, että olen ollut erittäin tyytyväinen Manterolin untuvapeittoihin, enkä enää kyllä tavallisiin vaihda. Suosittelen siis todellakin panostamaan myös nukkumisolosuhteisiin. 

Manterol Casan Duvedecor -untuvapeittojen hinnat alkaen 49,90 euroa. Lisää valikoimaa myymälöissä. Kaikilla peitoilla on Öko-Tex-hyväksyntä ja suurimmalla osalla lisäksi espanjalainen allergiatunnus.


Jo avatut Manterol Casa-liikkeet löytää:

HELSINKI: Kampin keskus
JYVÄSKYLÄ: Kauppakeskus Seppä
OULU: Kauppakeskus Valkea
TURKU: Kauppakeskus Hansa

Vantaalla Jumbossa on myös Manterol Casan tilava pop up-myymälä, jossa kannattaa käydä poikkeamassa, jos osuu sinne suunnalle! Kaikkien myymälöiden yhteystiedot löytää täältä. Manterol Casalla on myös verkkokauppa, jossa voi tutustua tuotteisiin oli sitten missä tahansa päin Suomea. 


Onko teillä kokemusta untuvapeitoista? Entä oletteko jo kuulleet Manterol Casasta?


*Yhteistyössä Manterol Casa Suomi.

2 kommenttia:

  1. Tulipas tämä postaus kuin tilauksesta! Olen miettinyt jo jonkun aikaa untuvapeittojen ostamista. Meillä on niin kylmä ja mä tykkään lämpimästä, en enää voi illalla astua peiton alta pois kun paleltaa aina niin paljon joillain ikivanhoilla rupupeitoilla ;DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mikä sattuma! :D Mulla oli myös tuo sama hytisemisongelma aina ennen vanhoilla peitoilla, vaan eipä enää, kun untuvapeitto pitää sopivan lämpöisenä koko yön. Todellakin siis suosittelen! Voisi melkein sanoa, että maailma mullistui sen jälkeen, kun nämä tuli vanhojen tilalle :D Manterolin peitot on vieläpä eettisesti ja ekologisesti valmistettuja, mikä on tosi hieno juttu.

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!