Hammastahnat on aihe, josta en uskonut kirjoittavani ainoataan blogipostausta. Ei sillä, etteikö hampaidenhoito olisi tärkeää, mutta aihe kuulostaa enemmänkin terveysblogiin sopivalta. Laajennetaan nyt kuitenkin kauneudenhoidon käsitettä myös hymystä huolenpitämiseen, sillä kukapa ei haluaisi kauniin valkoisia hampaita ja jatkuvan raikasta hengitystä. 

Hampaat värjäytyvät kaikilla vuosien saatossa. Tunnetuimpia hampaita värjääviä aineita ovat "surullisen kuuluisat" kahvi ja tee, tupakka ja nuuska, punaviini, marjat (erityisesti mustikka), punajuuri ja salmiakki, unohtamatta tietenkään colajuomia. Itselleni yllätykseni tuli se, että myös tietyt lääkeaineet, kuten antibiootit saattavat värjätä hampaita. Samoin mausteet, näistä esimerkkinä curry. Säännöllisellä hampaiden harjauksella ja puhdistuksella pystyy vaikuttamaan värjäävien aineiden tarttumiseen hampaan pintaan: harjaus pitää hampaan pinnan sileänä ja tällöin värjäävät aineet tarttuvat hampaan pintaan huonommin. Hampaiden tummumista voi luonnollisesti ehkäistä myös sillä, ettei litki kymmentä kuppia kahvia päivässä. Säännöllisesti käytettävät ruoka-aineet määrittelevät sen, miten nopeasti hampaat tummuvat. Värjäytymät kannattaa poistaa hampaista riittävän usein, jotta hampaiden tummuminen ei nopeudu. Valkaisevat hammastahnat sopivat hyvin lievästi värjäytyneiden hampaiden puhdistamiseen ja hampaiden valkoisen värin ylläpitämiseen. 

Kuva: dentalphobics.com


Sain joulukuussa sähköpostiini hyvän tarjouksen LivBoxilta, jonka johdosta intouduin tilaamaan kauneusboxin pitkän paussin jälkeen. Viime keväänä postipoika kiikutti monena kuukautena peräkkäin LivBoxin ovelleni. Silloin boxi oli Suomen markkinoilla uusi, mielenkiintoinen tulokas, ja innosti myös minut kauneusintoilijana kokeilemaan keksintöä, jossa yllätysboxi toisi mukanaan vaihtelevia kauneustuotteita joka kuukauden alussa kiinteään 13,90 euron hintaan (sittemmin hinta on noussut 15,90€/kk). Into LivBoxiin kuitenkin lopahti jo kahden ensimmäisen vastaanottamani paketin jälkeen, kun koin boxin tason laskeneen sisällön osalta huomattavasti. Pienet näytetuotteet eivät liiemmin innostaneet maksamaan edes sitä 13,90 euroa kuukaudessa, sillä samat näytteet koin saavani asioidessani esimerkiksi Sokoksella. Viime lokakuun I Love Me -messuilla satuin kuitenkin piipahtamaan LivBoxin osastolla, jolloin yksi edustajista mainitsi, että boxi olisi kehittynyt paljon parempaan suuntaan ja sisältö muuttunut laadukkaammaksi, joten klikkailin tilauksen eteenpäin joulukuussa ja heti loppiaisen jälkeen sainkin boxin taas pitkästä aikaa.

Kokonaisuudessaan olin tammikuun boxin sisältöön ihan tyytyväinen. Itse koen tärkeänä sen, että sisällön arvon tulisi olla näkyvästi korkeampi kuin hinta, jonka yllätysboxista maksan. Liputan myös täysikokoisten tuotteiden puolesta, joita oletan boxissa olevan vähintään kaksi kappaletta. Tällä kertaa boxin arvo ylitti maksamani hinnan reippaasti ja olin tyytyväinen, sillä boxista pomppasi esimerkiksi Lumenen LAB Age Preventing Suojaava Silmänympärysvoide täysikokoisena, jonka arvo on jo yksinään 19,90 euroa. Lumenen LAB -linjan tuotteita en olekaan aikaisemmin kokeillut, joten sen lisäksi että sain silmänympärysvoiteen, joita aina testailen mielelläni, pääsen myös tutustumaan linjaan, josta minulla ei ole aikaisempaa kokemusta. Olen siis saanut rahoilleni vastinetta, jes! Ensimmäinen boxi pitkän tilaustauon jälkeen oli siis positiivinen yllätys.


Kuva: LivBox


Kauneuslaatikosta paljastui myös Emmelle Original Pro+ -hammastahna, joka ei ensi alkuun herättänyt mitään sen erikoisempia tunteita. Hammastahna on kuitenkin aina tarpeellinen, joten ajattelin tuotteen tulevan käytettyä oli kyseessä minkälainen tahna tahansa. Toisin kuin muiden ihonhoito- ja meikkituotteiden suhteen, hammastahnojen ei tarvitse läpäistä mitään erityisen tarkkaa seulaa tullakseen käytettyä. Ellei kyse ole sitten poikkeuksellisen oudon makuisesta tahnasta.

LivBoxin esittelykartonki kuvaili Emmelle Original Pro+ -hammastahnaa hellävaraiseksi valkaisevaksi hammastahnaksi, joka poistaa tummentumia kiillettä vaurioittamatta. Itse olen aikaisemmin vältellyt valkaisevia hammastahnoja siksi, että useimmat vahingoittavat hampaan kiillettä. Emmelle Original Pro+:n vaikutus 
kuitenkin perustuu hankauksen sijasta papaiinientsyymiin, joka hajottaa värjäytymät kemiallisesti kiillettä tai ientä vaurioittamatta. Emmelle suojaa myös suun limakalvoja ja lievittää kuivan suun oireita sen sisältämiensä betaiinin ja B5-vitamiinin ansiosta. Vaahtoamaton koostumus herätti ensin epäilykseni, mutta yllätyksekseni tykästyin tahnaan heti ensimmäisellä käyttökerralla! Hammastahna teki hampaista jo ensimmäisen harjauskerran jälkeen näkyvästi valkoisemmat ja makukin on raikas. Pidän tahnasta kovasti ja pieni 20ml tuubi alkaakin olla jo lähes tyhjäksi pursotettu.


Emmelle on saanut minut miettimään, pitäisikö uppoutua tarjolla olevaan hammastahnavalikoimaan laajemmin ja alkaa testailemaan myös hammastahnoja eikä aina tyytyä perinteiseen Pepsodentiin. Kosmetiikkamaailmassa on tullut seikkailtua laidasta laitaan, mutta hammastahnan kohdalla olen aina tyytynyt kliseiseen mitä sitä hyvää vaihtamaan. Jos tahna pesee hampaat ja antaa raikkaan hengityksen, se riittää minulle. Siksi en uhraa marketin hygieniaosastolla enempää kuin pakolliset 5 sekuntia, jotka kuluvat tutun ja turvallisen tuubin heittämisessä ostoskoriin. Mutta ehkäpä tekisikin hyvää avartaa kosmetiikkamaailmaa myös pakollisten hygieniatuotteiden osalta. Emmelle Original Pro+ sai minut tajuamaan, että myös uusi hammastahna voi piristää tylsää, joka aamuista ja iltaista hampaidenpesurutiinia. Aivan kuten lapsilla: hammastahnan maku tekee hampaidenpesutuokiosta mukavamman. Kun maku vaihtuu edellisen tuubin tyhjennyttyä, lapsille jää pakollisesta iltatoimenpiteestä vähän houkuttelevampi kuva. Miksei siis vaihtelu virkistäisi myös aikuisia?


Kuva: galenabedandbreakfast.com


Perinteisenä Pepsodent-tyttönä pidän jatkossa silmäni auki uusien hammastahnatuttavuuksien osalta, mikäli kiinnostavia yksilöitä osuu kohdalle. Voihan olla, että joku toinenkin onnistuu valaisemaan hymyni ja hoitamaan hampaani puhtaan valkoisiksi  - kuten Emmelle teki. Siispä hymyillään, kun kohdataan!

Kuva: weheartit.com


Emmelle Original Pro+ -hammastahnaa saa 75ml koossa hintaan 6,50 euroa.  Emmellen tuotteita saa ostettua apteekeista ja tilattua myös verkosta esimerkiksi täältä. Tuotteista voi lukea lisää Emmellen nettisivuilta. Suunhoidosta voi lukea lisää täällä.

Pesettekö hampaat sillä hammatahnalla, joka kaupassa ensimmäisenä käteen tarttuu? Entä kenen luo Emmelle tuli tammikuun LivBoxin mukana?

8 kommenttia:

 1. Pitää testata tuota kun nykyinen hammastahna loppuu (sekin valkaiseva). Saa nähdä näenkö mitään eroa mun hampaiden valkoisuudessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä. En tosiaan normaalisti kirjoittele mistään hammastahnoista, mutta nyt oli pakko. Vaahtoamattomuus voi olla aluksi tottumiskysymys, mutta tuo on oikeasti tehokas valkaisija, ainakin mitä muita valkaisevia hammastahnoja olen kokeillut :)

   Poista
 2. Varmaan johtuu tuosta aika simppelistä ulkonäöstä, että suurempia tunteita ei sinussa herättänyt aluksi. Itse melkein tykkään vaahtoattomista hammastahnoista enemmän, inhottaa, kun suu on täynnä vaahtoa, vaikka laittaisi herneen kokoisen nokareen. :D

  Yotuel on ollut itselläni käytössä pidemmän aikaa, se ei myöskään vahingoita kiillettä, eikä vaahtoa. Onhan se tietenkin vähän tyyriimpää kuin normi Pepsodent, mutta sitä ei tule pursoteltua niin hövelisti. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano :) Yksinkertaisuus voi olla joltain osin hyvästä, mutta eipä tuo hirveästi ulkonäöltään houkuttele! Melkein on liian yksinkertainen :D Tuo oli muuten hyvä oivallus, tajusin vasta nyt kun sanoit, että perinteisiä vaahtoavia hammastahnoja tulee kyllä pursoteltua lisää, kun vaahto suussa loppuu! Tuon kanssa ei ole ollut sitä ongelmaa :) Yotuelin tuotteita olen muistaakseni joskus jotain kokeillut, mutta ei tainnut olla hammastahna. Olisikohan ollut joku valkaisukynä?! Siitä on kyllä aika kauan...

   Poista
 3. Tämän postauksen innoittamana lähden heti huomenna tutkimaan hammastahnojen ihmeellistä maailmaa... apteekkiin! Mää käytän yleensä sitä perinteistä vihreetä pepsodenttia, koska se on mun suulle hellävaraisin. Monet muut saa mun poskien sisäpinnan kirvelemään... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sitä minäkin käytin ennen! Tuntui, että perinteiset valkaisevat hammastahnat olivat liian vahvoja ja "tujuja". Mutta tuo Emmelle on oikeasti tosi hellävarainen :) Kiva, että hammastahnojen maailmastakin voi löytyä jotain uutta ja yllättävää, haha! Jos Emmelle lähtee matkaan, laita kommenttia miltä alkaa tuntumaan, kun oot tottunut :)

   Poista
 4. http://sbrunou.blogspot.fi/2012/04/bloggaajat-ja-tekijanoikeus.html Oletko tätä lukenut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi! Kiitos kommentistasi. Olen tutustunut kyseiseen aiheeseen monesti, aiheesta kirjoitetaan myös esimerkiksi täällä ja täällä. Mikäli kommentillasi viittaat kuviini, blogissani esiintyvät kuvat ovat kaupalliseen tarkoitukseen otettuja kuvia. Olen maininnut joka ikisessä kuvassa tarkan lähteen, en siis tyydy "kuva Googlesta" -ilmaisuun, jota osa bloggaajista käyttää. En myöskään koskaan laita blogiini googlesta löytyviä "yksityishenkilön ottamia kuvia".

   Pidän blogiani harrastusmielessä, koska haluan yhdistää kauneusalan tietämykseni/ tuntemukseni ja kirjoittamisen. Blogini ei ole valokuvausblogi. Halutessani voisin täyttää postaukseni omilla kasvokuvillani, mutta koska pyrin naistenlehtityyppiseen blogiin, jossa jokainen teksti on yksittäinen artikkeli/julkaisu, en niin tee. Tulevaisuus voi olla toinen :) Nyt olen kyllä peruskamerallani ottanut jo omia kuvia tekstien joukkoon.

   Tekstit kumpuavat itseltäni. Tässä tapauksessa käytin lähteenä Emmellen sivuja, kuten tuotteidenkin kohdalla joudun hankkimaan perustiedot yrityksen/maahantuojan sivuilta. En kuitenkaan koskaan kopioi suoria lauseita (ja mikäli kopioisin, tiedän käytännöt). Osa bloggaajistahan kertoo tuotteesta suorilla lainauksilla, mutta minä haluan ilmaista asiat omalla tavallani :) Kiitos siis kommentistasi, nämä asiat ovat tiedossa! :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa!