KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - MARJA ENTRICH


Yhä useampi suomalainen kiinnittää kosmetiikkaa valitessaankin huomiota siihen, onko tuote kotimainen tai Suomessa valmistettu. Siinä missä ennen valinta keskittyi lähinnä luonnonmukaisen ja niin sanotusti "tavallisen" kosmetiikan välille, tänä päivänä moni haluaa valita lähellä tuotetun vaihtoehdon minimoidakseen hiilijalanjälkeä, mutta myös tukeakseen kotimaisia yrityksiä. Itse tunnustan, että vaikka ruokakaupassa suosinkin aina kotimaista vaihtoehdon ollessa tarjolla, kosmetiikassa käytän edelleen muutakin kuin kotimaista. Silti olen aina yhtä ilahtunut, kun löydän kotimaisilta brändeiltä tuotteita, jotka osoittautuvat oikeasti laadukkaiksi ja toisinaan jopa paremmiksi kuin ulkomaiset verrokkinsa.




Kotimaisen luonnonkosmetiikan pioneeriin eli Marja Entrichiin tutustuin viime kesänä. Tuolloin testailin sarjan tuotteita aika laajasti uppoutuen etenkin sarjan öljyihin. Tähän mennessä lienee monelle pitkäaikaiselle blogini lukijalle jo selvää, että rakastan öljyjä ja koen ne kullanarvoisiksi ihonhoidossa. Omassa ihonhoidossani öljyt ovat nykyään korvanneet jopa melkein kokonaan voiteet, sillä seerumin päälle levitän miltei aina pari tippaa öljyä voiteiden sijaan. Samoin suosin myös ihonpuhdistuksessa öljyjä. 

Kesällä testatuista tuotteista se kaikkein vaatimattomimmalta vaikuttanut tuote on melkeinpä noussut Marja Entrichin valikoimasta suosikikseni: iso huulivoidepuikko, joka tunnetaan viralliselta nimeltään aurinkopuikkona. Tuote on harvinaisen kätevä, sillä se toimii paitsi kosteuttavana ja suojaavana huulirasvana (SK15), myös erinomaisena "ulkoilupuikkona" talvella. Sitä voi nimittäin sipaista poskipäille, korviin ja nenään (ja miksei vaikka koko kasvoille) suojaamaan viimalta. Puikko kulkee helposti mukana matkoillakin, koska se on kiinteä. Sitä voi hyödyntää myös kynsinauhoille ja kuiviin kantapäihin.




Jo elokuussa oli selvää, että Marja Entrichin Suomessa kehitetyt ja omassa laboratoriossa valmistetut tuotteet ovat 100% kasviperäisiltä raaka-aineiltaan todella laadukkaita ja tuotteet toimivia. Mainitsin kuitenkin jo tuolloin, että esimerkiksi puhdistustehoiltaan täydelliseksi kokemani Auringonkukkaöljy voisi olla tuoksultaan makuuni hieman maltillisempi. Sarjan monissa tuotteissa on nimittäin tietynlainen Marja Entrichille tunnusomainen ylellinen tuoksu, joka on kasviperäinen, kukkaistuoksua muistuttava tuoksuyhdistelmä, mutta ei kuitenkaan kemiallinen, sillä tuotteissa ei käytetä säilöntäaineita tai minkäänlaisia kemiallisia väriaineita tai -tuoksuja. Tuoksua on silti haluttu lisätä siitä syystä, että kylmäpuristettujen öljyjen kitkerät, raaka-aineista johtuvat tuoksut on haluttu saada "puoleensavetävimmiksi", sillä vaikkapa avokadon murskattu siemen ei välttämättä monenkaan makuun tuoksu sellaisenaan kovin huumaavalta.

Itse olen kuitenkin jonkin verran tullut viime vuosina herkemmäksi tuoksujen suhteen, sillä esimerkiksi väsyneenä saattavat migreenikohtauksen helposti laukaista liian voimakkaat tuoksut - tai eivät välttämättä edes voimakkaat, mutta tietynlaiset parfymoidut tuotteet. Tästä syystä en esimerkiksi huonosti nukuttujen öiden jälkeen voi edes käyttää kovin vahvaa hajuvettä, koska silloin aiheutan itse itselleni migreenin. Iltaisin suosin tuotteita, joissa on lempeämpi ja maltillisempi tuoksu, koska silloin uni tulee helpommin kuin jos vahvat tuoksut jäisivät leijailemaan iholle. Aina en kuitenkaan ole ollut näin "herkkä", vaan vielä esimerkiksi parikymppisenä käytin vuosia iltaisinkin vartalovoiteita, jotka tuoksuivat vahvasti vaikkapa makealle vaniljalle tai olivat muuten parfymoituja. Kai sitä iän myötä jotkut asiat muuttuvat, se on selvää. Tuoksuja kuitenkin rakastan edelleen, enkä aivan täysin tuoksuttomista tuotteista helposti innostu. Marja Entrichin tuoksuton huulivoidepuikko on kuitenkin yksi poikkeuksista, sillä sitä rakastan, vaikka se ei tuoksu juuri miltään.




Nyt olen kuitenkin ollut erityisen ilahtunut siitä, että kaksi uusinta Marja Entrichiltä kokeilemaani tuotetta ovat tuoksultaan miedompia ja saavat migreeniherkältäkin hyväksynnän! Olen nimittäin käyttänyt kahta sarjan myydyimmistä tuotteista: Bio Tehoseerumia ja sen parina Eco-Arganvoidetta, jotka ovat mainio kombo anti-age-ihonhoitoon.

Tehoseerumi on suunniteltu etenkin ikääntymiseen aiheuttamisen puutoksien hoitoon. Se madaltaa ryppyjä, pienentää ihohuokosia, tasoittaa ihonsävyä ja ryhdistää veltostunutta ihoa. Aktiiviaineina seerumissa toimiva esimerkiksi glykoproteiinit, jotka löytyvät raaka-ainelistasta jo kolmantena. Glykoproteiineihin saattaa törmätä laadukkaammissa luonnonkosmetiikan tehotuotteissa, jotka pyrkivät nostamaan ihon luontaisia kosteustasoja. Raaka-aineiden joukosta löytyy myös iholle tärkeitä aminohappoja, jotka stimuloivat ihon omaa kollageenintuotantoa. Yhdeksäntenä INCI-listassa koreilee kuuluisa kosteuttaja ja ihon supersilottaja eli hyaluronihappo. Raaka-aineet ovat muiltakin osin sellaisia, että mistään "hömpästä" tässä ei maksa. Tätä seerumia ei siis turhaan kutsuta intensiivihoidoksi.

Seerumin tuoksu on mieto, pehmeän puuterista muistuttava ja nopeasti haihtuva. Koostumukseltaan se on geelimäisen vesimäistä ja iho imaisee sen nopeammin kuin osaa odottaa. Pari tippaa aamuin illoin riittää tuomaan tuloksia, ja parhaiten iho hyödyntää seerumin aktiiviaineet, kun tipat levittää kasvovedestä kostealle iholle. Itse suihkin kasvovettä aina reippaasti seerumin alle.




Vaikka tehoseerumin koostumus on kovasti mieleeni, parhaan vaikutuksen olen kokenut yhdistämällä seerumin Marja Entrichin Eco-Arganvoiteeseen. Nimittäin kun seerumin päälle levittää voiteen, voi jo yhdessä yössä havaita ihon silminnähden rauhoittuneen, tasoittuneen ja elävöityneen. Normaalisti aamunaama ei useinkaan aiheuta ilon tunteita, mutta tämä kaksikko kyllä onnistuu sitä tuomaan. Etenkin Eco-Arganvoide on päässyt suosikkilistalleni, sillä rauhoittavana ja tulehduksia ehkäisevänä voiteena se on tehnyt todella hyvää myös hormonaalisista epäpuhtauksista kärsivälle iholleni. Kiitos kuuluu varmasti myös voiteen sisältämälle arganöljylle sekä mustikan siemenöljylle, joka antioksidantteineen on ihoa tehokkaasti uudistava. Jos siis kärsit esimerkiksi aknearvista tai muuten epätasaisesta ihonsävystä, uskallan suositella voidetta siihenkin.





Inci: Aqua, Caprylic / Capric Triglyceride, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Glycerin, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glycoproteins, Glutamic Acid, Valine, Threonine, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Metabisulfite, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Sorbitol, Potassium Sorbate,  Glycine Soja (Soybean) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extrat, Cetyl Alcohol, Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Retinyl Palmitate, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Sodium Dehydroacetate, Xanthan Gum, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Tocopherol, Parfum, Linalool, Hydroxycitronellal.

Muita voiteen ihoa hoitavia raaka-aineita ovat muun muassa sheavoi, jojobaöljy, auringonkukkaöljy sekä rosmariinin lehdistä saatava uute, jota käytetään luonnonkosmetiikassa virkistämään väsynyttä ihoa. Voide sisältää myös maapähkinäöljyä, jossa on runsaasti oleiini- ja linolihappoja, tyydyttyneitä rasvahappoja sekä E-vitamiinia. Maapähkinäöljy on erinomainen kuivan, hilseilevän ja jopa rupeutuneen ihon hoidossa. Voide sisältää myös retinolia, joten tässä todellakin on raaka-ainelista kohdillaan! Jos siis kaipaat intensiivisempää anti-age-ihonhoitoa, suosittelen lämpimästi tätä kaksikkoa. Ja jos näistä pitäisi valita vain toinen, oma valintani olisi Eco-Arganvoide.

Aiemman postaukseni muista Marja Entrichin tuotteista voit lukea täältä.

Sarjaan voi tutustua luontaistuotemyymälöissä (joiden listan löydät täältä) sekä kauneushoitoloissa. Tuotteita voi tilata myös Marja Entrichin nettisivujen kautta. Jokainen tuote on valmistettu kasvipohjaisista, luomuviljellyistä raaka-aineista ja luonnon mineraaleista. Pakkaukset ovat luonnossa hajoavia, poltettavia tai kierrätettäviä. Tuotteita ei ole testattu eläinkokein ja tehtaalle on myönnetty Ecocert-sertifikaatti, jonka saaneet tuotantolaitokset ovat tiukan valvonnan alla. 


Miten teidän ihonne tällä hetkellä voi? Kaipaileeko joku intensiivisempää ihonhoitoa? 

Entä kuinka monelle Marja Entrich on sarjana tuttu?












Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!