KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - ANUMATI NATURALS


Vielä joitain vuosia sitten nimesin ihonhoidon kultakimpaleiksi erityisesti kasvovedet ja säännöllisen, mutta lempeän kuorinnan. Painotan molempien käyttöä edelleen eikä arvostus niitä kohtaan ole laskenut - päinvastoin: Kasvovesien käyttö on viime vuosina kokenut jopa jonkinlaisen "upgreidauksen", sillä tänä päivänä hehkutetaan kasvovesien lisäksi myös erilaisia hoitovesiä, joita kerrostetaan iholle hymyssä suin. Ja ihohan rakastaa vaihe vaiheelta syötettyjä kosteusannoksia, ottaen ne mielihyvin vastaan.

Mutta tiedättekö, mitä muuta iho rakastaa? Öljyjä. Vaikka niiden arvostus on nykyään melkein jopa kuninkaallisella tasolla, tiedän, että osa silti edelleen arastelee niiden käyttöä. Ymmärrän sen hyvin, sillä arkailin itsekin aikoinaan öljyillä länträämistä. Kukapa haluaisi ihon pinnan jäävän nihkeäksi tai tahmaiseksi ja painaa sen jälkeen päänsä tyynyyn illalla. En minäkään halunnut, ja edellä mainittujen syiden lisäksi pelkäsin vielä öljyjen tukkivan ihoani ja aiheuttavan lisää finnejä ja tukkeumia. Siksi kartoinkin niitä aika pitkään.





Kunnes tuli se päivä, jolloin annoin öljyille tilaisuuden. Alku oli aika "tahmaista", kirjaimellisesti. Sain kokeilla muutamia erilaisia vaihtoehtoja, ennen kuin löysin ne omalle iholleni sopivat öljyt ja opin sen, että öljyt kannattaa valita huolella, jotta ne ovat paitsi tarpeeksi laadukkaita, myös sopivia omalle ihotyypille. Otetaan esimerkkinä vaikkapa kookosöljy: se on usein sellainen, joka helposti tukkii ihoa. Minulla se teki myös niin, enkä enää lähtisi siihen rumbaan, jossa hoitaisin ihoani pelkällä kookosöljyllä. Öljyn valinnalla on siis suuresti väliä. 

Tässä esimerkkejä eri ihotyypeille suositelluista öljyistä:

Rasvoittuvalle iholle toimii yleensä parhaiten jojobaöljy tai aprikoosinsiemenöljy. Myös ruusunmarjaöljy, arganöljy ja kauraöljy ovat oivia vaihtoehtoja.

Akneiholle suositellaan teepuuöljyä ja viinirypäleensiemenöljyä.

Ikääntyvälle iholle hyviä valintoja ovat esimerkiksi arganöljy, tyrninsiemenöljy, auringonkukkaöljy, avokadoöljy sekä kaktusviikunaöljy. Frankincense on myös testaamisen arvoinen. 

Kuiva iho nauttii erityisesti avokadoöljystä, manteliöljystä ja vehnänalkioöljystä, mutta myös ruusunmarjaöljystä ja jojobaöljystä.

Herkälle iholle erityisen toimivia ovat manteliöljy, ruusunmarjaöljy sekä kauraöljy, mutta myös jojobaöljy ja viinirypäleensiemenöljy.



Miten ja milloin kasvoöljyjä käytetään?

Kasvoöljyt eivät itsessään ole ihoa kosteuttavia, sillä ne eivät sisällä vettä. Ne ovat kuitenkin loistavia kosteuden sitojia eli pitämään ihon kosteutettuna. Tästä syystä öljy vaatii aina alleen jotain, jonka se voi niin sanotusti sitoa ihoon. Tähän riittää pelkästään kasvovesikin tai kasvosuihke. Itse toimin monesti niin, että suihkauttelen esimerkiksi ruusuvettä iholle useamman kerroksen ja painelen sen pehmeästi taputellen ihoon. Kun iho on vielä kostea, hieron siihen päälle kasvoöljyä pari tippaa. Tällä tavoin öljy lukitsee kasvoveden antaman kosteutuksen ihoon ja ehkäisee kosteuden haihtumista ihosta. Jos öljyä hieroo pelkästään rutikuivalle iholle eikä alla käytä edes kasvovettä, öljyn käyttö on lähes turhaa ja se saattaa pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jopa tukkeumia, jos iholta uupuu vesikosteus. Öljyjen käyttö vesimäisten kosteuttajien kanssa balanssissa on siis kaiken a ja o. Silloin öljyistä saa parhaan tehon irti. 

Kasvoöljyjä voi käyttää iholla halutessaan vain iltaisin, mutta osa hyvin imeytyvistä öljyistä toimii myös mainiosti päiväsaikaan meikin alla. Itse käytän öljyjä aamuin illoin, mutta iltaisin annostelu saattaa olla 3-4 tippaa, kun taas aamulla riittää 1-2 tippaa. Kuten aiemmin tuli todettua, kostea iho nappaa öljyn parhaiten ja esimerkiksi saunan jälkeen iho nauttii öljyistä erityisen paljon, kun ne hieroo lämpimälle ja kostealle iholle. Jos käytät kasvoveden lisäksi seerumia tai kasvovoidetta, levitä ne aina ennen öljyä, sillä öljyt levitetään iholle aina viimeisenä. Tämä siksi, että ne nimenomaan sitovat kosteuden ihoon. 





Syy, miksi öljyt ovat kullanarvoisia ihonhoidossa on se, että iho tarvitsee vesikosteuden lisäksi myös öljyjä, jotka sisältävät runsaasti iholle tärkeitä rasvahappoja ja antioksidantteja. Esimerkiksi ikääntyvä iho ei tuota itse enää yhtä lailla luonnollisia öljyjä kuin nuorempi iho. Ja vaikka voisi luulla, ettei rasvoittuva iho kaipaa öljyä, tekevät öljyt hyvää myös epäpuhtauksista kärsivälle iholle. Olen kirjoittanut blogissa tästä jo aiemminkin: Jos rasvoittuvaa ihoa hoitaa liian kuivattavilla tuotteilla, se alkaa pukata rasvaa kahta kauheammin. Monesti öljyt rauhoittavat tilanteen ja saavat ihon balanssiin, hilliten rasvoittumista ja parantaen epäpuhtauksia iholta. Tämän olen monesti huomannut itsekin. Juuri siksi öljyjä rakastan, koska niillä olen saanut lukemattomia kertoja myös epäpuhtausryöpyt hallintaan. Muistutan kuitenkin jälleen, että etenkin epäpuhtaalla iholla kannattaa muistaa öljyn alla myös kosteutus. Esimerkiksi kevyt vesipohjainen seerumi on oivallinen öljyn alle epäpuhtaalla iholla ja muillakin ihotyypeillä. Öljyn voi sekoittaa myös kasvovoiteen sekaan.




Öljyn valinnassa kannattaa ehdottomasti painottaa laatua. Vaikka monesti "halvalla ei saa hyvää" -sanontaan kuuluu poikkeuksia, öljyjen kohdalla hinta on sellainen, johon suosittelen kiinnittämään huomiota. Laadukkaasta kasvoöljystä joutuu nimittäin jonkin verran maksamaan. Kyse ei ole huikeista summista, mutta puoli-ilmaiseksi on turha odottaa saavansa superöljyjä, jotka tekisivät kaiken sen, mitä laadukkaammat kasvoöljyt tekevät. Edullisemmassa luonnonkosmetiikassa käytetään usein kokonaisten kasviöljyjen sijaan esteriöljyjä, jotka ovat huomattavasti halvempia. Ne eivät ole ihonhoidossa "pahiksia", sillä ne ovat myös alkuperältään luonnollisia, mutta hoitavuudeltaan ne eivät ole samaa tasoa kokonaisten kasviöljyjen kanssa. Kannustan siis olemaan tarkka kasvoöljyn valinnassa.

Kotimaisen Anumati Naturalsin kasvoöljyn valitessaan voi olla varma laadukkuudesta. Olen kirjoittanut sarjan tuotteista blogissa jo muutamaan otteeseen (postaukset täällä ja täällä) ja edelleen olen yhtä lailla vakuuttunut sarjan korkeasta laadusta. Erityisen tästä kotimaisesta sarjasta tekee se, ettei se ole mitenkään verrattavissa perinteiseen luonnonkosmetiikkaan. Kaikki tuotteet valmistetaan nimittäin elintarvikelaatuisista raaka-aineista - siis syötäviksi kelpaavista. Huomattavin ja merkityksellisin ero elintarvikelaatuisten raaka-aineiden käytössä verrattuna kosmeettisiin vastaaviin on se, että raaka-aineiden ollessa syötäviksi kelpaavia, ne ovat puhtausasteeltaan korkeinta mahdollista. Kosmeettisissa raaka-aineissa taas hyväksytään jopa 30% epäpuhtaus - eiväthän ne ole menossa kenenkään suuhun, vaan ainoastaan iholle. Anumatin tuotteiden raaka-aineina toimii se sama terveellinen värikirjo, mitä ravinnoksikin suositellaan: yrttejä, marjoja, hedelmiä ja kasviksia, kaikissa väreissä. Tuotteet ovat lisäksi vegaanisia, gluteenittomia ja luomuprosenteiltaan huippukorkeita.





Anumatin valikoimasta löytyy kaksi erilaista kasvoöljyä, joista molemmat ovat 100% luonnollisia ja jopa 99% luomua. Raaka-ainelistasta olevista latinankielisistä nimistä huomaa, että molemmissa käytetään vain kokonaisia kasviöljyjä (nimet voivat myös olla englanniksi, kun kyse on kokonaisista kasviöljyistä).  

Karelian Rose Facial Oil eli Karjalanruusu kasvoöljy on oma suosikkini. Sitä suositellaan erityisesti väsyneelle ja stressantuneelle iholle, joten eipä ihme, että koen sen täydellisesti omakseni. Se on myös kesän jälkeen loistava valinta, sillä se soveltuu myös auringon vaurioittaman ihon hoitoon. Se stimuloi kollageenintuotantoa, korjaa ihon pintaa ja vähentää maksaläiskien näkyvyyttä. Ensimmäisenä raaka-ainelistassa koreilevat viinirypäleensiemenöljy ja aprikoosinsiemenöljy, joten öljy on mainio valinta myös rasvoittuvalle iholle tai aknesta kärsivälle. Ruusunmarjaöljystä sen sijaan on apua niin epätasaiselle ihonsävylle kuin kuivalle ja herkällekin iholle. Öljyn tuoksu on hyvin miedosti ruusuisen hedelmäinen ja lempeä. Täyden kympin öljy, jos minulta kysytään! 

INCI: Vitis Vinifera seed oil* (Grapeseed), Prunus Armeniaca (Apricot oil), Ribes Nigrum Leaf Oil* (Blackcurrant), Rosa Canina Seed Oil* (Rosehip), Rosa Majalis* (Rose Petal), Pyrus Malus Seed Oil*, (Apple), Rubus Chamamorus Seed Oil* (Cloudberry), Vitamin E

Desert Flower Facial Oil eli Aavikon Kukka kasvoöljy on suunnattu erityisesti kuivalle ja aikuiselle iholle, jolle sen sanotaan toimivan oikeana tehohoitona. Itselläni näen tämän pakkasten keskellä tehoöljynä, johon tulen varmasti turvautumaan viimeistään talven tullen. Tämä on vesimelonin siemenöljypohjainen, joka on öljynä erittäin ravitseva, mutta silti koostumukseltaan kevyt. Yhtä lailla tämäkin imeytyy mukavasti ihoon, ja sisältääpä öljy vielä Coffea Arabica -kahviöljyä, jonka ällistyttävistä vaikutuksista on kosmetiikkamarkkinoilla intoiltu oikein olan takaa. Kaktusviikunaöljy on myös erinomainen ikääntyvälle iholle ja olen sen vaikutuksista aiemmin iloinnut muissa tuotteissa. Jos siis kaipaa napakoitumista, siloisuutta ja elvytystä iholle, tässä on kotimainen laatuöljy, johon tuskin pettyy! 

INCI: : Citrullus Vulgaris Seed oil* (Watermelon), Aleurite moluccans Fruit Oil* (Kukui Nut), Passiflora Incarnata Seed Oil*(Passionflower), Cereus Grandiflorus* (Cactus Flower) Coffea Arabica Seed Oil* (Green Coffee), Opuntia Ficus-Indica Seed Oil* (Prickly Pear), Vitamin E

Tuotteiden hinta on noin 50-55 euroa.

Ammatti-ihonhoitosarjana Anumatin tuotteisiin voi tutustua kauneushoitoloissa ja kosmetologien kautta ympäri Suomen sekä sarjan nettisivuilla, josta löytää lisää tietoa. Lähimmän jälleenmyyjän voi tarkistaa täältä. Anumati Naturals on myös ensimmäinen yritys Suomessa, jolle on myönnetty yksi maailman tarkimmista oleva MADE SAFE® -sertifikaatti. Tämä takaa sen, että tuotteissa ei ole käytetty ympäristöä eikä ihmisiä vaarantavia myrkkyjä, eikä tuotteiden osalta tapahtu haitallisten aineiden kertymistä elimistöön, hajoamista ympäristöön tai synny erillistä haittaa ekosysteemille. Tuotteet ovat myrkyttömiä myös vesieliöstölle.

Kumpi öljyistä olisi teidän valintanne? Käytättekö ylipäätään öljyjä ihonhoidossa ja jos käytätte, millaisia?


Voit seurata blogia myös:


Instagramin puolelle tulossa vielä tänään myös mukava arvonta! 













5 kommenttia:

  1. Karelian oil on aivan mahtava tuote. Viime talvena se pelasti pintakuivan ihoni. Täytyykin ottaa se käyttöön syksyn tullen. Tykkään kovasti koostumuksesta sekä tuoksusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kiva kuulla, että on toiminut sinullakin noin hyvin. Itsekin olen tykännyt juuri tuosta öljystä tosi paljon :) On tasoittanut ihonsävyäkin. Ja tuoksu on kyllä niin ihana!

      Mukavaa syksyä sulle!

      Poista
  2. Pitkään ajattelin, että öljyt eivät sovi minun ihon hoitoon. Miten väärässä sitä voikaan olla.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Mia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No et varmasti ole ainoa, joka on muuttanut mieltä öljyistä niitä kokeiltuaan. Niistä on niin paljon apua monenlaiselle iholle ja myös ihon oikutellessa - tai pitäisikö sanoa, että varsinkin silloin!

      Ihanaa viikonloppua sinne myös! <3

      Poista
  3. Onpas kiva että myös kotimaisia kasviöljyjä tuodaan kosmetiikkaan. Olen jo vuosia käyttänyt kookosöljyä. Itsekin yllätyin alussa siitä että ei öljy jää iholle lillumaan vaan se imeytyy sinne ihanasti.

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!