Kaupallinen yhteistyö - House of Organic / *mainolinkit merkitty

Muistan, kun ensimmäistä kertaa kokeilin luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteita. Levittäminen oli kaikkea muuta kuin sulavaa ja ihon pinta jäi tahmeaksi ja valkoiseksi. Lopputulos oli täysin päinvastainen, mitä aurinkosuojavoiteelta toivoin. Vaikka luonnonkosmetiikkaa tuolloin ihonhoidossa jo paljon suosinkin, myönnän, että nuo aurinkosuojavoiteet jäivät aika vähälle käytölle ja tartuin vielä silloin tavallisiin aurinkosuojavoiteisiin, joissa oli kemiallinen suoja. Tänä päivänä en kuitenkaan voisi enää kuvitellakaan käyttäväni niitä. Miksi näin?





Miksi kannattaa valita fysikaalinen aurinkosuoja?


Kemiallisista aurinkosuojista on toki hohkattu mediassa aiemminkin, mutta vihdoin suurelle osalle alkaa valjeta se, miksi fysikaaliset aurinkosuojat (joihin tässäkin postauksessa esitellyt tuotteet lukeutuvat) ovat paitsi ihon kuin ympäristönkin kannalta turvallisempi valinta. Fysikaalinen suoja toimii aina peilin tapaan, heijastaen UV-säteet pois iholta. Kemialliset aurinkovoiteetkin tekevät iholle suojan, mutta eroavat fysikaalisen suojan suhteen siinä, että tuo "kilpi" ei toimikaan peilinä, vaan imee ja suodattaa UV-säteilyä itseensä. Kemiallisten aurinkosuojien mukana imeytyy kehoon samalla myös niiden sisältämiä kemikaaleja, joiden on tutkitusti todettu olevan terveydelle haitallisia muun muassa hormonitoimintaa häiritsevinä. Fysikaalinen aurinkosuoja sen sijaan perustuu luonnollisiin mineraalifilttereihin (titaanioksidi ja sinkkioksidi). 





Terveyskulman lisäksi näiden kahden välillä on myös ympäristönäkökulma, joka on syytä ottaa huomioon varsinkin tänä päivänä, kun olisi hyvä pyrkiä toimimaan ympäristöä ajatellen, jotta maapallomme säilyisi mahdollisimman pitkään elinkelpoisena. Kemiallisten aurinkosuojien sisältämistä kemikaaleista ja nanopartikkeleista on nimittäin valtavasti haittaa myös ympäristölle, kun ne päätyvät mereen, tuhoten koralliriuttoja ja saastuttaen vesistöjä. Vaikka siis luonnonkosmetiikan ei voi automaattisesti väittää olevan "parempi" valinta kaikessa (sillä se voi herkistää tai allergisoida yhtä lailla kuin tavallinenkin kosmetiikka), aurinkosuojavoiteiden suhteen sertifioitu luonnonkosmetiikka on ehdottomasti paras valinta ympäristön kannalta. Tämä siksi, että sertifioidun luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteissa käytetään aina fysikaalista suojaa, joka ei sisällä mitään ympäristölle haitallista. Myös se kertoo niiden turvallisuudesta, että pienille lapsille suositellaan yleensä ensisijaisesti nimenomaan fysikaalisia aurinkosuojavoiteita. 





Ymmärrän silti, että moni on saattanut koostumuksen puolesta tarttua kemialliseen aurinkosuojavoiteeseen, jos ei ole perehtynyt kemiallisen ja fysikaalisen aurinkosuojan eroihin muuten. Ovathan kemialliset aurinkosuojavoiteet usein koostumukseltaan keveämpiä iholla ja vähemmän valkoisia - tai korjaus: olivat. Tänä päivänä luonnonkosmetiikan valikoimasta nimittäin löytää oikeasti monia tuotteita, jotka imeytyvät ihanteellisesti eivätkä värjää sääriä kalpean valkoisiksi. Siksi minäkin olen luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteisiin siirtynyt ilomielin enkä pakon edessä.





Ympäristö- ja terveysseikkojen lisäksi luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteissa on muutakin hyvää: hoitavuus. Jo viime keväänä kerroin blogissa, kuinka olen kokenut aurinkosuojavoiteet myös loistavina ihonhoitotuotteina. Kyse oli silloin samoista tuotteista kuin nytkin, eli Algamariksesta. Tuotteiden koostumuksesta on nimittäin oikeasti tehty ihoa hoitava eikä pelkästään auringolta suojaava. Raaka-aineista löytyy muun muassa auringonkukkaöljyä, luomu kookosöljyä, kamomillauutetta ja kosteuttavaa luomu glyseriiniä. Timanttista sisältöä tuotteisiin tuo myös Algamariksen patentoima huippu-uudistava Alga-gorria -yhdiste, jonka antioksidanttiset ominaisuudet ovat teholtaan jopa viisinkertaiset C-vitamiiniin nähden. Nämä jättävät oikeasti ihon hyvin hoidetun ja pehmeän tuntuiseksi - ilman lähmäisyyttä tai sitä valkeaa kuorrutusta, jota useampi meistä karttaa.







Oma suosikkini tänäkin kesänä:

  • *Algamaris Aurinkosuojavoide SK30 - suosikkini vartalolle siksi, että sen pehmeä voidemainen koostumus imeytyy ihoon täydellisesti ilman valkoista pintaa ja tuoksuu sopivan lempeästi vaniljaisen kookokselta. Samalla suojakertoimella löytyy myös *Aurinkovoidespray, joka on koostumukseltaan vesimäisempää ja selkeästi ohuempaa. Sen kookoksinen tuoksu on myös omaan nenään selkeästi hallitsevampi. Hajusteettoman version Algamarikselta löytää *Aurinkovoidesprayna SK50+.
  • *Sävyttävä Aurinkovoide vaalea SK30 - tämän nimesin kultakimpaleeksi jo viime keväänä ja olen edelleen sitä mieltä, että tässä on samalla yksi parhaimmista luonnonkosmetiikan meikkipohjista. Kasvoille jää ihanan blurrattu ja samettisen mattainen lopputulos, joten tätä kelpaa käyttää aivan hyvin läpi kesän meikkivoiteenkin sijasta! Toimii erinomaisesti myös kiiltelyyn taipuvaisella iholla, joten tässä on todellakin loistolöytö. Sävyjä on kaksi: *vaalea ja *keskitumma. Vaaleampi sävy sulautuu hyvin myös hieman ruskettuneellekin iholle. Keskitumma näyttää kuvassa hätkähdyttävän tummalta, mutta sekin sulautuu lämpimälle tai jo ruskettuneemmalle iholle loistavasti. Hento vaniljainen tuoksu näissä on aivan ihana! Täyden kympin tuote.
  • *Algamaris After Sun Emulsio - kevyt ja salamana ihoon hulahtava, mutta silti tarpeeksi kosteuttava After Sun on kesän vartalovoide parhaimmillaan. Punakkakin iho tasoittuu ja rauhoittuu tällä nopeasti ruskean levän uutteen ja bisabololin ansiosta. Käytin tätä viime kesänä lähes kaksi tuubillista, kun ihastuin tähän myös aivan perinteisenä vartalovoiteena luomu sheavoita ja aloeta sisältävän koostumuksen ansiosta. Tuoksu on kookoksinen, mutta mieto sellainen. Vilvoittaa ihoa juuri sopivasti!


Muistathan myös, että...


Fysikaalisissa aurinkosuojavoiteissa on lisäksi se hyvä puoli, että niiden vaikutus alkaa samantien iholle levittämisen jälkeen toisin kuin kemiallisissa aurinkosuojavoiteissa, jotka tulisi laittaa iholle noin 30 minuuttia ennen auringolle altistumista.

Vaikka fysikaalinen aurinkosuoja onkin luonnollisista mineraalifilttereistä peräisin, se ei silti tarkoita, että tuote olisi automaattisesti luonnonkosmetiikkaa tai luomua. Jos haluat tuotteen olevan täysin luonnollinen, kannattaa etsiä käsiinsä sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joka takaa sen, että aurinkovoiteen muutkin raaka-aineet ovat varmasti luonnollisia.

Algamaris-tuotteet ovat kaikki Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, lisäksi pääosin luomua, vedenkestäviä ja myös vegaanisia (poislukien aurinkovoidepuikko). Tuotteet sisältävät vain luonnollisia mineraalifilttereitä, eivätkä lainkaan nanopartikkeleita. Kaikki korkean suojakertoimen aurinkosuojat ovat myös hajusteettomia.

Algamariksen koko valikoiman löydät House of Organicilta *täältä


Oletteko te perehtyneet fysikaalisten ja kemiallisten aurinkosuojien eroihin? Tuliko postauksen myötä jotain uutta tietoa? Entä kuinka monelle Algamaris on jo tuttu?















6 kommenttia:

  1. Tämä postaus tuli nyt todella tarpeeseen, olen etsinyt hyvää fysikaalista aurinkosuojaa. :) Käynpä kurkkaamassa nämä sun ehdottamat läpi, jospa löytyisi joku riittävän korkealla suojakertoimella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla :) Algamarikselta löytyy tosiaan myös SK50 varustetut spray, aurinkovoide vartalolle ja sit erikseen vielä kasvoille omansa. Ovat vielä hajusteettomia nuo SK50 -tuotteet! Mulle riitti viime kesänä hyvin tuo SK30, mutta nyt alkukesästä olisi varmaan turvallisempi tuo SK50 mullekin.

      Poista
  2. Hei! En ole ennen kuullut kyseisestä luonnonkosmetiikkamerkistä, mutta tämän postauksen jälkeen kiinnostuin. Jo jonkin aikaa luonnonkosmetiikkaa kuluttavana, tämä kirjoitus oli kuin minulle tehty.

    Nyt on sen aika, kun aurinkovoiteita pitää taas rueta ostamaan. Viime kesänä havahduin, miten tärkeää on suojata iho ympäri vuoden. Tänä kesänä haluan myös tiedostaa, mitä iholleni laitan.

    Mainitsemastasi peilistä minkä fysikaaliset suojat tarjoaa, en ollut tietoinen. Melkein tuntuu, että kemikaalinen suoja olisi yhtä tyhjän kanssa. Luulen kyllä, että on sekin parempi kun ei suojaa ollenkaan.

    Erittäin tärkeää, että puhut postauksessa myös ympäristövaikutuksista. Ne nimittäin, jos jotkut purevat ihmisiin tänään.

    Jos lapsilla suositaan fysikaalisia suojia, miksi ei aikuisillakin? Mielummin maksan vähän enemmän (itse asiassa en edes paljoa) ja olen tuhoamatta luontoa, sekä omaa ihoani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja suuri kiitos kommentistasi! Kiva kuulla, että postaus oli hyödyllinen ja tuli sopivaan ajankohtaan :)

      Olen itsekin sitä mieltä, että kemiallinen suoja on iholle parempi kuin ei mitään, jos sellainen hätätilanne tulisi, ettei fysikaalista suojaa olisi esimerkiksi saatavilla. Kemiallisia suojia yleensä myydään ulkomaillakin enemmän, joten reissuun lähtiessä kannattaa ehdottomasti pakata omat suojavoiteet mukaan, niin saa ainakin 100% varmuudella fysikaalisen suojan iholleen. Ja kyllä, ympäristövaikutuksilla on tänä päivänä suuri merkitys! Pienilläkin teoilla voi vaikuttaa, kuten tässäkin valinnassa.

      Mukavaa kesän odotusta ja kiitos vielä kommentistasi! :)

      Poista
  3. Rakastan myös Algramariksen tuotteita, olen käyttänyt paljon SPF30 spraytä vartalolle ja SPF50 kasvoille. Tykkään tuotteiden vienosta tuoksusta, joka ei ole "aurinkosuojamainen". Samoin että kosteusvoiteen voi joskus skipata, sen verran rasvaisuutta /kosteutusta tuotteissa on – ilman tuota tahmaa ja klähmää. En malta kokeilla merkiltä lisää!

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo tuoksu on todellakin plussaa! Mulle tulee siitä viime kesän jälkeen aina kesä mieleen :) Ja nämä on todellakin ihoa hoitavia, ei tarvi erikseen kosteusvoiteita enää levitellä! Eipä näistä oikein valituksen aiheita löydä, vaikka kuinka yrittäisi. Terveisin: Algamaris-fani :D

      Kivaa viikkoa, Laura!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!