KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - HOUSE OF ORGANIC
*POSTAUS SIS. MAINOSLINKKEJÄ

On se aika vuodesta, kun lempeä kevätaurinko näyttää karumman puolensa: pölypallerot tulevat esiin paikoista, joissa et ajatellut niitä olevankaan. Itselleni iskee joka vuosi suunnilleen tähän aikaan siivouksen suhteen energiaboosti, mutta samalla myös pieni ahdistus siitä, että koko kämppä pitäisi raivata uuteen uskoon, kun pölyä puskee sieltä täältä. Sitä on luullut elävänsä siistissä kodissa, mutta kevätaurinko läväyttää kaiken silmille. 

Toisaalta pidän siivoamisesta. Onhan se jollain tapaa myös pakkopullaa, mutta olen huomannut, että joka kerta siivotessa pää rauhoittuu, kun ajatuksia järjestelee siinä samalla ihan huomaamattaan. Siivous on siis jollain tapaa myös hyvä keino vähentää stressiä, ja on selvää, että homman jälkeen hymyilyttää enemmän kuin ennen koko touhun aloittamista. 


Vaikka olen jo pidempään suosinut ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa, en koskaan uskonut, että se ulottuisi siivoustuotteisiin asti. Toisaalta en koskaan ajatellut, että luonnonkosmetiikasta tulisi tällainen ilmiö ja jonain päivänä rakastaisin luonnollista kosmetiikkaa näinkin paljon. Mutta niin siinä vain kävi, että luonnonkosmetiikka sai valloitettua pysyvän palan minunkin sydämestäni. Ihme kyllä, vuosi sitten aloin hiljalleen kääntyä myös siivoustuotteissa kemikaalittomampaan suuntaan. En silti halua antaa itsestäni väärää kuvaa: käytän edelleen hiuslakkaa ja kynsilakkoja, joten mikään täysin "kemikaalivapaa ihminen" en ole. Tuntuu silti hyvältä, että kodinsiivoukseenkin voi löytää toimivia ja vieläpä hyvältä tuoksuvia tuotteita, jotka eivät pursua kaikenmaailman myrkkyjä. 

Tänä keväänä perusteellisempi kevätsiivous tuli tehtyä House of Organicin valikoimasta* löytyvien Attituden, Ecoilin sekä monikäyttöisen Dr. Bronnerin tuotteilla. Edullinen Attitude* on itselleni tuttu brändi jo entuudestaan, sillä tutustuin sarjan vartalonhoitotuotteisiin jo viime syksynä. Kanadalainen Attitude valmistaa pääasiassa sertifioidusti ekologisia ja hiilidioksidineutraaleja pesu- ja kodin puhdistusaineita, ja tuotteiden punaisena lankana kulkee lause "Worry Free Ingredients" - ei huolta raaka-aineista. Attitudeen turvautumalla ei siis tarvitse huolehtia ovatko raaka-aineet turvallisia, sillä sitä ne ovat varmasti. Lisäksi ne ovat vegaaneja, luonnollisia ja hypoallergeenisiä. Tuotteet on testattu riippumattomassa laboratoriossa, ja kaikki hajusteetkin perustuvat luonnollisiin raaka-aineisiin.


Olen käyttänyt pyykinpesussakin jo vuoden verran luonnollisempia tuotteita. On ollut mahtavaa huomata, että pyykistä tulee puhdasta vaikka luonnollisempaan vaihtoehtoon vaihtaakin. Myönnän olleeni alkuun skeptinen, mutta nykyään rakastan puhtaan pyykin tuoksua ihan eri tavalla, kun tiedän tuoksujen olevan luonnollisia. Olen viime aikoina käyttänyt Attituden tuoksutonta Pyykinpesunestettä*, jonka kuvaillaan sopivan erityisesti lasten ja herkkäihoisten pyykkien pesuun. Valikoimasta löytyy myös tuoksuton huuhteluaine*, mutta itse olen turvautunut lempeän tuoksuiseen Päärynä Huuhteluaineeseen*, koska pidän siitä, että puhtaisiin pyykkeihin jää jokin mieto tuoksu. Tavallisissa pyykinpesu- ja huuhteluaineissa keinotekoiset tuoksut alkoivat jossain vaiheessa olemaan itselleni migreeniherkkänä liian voimakkaita, mutta näissä tuoksut eivät ole pökerryttäviä, vaan sopivan lempeitä ja mietoja. Iso plussa sille siis, tuotteiden ekologisuuden ja turvallisuuden lisäksi.


Kylpyhuoneen olen saanut jynssättyä puhtaaksi Attituden Kalkinpoistajalla*, ja lisäksi olen käyttänyt Sensitive-linjan Kylpyhuoneen pesuainetta*, joka on täysin tuoksuton. Molemmilla lähtee kalkkikertymät ja lika helposti, mutta silti suosikkini on ollut hajusteeton Sensitive-versio*. Se tuoksuu luonnostaan sellaiselta miedon saippuamaiselta - itse asiassa niin kivalta, että voisin käyttää samantuoksuista vartalovoidetta milloin tahansa. Tämä herkän ihon huomioiva puhdistusaine poistaa saippuan- ja rasvanjäämät keraamisilta laatoilta ja vessanpöntöstä, ja sitä voi käyttää hyvin myös kylpyammeen puhdistamiseen, jos sellaisen omistaa. Tuote sopii myös suihkuverhoille ja oville. Sitruunahappo ehkäisee homeen muodostumista ja kolloidalinen kaurahiutale suojaa, rauhoittaa ja kosteuttaa. Tämä on siis oikeasti hellä vaihtoehto myös iholle. Pullo on vieläpä riittoisa 800ml.


En ole koskaan pitänyt sen kummemmin imuroimisesta, mutta lattioiden pesu sujuu aina sulavammin. Johtunee varmasti siitä, että siinä ei tarvitse kuunnella imurin huutoa, vaan taustalle voi laittaa soimaan joko rauhallista musiikkia tai jotain energisempää, senhetkisestä fiiliksestä riippuen. Viimeisin lattianpesusessio sujui rauhallisemmassa ilmapiirissä Dr. Bronner'sin* voimin. Dr. Bronner'sin saippuat tunnetaan oikeina ihmesaippuoina kotimaassaan Yhdysvalloissa, missä sen faneiksi ovat tunnustautuneet myös monet julkisuuden henkilöt. Reilun kaupan tuotteiksi sertifioituja saippuoita on valmistettu jo 5 sukupolven ja 150 vuoden ajan, ja Dr. Bronner's on edelleen perheyritys. Samalla se on Pohjois-Amerikan myydyin luonnonmukainen luomusaippuasarja, joka lahjoittaa vieläpä 30-70% kaikesta voitosta suoraan hyväntekeväisyyteen. Näitähän tekee mieli käyttää jo pelkästään sen vuoksi! 

Ihmesaippua -tittelikään ei tule aivan turhasta: Dr. Bronner'sin luomusaippuoita voi nimittäin hyödyntää kodin yleispuhdistukseen, lattioiden, pyykkien ja astioiden pesuun, mutta sitä voi käyttää myös kasvoille, vartalolle, hiuksille ja jopa hampaiden pesuun! Ihmesaippualla voi halutessaan antaa lempeän pesutuokion myös koiralle ja peseepä sillä ikkunatkin. Tuote käy jopa shevaukseen! Tuoksuvaihtoehtoja löytyy laventelista ruusuun, eukalyptuksesta piparminttuun sekä perinteistä sitrusta ja myös hajusteeton vaihtoehto*. Aineosista löytyy muun muassa kookosöljyä, oliiviöljyä, hamppuöljyä ja jojobaa - kaikki luomua. Itseltäni löytyy pienempi koko Dr. Bronner'sin Eukalyptusta* ja isompi koko Piparminttua*. Näistä jää kummastakin aivan ihanan raikas tuoksu lattioiden pesun ja pölyjen pyyhkimisen jälkeen! Koska tuotteet ovat 100% luonnollisia (ja vieläpä vegaanisia), ei tarvitse pölyjä pyyhkiessäänkään olla heti pesemässä käsiä tai pelätä aineen imeytymistä käsiin, koska samalla luomusaippualla voi halutessaan pestä vartalon ja kasvotkin - aika kätevää, vai mitä? 



Kullanarvoinen ikkunanpesuaine Ecoverilta


Olen myös tehnyt aivan huippulöydön tässä kevätsiivouksen lomassa, nimittäin parhaimman ikkunanpesuaineen ikinä! Tämä harmaa, jopa vaisun näköinen pullo on sisällöltään jotain niin kullanarvoista, ettei tosikaan. Innostuksestani kertoo ehkä jotain se, että esimerkiksi peilien pesun jälkeen jäin tuijottelemaan kirkasta pintaa niin pitkäksi aikaa, että mietin, ovatkohan pinnat koskaan olleet niin puhtaita. Sen jälkeen päädyin vielä nuuhkuttelemaan peilejä, mille vähän naureskelin mielessäni itsekin. Mutta tämä Ecocert-sertifioitu ja vegaaninen pesuaine tuoksuu vain niin vastustamattoman raikkaalta mintulta!

Kyseessä on siis Ecover Essential Ikkunanpesuaine*, joka lupaa kirkastaa ikkunat "kristallinkirkkaiksi". Ei muuten yhtään turhaa mainospuhetta tuossa, sillä kristallinkirkas on juuri se sana, jota itsekin käyttäisin. Nyt jopa vähän harmittaa, että jätin tämän yhteistyön myötä valitsemieni tuotteiden suhteen Ecoverin tuotevalikoiman* vähimmälle huomiolle. Kiinnostuin nimittäin nyt myös brändin pyykinpesupulvereista ja huuhteluaineista sekä Merenraikkaasta WC-Puhdistajasta*. Mudan, ruohon, veren ja hien irrottava Tahranpoistoainekin* lähtee omalle testilistalleni. Kaikki Ecoverin tuotteet ovat tarkkaan tutkittuja ja seulottuja kodin, perheen ja ympäristöön olevien vaikutusten varalta, mukaan lukien silmä-ärsytys, ihoärsytys, myrkyllisyys vesistöille ja biohajoavuus. Riippumattomat dermatologit ovat myös tehneet kliiniset testit varmistaakseen, että tuotteiden voi todella sanoa soveltuvan herkälle iholle. Ecover sai alkunsa 1979 Belgiassa ympäristöpioneerien visioiden myötä, jotka ajattelivat, että ympäristö ansaitsee parempaa kohtelua ja uskovat yhä, että terveellinen maailma alkaa kotoa. Kaikki Ecover -kodinpuhdistustuotteet saavatkin tehonsa kasvipohjaisista aineosista, jotka kunnioittavat niin käyttäjäänsä kuin ympäristöään. 

Varsin positiivisten kokemusteni myötä suosittelenkin lämpimästi tutustumaan niin Attituden, Dr. Bronner'sin kuin Ecoverin maailmaan, jotka kaikki löytyvät House of Organicin valikoimasta*. Näillä tosiaankin tulee turvallisesti puhdasta! 

Postauksessa esiteltyjen kodinpuhdistustuotteiden hinnat alkaen 6,90 euroa. Kotiin liittyviä tuotteita voi selata kategorioittain House of Organicin verkkokaupassa täällä*

Joko siellä on kevätsiivous tehtynä? Nautitko siivoamisesta vai koetko sen pakkopullana? Entä oletko kokeillut siivouksessa kemikaalittomampia ja luonnollisempia vaihtoehtoja?
















4 kommenttia:

  1. Olen jo monta vuotta liputtanut ekompien pesuaineiden puolesta, esim. juuri siksi että niistä löytyy eläinkokeettomia, vegaanisia ja ympäristyöystävällisempiä tuotteita. Tällä hetkellä käytössä on mm. Attitudea ja kotimaista Mummi ja Minää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin jossain vaiheessa tutustua paremmin Mummi ja Minä -tuotteisiin, kuulostaa ihanilta heidänkin tuotteet! Kotimaisista mulla on aiemmin kokemusta Ole Hyvä -sarjasta, josta kirjoittelin viime syksynä blogissakin :) Tuo Ecoverin ikkunanpesuaine tosin veti sellaiset ennätykset, etten tiedä peittoaako sitä enää mikään :D

      Poista
  2. Joo itsekin olen pyrkinyt nyt siivoamaan erikoisen tarkasti tänä korona-aikana, sillä haluaisin pitää sen mahdollisimman kaukana kodistani. Olenkin yrittänyt vähän katsella sellaisia siivousaineita, jotka olisivat kemikaalittomia, mutta jotenkin en ole löytänyt hyviä tähän mennessä. Pitääpä ehdottomasti koittaa näitä, jos itsekin olet huomannut, että hyvin toimii. Kiitos hyvistä vinkeistä!

    VastaaPoista
  3. Itse tykkään tehdä oikein suursiivouksen joka kevät ja syksy ja suosin myös mahdollisimman luonnollisia pesuaineita. Nyt kun koko perhe on ollut koronan vuoksi niin paljon kotosalla niin tutuu, että siivoamista kyllä riittää. Välillä tekisi mieli ottaa siivouspalvelu, niin pääsisi helpommalla. Varsinkin tuo pyykkien määrä isossa perheessä kasvaa kyllä välillä ihan mahdottomaksi.

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!