KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - NORDIQ NUTRITION


POSTAUS SIS. *MAINOSLINKKEJÄ

Sanotaan, että pysyvää elämässä on ainoastaan muutos. Itselleni pysyvää on kuitenkin jo pidempään ollut jokin muukin, nimittäin turvotus. Olen kamppaillut vatsaongelmien kanssa enemmän tai vähemmän koko ikäni, mutta viimeiset pari vuotta ovat olleet kaikkein ongelmallisimpia. Tilanne äityi toissakesänä lopulta niin pahaksi, että jouduin hakeutumaan lääkäriin, mistä tarttui kouraan diagnoosi IBS:stä eli Ärtyvän suolen oireyhtymästä jo toistamiseen. 10 vuotta sitten vaiva oli sen verran tuntematon, etten saanut minkäänlaisia ohjeita sen kanssa elämiseen, mutta tällä kertaa pääsin sentään kartoittamaan ravitsemusterapeutin kanssa syömisiäni päästäkseni jonkinlaiseen alkuun. 






Myönnän silti, että viimeiset pari vuotta eivät ole olleet helppoja. Välillä olen tuskastellut sitä, kuinka vähissä vaihtoehdot ovat, kun on sekä IBS että kasvissyöjä. Ruoan pitäisi siis olla gluteenitonta kasvisruokaa. Asiaa mutkistaa se, että esimerkiksi soija aiheuttaa oireita, samoin herneet, pavut ja moni muu. Kiellettyjen listalle joutui diagnoosin myötä myös moni suosikkihedelmistäni, kuten omena, päärynä ja mango. Pähkinöistä jouduin heittämään hyvästit cashew- ja hasselpähkinöille. Kyllä kirpaisi!

Toisinaan olen stressannut syömisistä niin, että jo ajatus siitä on paisuttanut vatsaa entisestään. Tuntuuhan se aika masentavalta, kun mikään ei näytä auttavan jatkuvaan ilmapallo-oloon. Kesällä tukala olo korostui, kun kuumuudessa ei voinutkaan hautautua ison villapaidan alle, vaan oli ahtauduttava tiukoilta tuntuviin kesävaatteisiin.




Viime kuussa kuitenkin päätin, että nyt riitti. Aion todella tehdä kaikkeni, että saan taas keveän olon takaisin! Jatkuva turvotus ja siitä johtuva kipu ei ole pelkästään fyysinen vaiva, vaan vaikuttaa myös henkiseen hyvinvointiin ja tietysti sitä kautta itsetuntoonkin, jonka kanssa olen muutenkin joutunut tekemään paljon töitä. En halua, että tämä vaiva pitää ohjaksia elämästäni. Haluan tuntea oloni kokonaisvaltaisesti hyväksi ja energiseksi.

Olenkin jo jonkin aikaa kokenut tarvetta puhdistaa keho täysin ja aloittaa ikään kuin puhtaalta pöydältä. Kesän epäsäännölliset syöpyttelyt ja ylipäätään liikunnan vähäisyys tekivät olon entistä tukkoisemmaksi. Viime kuussa aloitin taas säännöllisen liikkumisen, johon kuuluu itselläni vaihtelevasti lyhyitä happihyppelyitä, ripeitä kävelylenkkejä ja juoksulenkkejä sekä jonkin verran salitreeniä ja joogaa. Olen myös kiinnittänyt enemmän huomiota siihen, miltä mikäkin ruoka saa olon tuntumaan. Rakastan pastaa ja risottoja, mutta se, että teen (gluteenitonta) pastaa useana iltana viikossa ei varmasti saa turvotusta laskemaan - päinvastoin. Samoin leivän jätin juuri hiljattain pois, vaikka kyse on ollutkin gluteenittomasta leivästä. Ajattelin kokeilla vaihtaa siemennäkkäreihin ja katsoa, mikä vaikutus sillä on olotilaan.




Vettä olen myös litkinyt päivän mittaan paljon, mutta se ei oikeastaan ole mitään uutta, sillä vedenjuonti on aina ollut minulla ihan hyvin reilassa. Kotitoimistossa töitä tehdessä minulla on aina vesilasi työpöydällä, ja täytän sen kymmenisen kertaa päivässä. Liikunnan lisäämisen ja hienoisten ruokavaliomuutosten lisäksi aloitin viime kuussa myös NORDIQ Nutritionin Detox Complex -kapseleiden käytön. Tuote oli minulle tuttu jo viime vuodelta, mutta vasta nyt olen syönyt kapseleita 2-3 päivässä ja keskittynyt saamaan niistä oikeasti hyödyn irti. Muista NORDIQ Nutritionin puhtaista ja luonnollisista ravintolisistä minulla on päivittäin käytössä muun muassa mieltä kirkastava Cognitive Complex ja vastustuskykyä parantava Immune Complex

Kuten kaikki NORDIQ Nutritionin ravintolisät, myös Detox Complex sisältää luomulaatuisia tuorepakastekuivattuja rohdoskasveja. Tuorepakastekuivaus takaa sen, että kasvin ravintoarvo säilyy tuoretta kasvia vastaavana. Siksi ravintolisät ovatkin erityisen tehokkaita. Joka kerta purkin avatessa sieltä leijailee tuoreiden yrttien tuoksu!

Koska terveen maksan normaali toiminta on välttämätöntä yleiselle hyvinvoinnille, *Detox Complex sisältää monipuolisesti erilaisia maksaa tukevia kasviravinteita ja tuorepakastekuivattuja rohdoskasveja. Seleeni ja C-vitamiini auttavat suojaamaan soluja hapetusstressiltä ja lisätukea tuo luonnollinen alfalipoiinihapon muoto, R-lipoiinihappo. Detox -kapselit sisältävät myös voikukan juurta ja lehtiä, kurkumajuurta, parsakaalia ja punajuurta - luomuna tottakai.

Olen kokenut, että Detox -ravintolisä on ollut hyvä tuki tässä kevyemmän olon saavuttamisprojektissa ja turvotuksen häätämisessä. Maalia lähimailla en vieläkään ole, mutta oikealla reitillä kuitenkin. Detox Complex on vilkastuttanut mukavasti aineenvaihduntaa, ja kehon puhdistuminen on varmasti hyvässä alussa vessakäyntien tiheennyttyä. Ravintolisää suositellaankin erityisesti kuormittavien elämäntapojen ja stressin yhteydessä. Uskallan suositella!

NORDIQ Nutritionin ravintolisät ovat 100% puhtaita, vegaanisia, sokerittomia ja makeuttamattomia, eivätkä sisällä gluteenia, vehnää, maitoa, soijaa, hiivaa tai mitään lisä- ja täyteaineita. Tuotteisiin voi tutustua NORDIQ Nutritionin omassa verkkokaupassa, jossa on ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksiin. Detox Complexin hinta 29,90€ / 60 kaps. Tuotteen löytää myös TwistBe:ltä täältä*.

Oletteko te koskaan kokeilleet mitään Detox-kuureja ja koitteko niiden toimivan? Jos joku siellä ruudun toisella puolella painii näiden samojen ongelmien kanssa kuin minä, niin saa huutaa hep vaikka anonyymisti! Kaikki vinkit turvotuksen karistamiseksi ja olon helpottamiseksi otetaan ilolla vastaan.

Ja hei, Instagramin puolella käynnistyy perjantaina Detox-arvonta, joten kannattaa pysyä kuulolla myös siellä!

















5 kommenttia:

  1. Luin juuri ruotsalaisen tiedekirjailija Maria Boreliuksen Hyvinvoinni vallankumous - tulehdusta ehkäisevä elämäntapa, ja olin tosi vaikuttunut ja todella motivoitunut jatkamaan elämänmuutosta. Niin kuin kesällä juteltiin, vatsaongelmia on ollut täälläkin, eikä stressi ainakaan ole auttanut asiaa. Mutta pienin, pienin askelin on menty parempaan. Viimeksi jäi ruisleipä, lisäsin juureksia ruokavalioon, ja alkoholikin jäi pois. Vointi on paljon parempi.

    Toivottavasti sinullakin helpottaa, ja gluteeniton kasvisruoka voi olla aika haastavaa! Tsemppiä ja hyvää oloa sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa bongasinkin tuon kirjan sun Instan puolelta ja tuli heti tunne, että mun pitäisi myös lukea se! Täytyy varmaan pistää tilaukseen :) Vatsaongelmat on todella inhottavia ja stressi niistä vain pahentaa asiaa. Mutta mäkin yritän pienin askelin tehdä muutoksia ja uskoa siihen, että lopulta se käännekohta tulee.

      Ja kiitos ihana, samoin sulle! <3

      Poista
  2. En ole testannut mitään detox kuureja, paastoja olen testannut, mutta ei minulle sopinut migreenin takia. Aivan kamalat päänsäryt tuli.
    Mukavaa viikonloppua sinulle Mia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, paastosta varmasti tulee aivan järkyttävät päänsäryt! Mäkin kärsin migreenistä, joten en uskalla edes kokeilla. Detoxit on enemmän mun juttu, vaikken niidenkään suhteen mikään mestari ole :D

      Ihanaa viikkoa, Outi! <3

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!