Tänäkin aamuna herätessäni lintujen sirkutukseen ja kauniiseen auringonpaisteeseen, havahduin taas siihen, että kesä on yllättävän lähellä. Hyvällä onnella parin viikon päästä lämpölukemat ovat jo sellaiset, että voi vetäistä sandaalit jalkaan ja nauttia kelistä kevyemmällä vaatetuksella. Eksyttyäni sääennusteita tutkailemaan, tajusin, että sellainen päivä saattaa koittaa jo huomenna, sillä asteita lupailtiin jopa +18. Vaikka ajatuksen tasolla olen alkanut valmistautua kesän tuloon jo maalis-huhtikuussa, hätkähdän silti aina näin viime tippaan siihen, että itseruskettavat eivät levity kasvoille ja vartalolle tänäkään vuonna pelkällä ajatuksen voimalla ja valitettavasti jalatkaan eivät siirry kesäkuntoon itsestään, jos ei asialle jotain tee. Niinpä otinkin tänään asiakseni projektin nimeltä "Jalat sandaalikuntoon".

Projektin voi hoitaa kahdella tavalla: Varata ajan kosmetologille jalkahoitoon tai sitten tarttua siihen itse. Helpoimmalla varmasti pääsisi, kun valitsisi ensimmäisen vaihtoehdon, mutta tähän aikaan keväästä jalkahoitoihin on tunnetusti tunkua, koska en halua uskoa, että olen ainoa viime hetkellä herääjä, joka tarttuu asiaan vasta nyt. Varmemmin ja nopeammin asian saa siis hoidettua itse, vaikka homma voikin ajatuksen tasolla kuulostaa työläältä. Kuinka paljon välineitä sitä nyt kaiken kaikkiaan tarvitseekaan siihen omatoimiseen jalkahoitoon?


Sen sijaan, että alan etsiä kaapeista jalkaraspeja, kuorintavoiteita, viiloja ja kaikenmaailman tarvikkeita, päätin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kokeilla keinoa, joka tuntuu melkein jopa liian hyvältä ollakseen totta: vedän Footnerin kuorintasukat jalkaan ja lepuutan jalkoja tunnin verran, minkä jälkeen homma on hoidettu ilman, että minun täytyy kyyristellä epämukavissa asennoissa, raspata jalkapohjia edestakaisin useita minuutteja tai kärsiä hankaamiskivuista. 

Totta puhuen olen ollut hieman epäluuloinen erilaisia kuorintasukkia kohtaan ja miettinyt, voivatko ne oikeasti toimia ja poistaa yhdellä kerralla kovettumia ja ihohalkemia, joihin kosmetologi joutuu käyttämään useita välineitä saadakseen jalat siloisiksi. Epäluulot palaavat mieleeni, kun pujotan läpinäkyvät muovisukat jalkaani, jotka tuntuvat kieltämättä kivan viilentäviltä ja raikkailta. Sukat eivät pysy jalassa ilman, että päälle vetäisee omat sukat. Päätän laittaa vielä pörrösukat tavallisten sukkien päälle, jotta kuorintasukat istuvat varmasti tiukasti. Sitten vain ajastin päälle ja tunti oleskelua. 

Loppuvaiheessa vaikutusaikaa alkaa hieman tuntua kevyttä kihelmöintiä. Se ei kuitenkaan tunnu epämukavalta. Kun tunti on kulunut, pesen jalat lämpimällä vedellä kuten ohjeessa neuvotaan. Kuivattuani jalat mietin, miksi en ole kokeillut tätä aiemmin. Jalat tuntuvat yllättävän siloisilta jo nyt, vaikka toki kovettumat eivät ole tunnissa kadonneet kuin taikaiskusta. Silti nekin tuntuvat pehmenneen ja jalat näyttävät paremmalta kuin tunti sitten. Lopulliset tulokset Footnerin kuorintasukat lupaavat 5-10 vuorokauden kuluessa, jonka aikana kuollut ihosolukko kuoriutuu jalkapohjista pois luonnollisella tavalla. Prosessi jatkuu noin kahden viikon ajan jalkapohjien ihon paksuudesta riippuen. Maaliviivalla luvataan häämöttävän ne kuuluisat "vauvanpehmeät jalat", joita suurin osa meistä tavoittelee kesäksi. Ensimmäinen askel on nyt kuitenkin otettu ja mikä parasta; kotosalla leppoisasti ja ilman stressiä!


Jotta jalat pysyisivät kauniina koko kesän ajan, Footnerilta on ilmestynyt uutuutena myös Repair Cream -jalkavoide, joka sisältää ihon uusiutumisen kannalta tärkeitä aineosia, kuten maitoproteiinia, kookosöljyä ja laktaattihappoja. Tehokosteuttava voide on kuivan ja halkeilevan ihon pelastus ja se hoitaa niin jalat, kädet kuin kyynärpäätkin pehmeiksi vain muutamassa päivässä. Voide tekee käsistäkin aivan ihanan tuntuiset ja imeytyy nopeasti! Joskus aikoinaan blogissa kerroin, että rasvaan usein jalat käsivoiteella, koska en jaksa nousta sängystä enää pesemään käsiä jalkavoiteen levityksen jälkeen. Siinä mielessä tämä voide on siis aika kätevä, koska tätä voi huoletta käyttää niin käsille kuin jaloille!



Aloitin vihdoin tällä viikolla myös lenkkeilyn. Miten vapauttavalta onkaan tuntunut juosta pitkästä aikaa, kun aurinko paistaa ja tuulta on juuri sopivasti. Kuten olen täällä blogissakin myöntänyt, en koskaan nuorempana ollut niin sanotusti urheilijatyyppiä, vaan enemmänkin taiteellisempi ja musikaalisempi, mutta olen löytänyt liikunnan ilon näin aikuisena, kun olen saanut liikkua omilla ehdoillani. Juoksulenkkien jälkeen olenkin hyödyntänyt Footnerin CoolActive Massager -hierontakuulaa, joka paitsi viilentää jalkoja ihanasti, hoitaa myös rauhoittavalla vaahdolla, jota vapautuu samalla kun kuulaa painaa jalkoja vasten. Tuote on erinomainen myös pitkän päivän päätteeksi, kun jalat tuntuvat väsyneiltä jatkuvan seisomisen tai pitkän kävelyn jälkeen. Ja hei, tämä toimii hyvin myös matkoilla, sillä sen lisäksi, että tuote laskee turvotusta ja lievittää väsymyksen tunnetta jaloissa, se myös deodoroi ja tekee jaloista raikkaat. Paineluhieronta kuulalla myös rentouttaa jalkoja ihanasti! 

Lisätietoa tuotteista sekä hinnat:


Kuinka monella teistä on jalat jo sandaalikunnossa? Käyttekö yleensä jalkahoidossa vai hoidatteko jalat omatoimisesti? 












*Yhteistyössä Sabora Pharma. 
Bloggaaja ei hyödy linkkien kautta tehdyistä ostoista.

8 kommenttia:

  1. Onpa mielenkiintoisia tuotteita :) Just tänään aattelin että pitäis kaivaa porkkanaöljyt kaapista, kun olivat vuosi sitten karun näköisten talvikoipien pelastus! Jalkapohjillekin tarttis kyllä tehdä jotain, saatanpa ehkä pistää nuo kuorintasukat tilaukseen 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, toi porkkanaöljyhän on hyvä idea! Mä aloitin jo itseruskettavien käytön tän "projektin" tueksi :D

      Poista
  2. Kuorintasukat ovat tosi tehokkaita, vaikka kuoriutuminen tuntui kestävän ikuisuuden ja sukissa pyöri koko ajan nahkapaloja :D. Mutta lopputulos oli superpehmeä. Oi että tuo viilentävä hierontakuula olisi ihana, kun on ollut jaloillaan koko päivän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itse asiassa odotin, että tää ihon kuoriutuminen olisi jotenkin karumman näköistä, kun moni muu kuorintasukkia testaillut on sitä omalta osaltaan kauhistellut, mutta tässä on nyt mennyt 7 vuorokautta ja ihoa tuntuu irtoavan yllättävän nätisti ja maltillisesti! Jalkapohjat näyttää kyllä vähän kuivilta ja pikkuisen repaleisilta, mutta kehtasin vetää sandaalit jalkaan jo viikolla :D Eikä oo mitään sivuvaikutuksia tullut näistä, ei oo jalat punoittaneet, eikä mitään muutakaan :)

      Poista
  3. Jalat on kaikkea muuta kuin sandaalikunnossa :D En ole ikinä käynyt jalkahoidossa, mutta kotikonstein yritän aina näin kevään kynnyksellä hoitaa jalat kuntoon. Näitä voisin kokeilla seuraavaksi, onkin pitänyt jo jonkin aikaa käyttää vastaavia sukkia, mutta en ole saanut aikaiseksi vielä. Tuo viilentävä hierontakuula kuulostaa myös ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, etten oo ainoa myöhäisherääjä :D Mäkin olen monesti miettinyt, että toimiikohan tollaiset kuorintasukat oikeasti, mutta siltä näyttää :D Vielä pitäisi pari päivää jaksaa odottaa ihan lopullista tulosta ;)

      Poista
  4. Mä en ole vieläkään uskaltanut käyttää näitä kuorintasukkia. :D Sain juuri testiin Remingtonin jalkaraspin ja olen aivan ihastunut siihen. Tekee jaloista hetkessä ihan sileät. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä sanoa, nyt kun ihon kuoriutumisprosessi on vihdoin ohi, että kannatti viime viikolla kärsiä erityisen repaleisista jaloista :D On tosi sileät jalanpohjat! Just kun ehdin Maijalle tuossa ylhäällä kommentoida, että "ihoa irtoaa yllättävän nätisti", niin eiköhän sen jälkeen alkanut kunnon kuoriutuminen :D

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!