Sanotaan, että kaulan ja käsien iho paljastavat naisen todellisen iän. Vähän ehkä nolona myönnänkin, että juuri nuo alueet jäävät itselläni ihonhoidossa vähimmälle huomiolle. Vaikka kuorin ihoa säännöllisesti, käytän erilaisia naamioita, seerumeita ja voiteita, kaula jää noina hetkinä aina paitsioon, vaikka ei varmasti olisi suurta vaivaa hoitaa sitä samalla kuin kasvojakin. Ja mikä siinä onkaan, että vaikka suihkussa kuorit koko vartalon jalkoja myöden, kaula ja kädet jäävät kuitenkin aina kuorimatta? Parikymppisenä sitä kai ajatteli, ettei ole niin vaarallista, jos käsien ja kaulan hoitoon ei kiinnitä yhtä paljoa huomiota, koska ehtiihän sitä myöhemminkin. No, se "myöhemmin" on nyt alkanut kolmenkympin ylitettyäni ikävästi muistuttelemaan itsestään. Joko siis nyt olisi aika tehdä ryhdistysliike tässä asiassa.

Jos nyt jotain hyvää, niin olen sentään käyttänyt käsivoiteita. En aina ihan päivittäin, mutta no, yllättävän usein. Tosin eihän pelkkä käsivoide riitä käsiä pitämään hyväkuntoisina, vaan tarvitaan säännöllistä kuorimistakin. Oli käsivoide kuinka huippulaatuinen tahansa, se ei pääse kosteuttamaan, jos ihon pinnalla on kasa kuollutta ihosolukkoa tukkimassa tien. Silti käsivoiteen merkitys ihonhoidossa on itselläni noussut viimeisen parin vuoden aikana. Se kuuluu nykyään niihin pakollisiin tarvikkeisiin, joita kannan laukussa mukana, aivan kuten huulirasva, avaimet ja muut välttämättömät. Olen huomannut, että yhtä lailla kuin en kestä kuivia huulia, rutikuivat kädetkin alkavat vaivaamaan, jos ei ole käsivoidetta mukana mitä laittaa tarpeen vaatiessa. Käsivoide kuuluu usein myös iltarutiineihin. Joskus täällä taisin myöntääkin, että uni ei tule, jos huulet ovat kuivat, enkä pysty nukahtamaan. No, sama juttu käsien kanssa. Muutaman kerran kun olen mennyt nukkumaan rasvaamatta käsiä, huomaan hetken päästä epätoivoisesti hapuilevani käsivoidetuubia. Joku saattaa nyt naurahtaa, mutta käsien kuivuus tuntuu oikeasti jollain tapaa inhottavalta pehmeää peittoa vasten! 


Tajusin äsken vanhoja postauksia selaillessani, että siitä on jo yli kaksi vuotta, kun olen viimeksi kirjoittanut postauksen pelkästään käsivoiteista. Tuolloin olin löytänyt kaksi kullanarvoista käsivoidetta, joita käytin innolla ja aktiivisesti. Sittemmin siirryin hetkeksi käsien rasvailussa laiskanlaiselle raiteelle, mutta nyt olen taas aktivoitunut löydettyäni ihanalta tuoksuvan, toimivan käsivoiteen. Hempeän pinkki tuubi on Santen uutuus; vegaaninen ja luonnonkosmetiikkaa.

Sveitsiläiset juuret omaava, sittemmin tunnetun saksalaisen luonnonkosmetiikan valmistajan leiriin siirtynyt Sante on markkinoiden edullisimpia, sertifioituja luonnonkosmetiikkasarjoja, jonka valmistusteknologia pohjautuu laadukkaisiin luomuraaka-aineisiin ja vankkaan tietotaitoon. Tuotteita kuvaillaan turvallisiksi, hyvin siedetyiksi ja hinta-laatusuhdetta erinomaiseksi. Itselleni Sante on jäänyt vähän taka-alalle ehkä juurikin edullisten hintojen vuoksi, ja en ole sarjan kasvojen hoitotuotteita kokeillut lainkaan. Sen sijaan muutamia suihkugeelejä ja vartalovoiteita olen joskus messuilta ostanut. Santen tuoksumaailma muistuttaa vähän Laveraa; makean hedelmäiset tuoksut ovat kieltämättä koukuttavia - eikä voiteiden koostumuksessakaan mitään vikaa ole. Ne ovat imeytyneet hyvin ja tuntuneet iholla miellyttäviltä. 

Express -käsivoide on nimensä mukaisesti pikavauhtia imeytyvä voide. Lopputuntuma käsillä on kevyt, vaikka voide onkin itsessään kosteuttavaa. Juuri tällainen koostumus käsivoiteissa onkin se paras. Päiväsaikaan ei tee mieli käyttää voiteita, jotka jättävän tahmean tunnun ja sormenjälkiä joka paikkaan. Voiteen täytyy olla kevyt, mutta ei kuitenkaan sellainen, jota pitää lisätä hetken päästä taas uudestaan. Tämä sisältää sheavoita, kookosöljyä, aloeta ja antioksidanttista granaattiomenan uutetta, joka suojaa ja vahvistaa ihosoluja, stimuloiden ihon kollageenisynteesiä. Granaattiomenan öljy pursuaa myös omega 5 -rasvahappoja, joten ihan mikään "peruskosteuttava" käsivoide tämä ei ole, vaan se oikeasti myös hoitaa ihoa lisäten ihon mikroverenkiertoa, uudistaen soluja ja lukiten kosteutta ihoon. Vaikka voide onkin koostumukseltaan monelta osin vaikuttava, itse hullaannuin etenkin tuoksuun. Sitä kuvaillaan miedon manteliseksi, mutta minusta voide tuoksuu enemmän kirsikkaiselta! Jostain syystä kirsikan tuoksu on sellainen, että se saa minut erityisen hullaantuneeksi. Saattaa johtua siitäkin, että se on hieman harvinaisempi tuoksu kosmetiikassa. Tätä tuoksua kun saisi vielä vartalovoiteeseen, niin ostaisin heti!

Sante Express Handcreme 150ml saatavilla 4,90 eurolla House of Organicilta.

Jääkö jollain muulla kaula ja kädet välillä paitsioon vai hoidatteko niitä tunnollisesti? Onko Sante tuttu brändi? 












*Tuote pr-malli. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

15 kommenttia:

  1. Käsiä kyllä rasvailen ja välillä kuorin, mutta kaulan iho.. Hups, on hieman unohtunut :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en tiedä mikä siinä on, että se kaula on niin helppo "unohtaa" :D

      Poista
  2. Käsiä hoidan säännöllisesti. Joudun pesemään ja käyttämään töissä koko ajan vettä ja käsidesiä, joten käsien iho on kovilla. Tykkään siis kuoria kädet ja niiden rasvaaminen on tosi tärkeää. Muu rasvaaminen onkin sitten asia erikseen.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Mia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkuva käsidesin käyttö kyllä varmasti kuivattaa käsiä. Ja peseminen muutenkin! Itsekin pesen käsiä aika ahkerasti, jotenkin olen niin tottunut siihen. Pitäisi kyllä ehdottomasti ryhdistäytyä tuossa käsien kuorimisessa ja kaulan ihon hoitamisessa myös. Ihanaa viikkoa, Outi! <3

      PS. Kommenttisi oli eksynyt roskapostin joukkoon, nyt vasta poimin sen sieltä! Kumma miten osa kommenteista joutuu väärään paikkaan :D

      Poista
  3. Mä etsin jatkuvasti täydellistä käsivoidetta, joten tätä pitää kokeilla! Ihanaa viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on todella lähellä täydellistä - ellei jopa ole sellainen! Ihanaa ja aurinkoista viikkoa sinnekin! :)

      Poista
  4. Oon miettinyt tän voiteen ostamista ja nyt täytyy kyllä näiden sun kehujen jälkeen ehdottomasti ostaa tämä testiin :) Mä en myöskään muuten pysty nukkumaan, jos huulet on kuivat! Yölläkin jos herään ja huomaan, että huulet kaipaavat huulirasvaa niin on turha edes kuvitella, että nukahtaisin uudelleen ennen kuin sitä rasvaa on huulille laitettu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin tiedän mistä puhut! :D Muutaman kerran olen mäkin noussut yöllä rasvailemaan huulia :D Varsinkin kun tällä hetkellä mulla ei oo makkarissa yöpöytää, vaan lipasto, joka on vähän kauempana, niin joudun kirjaimellisesti nousemaan sängystä! Ehkä sen huulirasvan vois laittaa tyynyn alle, mut sekin häiritsee unta, jos se pyörii jossain :D Joo-o, "elämän isoja kysymyksiä", haha!

      Poista
  5. Ooh kirsikan tuoksuinen käsivoide! Pakko ostaa tämä, jos tulee kaupassa vastaan :)

    VastaaPoista
  6. Täytyy muistaa tämä, kun seuraavan kerran tarvitsee ostaa käsivoidetta. En tykkää yhtään, jos käsivoide ei imeydy nopeasti vaan jättää kädet tahmeiksi pitkäksi aikaa :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onneksi imeytyy heti ja just siksi tykkäänkin tästä + tietty toi tuoksu! :) Ja no, oishan se kiva, jos tää vielä pitäisi kädet nuorekkaina :D

      Poista
  7. Oih, tää käsivoide. <3 Ja kyllä, todellakin tuntuu inhottavalta peittoa vasten jos kädet on rasvaamatta. :D

    VastaaPoista
  8. Mulla on ihan sika kuivat kädet vaikka rasvailen niitä joka päivä. Toi merkki on tuttu, mutta tota käsirasvaa en oo vielä kokeillut. Täytyy ottaa käyttöön toi!

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!