Jos pitäisi nimetä luonnonkosmetiikan luottosarjoja, Dr. Hauschka olisi oman listani kärkipäässä. Meidän taipaleemme ei kuitenkaan ollut sitä kuuluisaa rakkautta ensisilmäyksellä, sillä noihin aikoihin en vielä ollut kovinkaan vakuuttunut luonnonkosmetiikasta ja Dr. Hauschka edusti ihonhoitotuotteissaan juuri sitä tuoksumaailmaa, jota kartoin. Muistan tuoksutelleeni yrttiseltä tuoksuvia purkkeja ja ajatelleeni "ei ikinä". Parikymppisenä olin kuitenkin vielä vannoutunut selektiivisten sarjojen kannattaja ja luonnonkosmetiikka tuntui hyvin kaukaiselta. Tuosta ajasta on kuitenkin tultu tähän päivään ja Hauschka on sittemmin ehtinyt vakuuttaa minut moneen kertaan.


Hauschkan ihonhoito on oikeastaan minulle aina varma pelastaja, jos iho alkaa vähääkään oikkuilemaan. Sen lisäksi pidän sarjan meikeistä myös todella paljon. On kestänyt aikansa löytää luonnonkosmetiikan puolelta tarpeeksi hyvät meikkituotteet, siis sellaiset, jotka oikeasti pääsevät samalle viivalle niiden selektiivisten sarjojen meikkien kanssa, joita ennen suosin lähes poikkeuksetta. Onkin ollut ilo huomata, että luonnollisempaan kosmetiikkaan siirtyminen ei tarkoita missään nimessä tänä päivänä enää nuupahtanutta ilmettä, jossa meikkivoide valuu kasvoilta ja luomivärit eivät pysy siellä missä pitää. Luonnonkosmetiikka pystyy ehdottomasti haastamaan tavallisen kosmetiikan ja kirimään jopa edelle! Hauschka on yksi loistava esimerkki näistä hyvistä haastajista.


Monen kevätkokoelman sävyt ovat yleensä pinkin tai persikan painotteisia, mutta Hauschka erottuu tässäkin suhteessa, sillä Purple Light -kokoelma valloittaa pehmeän liilan ja syvän violetin sävyillä. Valloitus oli omalla kohdallani taattu, sillä palasin näissä sävyissä hetkeksi kaksikymppisen Mian elämään, jolle liilat ja violetit olivat silmämeikissä aivan ehdottomia ykkössävyjä. Pidin siitä, miten sain niillä korostettua vihreitä silmiäni. Nyt sain jälleen palata tuohon aikaan Hauschkan Limited Edition -uutuuksien parissa. 


Dr. Hauschkan meikeissä mainitsemisen arvoista on se, että ne ovat samalla ihoa hoitavia. Luomiväripaletissa neljä pehmeän purppuraista sävyä sisältävät mineraalipigmenttejä sekä mustan teen ja silkin rohtokasviuutteita, jotka tekevät luomiväreistä myös herkälle silmänympärysiholle sopivia. Vaalein ja tummin sävyistä ovat hennosti hohtavia ja keskellä olevat kaksi sävyä täysin mattaisia. Tuo toiseksi vaalein sävy on kaunis luomella ihan yksinäänkin ja sopii hyvin päivämeikkiin. Kevään kokoelmaan kuuluu myös yhteensopiva rajauskynä, joka on sävyltään liilanharmaa. Kynä levittyy helposti ja toisella päällä saa kauniisti häivytettyä rajausta utuisammaksi. Rajauskynä sisältää myös mineraalipigmenttejä ja lisäksi masmalon rohtokasviuutetta, kvittenvahaa ja karitevoita, jotka kaikki ovat hellävaraisia silmänympärysiholle. 


Sitten siirrytäänkin yhteen ehkä kokoelman ihanimmista tuotteista - nimittäin tähän ihoa heleyttävään väripuuteriin. Pari vuotta sitten intoilin Hauschkan kevään Comeback-lookin mukana ilmestyneestä moniväripuuterista, jota päädyin lopulta hamstraamaan jopa kolmin kappalein, koska rakastuin puuteriin aivan täysin. Siinä missä Comeback -linjan puuteri tasoitti ihonsävyä kivasti ja antoi enemmänkin mattapintaa, tämä kolmen sävyn Purple Light -väripuuteri tuo niin kaunista kuulautta iholle, että ihoa ei voi olla ihastelematta! Ihan ehdoton must have-tuote tämä puuteri, jota olen itse asiassa hamstrannut jo säästöön yhtä lailla kuin parin vuoden takaista puuteria. Tätä on nimittäin vain rajoitettu erä ja puuteri on saatavilla vain rajoitetun ajan. Hauschka saisi kyllä ottaa tämän tulokkaan pysyvään valikoimaan, sillä puuteri saa ihon näyttämään sanoinkuvaamattoman sileältä ja kauniilta - eikä muuten kuivata ihoa tippaakaan. Sävyt sekoittuvat täydellisesti isolla siveltimellä levitettäessä, joten puuteri sopii kaikille ihonsävyille. Supersuositus tälle!


Kokoelmaan kuuluu myös kaksi voidemaista huulipunaa, jotka muistuttavat vähän huulikiiltoja. Itselleni kulkeutui pr-kappaleena tummempi sävy eli 02. Olin oikeastaan tästä sävystä aika mielissään, sillä vaikka pidänkin hillityistä sävyistä, nykyään uskallan käyttää myös intensiivisempiä värejä. Tämä antaa huulille täyteläisen marjaisen sävyn ja aika kivan kiillon, joka ei tunnu ollenkaan tahmaiselta. Hintakin on minusta luonnonkosmetiikaksi edullinen! 






Dr. Hauschkalle ominaisesti nämäkin kaikki tuotteet ovat 100% luomu- ja/tai luonnonkosmetiikkaa, eikä niissä ole synteettisiä hajusteita, säilöntäaineita, mineraaliöljyjä, parabeeneja, silikonia tai PEG:tä. Ja jos joku teistä ihastelee upeita pakkauksia yhtä lailla kuin minä, ne on suunnitellut Dr. Hauschkan uusi meikkikasvo: taiteilija Emma Lindström.

Kevätkokoelman tuotteet:

Dr. Hauschka ‐tuotteita on saatavilla Suomessa yli 200 jälleenmyyntipisteestä, joita ovat mm. Sokos‐ ja Stockmann‐tavaratalot sekä Emotion‐, Ruohonjuuri‐ ja Life‐ketjut.

Miltäs Purple Light -kokoelma teistä näyttää? Onko muuten Dr. Hauschkan meikeistä kokemuksia?











*Tuotteet pr-malleja. Postaus sis. mainoslinkkejä.

8 kommenttia:

  1. Ei ole kokemusta mutta voi että on kauniit pakkaukset <3 nuo luomivärit olis ihan mun värisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykästyin noihin pakkauksiin heti! :) Koko lookki oli muutenkin mieleinen sävyineen. Tossa luomivärissäkin riittää tosi hyvin pigmenttiä, että jos yhtään houkuttaa, niin suosittelen testaamaan ja tutustumaan Hauschkan meikkeihin muutenkin :) Luonnonkosmetiikan parhaimmistoa!

      Poista
  2. Näyttääpä kyllä hyvältä tämä kokoelma. Tuo lila luomiväri on jännää, kun sillä saa sinisistä silmistä vielä sinisemmät ja ruskeista ruskeammat.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Mia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on kyllä ihana kokoelma! Ollut paljon nämä tuotteet käytössä :) Ja juu, lilan ja violetin sävyillä saa kyllä kauniisti tuotua silmien väriä esiin, etenkin ruskeita ja vihreitä! Rentoa sunnuntaita, Outi! <3

      Poista
  3. Olisi ollut kiva nähdä tuotteet käytössä.... =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkia tuotteita en millään ehdi kuvata kasvoilla, kun postauksien työstämiseen menee muutenkin yleensä kokonainen päivä tai enemmänkin, mutta näistä on itse asiassa tulossa vielä meikkiä blogiin eri postauksen yhteyteen :) Instan puolella vilauttelen myös meikkejä toisinaan Storiesin puolella!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Eikö olekin! Ihanan persoonallisia ja erottuu sävyiltäänkin muiden kevätlookkien joukosta <3

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!