On hyvin harvinaista, että yksi ainokainen vartalovoide valtaisi blogistani paikan ihan omana postauksenaan. Oikeastaan en edes muista, milloin viimeksi olisin ollut näin innoissani vartalovoiteesta. Taisi olla Bakelin Hydrabody, josta intoiluni oli aikoinaan samaa luokkaa, mutta silloin oltiinkin jo kosmetiikan kipurajoilla, koska kyseinen vartalovoide oli kallein koskaan kokeilemani vartalovoide, hinnaltaan huikeat 105 euroa. Jo tuolloin pohdiskelin, olisinko oikeasti valmis maksamaan vartalovoiteesta satasen, jos kyse olisi pelkästään kosteusvoiteesta. Erilaiset tehotuotteet ovat sitten eri asia, sillä selluliittivoiteisiin voisin hyvin satsata vähän enemmän. Silti myönnän, että kasvoille tarkoitettuihin tuotteisiin panostan helpommin kuin vartalonhoitopurnukoihin. Vartalon kosteusvoiteessa kipurajani on ollut "vaivaiset" 25-30 euroa ja sekin tuntuu jo pikkuisen kalliilta, jos tuotteessa ei ole mitään erityistä.


Vaikka pidänkin tuoksuvista kosmetiikkatuotteista, olen etenkin viime aikoina pistänyt merkille, että rättiväsyneenä ja univelkaisena ei tee mieli iltamyöhään suihkun jälkeen levittää iholle mitään kovin tuoksuvia tuotteita. Nekin voivat nimittäin häiritä unentuloa - ainakin itselläni. Liiallisessa tuoksupilvessä tuntuu pää tulevan entistä enemmän kipeäksi ja nukahtaminen vaikeutuu entisestään, vaikka väsynyt olisikin. En sano, etteikö ole ihanaa levittää iholle myös tuoksuvia vartalovoiteita, olenhan kirjoittanut monesta blogissakin, mutta haluan myös omistaa sellaisia tuotteita, jotka eivät kaikki tuoksu yhtä vahvasti. Joskus hentoinenkin tuoksu riittää ja tuntuu jopa paremmalta! 


Melvitan L'Or Bio Extraordinary Milk -vartalovoide oli tuote, johon rakastuin oikeastaan jo ensimmäisenä iltana. Yritin jälkeenpäin miettiä, että miksi, sillä kyse oli vaatimattoman ylellisestä tuotteesta. Pakkaus ei pröystäile ulkonäöllään, mutta on silti yksinkertaisen kaunis. Tuoksu haluaa olla ihastuttava, mutta ei huutaa päällekäyvästi, että "tuoksuta minua". Jos vartalovoide olisi hajuvesi, tämä olisi juuri sellainen salaa viehättävä. Koska kyllähän tätäkin mielellään tuoksuttelee. Vartalovoide sisältää viittä erilaista kallisarvoista ja harvinaista kasviöljyä, kuten kullanarvoista Arganöljyä Marokosta, uudistavaa Inca Inchi-öljyä Amazonian maisemista ja Buriti-öljyä Brasiliasta, ihan vain muutamia öljyjä mainitakseni. Hentoinen tuoksu tuleekin varmasti juuri näistä öljyistä. Tuoksu on jännällä tavalla rauhoittava ja siksi erinomainen etenkin iltasuihkun jälkeen - auttanut kummasti myös unen tulossa.

Mikä sitten tekee Melvitan voiteesta niin täydellisyyttä hipovan, ellei jopa täydellisen? Ehkä se on juuri se kokonaisuus. Tuotteen ulkonäkö, tuoksu ja koostumus ovat kaikki yhtä loistavia. Mikään ei tallo toisensa paikalle eikä tuote ratsasta esimerkiksi vain ulkoisella olemuksellaan tai tuoksunsa kustannuksella. Sillä mainitsinko jo, että koostumus tässä on juuri sellainen, millainen vartalovoiteessa pitää ollakin? Kevyt ja nopeasti imeytyvä, mutta silti tarpeeksi kosteuttava. En keksi ainuttakaan korjausehdotusta, vaikka kuinka yrittäisin. Yhden plussan sen sijaan haluan vielä antaa: onhan voide vieläpä luonnonkosmetiikkaa! 

Melvita L'Or Bio Extraordinary Milk vartalovoide 200ml on hinnaltaan 20-25 euroa. Ranskalaisen sertifioidun Melvitan tuotteita löytää esimerkiksi Stockmannilta ja Hyvinvoinnin Tavaratalosta*. 

Mikä tekee teille vartalovoiteesta täydellisen? Millaisen summan olisitte valmis maksamaan täydellisestä voiteesta?
















*Tuote pr-näyte. Sisältää mainoslinkkejä.

12 kommenttia:

  1. Minä pidän tuoksuvista vartalovoiteista, mutta iltaisin en minäkään tykkää käyttää voimakkaita tuoksuja :). Ystävälläni oli nuorempana tapana laittaa iltaisin hajuvettä vielä ennen nukkumaanmenoa ja itsellä oli aivan tuskaista olla hänen luonaan yötä, kun hajuvesi piti minut taas hereillä :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua! Mä en ikinä voisi laittaa hajuvettä yöksi :D Saisin varmaan migreenin, enkä kyllä tosiaankaan nukahtaisi helpolla. Mutta toisaalta, meitä on erilaisia, jollekin se voi olla ihan normaalia, niinkuin ystävällesikin :) Jotkuthan käyttää myös deodoranttia öisin, mutta koska itse käytän antiperspirantteja, en laita deoa yöksi. Sekin on kai tottumuskysymys!

      Poista
  2. Heh, mä toisinaan laitan hajuvettä yöksi ja välillä käytän myös aika voimakkaan laventelin tuoksuista tyynysuihketta, eikä ole vaikeuksia saada unta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihanaa kun kerroit! :D On se jännä, miten esimerkiksi mäkin tykkään käyttää intensiivisempiä tuoksuja muuten, mutta yöksi en voisi kuvitellakaan laittavani mitään vahvempia tuoksuja. Kaikki me ollaan niin erilaisia tapoinemme, eikä tässäkään ole oikeaa eikä väärää, kyse on vain juurikin eri tavoista :) Toisaalta, kyllä mäkin olen joskus yrittänyt suihkutella jotain laventelin tuoksua ilmaan ennen nukkumaanmenoa, mutta en ole kokenut sillä olevan mitään erityisen rentouttavaa vaikutusta unen tulon kannalta :D

      Poista
  3. Vallan mielenkiintoinen tuote :) Tuo pakkaus on kyllä todella kutsuva!

    Oma kipurajani vartalolle tarkoitettujen kosteusvoiteiden kanssa menee juurikin jossain 20-25 euron tietämillä, etenkin, kun olen vähän laiska niitä käyttämään. Ihoni ei ole kovin herkästi kuivuva, joten näille on erityistä tarvetta lähinnä talvisin ja silloinkaan kosteutustehojen ei tarvitse olla parhaimmistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit, Nena! Testaa ihmeessä, jos talveksi halajat jotain kosteuttavaa, mutta nopeasti imeytyvää vartalovoidetta :)

      Kyllähän siinä säästää suihkun jälkeen aikaa, jos ei ole tarvetta rasvailla, mutta itselläni vartalovoiteiden käyttö on jotenkin jo niin pinttynyt tapa, etten vaan osaa olla ilman niitä :D Joskus harvoin, kun jätän ihon rasvaamatta suihkun jälkeen, sen huomaa kyllä ihon pehmeydessä. Taitaa olla niin, että mä olen totuttanut ihoni päivittäiseen "rasva-annokseen", eikä se siksi enää pärjää ilman kosteusvoiteita :) Mä siis rasvailen vartalon kesälläkin, tosin silloin kyllä käytän kevyempiä kosteusvoiteita. Tämä tosin imeytyy ihan supernopsaan, joten menisi hyvin käytössä kesälläkin.

      Poista
  4. Kuulostaa ihanalta, mielenkiinto heräsi! Mä en kanssa kovinkaan usein vartalovoiteista innostu ihan samalla tavalla kuin muusta kosmetiikasta, mutta aina välillä joku tuote yllättää! Yleensä tuoksu on iso tekijä :D Kaipaan tehokasta kosteutusta ja nopeasti imeytyvää voidetta, joten tää voisi olla se.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksulla on todellakin merkitystä ja vartalovoiteessa myös koostumus vaikuttaa mulla yllättävän paljon, että tykästynkö vai joutaako purkki paitsioon :D Tässä purkissa sattuu olemaan kaikki kolme kohtaa "jatkoon", eli tuoksu, koostumus ja vielä purkin ulkonäkö :)

      Poista
  5. Olen itsekkin huomannut, että kovasti tuoksuvat vartalovoiteet ja vastaavat aiheuttavat pääkipua ja mitä kauemmin niitä haistelee, sitä enemmän ne ärsyttävät. Tykkäänkin siis miedon tuoksuisista voiteista tai voiteista, joiden tuoksu häviää kohtalaisen nopeasti levityksen jälkeen. Lemppareita tällä hetkellä ovat the body shopin moringa ja papaija vartalovoiteet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, liian päällekäyvät tuoksut ei ole munkaan mieleen! Tuoksua saa olla, mutta jos se jää liiaksi ilmaan pöllyämään, unentulo kyllä vaikeutuu. Sellaiset voiteet on aika täydellisiä tuoksuvahvuudeltaan, kun tuoksun haistaa iholta vasta kun painaa nenän kiinni ihoon :D Tämä Melvitan voide on just sellainen!

      Poista
  6. Oon kommentin kanssa taas ihan supermyöhässä, mutta tää on ihan älyttömän hyvä voide! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on aivan ihana, mullakin kohta jo purkki tyhjänä! Ja hei, kommenttien kanssa ei voi koskaan olla myöhässä, saa kommentoida koska vaan! ;)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!