Tänään jatketaan luonnonkosmetiikan viimeisimpien ihastuksieni parissa. Uutuusseerumin ja uuden kuorintaihastuksen jälkeen siirryn päivettävälle linjalle. Muutama itseruskettava ajautuu blogin kautta kesän tienoilla aina testaukseen, enkä kovin innoissani ole niitä testaamassa. Syy siihen on se, etten kestä itseruskettavien jälkihajua. Se tarttuu inhottavasti vaatteisiin ja myös lakanoihin. En jaksaisi aina vaihtaa lakanoita seuraavana aamuna, kun olen edellisenä iltana rasvannut ihoni itseruskettavalla. Puhumattakaan siitä, miten vaikeaa on nukahtaa itseruskettavan tuoksahduksiin! En tiedä onko minulla liian herkkä hajuaisti, mutta minusta se haju on oikeasti vain niin tunkkainen. Tästä negatiivisesta alustuksesta huolimatta, olen kuitenkin vihdoin ja viimein löytänyt kaksi sellaista itseruskettavaa, jotka ovat oikeasti olleet käytössä eivätkä jääneet kaapin perälle ensimmäisen tai toisen kokeilun jälkeen.


Englantilaiseen luonnonkosmetiikkasarja Evolveen olen tutustunut ihan hiljattain. Yksi uusista tykästyksistä on tämä Sunless Glow Body Lotion, joka päivettää vartalon ihoa asteittain. Pidän nimenomaan tällaisista itseruskettavista, jotka eivät yhdessä yössä muuta ihonsävyä sellaiseksi kuin olisi ollut kuukauden aurinkolomalla. Pieni päivetys on minusta "turvallisempaa", koska ei tarvitse pelätä epätasaista väriä iholla. Voihan voidetta aina levittää toisenakin iltana, jos haluaa syventää sävyä. Minä olen tosin ollut tyytyväinen ihan jo parin kerran kautta saatuun päivetykseen. Sävyä tulee yllättävän kivasti ja se on luonnollinen eikä mikään kirkuvan oranssi. Pumppupullo on helppokäyttöinen, voide tuoksuu hyvältä ja on kosteuttavaa sekä levittyy iholle helposti. Koostumus sisältää muun muassa luomu papaijaa, aloe veraa ja sheavoita. Rusketus syntyy luonnollisen sokerimolekyylin eli erytruloosin ansiosta, jota on kypsissä punaisissa vadelmissa ja muissa punaisissa marjoissa. Iho saa sävyä, kun erytruloosi reagoi ihon keratiinin kanssa. Jälkileimahdukset ovat yllättävän vähäiset eikä tämä värjää lakanoitakaan. Siispä itseruskettavia välttelevältä vahva suositus! 

Evolve Sunless Glow Body Lotion 250ml saatavilla 18,90 eurolla. Tuote sisältää 99% luonnollisia raaka-aineita ja 86% luomutuotettuja raaka-aineita. Voide on vegaaninen.


Kasvoille parhaimmaksi itseruskettavaksi olen todennut Laveran Self-Tanning Creamin, joka ei ensinnäkään aiheuta iholle mitään tukkeumia tai epäpuhtauksia. Yksi syy, miksi olen vältellyt itseruskettavia kasvoilla, on juurikin se, että usein parin käyttökerran jälkeen huomaan iholle syntyvän tukkeumia. Tämän kanssa niin ei ole käynyt ja kuten jo monesti olen täälläkin toitottanut, rakastan Laveran tuotteiden tuoksua. Tämäkin tuoksuu itseruskettavaksi aivan tajuttoman makealta ja ihanalta! Jälkileimahduksilta ei kyllä silti aivan täysin vältytä, mutta jos vertaan niihin lukuisiin muihin testaamiini itseruskettaviin, tuoksahdukset ovat todellakin vähäiset ja ne haistaa vasta tuntien kuluttua. Voide sisältää luomu makadamiapähkinäöljyä ja luomu auringonkukkaöljyä, joten tällä itseruskettavalla on myös ihoa hoitavat vaikutukset. 

Lavera vegaaninen Self-Tanning Cream 50ml noin 13,75 euroa. Laveran tuotteisiin voi tutustua vaikkapa Biodellyssä.


Vaikka en mikään auringonpalvoja olekaan, syön joka kesä myös yhden aurinkokapselikuurin. Ihan vain siksi, että saisin vähän sävyä iholle helpommin ja iho olisi suojatumpi auringolta. Tänä kesänä olen käyttänyt Hankintatukun Betamax-kapseleita, joita käytin myös toissakesänä. Kapselit sisältävät viittä eri luonnollista karotenoidia, jotka on uutettu Dunaliella salina -mikrolevästä, joka valmistaa beetakaroteenia suojautuakseen voimakkaalta auringonvalolta. Yliannostuksen vaaraa kapseleissa ei ole, sillä elimistö muuttaa beetakaroteenin A-vitamiiniksi tarpeen mukaan. Kapselikuuri suositellaan aloitettavaksi 1-2 viikkoa ennen auringonottoa, ja koska Suomen parhaat kesäkelit ovat toivottavasti vielä edessäpäin, ei varmasti tälle kesällekään ole liian myöhäistä. Annostus on yksi kapseli päivässä. 

Betamax Aurinkokapselit saatavilla edullisesti 7,95 eurolla Hyvinvoinnin Tavaralosta. Tuote on gluteeniton, laktoositon, hiivaton ja makeuttamaton.

Käytättekö te itseruskettavia tai aurinkokapseleita? Mitkä ovat teidän suosikit?








*Postauksen tuotteet saatuja.
Sis. mainoslinkkejä.

14 kommenttia:

  1. Vitsi tuo Evolven pullo näytti just eikä melkein omaan makuun täydelliseltä, sarjasta kiinnostuin kovasti. :) Ihanaa iltaa Mia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Evolven tuotteissa on kyllä yksinkertaisen tyylikäs ulkoasu! Ihanaa iltaa sinnekin <3

      Poista
  2. Hitsi, tuo Evolve kuulostaa kivalle :) Oon aina vältellyt itseruskettavia feikki-lookin takia, mutta ehkä tuon kanssa ei ois sitä vaaraa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Evolve ei ole sillä vaaravyöhykkeellä :D Sillä saa tosi kevyen ja luonnollisen päivetyksen!

      Poista
  3. Jee, sinäkin tykkäät Evolvesta. :) Laveran ohella olen tykännyt käyttää kasvoille myös Eco By Sonyan kasvovettä, siitäkään ei tule oranssia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tykkään todellakin! Tuosta Eco By Sonyan kasvovedestä oon kuullut myös paljon hyvää, mutta itsellä se on vielä testaamatta. Mutta aion kyllä ehdottomasti kokeilla sitäkin jossain välissä! :)

      Poista
  4. Mä vannon aurinkokapseleiden nimeen, kun aloin syömään niitä kuuriluontoisesta reilut 15 vuotta sitten kesäisin ja ennen lomamatkoja en ole palanut kertaakaan, vaikka oleilisin paljon auringossa, siis toki yhdessä korkean suojakertoimen kanssa. Pelkällä suojakertoimella kärähdin aina, vaikka yritän vältellä aurinkoa ja olla varjon alla varsinkin rantalomilla, joten ne todellakin suojaa ihoa auringolta sisäisesti ja yhdessä aurinkovoiteen kanssa pettämätön combo. Toki auringon kanssa kannattaa aina ottaa järki käteen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä uskon myös, että aurinkokapselit auttaa just tuohon, ettei pala niin herkästi :) Tänä kesänä ei tosin ole sitä palamista tarvinnut pelätä, kun ei auringostakaan ole päässyt hirveästi nauttimaan :D Mutta jospa vielä tulisi ne kunnon helteetkin!

      Poista
  5. Mullakin on hyviä kokemuksia aurinkokapseleista, mutta nyt olen tietoisesti vältellyt auringossa varta vasten hengailua ja käyttää aurinkorasvaa sekä vaatteita suojaukseen :D Mutta silloin, kun grillasin itseäni auringossa, noi olivat pop.

    Evolven tuotteeseen täytyisi kyllä tutustua! Mä olen tykännyt siitä Doven rasvasta, vaikka siinä onkin jälkileimahdus :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin käytin joskus nuorempana sitä Dovea, mutta nyt en ole vuosiin käyttänyt :D Evolve on kyllä ehdottomasti tutustumisen arvoinen! En parempaa ole tähän mennessä löytänyt - ja vielä kun on luonnonkosmetiikkaa, niin saa oikein supersuosituksen! ;)

      Poista
  6. Vita Liberata on aivan ehdoton suosikki. Nyt olen tykästynyt myös Eco by Sonyan itseruskettaviin. Mutta olispa vielä joku "motivointipilleri" joka inspiroi käyttämään useammin niitä itseruskettavia, ne kun jää helposti lojumaan kaappiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vita Liberataa on mullakin tullut testattua ja nekin on kyllä ihan hyviä, mutta ruskettaa sitten kerralla oikein kunnolla :D Ja jälkihajuja kyllä tulee, vaikka hajuttomiksi niitä kuvaillaankin. Tuosta Evolvesta tykkäsin enemmän :) Eco by Sonyat testaamatta, mutta niistä oon kuullut niin paljon suitsutusta, että todellakin aion vielä kokeilla nekin läpi!

      Ja hei, jos löydät noita motivointipillereitä itseruskettavien käyttöön liittyen, niin vinkkaa mullekin :D Haha!

      Poista
  7. Evolven pakkaus on ihana, ja kuulostaa muutenkin loistotuotteelta. :-) Kasvoille en enää uskalla laittaa itseruskettavaa (juurikin nuo näppylät ja tukkeumat syynä), mutta sääriin on kiva saada edes jonkinlainen häivähdys kesää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen tosi tarkka sen suhteen, millaisia itseruskettavia käytän kasvoille. Iho tukkeutuu mulla nykyään yllättävän helposti ja varsinkin, jos tuote ei ole luonnonkosmetiikkaa. Tuota Laveraa kuitenkin uskallan käyttää, ei ole aiheuttanut mitään ikäviä ylläreitä iholle :) Evolve taas on loistava vartalolle.

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!