Osa teistä on saattanut huomata Instagramin puolella kokkailukuviani, joita olen jakanut aina silloin tällöin uusista kasvisruokakokeiluista. Tähän väliin voisin taas muistuttaa, että oikeastaan en ole koskaan ollut hyvä laittamaan ruokaa tai pitänyt itseäni sellaisena ruuanlaittajatyyppinä. Aloin harjoittelemaan kokkailua vasta edellisen parisuhteen aikana ja silloinkin tyydyin niihin muutamiin ruokalajeihin, joiden tekemisessä onnistuin. Tässä kohtaa pidin siis kiinni tutusta ja turvallisesta, vaikka oikeastihan olen sitä mieltä, että elämässä pitää ottaa myös riskejä ja tavoitella niitä unelmiaan. Muuten ei koe kaikkea sitä, mitä voisi kokea. Tämänhetkinen ruuanlaittotaitoni on siitä hyvä esimerkki: Olen pitänyt itseäni melkein jopa toivottomana keittiössä ja kertonut ihmisille, etten osaa laittaa ruokaa. Tyytynyt siihen aivan kuin asialle ei olisi mitään edes tehtävissä! Mutta kun johonkin perehtyy, sitä oikeasti oppii. Olen välillä maistellut omia ruokiani täydellisen yllättyneenä siitä, että minäkö tämän oikeasti tein, kun maistuu niin hyvältä. Se ilo tuntuu hyvin suurelta, kun on tottunut kutsumaan itseään omassa päässään aivan surkeaksi ruuanlaittajaksi. 

Täytetyt uunipaprikat eivät ehkä ole niitä kaikkein haastavimpia reseptejä, mitä olen hiljattain kokeillut, mutta sen verran hyviltä ne maistuvat, että ovat päässeet osaksi kasvisruokavaliotani. Siksi halusin jakaa reseptin myös teidän kanssanne! Olen ollut kasvissyöjä jo kahdeksan vuotta, enkä oikeastaan ole koskaan hirveästi edes pitänyt lihasta. Kanaa en ole koskaan syönyt, paitsi lapsena, kun äiti sanoi, että jään ilman Lauantai-karkkipussia, jos en syö kaikkea. Myönnän, että välillä piilotin kananpaloja taskuuni ja huuhtelin ne vessanpöntöstä alas, kun äiti ei ollut näkemässä...



Tämä on helposti muunneltava resepti, jonka olen itsekin rakennellut lukuisista eri täytettyjen paprikoiden reseptivariaatioista. Oikeastaan näitä varten ei tarvitse vakiona kuin riisiä ja pari isoa paprikaa, sillä riisin sekaan voi heittää mitä milloinkin omasta kaapista löytyy. Esimerkiksi kesäkurpitsa, porkkana ja munakoiso sopivat kaikki hyvin riisin joukkoon. Välillä laitan mukaan myös fetaa. Paprikat ovat silti yllättävän täyttäviä, vaikka riisin seassa käyttäisi vain kesäkurpitsaa tai porkkanaa, sillä persilja antaa hyvin makua. Toki monipuolisemman makuelämyksen kokee, kun mukana on enemmän täytettä. Mausteet voi valita itse oman mielensä mukaan. Itse olen yleensä käyttänyt mustapippuria, suolaa, paprikamaustetta ja kurkumaa.


1-2 isoa punaista paprikaa
1,5 dl riisiä
2 pientä porkkanaa
muutama siivu kesäkurpitsaa
2 valkosipulin kynttä
juustoraastetta
tuoretta persiljaa 
kasvisliemikuutio
mustapippuria
paprikamaustetta
kurkumaa
suolaa
oliiviöljyä


Keitä riisi kypsäksi kasvisliemikuution kanssa.

Paista kasvikset ja valkosipuli pannulla. Sekoita ne persiljan kanssa valmiin riisin joukkoon. Mausta.

Leikkaa paprikat halki ja poista siemenet ja muu ylimääräinen. Laita paprikat muutamaksi minuutiksi mikroon täydellä teholla pehmenemään.

Asettele mikrossa lämmenneet paprikat uunipellille leivinpaperin päälle. Lorauta pohjalle hieman oliiviöljyä ja täytä paprikat riisiseoksella. Ripottele päälle juustoraastetta. 

Paista 225-asteisessa uunissa noin vartin verran, 
kunnes paprikat ovat pehmeitä ja juustoraaste sopivan rapeaa.

Ja sitten syömään! 

~~~

 Oletteko te koskaan kokeilleet täytettyjä paprikoita? Onko joukossa muita kasvissyöjiä?








6 kommenttia:

  1. Meillä syödään useinkin täytettyjä paprikoita ja välillä myös kasvistäytteillä. Pinaatti ja feta sopivat kivasti myös paprikan sisälle.
    Herkullista viikkoa sinulle Mia ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä joku kerta kokeilla lisätä pinaattiakin joukkoon :)
      Aurinkoista viikkoa, Outi! <3

      Poista
  2. Voi että, pitäis tehdä pitkästä aikaa täytettyjä paprikoita. Sekasyöjänä laitan jauhelihaa mutta kyllä mulle menis kasvisversiokin :) täytetyt tomaatit on myös hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on niin helppoja ja hyviä! :) Täytetyt tomaatitkin voisi olla kivoja. Niitä saa kyllä sitten tehdä vähän enemmän, kun näihin paprikoihinkaan ei meinaa tarpeeksi mahtua täytettä, vaikka kuinka yritän aina valita isoimmat paprikat :D

      Poista
  3. Täytetyt paprikat on mun herkkuja, samoin munakoiset ja kesäkurpitsat. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole tähän mennessä kokeillut kuin vasta paprikoita täyttää, mutta aion ehdottomasti kokeilla myös täytetyt munakoisot ja kesäkurpitsat! :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!