Joulu kiihdytti ohitse kuin ohituskaistalla ylinopeutta kurvannut auto. Tavallaan olen siitä huojentunutkin, vietettyäni sen aiemmin mainitun erilaisen joulun. Tässä vaiheessa monikaan ei enää joulua mieti, sillä ajatukset on suunnattu uuteenvuoteen ja nyt "stressataan" sitä, miten ja missä se vietetään. Tekipä uudenvuodenaattona sitten mitä tahansa, tuoksu kannattaa valita oikein, sillä tuoksut ja tunteet ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa. Aiheesta olen jo aiemmin kirjoittanut täällä. Vuodenvaihdetta ajatellen haluankin nyt vinkata teille muutamasta tänä syksynä ilmestyneestä uutuudesta, joissa on ainesta uudenvuodenaaton tuoksuksi ja osaksi alkavan vuoden muistoja muutenkin.  


Boucheron - Quatre

Yksi tänä syksynä ilmestyneiden loistokkaiden uutuustuoksujen yllättäjistä on itselleni ollut Boucheronin kukkais-hedelmäinen Quatre, jonka sisällyttäisin hetkessä vuoden viiden parhaan tuoksu-uutuuden joukkoon. Pullo on tyylikäs, tuoksu sopivan hienostunut ja pehmeä. Tuoksu alkaa herkullisilla punaherukan, mansikan ja mandariinin soinnuilla, mutta siitä huolimatta tämä ei seilaile tyypillisillä makean mehukkailla tuoksuvesillä, sillä tuoksukokonaisuus on itse asiassa hyvin rauhallinen ja valoisa. Pohjatuoksun seetripuu, cashmeran ja myski tuovat tuoksuun aivan ihastuttavaa aistillisuutta ja puuterisuutta, josta pidän kovasti. Karamellinkin voi melkein maistaa! Annan tästä vahvan suosituksen uniikkien kukkaistuoksujen ystäville. Tuoksu sopii niin arkeen kuin juhlaan.


Alkutuoksu: pomeranssi, punaherukka, mansikka, mandariini
Sydäntuoksu: sambac jasmiini, ruusu
Pohjatuoksu: seetripuu, karamelli, cashmeran, myski

Hinnat: EdP 30ml ovh 42€


Bvlgari - Rose Goldea

Tämä kaunis ruusuinen tuoksu varastaa sellaisenkin sydämen, joka ei normaalisti ruususta tuoksuna niin innostu - kuten minä. Jos joku pystyy todistamaan, että ruusun tuoksukin voi olla viettelevä ja sensuelli, se on Bvlarin Rose Goldea. Intohimoiseen ruusun tuoksuun on yhdistetty hienostunutta myskiä juuri sopivasti ilman, että tuoksu on liian raskas. Tästä naisellisen pehmeästä ja elegantista ruusun tuoksusta on vaikea olla lumoutumatta - jo pelkästään pulloa katselemalla! Rose Goldea on hyvin kaunis ja hillitty arkituoksu, mutta silti siinä on sipaus sitä jotain, jotta siihen voi tarttua myös juhlan aikaan, kun haluaa tuntea olonsa säteileväksi.


Alkutuoksu: ruusun terälehdet, myski, granaattiomena
Sydäntuoksu: damaskonruusu, jasmiini, persikka, pioni
Pohjatuoksu: myski, santelipuu, vanilja

Hinnat: EdP 25ml ovh 59€


YSL - Mon Paris

Yves Saint Laurentin Mon Paris -tuoksua kuvaillaan intohimoisen rakkauden tuoksuksi. Oikeastaan tuoksu kuvaakin intohimoa ja rakkautta aika osuvasti, sillä se onnistuu yhtä aikaa olemaan sensuelli ja särmikäs. Alkutuoksuun raikkautta tuovat bergamotti, vadelma, mansikka ja päärynä. Sydäntuoksussa säteilee ilmava pioni, joka kaappaa pehmeään syleilyyn jasmiinin ja hulluruohon kukan kanssa. Kolme aistillista valkomyskiä aaltoilevat läpi tuoksun ja tekevät tuoksusta ainutlaatuisen - kuten jokainen rakkaustarina. Mon Paris on myös yksi syksyllä ilmestyneistä tuoksusuosikeistani, johon tartun yhä uudelleen ja uudelleen. Käytän tätä arkenakin, mutta silti tämä on minulle "spesiaalituoksu", johon haluaisin yhdistää erityisen ihania muistoja. 


Alkutuoksu: bergamotti, vadelma, mansikka, päärynä
Sydäntuoksu: pioni, sambac-jasmiini, hulluruohon kukka
Pohjatuoksu: myski, ambrox

Hinnat: EdP 30ml ovh 59,50€, EdP 50ml 85€


Givenchy - Dahlia Divin Le Nectar

Givenchy lanseerasi syksyllä kolmannen tuoksun Dahlia Divin -kokoelmaansa. Aikaisemmat Dahlia Divin -tuoksut ovat olleet myös mieleeni, mutta eivät kuitenkaan nousseet ikisuosikeiksi. Mutta tästä kolmannesta tulokkaasta olen ollut erityisen innoissani! Kullalla kuorrutettu pullo tuo jo pelkästään silmät kiinni tuoksuttamalla mieleen tuoksun, joka on kultaa. Tuoksu on nimittäin mahdottoman säkenöivä. Juuri sellainen, joka yllään tuntuu, että pystyy mihin tahansa. Tavanomaisista mystisistä tuoksuvalinnoistani poiketen tämä ei ole tumma tuoksu, vaan loistaa ja kimaltaa kuin se aiemmin mainittu kulta. Tuoksunuoteista minuun vetoavat etenkin mimosa, jasmiini ja vaniljainen myski. Valoisa, viettelevä ja vetomainen, mutta silti omalla tavallaan raikas - sitä on kolmas Dahlia Divin.


Alkutuoksu: mimosa
Sydäntuoksu: Arabian jasmiini, ruusu
Pohjatuoksu: vetiver, santelipuu, tonkapapu, vanilja, myski

Hinnat: EdP 30ml ovh 74,50€


Carolina Herrera - Good Girl

Jos uudenvuodenaattona aikoo heittää korkkarit kattoon, Carolina Herreran joulun alla ilmestynyt uutuus on täydellinen tuoksuvalinta jo pullon korkokenkä-muodon puolesta. Näyttävään pulloon kätkeytyy sisälle kaksi puolta: rohkea ja raikas. Juuri siksi Good Girl onkin virkistävä tuulahdus viettelevien tuoksujen valtamereen, sillä se ei valitse samaa tuulta joka päivälle, vaan kuten moni nainenkin, tuoksu elää erilaisia päiviä. Naisellisuuden monimuotoisuutta tuoksussa heijastelevat muun muassa kahvi, jasmiininkukka, tuberoosa, suklaa ja tonkapapu. Jo tuoksunuotit vihjaavat, että Good Girlissä on ehdottomasti sitä jotain. Tuoksu on loistava valinta juhlavaan uudenvuoden viettoon, johon haluaa yhdistää unohtumattoman tuoksun.


Alkutuoksu: kahvi, manteli
Sydäntuoksu: jasmiininkukka, tuberoosa
Pohjatuoksu: tonkapapu, kaakao

Hinnat: EdP 30ml ovh 67€, EdP 50ml 96€


Anna Sui - Romantica Exotica 

Jos uusivuosi tulee vietettyä lämpimässä ilmastossa tai Suomen talvi ei muuten innosta, suosittelen tarttumaan Anna Suin uusimpaan luomukseen, joka vie ajatukset auringon lämpöön palmujen alle, vaikka lentolippuja ei olisikaan hankittuna. Eksoottisessa kukkaistuoksussa on selvää makeutta, mutta se ei kuitenkaan tyrmää liialla karkkisuudella, vaan pysyy hempeänä ja hienostuneena. Alkutuoksussa yhdistyy jännittävästi kirpeä ja makea, kun mustaviinimarja, sitruuna ja veriappelsiini tulvivat ilmoille. Runsaan kukkaista kokonaisuutta tasapainottavat puuvilla ja santelipuu, jotka tuovat tuoksuun juuri sopivasti pehmeyttä ja sen lämmön, jota auringon alla havittelee. Minulle tämä on ihana arkituoksu, joka antaa energiaa pimeisiin talvipäiviin ja vie ajatukset tulevaan kesään.


Alkutuoksu: mustaviinimarja, sitruuna ja veriappelsiini
Sydäntuoksu: jasmiini, lootus ja appelsiininkukka
Pohjatuoksu: puuvilla ja santelipuu

Hinta: EdT 30ml ovh 40€


Jos näistä kuudesta pitäisi valita vain kolme, omat valintani olisivat Boucheron, YSL ja Givenchy. Kaikissa on ainesta pidempiaikaisiksi suosikeiksi! Jos haluat lukea lisää uusimpia tuoksuarvioitani, käy kurkkaamassa myös Mystiset tuoksuvinkit sekä Työpäivän tuoksuvalinnat, joista löydät löydät lisää uudempia ja ihastuttavia tuoksuja.

Onko teillä jo selvät suunnitelmat uudeksivuodeksi? Mikä näistä tuoksuista kuulostaa eniten sinun tuoksultasi?







*Tuoksut pr-malleja.

16 kommenttia:

  1. Toi Boucheron on niin ihana! Laitoin sen tuossa syksyllä odottamaan kevättä, koska itselle tulee siitä jotenkin niin keväinen fiilis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastan sitä! Onhan se ihanan valoisa ja keväinen, mutta kuitenkin siinä on sen verran pehmeyttä cashmeranin ja myskin ansiosta, että mä olen nauttinut siitä päivätuoksuna näin talvisin. Kesällä menisi varmasti iltatuoksunakin! En siis ole luopumassa siitä keväälläkään ;)

      Poista
  2. Minulta löytyy Boucheron, Anna Sui sekä Dahlia Divin, joka onkin ehdoton Uuden Vuoden tuoksu minulle 💗
    Kaikki kolme on upeita tuoksuja💗

    Mielenkiintoiselta kuulostaa muutkin ja Ihan huikeita tuoksupulloja !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dahlia Divin on ollut mullakin jo muutamaan otteeseen iltatuoksuna ;) On kyllä niiiin ihana! Ajattelin myös valita sen uudenvuodenaatoksi, mutta saapa nyt nähdä mihin lopulta päädyn, kun illan suunnitelmatkin koki viime hetken muutoksia... Ihanaa Uutta Vuotta sinne! <3

      Poista
  3. Meillä on ihan samat suosikit näissä ja YSL Mon Paris taitaa ehkä olla suurin suosikki talveksi ja tuo Boucheron aivan ihana kesäksi. Tuo Givenchy on upea ja hienostunut tuoksu.

    Mukavaa uutta vuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, meillä on samat suosikit! <3 Harvoin tulee syksyn aikana näin monta uutta SUPER tuoksuihastusta, mutta tämä syksy taisi olla vähän poikkeuksellinen. Aika näyttää kuinka moni noista kiipeää omassa käytössä kaikkien aikojen parhaiden joukkoon :)

      Kivaa uudenvuodenaattoa! <3

      Poista
  4. Ihania tuoksukuvauksia, voin kuvitella miltä nämä tuoksuvat. Tuoksuttelemaan asti kun en uskalla menemään. Upeita pulloja,kuten moni onkin todennut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! :) Pullot ovat tosiaankin upeita ja niin tuoksutkin!

      Poista
  5. Ihastuttavan oloisia tuoksuja, YSL on näistä itselleni kiinnostavin :) Uusi vuosi tulee otettua rauhallisesti vastaan maalla kaukana kaikesta hälystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. YSL on ihana! <3 Käy tuoksuttelemassa ja koukutu niinkuin minä tein :D

      PS. Ihanan rennolta kuulostaa teidän uudenvuodenaaton suunnitelmat :)

      Poista
  6. Ohhoh, mikä hajuvesipullo Carolina Herreralla :). Näistä tuoksuista YSL:n Mon Paris kuulostaisi eniten minun makuuni olevalta hajuvedeltä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano! Sitä kehtaa kyllä pitää esillä, on erityisen upea! :) Mä olen muutaman kerran meinannut suihkauttaa tuota tuoksua tuosta korosta painamalla :D Onneksi en ole sentään pulloa rikkonut, vaikka väärästä kohdasta olenkin painanut ;)

      Poista
  7. Nämä saattaisi kyllä kaikki upota mulle. :) Uuden vuoden ajattelin viettää ihan itsekseni kotona herkutellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaa sitten olla aika samankaltainen tuoksumaku! :)

      Ihanaa, että joku kommentoi viettävänsä uudenvuodenaaton ihan vain kotosalla rentoillen. Mun piti viettää ilta siskon kanssa, mutta se tulikin kipeäksi, joten nyt onkin sitten suunnitelmat avoimena. Voi siis olla, että mäkin päädyn lopulta samaan vaihtoehtoon kuin sä :)

      Hyvää Uutta Vuotta, Marika!

      Poista
  8. Tosi kiva lukea näistä <3. Boucheron kuulostaa herkulta mutta korkkarin jättäisin kyllä ostamatta ihan pakkauksen vuoksi (hyi minua ;-)

    Ihanaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on selvä, ettei kaikki tykkää käyttää korkkareita ;)
      Kiitos ja samoin; Ihanaa Uutta Vuotta!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!