Kosmetiikkahulluna panostan kosmetiikkaan paljon, mutta myönnän, että käsivoidetuubit ovat keränneet minulta vähiten lantteja. En ole oikeastaan koskaan innostunut sijoittamaan käsivoiteisiin viittä euroa enempää, sillä ne ovat tuntuneet minulle vähän samalta kuin käsisaippuat. Siinä missä tarvitaan "jotain" puhdistamaan kädet, tarvitaan "jotain" pitämään kädet pehmeänä. Olinkin aina ajatellut, ettei sillä ole niin väliä mitä saippuaa tai käsivoidetta käyttää. Kunnes pari vuotta sitten hairahduin kauppareissulla ostamaan kolmen euron käsivoiteen, joka aiheutti käsilleni pelkästään kärsimystä. Sen jälkeen ei olekaan ollut ihan sama, mitä käsivoidetta käytän. Sillä kyllä; käsivoiteissakin on suuria eroja.

Monesti muistutetaan, että kädet ja kaula kertovat naisen todellisen iän. Hävettää myöntää, mutta ne ovat juuri ne osa-alueet omassa ihonhoidossani, joista olen eniten laistanut. Pidän hyvää huolta kasvojen ja vartalon ihosta, mutta jos joku kysyisi minulta kuinka usein kuorin kädet tai muistan levittää voidetta myös kaulalleni, vastaus olisi häpeilevän harvoin. Käsivoidetta käytän kyllä monesti päivässä ja kynnetkin lakkaan, mutta käsien kuorimisen ja kaulan ihonhoidon suhteen on ryhdistäytymisen aika. 

Tie kohti kauniita käsiä kohti lähtee laadukkaasta käsivoiteesta, joka hoitaa ja vahvistaa käsien ihoa. Nykyään olen hyvin onnellinen siitä, että kolmen euron markettikäsivoide sai aikoinaan käsieni ihon kirvelemään ja punoittamaan, koska silloin tajusin alkaa panostamaan muun kosmetiikan ohella myös käsivoiteisiin. Tällä kertaa minun ei kuitenkaan onneksi tarvitse ylittää kosmetiikan kipurajojani, sillä nämä kaksi kultalöytöä eivät maksa niin paljoa kuin loistavan koostumuksen perusteella voisi olettaa. Molemmat tuotteet sattuvat vieläpä olemaan luonnonkosmetiikkaa, mistä olen erittäin iloinen.


Benecos yllätti minut parisen vuotta sitten värikosmetiikallaan. Oliivinsävyinen kajalkynä on edelleen käytössäni viikottain ja kuuluu usein arkimeikkiini. Eikä unohdeta Benecosin luomivärinpohjustajaa, joka ansaitsi paikkansa Luonnonkosmetiikan eliittiä -postauksessani. Tuota pohjustajaa käytänkin lähes päivittäin. Ihonhoitopuoli ei minua aiemmin sarjalta kiinnostanut, mutta viime vuonna sarjan uudistuttua tuubit kokivat erittäin positiivisen ja houkuttelevan muodonmuutoksen. Sain silloin maahantuojalta testiin muutamia tuotteita, joista käsivoide on todellakin erottunut edukseen.


Tyrniltä ja appelsiinilta tuoksuva käsi- ja kynsivoide lupaa tehdä käsistä sileät, pehmeät ja kauniit. Se ravitsee tyrnitiivisteen ja appelsiinikuoren öljyn voimin. Rakastan voiteen tuoksua! Jos kädet osaisivat hymyillä, niiden hymy olisi varmasti aika leveä tämän voiteen levitystuokion jälkeen. Kuten voiteessa sanotaankin: "for happy hands". Tuoksun lisäksi toinen minut vakuuttanut tekijä on voiteen nopea imeytyvyys: Pari sekuntia ja voide on humahtanut käsiin. Se ei jätä tahmaista tunnetta, vaan kädet jäävät ihanan pehmeiksi ja sileiksi. Yleensä olen laittanut yöksi niitä tujakampia käsivoiteita, jotka vaativat imeytyäkseen useita tunteja. Tykkään silti laittaa tätä myös iltaisin, sillä jotenkin tähän tuoksuun on vain niin mukava nukahtaa. Tästä tulee aina hyvälle mielelle raskaammankin päivän päätteeksi!

Benecosin käsivoide on saatavilla 3,99 eurolla 75ml tuubissa. 


Toinen täyden kympin käsivoidelöytöni on Absolutionin Korjaava käsivoide. Tämä on sitä kastia, että tunnet oikean osuneen kohdalle jo ensikohtaamisella. Saan kiittää bloggaajaystävääni Jonnaa siitä, että hän tarjosi tätä voidetta käsilleni kuukausi sitten. Muistan sen wau-tunteen ja ihmetykseni siitä, miten jokin voide voi imeytyä samalla sekunnilla, kun sen levittää iholle. Voide tulee tuubista todella ohuena viivana, mutta jättää ihon suunnattoman pehmeäksi eikä tahmaa tippaakaan. Tämä on se voide, jota voi huoletta laittaa toimistotöidenkin keskellä ja jatkaa sähköpostien naputtelua tai tärkeiden paperien käsittelemistä samantien. Voide ravitsee, korjaa ja suojaa käsien ihoa Aloe veran ja karitevoin avulla. Sinkki toimii kynsien vahvistajana, nori-merilevät suojaavat ihoa pigmenttiläiskiltä ja lakritsi tarttuu haasteeseen vaalentaa jo syntyneitä pigmenttiläiskiä. Tämä käsivoide myös rauhoittaa punoittavaa ihoa. Tuubi on pieni 40ml, mutta erittäin riittoisa ja täydellinen mukana kuljetettavaksi! I'm in love.

Absolutionin käsivoide on saatavilla 19,80 eurolla.

Entäs te: Panostatteko vai pihistättekö käsivoiteissa? Mikä on käsivoidesuosikkinne?











*Tuotteet saatu maahantuojilta. Sis. mainoslinkin *Biodelly.

26 kommenttia:

  1. Panostan, sillä käsivoiteilla on niin tuntuvia eroja. Oma ykkönen on L'occitanen Shea käsivoide ja Body Shopin Hemp on yhtä loistava, mutta tuoksuu miehiselle, joten mies käyttää sitä. Jurliquen Rose ja jane iredalen käsivoiteet loistavia, mutta ne tuoksuvat hieman liikaa ruusulle. Kiitos mielenkiintoisista vinkeistä, laitan korvan taaksen.

    Aurinkoa päivään Mia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, huimia eroja! Jopa enemmän kuin luulisikaan :) Yleensä se on niin, että kun yksi tai kaksi huonoa osuu eteen, tajuaa, mikä arvo niillä muilla paremmilla on. Tämä kaksikko on kyllä aivan huippu, täysiä kymppejä molemmat. Tuossa Absolutionin voiteessa ei edes ole hirveästi tuoksua. Se on enemmän sellainen karitevoin tuoksu, jossa on häivähdys sitrusta :)

      Aurinkoa viikkoon, Tiia! <3

      Poista
  2. Oijoi miten ihanan kuuloisia tuotteita! Benecosin tuotteet ovat mukavan edullisia ja olen löytänyt sarjalta kivoja meikkituotteita. Tätä käsivoidetta pitää tilata joskus testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Benecosin meikit yllätti kyllä mutkin! Aikamoisen hyvä hinta-laatusuhde niissä :) Kokeile ihmeessä tätä käsivoidettakin jossain välissä. Uskon, että ihastut! :)

      Poista
  3. Kummatkin voiteet ovat itselle ihan uusia :) Panostan käsivoiteisiin ja en osaa sanoa mitään lempparia kun niitä on niin monia. Riippuu ihan mitä kädet milloin tarvitsee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on aina niin upeat kynnet, että jotenkin arvasin, että panostat myös käsivoiteisiin :) Mäkin olen nyt alkanut käyttämään laadukkaampia käsivoiteita. En tosiaankaan enää laita mitä tahansa käsilleni. Väärät valinnat opetti! ;)

      Poista
  4. Noita Benecosin käsirasvoja haluan kyllä kokeilla! Ite en oo kauheana käsirasvoihin panostanu, ku niitä nyt tulee ja menee... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Mä tykkään tuosta tuubista ja tuoksukin on tosi ihana. Onneksi hintakaan ei päätä huimaa :)

      Poista
  5. Absolution on niin huippua, mun pitää nyt sitten varmaan ottaa koppi ja kokeilla tuota Benecosia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota koppi ja tartu Benecosiin! Sekin on tosi hyvä käsivoide :)

      Poista
  6. Mä semi-panostan :D En voisi ostaa mitään halpista koska olen skeptinen niiden toimivuuden suhteen. Mutta esim. kympilläkin saa jo tosi hyviä käsivoiteita! Oma suosikkini on nyt Aco, tykkään tiivistemäisistä käsivoiteista ja toi Aco on tosi tehokas.

    Benecosin käsivoidetta mulla olikin aiemmin ja siinä oli aivan ihana tuoksu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, varmasti saa kympilläkin hyviä käsivoiteita! Tuo Benecosin käsivoidekaan ei maksa kuin vitosen :) Mun kipuraja käsivoiteissa menee varmaankin noin parissakympissä. Toisaalta ne rajat saattaa nousta, jos joku supervoide osuu vielä kohdalle ;)

      Poista
    2. Pistän tuon Acon ehdottomasti mieleen, vaikka apteekin tuotteita vähemmän käytänkin :) V10Plus ja BABÉ on ainoat apteekkisarjat, joihin olen tähän mennessä kunnolla tykästynyt. Mutta en hylkää ajatusta Acosta, nyt kun suosittelit! :D

      Poista
  7. Panostan ja pihistän. Usein mennään arkisilla perustuotteilla, mutta joskus on ihanaa hemmotella ihanalla ns paremmalla. Molemmat esittelemäsi uusia minulle ja kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa oikein hyvältä tuo periaatteesi! :) Kädetkin ansaitsevat hemmottelua.

      Poista
  8. Mä kulutan tosi paljon käsivoiteita, joten onneksi olen löytänyt suosikkini. Tilaan iHerbistä parilla eurolla Palmersin Cocoa Butter Formula Concentrated Creamiä. Se on oikeastaan koko kropan voide, mutta itse käytän sitä käsille ja hoitaa superhyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Mulle ihan tuntematon tuo mainitsemasi sarja/voide, mutta oli pakko heti googlata. Jotenkin olen sivuuttanut nuo "halpistuotteet" helposti, mutta onhan halpojenkin tuotteiden joukossa hyviä, se on selvä :) Eikä tuotteen tylsä ulkokuorikaan välttämättä tee sisällöstä tylsää tai tehotonta.

      Poista
  9. Pihistän. En haluaisi kovin mielelläni maksaa yli 10 euroa käsivoiteesta. Urtekramin Koivu Käsivoide oli mielestäni tosi hyvä, vaikka se ei sitä kolmea-neljää euroa enempää tainut maksaa? Ostin juuri Weledan käsirasvan 50% alennuksesta(!) ja tiedän sen olevan laadukas, mutta normaalihintaisena en ehkä olisi raaskinut.

    Tällä hetkellä yöpöydällä on saatu Patykan 20 euron käsirasva ja vähän ihmettelen, että mikäs tässä on niin ihmeellistä. Siis hyvä se on, ei siinä mitään, mutta 20 euron käsirasvalta alan jo odottaa melkoisia ihmeitä. :D Ei mielestäni päihitä esim. Weledan käsirasvaa, joka on kuitenkin vähän halvempi. Urtekramin voiteeseen on vaikea verrata, kun se on ollut mulla viimeksi vuosi sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen kyllä samaa mieltä sun kanssa siitä, ettei kaikki kalliit käsivoiteet varmastikaan ole yhtä lailla huippulaatua :D Mutta niinhän se on kaikessa kosmetiikassa. Poikkeuksia mahtuu joukkoon, ja vielä kun kaikkien käsien iho on niin erilainen ja toinen tykkää toisenlaisesta koostumuksesta kuin toinen :)

      Tuo Benecosin voidekin tuntuu koostumukseltaan paljon "kalliimmalta" kuin viiden euron käsivoiteelta. Se on aina kiva, kun löytää hyviä ja edullisia tuotteita, vaikka kosmetiikkaan olisikin valmis satsaamaan :) Pakko silti sanoa, että on tuo Absolutionin voide kyllä siltikin vaan niin huippulaatuinen, että mun kipurajan se nosti hetkessä tuohon 17 euroon, vaikken aiemmin koskaan olisi kuvitellut maksavani käsivoiteesta yli kymppiä. Kaiken lisäksi tuota käsivoidetta riittää vielä niin pieni määrä, joten on kyllä tosi riittoisa. Täydellinen sellaiselle, joka tekee paljon toimistotöitä tai istuu auton ratissa - tai muuten vaan inhoaa nihkeitä ja huonosti imeytyviä käsivoiteita :D

      Poista
  10. Käsiin kannattaa panostaa, sillä myös niissä näkyy ikä aika nopeasti:) Mutta noinhan se tahtoo olla, ettei aina muista niitä käsiä puhumattakaan decolteeta. Mutta olen yrittänyt viime aikoina rasvata käsiä ja varsinkin ulkona kulkea mahdollisimman vähän ilman käsineitä, koska kylmä kuivattaa!
    Nämä ovat hyviä hinta-laatusuhteeltaan ja noinhan sen pitääkin olla.
    Itsellä on nyt suosikkina kuitenkin huippu-upea Sensain käsivoide ja olen myyty!Mukavaa naistenpäivän iltaa!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä muistan decolteen rasvata vartalovoiteella, mutta kaulan aina unohdan, vaikka sinne voisi levittää samalla kasvovoiteen ja käyttää välillä naamioitakin. Tämä unohdus on kyllä jo vähän kostautunut, sillä mullahan on kaulalla kolmikymppisenä jo kolme vuosirengasta, vaikka monilla neljä- tai viisikymppisillä en ole välttämättä nähnyt ainuttakaan :D No, onneksi kukaan ei yleensä mun vuosirenkaita huomaa - ellen sitten asiasta sano, heh. Mulla olisi nyt kuule hyvä sauma testata jotain huipputehokkaita kaulavoiteita, hahaha.

      Myöhästyneet naistenpäivän terkut! <3

      Poista
  11. Mun suosikki on aina ja ikuisesti Johnson&Johnsonin vaaleanpunaisessa tuubissa oleva käsivoide. Niin hyvää ja edullista! Elisabeth Ardenin 8-hour linjan käsivoide on myös ihan superi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ardenin Eight Hour Creamit on mullekin tuttuja, mutta sarjan käsivoide on jostain jäänyt huomioimatta! Siis hyvä, kun vinkkasit, että voin korjata asian, haha! :)

      Poista
  12. Urtekramin Aloe Vera käsivoide on tosi hyvä. Kosteuttaa ja pehmentää kädet hyvin ja imeytyy nopeasti jättämättä öljyistä pintaa. Perfecto siis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Jusu! Täytyypä pistää tuo Urtekramin käsivoidekin mieleen :) En ole montaakaan tuotetta sarjalta vielä kokeillut. Olin jotenkin luullut, että sarjan valikoima on tosi suppea, mutta nyt kun googlasin, niin Urtekramiltahan löytyy vaikka mitä :D

      Poista
  13. Ja arvatenkin muistin nimen väärin :D Siis kyseessä olikin Urtekramin No permume sarjan käsivoide, eli tämä http://www.urtekram.com/media-product-images/83769.png?preset=details

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!