Öljyt nauttivat tällä hetkellä suosiotaan riemukkaasti. Uusia ehdokkaita putkahtaa esiin tuon tuosta, valmiina tarjoamaan tehotippoja kasvoille ja vartalolle. Pari viikkoa sitten ilmaisin ihastukseni markkinat vallanneisiin huuliöljyihin, ja nyt on aika testata toisenlaisia öljyjä. Luonnonkosmetiikkamerkki Born to Bio laajensi jokin aika sitten valikoimaansa neljällä uudella luomuöljyllä, joista esittelyyn pääsevät nyt kolme mielenkiintoista kokelasta.


Ranskalainen Born to Bio taitaa olla tunnetuin suihkugeeleistään, joita löytyy monenlaiseen makuun. Merkkiä maahantuo NHS Oy, joka vastaa myös Laveran maahantuonnista. Lavera on minulle tutumpi sarja, sillä se herätti aikoinaan kiinnostukseni luonnonkosmetiikkaan. Born to Biolta olen kokeillut paria suihkugeeliä, mutta vain lakusuihkugeeli on jäänyt mieleeni. Lahjoitin sen aikoinaan miehelleni, mutta huomasin lopulta tyhjentäneeni pullon itse. 

Elän tällä hetkellä aikamoisessa öljyhuumassa. Käytän öljyjä kasvoille, vartalolle, huulille ja hiuksiin. Riemulomani öljyjen parissa onkin jatkunut mukavasti Born to Bion luomuöljyjen seurassa. Talven jäljiltä ihoni kaipaa vielä tehohoitoa, ja monihan tunnustautuu öljyjen ystäväksi kesälläkin. Ne hoivaavat ihoa vuoden ympäri ravitsevilla koostumuksillaan.


Suosikkini Born to Bion uutuusöljyistä on Sacha Inchi. Inkojen perinteisesti käyttämä Sacha Inchi -öljy uutetaan Amazonin sademetsässä kasvavan palkokasvin siemenistä. Se ravitsee ihoa omega3- rasvahapoillaan, A- ja E-vitamiinein, antioksidantein ja aminohapoin. Öljy lupaa elvyttää, hoitaa, suojata ja kosteuttaa ihoa. Sacha Inchi -öljyä suositellaan erityisesti herkälle ja kuivalle iholle, mutta se sopii myös atooppisen ihon, psoriasiksen, ihottuman ja aknen hoitoon.  

Sacha Inchi on kolmikon kosteuttavin, hoitavin ja anti-age-vaikutteisin öljy. Siksi se on minusta varsin ihana ravitsevana yöhoitona. Sen imeytyminen ihooni kestää hetken, mutta aamulla iho on pehmeä ja hyvinhoidetun oloinen. Öljy ei juurikaan tuoksu, kuten eivät Babassu- ja Risiiniöljykään. En yhtään ihmettele tämän pullon suosiota, sillä koostumus pehmentää varmasti kuivimmankin ihon. A- ja E-vitamiinit ovat myös ihonhoidossa oikeita kauneusvitamiineja, joten öljy hellii ihoa huolella. Sacha Inchi -öljyn saa omakseen hieman alle 20 euron.


Seuraavana estradille astuu Babassuöljy, jota kutsun "ihon rankkojen jaksojen pelastajaksi". Myös Babassuöljyn "ydin" on Amazonilta saakka, sillä öljy uutetaan Amazonilla kasvavan babassupalmun siemenistä. Öljy lievittää ihoärsytyksiä tehokkaasti, sillä sen erittäin korkea lauriinihappopitoisuus tekee siitä antimikrobisen. Babassuöljy lupaa pehmentää, silottaa ja viilentää ihoa miellyttävästi. Se sopii erityisen hyvin rasvoittuvan, tulehtuneen ja epäpuhtaan ihon hoitoon, ja sitä voidaan käyttää myös hierontaöljynä. 

Babassuöljyn iholle tuoman pehmeyden tuntee heti. Iho ei jää tahmeaksi eikä rasvaisen tuntuiseksi, sillä öljy humahtaa ihoon nopeasti. Babassuöljy on ollut toimelias ystävä erityisesti epäpuhtauksien aikaan tai kun ihoni on ollut herkillä. Olen huomannut öljyn selvästi rauhoittavan ihoa ja tulehtuneita näppylöitä. Voisin kuvitella käyttäväni tätä myös kesällä kasvoille auringossa oleilun jälkeen. Babassuöljyn hinta on noin 18 euroa.


Viimeisenä Risiiniöljy, jota voidaan käyttää kynsien, ripsien ja hiusten vahvistamiseen tai vaikkapa rohtuneiden huulien hoitoon. Öljyn kerrotaan edistävän ripsien ja hiusten kasvua sekä lievittävän ärtynyttä ihoa ja kutinaa. Osa on saanut tällä helpotusta esimerkiksi päänahan kutinaan. Risiiniöljyllä voi poistaa myös silmämeikit. Sen koostumus on hieman paksumpaa kuin Sacha Inchin ja Babassuöljyn.

Testasin Risiiniöljyä silmämeikin poistossa, mutta minun makuuni se ei ole ideaalisin silmämeikin poistaja. Lopputulos on liian tahmainen. Toistaiseksi mikään tuote ei ole vielä päihittänyt luotettavinta silmämeikinpoistajaani, johon olen turvautunut jo useamman vuoden (tästäkin tuotteesta hihkaisen teille jossain vaiheessa). Ripsien ja kynsien hoidossa Born to Bion Risiiniöljy pysyy joka tapauksessa hyppysissäni. Hintaa öljyllä on 8,80 euroa. Kaikki öljyt ovat riittoisissa 50ml pumppupulloissa.


Näiden kolmen luomuöljyn lisäksi uutuutena ilmestyi myös Helokkiöljy, jota suositellaan hyvin kuivalle, hilseilevälle ja punoittavalle iholle. Se sopii hyvin ihottumien ja atooppisen ihon hoitoon. Muita Born to Bion valikoimassa olevia luomuöljyjä ovat Monoiöljy, Ruusunmarjaöljy, Manteliöljy sekä Arganöljy. Kaiken kaikkiaan kokoelmasta löytyy yhteensä kahdeksan öljyä ihon erilaisiin tarpeisiin. Kaikki tuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.


Born to Bion luomuöljyihin voi tutustua esimerkiksi Ruohonjuuressa, ja joitain öljyistä löytyy jopa Prismoista. Sarjan tuotteet saatavilla myös maahantuojan verkkokaupassa sekä Hyvinvoinnin Tavaratalossa. Kaikki jälleenmyyjät löydät Born to Bion verkkosivuilta

Onko teillä kokemuksia Born to Bion öljyistä? Käytättekö öljyjä ympäri vuoden?







*Tuotteet saatu maahantuojalta.

16 kommenttia:

  1. Meilläkin juuri käytetään tuota Sacha Inchi -öljyä, joka on mainio myös lapsen kuivan ihon hoitoon. Todella hyvä tuote, etenkin monikäyttöisyyden ansiosta.

    Kiva oli lukea myös noista muista öljystä. Tiedä vaikka itsekin vielä kokeilisin niitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että teilläkin on tykätty Sacha Inchi -öljystä. Näitä ei onneksi ole ylihinnoiteltu, ja monikäyttöisyys on suuri plussa. Tuo Sacha Inchi on osoittautunut omassa käytössäni oikeaksi kauneuseliksiiriksi ;) Kyllä huomaa ihossa eron jo parin viikon käytön jälkeen. Jos kokeilet muita öljyjä, kerro ihmeessä mitä pidit!

      Poista
  2. Nämä kiinnostavat, varsinkin ärtynyttä ihoa rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta.
    Pelkät öljyt ei mulla riitä ihonhoidossa, vaan lisäksi pitäisi olla ihan kosteusvoidettakin. Pärjääkö joku ihan tosissaan ihan vain ja ainoastaan pelkän öljyn voimalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit, Tiltu!

      Riippuu vähän öljyn koostumuksesta ja oman ihon tarpeista :) Kuivaöljyt vaativat usein kuivaihoisella vielä kosteusvoiteen päälle, mutta osa öljyistä on niin kosteuttavia ja "öljymäisiä", että riittävät yksinään pehmentämään kuivimmankin ihon. Olen kyllä kuullut monen pärjäävän pelkällä öljyllä. Kannattaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, niin löytyy se omalle iholle sopiva :) Näistä Born to Bion öljyistä tuo Sacha Inchi on ainakin todella kosteuttava. Helokkiöljyä suositellaan myös todella kuivalle iholle. Sitä tosin en ole itse testannut.

      Poista
  3. Born to Biolta löytyy risiiniöljyä ja aikaisemmin olen kokeillut monoi-kuivaöljyä sekä arganöljyä :) Kaikki kivoja tuotteita käyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monoiöljy kiinnostaa muakin :) Olisi varmasti kiva kesäksi. Mulla odottelee tosin jo yksi luonnonkosmetiikan monoiöljy testivuoroaan, joten siitä ainakin tulossa juttua ennen kesää :)

      Poista
  4. Iteltä löytyy kanssa muutamat näistä öljyistä ja niitä käytän aina vähän väliä tarpeen mukaan. Nää sun kuvat on <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marina! Ihanaa kuulla, että tykkäät mun kuvista :) Ja kiva, että nämä öljytkin on mieleen. Yllätyin positiivisesti varsinkin tuon Babassun ja Sacha Inchin kohdalla. Born to Bion suihkugeelit kun ei ole niin kolahtaneet, paitsi laku! :D

      Poista
  5. Ei löydy kyllä vieläkään näitä öljytuotteita minulta, vaikka vartaloöljyjä oli tarkoitus hankkia. Mutta risiiniöljyn muistan nuoruudesta tai lapsi kai sitä silloin vielä oli ja kuinka sitä ostettiin pikkupullo apteekista ja yritettiin kasvattaa ripsiä pitemmiksi:D No, eipä se vissiinn hullumpi idea ollut, jos sitä nyt tarjotaan hienommassa koostumuksessa ja hieman kalliimmalla hinnalla:) Ei se kyllä pahakaan tehnyt, muttei sen kummemmin kasvattanut niitä ripsiäkään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä Acorellen Vartaloöljyä suosittelen edelleen ;) Olisin ostanut eilen Luonnonkaunis-messuilta uuden pullollisen, mutta ei ollut siellä myynnissä. Paljon muita öljyvaihtoehtoja oli kyllä. Olen nyt niin koukuttunut erilaisiin öljyihin :D Varmaan johtuu siitäkin, kun niiden kanssa huomaa ihossa eron niin nopeasti. Tuosta Sacha Inchistä tykkään erityisesti.

      Pitäisi varmaan kokeilla tehokasvatuskuuria ripsille tuolla Risiiniöljyllä :D Nyt käytän sitä vain silloin tällöin, jolloin tehot tuskin näkyvät ;) Kynsinauhoille on kyllä mainio.

      Poista
  6. Yksi öljyistä ollut käytössä, se oli aivan ihana! Kivaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Born to Bion Arganöljyä on moni kehunut :) Se oli eilen Luonnonkaunis-messuillakin myynnissä Riisiniöljyn lisäksi. Näytti olevan vientiä molemmille pulloille :D Ensi viikolla nähdään taas, Tiia! <3

      Poista
  7. Supermielenkiintoisia uutuuksia! Näitä täytyy kyllä testata! :)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valinnanvaraa ainakin riittää! ;) Eikä nämä muuten millään lopu! Sacha Inchiä käytän jo ties monettako viikkoa ja pullo näyttää vieläkin täydeltä :D

      Poista
  8. Risiiniöljy on ollut ostolistalla pitkää, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi ostaa. Myös nuo Sacha Inchi ja helokkiöljy kuulostaisivat hyviltä. Valinnanvaikeutta ilmassa siis... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä kosmetiikkaan tulee, valinnanvaikeus on erittäin tuttua :D Näistä jos pitäisi nimetä paras, niin mun mieleen oli eniten tuo Sacha Inchi. Sitä on kyllä moni muukin hehkuttanut :)

      PS. Mekö lauantaina tavattiin? :D En tunnistanut sua sun profiilikuvasta!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!