Matkailu luonnonkosmetiikan meikkiapajilla jatkuu. Loppukesästä jaoin kokemuksiani Zuiin pysyvistä, pigmenttisistä ja unelman lailla levittyvistä luomiväreistä, jotka onnistuivat vakuuttamaan minut luonnonkosmetiikan meikkien hurjasta kehityksestä. Zuiin jälkeen blogia varten testiin ovat päätyneet saksalaisen Benecosin meikit, joiden joukosta on paljastunut yksi ylivoimainen aarre, joka päihittää jopa tavallisen kosmetiikan vastaavat tuotteet. Jos annatte kohta paljastamalleni tähtituotteelle mahdollisuuden, saattaa se luikerrella teidänkin meikkipussukkaanne jäädäkseen. 


Saksalainen luonnonkosmetiikkasarja Benecos kuvailee itseään moderniksi värikosmetiikkasarjaksi. Sarja kertoo yhdistävänsä korkean laadun ja houkuttelevan ulkonäön eikä silti hinnoittele tuotteitaan taivaita hipoviksi. Edullisia hintojaan Benecos perustelee sillä, että se haluaa antaa kaikille mahdollisuuden luonnonkosmetiikan käyttämiseen. BDIH-sertifioidun sarjan tuotteet sisältävät vain korkealaatuisia ja luonnollisia raaka-aineita. Tuotteissa ei ole parafiinia, parabeeneja, silikonia, PEG-aineita eikä synteettisiä väri-, hajuste- tai säilöntäaineita. Vaikuttavina aineina käytetään muun muassa jojobaöljyä, karitevoita ja auringonkukkaöljyä. 

Maahantuonnista lähetettiin minulle kesällä värikäs paketti Benecosin meikkejä blogia varten testiin. Testituotevalikoima sisälsi raikkaan sävyisiä luomivärejä, värikkäitä kajalkyniä sekä huulikiiltomaisen ulkokuoren omaavan luomivärinpohjustajan. Koska olen jo näinkin pitkään hillinnyt innostukseni, aloitan tuotteesta, joka numeroi itsensä kertaheitolla ykköseksi: Natural Eyeshadow Base - tervetuloa kosmetiikkaklubini pysyväksi jäseneksi. Kunniajäsenyys häämöttää, sillä olet toimivin luomivärinpohjustaja, jonka olen koskaan tavannut!


Minulla oli aiemmin tapana käyttää luomivärinpohjustajaa lähinnä iltameikissä, sillä arkisin suosimani vaalean beigen luomivärin alle on riittänyt tavallinen peitevoide. Benecosin Natural Eyeshadow Basen myötä olen kuitenkin ottanut pohjustustuotteen käyttöön myös arkimeikkiini. Huulikiiltomaisesta tuubista on helppo sipaista pienet viirut luomille ja levittää voide sormin. Pohjustaja jättää luomelle hyvin hennon, kullan kuultoisen pinnan, joka häviää hyvin luomivärin alle. Mikään luomivärinpohjustaja ei ole vielä onnistunut pitämään luomivärejäni paikoillaan pitkää päivää, mutta Benecosin Natural Eyeshadow Base tekee sen. Niinäkin päivinä, kun olen meikannut aamukuudelta ja ollut kotona iltayhdeksältä, silmämeikki ei ole näyttänyt kärsineeltä, vaikka puhti on muuten ollut poissa. 

Loppukesästä tämä oli myös lämpimien päivien pelastus: luomiväri pysyi ja pysyi, vaikka aurinko kuumotti kasvoja. Viiden tähden tuote! Se pitää iltariennoissakin intensiiviset silmämeikit vasta laitetun näköisenä tunti toisensa jälkeen. Tuotteen odottaisi olevan hinnakas, mutta ei, Biodellyssä tuote maksaa vain 7,90 euroa. Tämä on todellakin "halvalla hyvää" -kategorian tuote, joka päihittää jopa monet kokeilemani selektiivisten sarjojen luomenpohjustajat.


Benecosin luomivärit yllättivät pigmenttisyydellään ja pysyvyydellään. Erinomainen pysyvyys saattaa osaksi olla myös luomivärinpohjustajan ansiota. Sävyt levittyvät luomille todella vaivattomasti. Täytyy myöntää, että ulkokuoren ja edullisen hinnan perusteella en välttämättä olisi näitä tullut hankkineeksi. Ruskea Baked Duo sävyssä Celebrate on suosikkini ja se onkin päässyt arkena luomilleni useasti. Baked Duo sopii myös kosteana käytettäväksi, jolloin jälki on metallinhohtoinen ja intensiivisempi, todella kaunis. Celebratella saa loihdittua myös upean iltameikin. 


Sävyistä irtoaa hyvin väriä kuivallakin siveltimellä, ja tumman ruskealla saa tehtyä pehmeät varjostukset myös arkimeikkiin. Luomivärit sisältävät helmiäispigmenttejä, joten ne antavat luomille myös pientä kimallusta. Kostealla siveltimellä sävy on hohtavampi, kuivana käytettäessä hohde on hentoisempi. Luomiväri sisältää hoitavaa jojobaöljyä. Benecosin luomiväreihin voi tutustua esimerkiksi Biodellyssä.



Benecosin Silmänrajauskyniä päätyi testiini kolmessa eri sävyssä: oliivisähkön sininen ja vihreä. Kynät ovat pehmeästi levittyviä, mutta pysyvyys on toinen juttu. Silmissä rajaus haalenee päivän mittaan huomattavasti, vaikka kädestä viirut eivät irtoa vedellä eivätkä edes saippualla. Kynä kannattaa siis pitää meikkipussissa mukana, jotta rajausta voi vahvistaa päivän aikana. Oliivi on näistä ollut suosikkini ja ostinkin Sokokselta jo toisen kynän varastoon, kun Benecosin meikkejä myytiin hyvällä alennuksella. Hintaa näillä on noin 5 euroa. Kynät löytää Biodellyn valikoimasta täältä.

Mitä mieltä te olette; saako halvalla hyvää vai onko se harvinaista? Onko kokemuksia Benecosin tuotteista? 













*Tuotteet saatu blogia varten testiin.

14 kommenttia:

  1. APUA miten ihanan värisiä noi luomivärit :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Niistä irtoaa hyvin väriä ja pysyvyyskin on ihan huippuluokkaa, varsinkin tuon pohjustajan kanssa. Vieläkin jaksan ihmetellä tuota alhaista hintaa :D

      Poista
  2. Näyttääpäs kivoilta tuotteilta! Mä itse en ole (vielä) kovin pahasti hurahtanut tuohon ekokosmetiikkaan, mutta kiinnostus on kyllä herännyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä kiva yllätys! Varsinkin tuo pohjustaja. Mä olen aivan koukussa luonnonkosmetiikkaan, mutta meikkituotteissa on mennyt kauemmin löytää hyviä tuotteita. Ihonhoidossa olen suosinut luonnonkosmetiikkaa jo pari vuotta :) Meikkituotteissa en silti ole täysin luonnonkosmetiikkaan siirtymässä, sillä en voisi luopua selektiivisen kosmetiikan meikki-ihanuuksista ;)

      Poista
  3. Moikka! Tiedätkö, Benecosin luomiväripohjustajaa mulla on, se on erittäin hyvä hidaste mutta ei täysin estä värin kertymistä luomivakoon. Silti paras pohjustaja jonka olen tavannut, ehdottomasti <3 Mulla taitaa olla vaan niin kosteat ja "lörpöt", hautovat luomet että ei auta vaikka puuteroi ja pohjustaa. Mutta toi on tosi hyvätoi Benecosin pohjustaja, toimii varmaan normaaleilla tapauksilla :D

    Ihan mahtavat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, sulla on tämä! Voi höh, jos ei sulla toimi. Musta tämä on kyllä paras pohjustaja ja peittoaa synteettisetkin sisarensa ;) Älä luovuta, kyllä sunkin luomille vielä joku sopiva löytyy. Lupaan vinkata sulle kaikista luonnonkosmetiikan pohjustajista, kun sellaisia eteen sattuu :)

      Ja kiitos, kiva jos tykkäsit kuvista! :) Nämä on otettu silloin, kun oli vielä enemmän valoa :D

      Poista
  4. Mulla ei ole kokemusta Benecosin luomiväreistä, mutta trioposkipuna oli valitettavan heikko pigmenttinen. Mutta plussaa siitä tosiaan, että merkki on todella halpa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin houkutteli jossain vaiheessa se trioposkipuna, mutta hyvä etten hankkinut, jos kerran on heikko pigmentiltään. Ostin Luonnonkaunis -messuilta viime keväänä Benecosin korostuspuuterin ja sen pigmentti ei kyllä ole verrattavissa näihin luomiväreihin ollenkaan. Ehkä Benecosin luomivärit ovat tosiaankin pigmenttisempiä?! Tosin mulla on yksi vanha Benecosin poskipuna vuodelta 2012 ja siitä olen tykännyt kovasti :) Muita kokemuksia mulla ei sarjasta sitten olekaan näiden tuotteiden lisäksi.

      Poista
    2. Heippa! Mullakin trioluomari on heikkopigmenttinen, mutta kostealla siveltimellä ja muoviaplikaattorisiveltimellä saa intensiivisempää tulosta. Sit kuitenkin kullan sävyinen Benecosin singleluomiväri on hyvin pigmenttirikas... Vaihtelee siis ! :)

      Poista
    3. Näistä mun kolmesta irtoaa ainakin helposti väriä :) Mikä trioluomiväri sulla on? En tiennyt, että Benecosilla on triojakin. Neljän sävyn paletteja oon kyllä nähnyt...

      Poista
  5. Pakko varmaan testata tuo hehkuttamasi Eye Shadow Base, jos se pystyy mun hankalissa luomissa pitämään värit paikoillaan, niin sit se pystyy melkein mihin vain. ;) Joskus hyvää saa myös halvalla, ei tosin aina. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! Karkkipäivän Sannikin kehui tuota pohjustajaa. Toivottavasti ihastut siihen yhtä paljon kuin mä :) Olen edelleen sitä mieltä, että "halvalla hyvää" on aikamoisia poikkeustapauksia ;)

      Poista
  6. Näitä en olekaan vielä testannut, mutta nyt alkoi oikein kunnolla syyhyttämään. :) Ihania kuvia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! :) Tuolle pohjustajalle suosittelen ainakin antamaan mahdollisuuden!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!