Silmänympärysihoa voisi kutsua elämän peiliksi, sillä se on se osa kasvoista, joka reagoi kaikkeen ensimmäisenä. Unettomat yöt, stressi ja vääränlainen ruokavalio heijastuvat silmänympärysiholle hetkessä - muita pikku pahiksia unohtamatta. Herkkä silmänympärysiho on kolme kertaa ohuempaa kuin muu kasvojen iho, joten myös ikä ilmoittelee itsestään helposti silmänympärysalueella. Kannattaakin pitää mielessä, että ikääntymisen merkkien ehkäiseminen on paljon tuloksellisempaa kuin jo olemassaolevien merkkien häivyttäminen. 


Riittävän unen, vedenjuonnin, liikunnan ja monipuolisen ruokavalion painavaa merkitystä ei tule silmänympärysihon hoidossakaan unohtaa, mutta luonnollisesti myös erilaiset sy-ihon hoitotuotteet ovat harkitsemisen arvoinen lisä. Silmänympärysvoiteen käytön aloittamista suositellaan noin 20-vuotiaana tai jopa aiemmin, mikäli aloittaa silmien säännöllisen ehostamisen nuorempana. Sy-alueen voiteet eivät ole kuitenkaan ainoa keino pitää silmänympärysalue virkeänä ja hyvinvoivana. Kosmetiikkamaailma tarjoaa myös varta vasten silmänympärysiholle kehiteltyjä naamioita (ja nyt myös jopa kuorintoja), jotka tuovat aralle sy-iholle välitöntä kirkastusta ja silottavat pieniä juonteita pikaisesti, silloin kun taikaiskua eniten kaipailee. 


Sain jokin aika sitten blogia varten testattavakseni kaksi mielenkiintoista silmänympärysihon hoitotuotetta, jotka palan halusta esitellä teille. Ensimmäisenä esittelyvuoroon pääsee Talikan Eye Peeling. Täytyy myöntää, etten ole koskaan aiemmin törmännyt silmänympärysihon kuorintavoiteeseen, mutta sellainen on kuitenkin käsissäni. Lähes varmuudella väitän, että Talika on ensimmäinen, joka on kehitellyt silmänympärysiholle oman kuorintatuotteen. Hentoisen silmänympärysihon kuorimiseen ei missään nimessä suositella rakeellisia kuorintoja, ja sen tietää myös Talika. Siksi se onkin kehitellyt silmänympärysiholle hellävaraisen rakeettoman kuorinnan, joka poistaa kuolleen ihosolukon herkältä sy-iholta ihoa rasittamatta. Talika Eye Peeling antaa myös energiaa väsyneelle sy-alueelle ja kohottaa ihoa. Lisäksi se lupaa tehostaa solujen uudistumista ja vähentää hienoja juonteita. Villi kamomillankukka silottaa ja kosteuttaa ohutta silmänympärysihoa.


Talika Eye Peeling on varsin tehokas kuorintavoide, vaikka se onkin hyvin hellävarainen. Koostumukseltaan rakeeton kuorintavoide on jämäkkää ja vähän jopa vahamaista. Voide tarttuu silmänympärysiholle varsin tiukasti ja vaatii poistamiseen hieman hierontaa veden kera. Lopputulos on kuitenkin pienen vaivannäön arvoinen: silmänalusta on kuorinnan jälkeen näkyvästi kirkkaampi ja tuntuu uskomattoman sileältä! Tämä on tuote, joka jää minulla taatusti pysyvään käyttöön. Yksi kerta viikossa tekee todellakin ihmeitä silmänympärysiholle.

Talika Eye Peeling on saatavilla 10ml tuubissa hintaan 25 euroa. Talikaa saa Sokokselta, Emotioneista, Stockmannilta sekä Stockmann Beauty -myymälöistä. 


Toinen testiin saamani tuote on Glamglow'n Brightmud Eye Treatment -naamio. Glamglow tuli minulle tutuksi viime joulukuussa, kun sarjan huikean suosion saavuttaneet mutanaamiot olivat testissäni (postaus täällä). Vähemmän tunnetumpi Supermud osoittautui lopulta suosikikseni. Brightmud Eye Treatment on 3 minuutin naamio silmänympäryksille, joka lupaa näkyviä tuloksia silmäympärysalueen tummuuteen, väsymykseen, turvotukseen ja juonteille. Se vaalentaa, kirkastaa ja täytelöittää silmänympärysaluetta sekä tarjoaa nopean virkistyshoidon. Brightmud sopii naisille ja miehille, kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille.


Brightmudin teho perustuu muun muassa patentoituun kofeiiniyhdisteeseen, Nitroffeineen, joka antaa välittömän ja hetkellisen virkistävän tunteen silmänympärysiholle. Se myös vähentää tummuutta, stimuloi nestekiertoa ja poistaa väsymyksen merkkejä. Muihin aineosiin lukeutuvat Juvelane ja Piparmintun lehti, joista ensin mainittu aktivoi ihoa hellävaraisesti Retinolin (A-vitamiinin) lailla sekä ehkäisee juonteiden, ryppyjen ja harakanvarpaiden syntymistä. Juvelane myös kosteuttaa tehokkaasti sekä palauttaa ihon pinnan täyteläisyyden. Piparmintun lehti puolestaan laskee turvotusta ja on kuin virkistävän viileä haude silmänympäryksille. Lisäksi se pehmentää, silottaa ja kirkastaa sy-ihoa.




Taputa ja pyyhi
Taputtele, anna vaikuttaa 3 minuuttia ja pyyhi. Kuva: Glamglow


Brightmudia taputellaan iholle tasainen ja ohut kerros. Naamiota voi halutessaan levittää myös silmäkulmaan ja yläpuolelle, mutta ei silmäluomille. 3 minuutin vaikutusaikana naamio ei kirvele, kiristä eikä nipistele, kuten siskonsa Youthmud, joka on tarkoitettu kasvoille. Brightmud Eye Treatment tuntuu silmänympärysiholla ainoastaan ihanan viilentävältä ja virkistävältä. 

Pikahoidon jälkeen naamio pyyhitään pois silmänympärysiholta esimerkiksi kuivalla pumpulilla tai pehmeällä paperilla. Brightmudia ei siis huuhdella vedellä. Kun naamio pyyhkäistään pois kuivana, iholle jää vielä erittäin ohut tehoainekerros, jolloin vaikutus on pitkäaikaisempi. Vaikutusajan kanssa kannattaa olla tarkka, sillä jos naamio ehtii kuivua ja jämähtää silmänympärysiholle, sen poistamiseen tarvitaan vettä tai kostutettu pumpuli. 


Brightmud ei tuo hurjia muutoksia silmänympärysiholleni, mutta väsyneen silmänympärysalueen virkistäjänä se toimii onnistuneesti. Turvotuksen laskemisessa Brightmud on tehokkaampi, mutta silmänympärysalueen kirkastamisessa Talikan Eye Peeling vie selvän voiton. Brightmudia on saatavilla Stockmannilta, Stockmann Beautysta, Helsingin Sokokselta Viking Line-laivoilta sekä Finnairin Pre-order-valikoimasta. Myös Kicks-myymälöissä voi käydä tutustumassa Glamglow'n valikoimaan. Brightmudin suositushinta on 50 euroa. Pakkauksessa 12 naamiolevyä, joissa jokaisessa on kaksi yksittäispakattua naamiota, yksi kummallekin silmälle. Tuotteeseen voi tutustua tarkemmin maahantuojan sivuilla.

Kuinka usein te käytätte silmänympärysnaamioita, entä oletteko koskaan kuorineet silmänympärysihoa? Suosikkituotteiden ilmiantoja otetaan ilolla vastaan!






*Tuotteet saatu maahantuojalta.

11 kommenttia:

  1. Käytän naamiota silmänympäryksille kerran viikossa. En ole kuorinut silmänympärysihoa, kuullostaa jotenkin hurjalta. :D Bakel Cool Eyes on varmaan yksi parhaista silmänympärysihoa virkistävistä voiteista, tykkään käyttää sitä varsinkin aamuisin. Tuntuu, että 20ml:n pakkaus ei lopu koskaan... Yöksi valitsen jotain paksumpaa voidetta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmänympärysihon kuoriminen kuulostaa aika rajulta, tiedän! :D Tuo Talikan Eye Peeling on kuitenkin ihan huippu tuote. Se ei sisällä rakeita, ja silmänalusen seutu on selkeästi kirkkaampi kuorimisen jälkeen. Suosittelen kokeilemaan! PS. Mun on kyllä tutustuttava tuohon Bakeliin, sun blogissa on vilahtanut vaikka mitä kiinnostavia tuotteita :)

      Poista
  2. Minunkin piti sitten kokeilla tuota paljon suitsutettua Glamglow'n silmänympärysnaamiota, mutta valitettavasti ihoni ei tykännyt siitä ollenkaan. Silmien ympärykset olivat toista päivää lähinnä kuin jarruvalot :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Harmillista kuulla. Tässä taas huomaa, miten kaikki tuotteet eivät sovi kaikkien iholle. Youthmudista on myös moni sanonut, että nipistelee ja kihelmöi (tosin sen sanotaan kuuluvan asiaan), mutta tämä Brightmud ei mun silmänympäryksillä tuntunut kuin lähinnä viilentävältä, ei siis ollenkaan pahalta. Niinkuin kirjoitin, huikeaa eroa en huomannut, mutta virkistää kyllä tuntuvasti. Talikan Eye Peeling sen sijaan on aivan huippu tuote, joka jää varmasti käyttöön! :)

      Poista
    2. Minäkin hiukan ihmettelen, koska en ole juurikaan allerginen millekään. Pitää varmaan ottaa re-challenge tuon kanssa vielä nyt kun kesällä ei tarvitse olla niin laitettuna kuin töissä. Kirjoittelen sitten blogiini miten kävi.

      Poista
    3. Toivottavasti toinen kerta on onnekkaampi :) Lueskelen sitten blogistasi kokemuksiasi!

      Poista
  3. Täällä yks joka ei ole koskaan edes kuullutkaan sy-naamioista tai -kuorinnoista.. Pitäisi ehkä kokeilla jotain em. jos sellaisesta vaikka olisi apua mun järkyttävän tummille silmänalusille. :)

    http://lintuh.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Linda! :) Sy-naamiot ovat kyllä hyvä lisä silmänympärysihon hoitoon. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Oon kokeillut erilaisia naamioita sy-iholle, mutta silmänympärysihon kuoriminen tuli uutena juttuna. Talika kyllä vakuutti sen verran, että tavaksi jää!

      Poista
  4. Hyviä kirjoituksia. Työskentelen itse Lahden Sokoksen kosmetiikassa ja harmikseni tajusin ettei meidän valikoimassa ole tätä Glamglow -silmänympärysnaamiota=( Itse naamio kasvoille on ihan PARAS! Lähden huomenna käymään Helsingissä, niin tämä silmänympärysnaamio lähtee minun mukaani sieltä. En olisi ilman kirjoitusta tiennytkään että sarjassa on tällainenkin. Enempi tulee vaan seurattua ja kokeiltua tuotteita, mitä meillä on myynnissä itsellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :) Itse pidän enemmän Glamglow'n Supermudista kuin Youthmudista, vaikka Youthmud onkin kerännyt enemmän suitsutusta. Silmänympärysnaamio on myös hyvä, mutta toimii parhaiten silmänympärysiholla, jossa on jo väsymyksen merkkejä tai turvotusta ja tummuutta. Kerro ihmeessä mitä pidit, kun olet kokeillut tuotetta!

      Poista
  5. toimiiko kuorinta kuivalle iholle vai pitääkö sitä kostuttaa ennen kuorintaa? Miten sauna, kannattaisiko se laittaa saunassa käynnin päälle? Kävin just hakemassa itelle tuubin, mutta siinä ei sanota tarkempaa ohjetta kuin että levitetään ja hierotaan varovasti, jonka jälkeen huuhdotaan.

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!