Säännöllisin väliajoin tutustun sarjoihin, joista minulla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta. Joskus sarja on ollut markkinoilla jo monen monta vuotta, mutta purkit eivät ole vielä syystä tai toisesta eksyneet minun kosmetiikkahyllyilleni. Sitten on niitä sarjoja, jotka ovat vasta tulleet saataville Suomeen, joista kiinnostus herää HETI ja joita on päästävä kokeilemaan nopeasti. Varsinkin uudet luonnonkosmetiikkasarjat saavat minut innostuneeksi ja sekaisin jo pelkästä ajatuksesta, että taas on jotain uutta tarjolla. Vaikka kotini onkin lähestulkoon pursuileva purkkimeri, "hyville tyypeille" löytyy aina tilaa. 


Tällä kertaa blogin valokeilaan astuu ranskalainen, Ecocert- ja Cosmebio-sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja NAFHA, joka rantautui Suomeen kevättalvella. NAFHA erottuu muista luonnonkosmetiikkatovereistaan sillä, että se pyrkii käyttämään tuotteissaan innovatiivisia ja harvinaisempia raaka-aineita, joiden hyödyt se haluaa tuoda kaikkien käyttöön. Tuotteissa on poikkeuksellisen korkea luomupitoisuus ja sarjan tasokkuudesta kertoo myös se, että joka ikinen NAFHA-tuote on palkittu vuoden 2013-2014 Guide to the Best Cosmetics -listauksessa. 


NAFHA sai alkunsa kuten elokuvien sykähdyttävimmät rakkaustarinat: ensisilmäyksellä. NAFHA-tuotesarjan kehittänyt pariskunta, Carole Gancia ja Guy Boulanger rakastuivat Marokkoon palavasti ja tutustuivat sen myötä syvemmin maahan ja sen kansaan, jossa naiset harjoittivat ja jatkoivat ikiaikaisia kauneusperinteitä. Vaikuttuneina maasta, sen ihmisten välisestä sopusoinnusta, kauneusperinteistä ja yhteistä arvoista syntyi NAFHA, joka onnistuneesti yhdistää loistokkuuden sekä itä- ja länsimaisen luonnollisen kauneuden. Vaikka sarja onkin laadukas, meidän onneksemme sitä ei ole hinnalla pilattu. 

Sain maahantuojalta keväällä blogia varten testattavakseni kolme NAFHA-tuotetta: Pehmeän Kuorintavoiteen, Kosteuttavan & Rauhoittavan Naamion sekä Kosteuttavan Päivävoiteen. Tuotteiden ulkonäkö on yksinkertainen: raikas ja puhdas - siispä täydellisesti juuri luonnonkosmetiikkaa kuvastava.


Iho saa kasvonaamiosta parhaimman hyödyn, kun kasvoilta kuorii ensin pois kuolleen ihosolukon. Näin naamio pääsee vaikuttamaan iholla tehokkaammin. NAFHA Pehmeä Kuorintavoide on nimensä mukaisesti pehmeää, sulavaa ja täyteläistä voidetta, joka kuorii ihon hellävaraisesti. Voide on väriltään tummanharmaata ja tuoksuu saviselta. Rakeet ovat hyvin hienojakoisia ja pieniä, jonka vuoksi käsittely sopii myös herkälle iholle. NAFHA:n käyttövinkki rasvaiselle ja ongelmaiholle on hyödyntää Pehmeää Kuorintavoidetta päivittäisessä ihonpuhdistuksessa aamuisin, sillä voide säätelee talintuotantoa ja jättää ihon puhtaaksi ja mattapintaiseksi. Normaalille iholle suositus on käyttää kuorintavoidetta kaksi kertaa viikossa. Voide hierotaan kevyesti sormenpäillä puhtaalle iholle ja huuhdellaan pois lämpimällä vedellä.


Yksi NAFHA Pehmeän Kuorintavoiteen tärkeimmistä aineosista on marokkolainen ghassoul-savi, jolla on peseviä ominaisuuksia. Ghassoul-savi sisältää piioksidia, jonka vuoksi se myös uudistaa ihoa. Lisäksi savella on tasapainottavia ominaisuuksia. Pehmeä Kuorintavoide kätkee koostumukseensa myös joukon muita hoitavia aineosia, kuten argan- ja seesamiöljyä, sheavoita, aloe veraa sekä vihreää teetä, jotka yhdessä onnistuvat tekemään ihosta silkkisen pehmeän ja kosteutetun tuntuisen. Villikukkahunajalla on ihoa stimuloivia ja antiseptisiä ominaisuuksia. Tuntuvista raekuorinnoista pitäville NAFHAN Pehmeä Kuorintavoide ei välttämättä ole "tarpeeksi ihoa hiova", mutta hellävaraisuudestaan huolimatta tulokset ovat silmin havaittavissa: iho näyttää selvästi kirkkaammalta. 75ml koossa saatavalla NAFHA Pehmeällä Kuorintavoiteella on hintaa 17,90 euroa. Tuotteen löytää esimerkiksi Biodellystä täältä.

Kasvonaamioilla hankkii helposti pikavirkistystä kasvoille ja samalla pienen rentoutumishetken arjen keskelle. NAFHA Kosteuttava & Rauhoittava Naamio tarjoaa iholle rauhaa ja helpotusta. Hunaja, macadamia- ja apinanleipäpuuöljy kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa, kun taas arganöljy korjaa ihoa. Hellävarainen koostumus sisältää myös aloe veraa ja kaktusviikunauutetta, jotka antavat iholle vahvan suojan kuivumiselta ja erilaisilta ihoärsytyksiltä. Naamio kohottaa ihoa välittömästi ja häivyttää pieniä juonteita. Porkkana- ja liljauutteiden ansiosta iholle jää terve hehku. NAFHA Kosteuttava & Rauhoittava Naamio sopii kaikille ihotyypeille käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa. Kuivalla ja väsyneellä iholla naamiota voidaan käyttää viikon ajan päivittäin yövoiteen tilalla, jotta iho pehmenee, energisoituu ja rauhoittuu. 


NAFHA:n kasvonaamion tuoksu on sekoitus makeaa kaktusviikunaa, ripauksen täyteläisyyttä tuovaa arganöljyä sekä virkistävää appelsiininkukkaa. Tuoksuyhdistelmä on omalla tavallaan niin puoleensavetävä, että naamiota tekisi mieli käyttää useamminkin kuin kerran tai kaksi viikossa. Kosteuttava & Rauhoittava Naamio viilentää kasvoja ihanasti ja tuntuu kiinteyttävältä. Jos varaisin itselleni kasvohoidon kosmetologille, juuri tällainen naamio kasvoillani haluaisin maata ja rentoutua kuunnellen taustamusiikkia, jossa aallot lyövät rantaan. Jo 10 minuutin virkistävän naamiohoidon jälkeen peilistä kurkistaa levänneet ja hehkeät kasvot. Iho tuntuu pehmeältä ja näyttää kuulaalta. Tykästyin tähän kasvonaamioon niin paljon, että uusi tuubi tulee taatusti hankittua! NAFHA Kosteuttava Kasvonaamio on saatavilla 75ml koossa hintaan 24,60 euroa. Tuotetta voi kurkkailla vaikka täällä.

Viimeisenä esittelyvuoroon pääsee NAFHA Kosteuttava Päivävoide, joka lupaa iholle eksoottisen aamiaisen. Sen sisältämä kaktusviikunan siemenöljy elvyttää, arganöljy uudistaa ja jojobaöljy kiinteyttää ihoa. Voide sisältää myös tulehduksia ehkäisevää bisabololia, jolla on ihoa rauhoittava vaikutus. Trooppisesta puusta peräisin oleva karanjaöljy suodattaa haitallisia UV-säteitä. Loppusilauksen voiteen koostumukseen antavat muun muassa aloe vera ja bambu-uute, jotka antavat iholle samettisen pinnan.


NAFHA Kosteuttava Päivävoide tuoksuu vehreältä ja on koostumukseltaan kevyen emulsiomaista voidetta. Se imeytyy kasvoille välittömästi jättäen ihon mattapintaiseksi ja napakan tuntuiseksi. Tämä on juuri sellainen voide, jota olen luonnonkosmetiikan maailmasta etsinyt: meikkivoide levittyy voiteen päälle kuin unelma ja pysyy siistinä pitkään. Normaali-sekaiholleni tämä voide on suoranainen aarre! Tekisi mieli palkita tämä jo tässä vaiheessa vuotta vuoden parhaana kasvovoiteena, mutta maltanpahan vielä hetken. Joka tapauksessa NAFHA Kosteuttava Päivävoide on ehdottomasti luonnonkosmetiikan parhaimpia meikinalusvoiteita, joita olen kokeillut. Ja voi kuulkaas, niitä purkkeja on monia. Jos kärsitte ihon kiiltelystä päivän mittaan, suosittelen lämpimästi kokeilemaan NAFHA:n Kosteuttavaa Päivävoidetta. Saatatte yllättyä, aivan kuten minäkin. 

NAFHA Kosteuttava Päivävoide on saatavilla 50ml pumppupullossa 26,90 euron hintaan. Tuotteeseen voi tutustua esimerkiksi Biodellyssä täällä. NAFHA-tuotteet ovat saatavilla myös muun muassa Hyvinvoinnin Tavaratalosta, Pretty.fi-verkkokaupasta sekä Hillstrandsilta

PSSST! Jos mielit näistä tuotteista mukavan alennuksen, Biodellyllä on käynnissä kiva kampanja vielä huomiseen eli maanantaihin 21.7.2014 saakka: koodilla HEINÄ saat tuntuvan -15% alennuksen kaikista tuotteista! Koko NAFHA-valikoiman löydät täältä.


Oletteko te jo ehtineet kokeilla NAFHA-tuotteita?

4 kommenttia:

  1. Rakastan tuota naamiota tai ainakin mun pintakuiva iho rakastaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo naamio on kyllä ihana! Sai täältäkin vakituisen paikan ;)

      Poista
  2. Oii tuo päivävoide on munkin suosikkini juurikin samoista syistä - kasvot eivät ala kiillellä päivän mittaan ja meikki levittyy sen päälle tosi siististi. Ja minäkin olen kokeillut ties kuinka monta luonnollista päivävoidetta! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NAFHA:n päivävoide on kyllä aivan huippu tuote. Yhdyn täysin sun mielipiteeseen! :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!