Poskipuna on helppo keino tuoda raikkautta ja eloisuutta kasvoille. Ilman poskipunaa kasvot saattavat näyttää kalpealta ja meikki viimeistelemättömältä. Osa saattaa vältellä poskipunaa, koska pelkää "mollamaija-ilmettä", mutta poskipunan käyttö on helppoa kuin heinänteko, kun sen vain ottaa osaksi meikkausrutiinejaan. Itse käytän poskipunaa jopa useammin  kuin ripsiväriä, sillä kiinnitän aina ensimmäisenä huomiota ihoon ja kulmiin. Silmäluomille laitan vapaapäivinä usein vain peitevoidetta ja nudenväristä luomiväriä, jotta luomet ovat tasaiset ja katse kirkastuu. Ripsiväri ei ole minulle välttämätön, mutta poskipuna on, sillä ihoon panostan aina. Haluan, että kokonaisilme on raikas, ja poskipuna on tärkeä osa sitä raikkautta. 


Olen tottunut poskipunan käyttäjä, joten sen sipaiseminen poskille tulee luonnostaan. Omistan ison kasan hurmaavia poskipunia, mutta voidemaiset poskipunat ovat tulleet kosmetiikkakuvioihini vasta hiljattain. Välttelin aikaisemmin voidemaisia poskipunia, koska ajattelin niiden jäävän poskille värikkäinä laikkuina ja luonnollisen lopputuloksen olevan vaikeampi saavuttaa. Puuterimaisen poskipunan kun saa aina sipaistua iholle niin nätisti ja kevyesti. Voidemaisen poskipunan käyttäminen voi vaatia hieman opettelua, mutta yhtä lailla puuterimaista poskipunaakin voi vahingossa huiskia kasvoille liikaa. Voidemaisen poskipunan suhteen kannattaakin muistaa sama ohje kuin puuterimaisen kanssa: maltti on valttia. Lopputulokseen on helpompi lisätä kuin poistaa. Voidemainen poskipuna levitetään aina meikkivoiteen tai BB-/CC-voiteen päälle ennen puuterointia.

Voidemainen poskipuna on erinomainen tuote varsinkin kevyessä kesämeikissä, kun ihon halutaan näyttävän mahdollisimman luonnolliselta. Kesällä ihoa ei välttämättä tarvitse (eikä tee mielikään) puuteroida samalla lailla kun talviaikaan, vaan kasvot voi jättää kuulaaksi ja tarpeen tullen ylimääräinen kiilto on helppo imeyttää kätevästi puuteripaperiin. Voidemainen poskipuna on myös ehdoton "laiskan päivän pelastus": BB- tai CC-voide + peitevoide lisätasoitusta vaativiin kohtiin + voidemaisen poskipuna ovat pikaehostautumista parhaimmillaan. Halutessaan voi lisätä kasvoille myös kevyesti irtopuuteria ja aurinkopuuteria, joka viimeistelee lopputuloksen. 


Keväällä kosmetiikkamarkkinoille ponnahti monta houkuttelevaa poskipunauutuutta. Sain voidemaisia poskipunia blogia varten testattavakseni alkukeväästä, ja nyt nämä viisi herkullista ilmeen raikastajaa pääsevät vihdoin esille. 

Clarinsilta ilmestyi tänä keväänä Multi-Blush Cream Blush -voidemaiset poskipunat, joita on saatavilla neljässä kauniissa sävyssä. Sain testiin niistä kolme: 01 Peach, 02 Candy sekä 03 Grenadine. Jo pelkkä ulkokuori saa ihastumaan: Multi-Blush -poskipunat tarjoillaan luksusta henkivissä kauniissa kultaisissa rasioissaan, joissa jokaisessa on peili. Rasiat ovat siroja ja kulkevat hyvin myös mukana. 


Clarinsin Multi-Blush -poskipunat levittyvät kasvoille helposti ja pehmeästi. Voidemainen koostumus muuttuu kasvoilla kevyen puuterimaiseksi. Multi-Blush -poskipunat auttavat korostamaan kasvonpiirteitä ja tuovat meikkiin ripauksen säteilevää hehkua luonnollisilla väreillään, jotka pysyvät poskilla koko päivän. Sävyt ovat silkkimäisiä ja hieman läpikuultavia, ja väriä onkin helppo kerrostaa sen mukaan, miten intensiivisen sävyn haluaa poskille. Multi-Blush -poskipunat toimivat loistavasti myös huulilla, joten 2in1 -tuotteena ne tuovat tilaa myös meikkipussiin. Poskipunien koostumusta on rikastettu kukkaisvahoilla (ruusu, mimosa ja auringonkukka), jotka hoitavat ihoa ja ehkäisevät ihon kuivumista. 

01 Peach on hempeän persikkainen sävy. Vaikka se onkin lämpimän sävyinen, se tuo myös raikasta kuulautta poskille. Sävy on aika vaalea ja siksi myös "turvallinen" sellaisille, jotka ensi kertaa kokeilevat voidemaista poskipunaa.


02 Candy on nimensä mukaisesti karkkimainen roosan sävy ja yksi suosikeistani. Tämä herkku on tuonut kasvoilleni raikkaan ilmeen useasti kuluneiden viikkojen aikana. Candy piristää ilmeen hetkessä!

03 Grenadine on sävyltään punertava koralli, joka taittuu auringonvalossa hienoisesti kultaiseen. Tämä on ehdottomasti Clarinsin Multi-Blush -poskipunista se sävy, jossa tuntee olonsa jumalattareksi. Aivan upea sävy kesämeikkiin! Grenadine sopii mielestäni hyvin myös viileään meikkiin, vaikka taittuukin sävymaailmaltaan pikkuisen enemmän lämpimän suuntaan. Suosikkisävyni!


Clarinsin Multi-Blush -poskipunia löytää esimerkiksi Sokokselta hintaan 28,90 euroa. Verkkokaupassa näitä pysyvästi valikoimaan jääviä uutuuksia pääsee tutkailemaan täällä.

Guerlainin poskipuniin olen ollut heikkona niin kauan kuin muistan. Poskipunakokelmastani löytyykin monta Guerlainin kausikokoelmiin kuuluvaa ihanuutta. Guerlainin pirteät Météorites Bubble Blush -poskipunat ilmestyivät kevään kokoelmaan kahdessa eri sävyssä: 01 Pink ja 02 Cherry. Testiin sain Cherryn, joka on sävyltään herkullisen kirsikkainen ja jolla saa helposti ulkoilunraikkaan sävyn poskille. Kirkas, kylmän sävyinen pinkki on erittäin helppo häivyttää pehmeästi levittyvän koostumuksensa ansiosta. Guerlainin Bubble Blush -poskipunan tuoksu on testiviisikon paras: hurmaavan kukkainen ja piristävä. Hintaa söpöliinillä on 44,40 euroa.


Chanelin Cream Blush -poskipunia on saatavilla kuudessa eri sävyssä. Sain testattavakseni 67 Chamaden, joka on sävyltään viettelevän tumma koralli. Koostumus on silkkisen pehmeä ja kestävyys kasvoilla on huippuluokkaa. Väri näyttää upealta erityisesti ruskettuneella iholla, mutta intensiivisestä sävystään huolimatta se näyttää kauniilta myös vaaleammalla iholla. Sävy ei nimittäin ole niin räikeän punainen kasvoilla kuin miltä se paletissa (tai kuvassa) saattaa vaikuttaa. Väristä saa myös hennomman, kun sipaisee sävyä maltillisesti ja häivyttää hyvin. Chanel oli testiviisikon kovin yllättäjä, enkä malta odottaa, että pääsen testaamaan tätä myös ruskettuneilla kasvoilla. Hintaa Chanelin Cream Blush voidemaisella poskipunalla on Sokoksella 45 euroa. 


Clarinsin, Guerlainin ja Chanelin tuotteita saa Sokoksilta, Emotion-myymälöistä sekä Stockmannilta. Clarinsin tuotteita löytää myös Kicks-myymälöistä.

Mitä te pidätte voidemaisista poskipunista? Mitkä ovat suosikkinne?





6 kommenttia:

  1. En enää käytä muita kuin voidemaisia poskipunia. Minulla on kolme YSL:ltä, mutta haluaisin tuon uuden Guerlainin. Ja ehkä Chanelilta myös. Olen hieman huono vaihtelemaan poskipunan sävyä meikin mukaan. Täytyy vähän tsempata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, Aamu! Kiva, että voidemaiset poskipunat ovat löytäneet tiensä sinunkin meikkipussiisi :) YSL:n voidemaisia poskipunia en olekaan kokeillut, täytyypä pistää mieleen! Tuo Chanelin Chamade on aivan ihana. Kuudesta sävystä löytyy hyvin valinnanvaraa ja ne onneksi jäävät pysyvään valikoimaan. Minä vaihtelen poskipunia vähän kuin vaatteita: sävy valikoituu sen perusteella millä mielellä olen aamulla, haha.

      Poista
  2. Blogisi kuvat ovat kyllä kerta toisensa jälkeen aina niin ihania ja kauniita!! ♥

    Tästä postauksesta täytyykin napata pari vinkkiä talteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Noora, tuo kehu kun tulee "konkarilta" itseltään, niin KIITOS!!! Sulla ne vasta upeat kuvat ovatkin! Nämä räpsäisin jo jokin aikaa sitten (vaikka jutun vasta julkaisinkin), joten ei ihan parhaimmistoa omasta mielestä, mutta kehitystä on tapahtunut ensimmäisistä itse otetuista kuvista, onneksi! :) Tekemällä oppii! :D

      Kiva jos sait tästä vinkkejä! :)

      Poista
  3. Hienoja tuotteita. Minullakin ollut ennakkoluuloja voidemaisia punia kohtaan, mutta harjoiteltuani IsaDoran Twist-kynällä olen tullut toisiin ajatuksiin. Voidemainen poskipuna on kiva varsinkin kesämeikissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin oli pitkään ennakkoluuloja, mutta ensi kertaa kun kokeilin, mieli muuttui täysin! Voidemainen poskipuna on helppo käyttää, kun siihen vain tottuu ja todella kätevä varsinkin kesällä.

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!