perjantai 31. tammikuuta 2014

Uudistavaa raikkautta: Kurkistus Mádaran mielenkiintoiseen maailmaan


Nyt on taas aika hypätä turvallisen, sertifioidun ja luonnollisen kosmetiikkasarjan pariin. Tällä kertaa vuorossa on latvialainen Mádara, joka on saanut nimensä Latvian niityillä kasvavan herkän ja aromaattisen kukan mukaan. Villi matara -kukkaa kuvaillaan meidän naisten tapaan ailahtelevaiseksi ja muuttuvaksi. Mádaran aktiiviraaka-aineet ovat peräisin Baltian niityiltä ja metsistä kerätyistä kukista ja yrteistä, jotka ovat poiminta-aikaan täynnä aktiiviaineita. Koska kesät pohjoisen ilmastossa ovat lyhyitä, kasvit sisältävät poikkeuksellisen tehokkaita raaka-aineita, jotka auttavat niitä selviämään vaativissa olosuhteissa. Tämän vuoksi Mádaran tuotteet sopivat erityisen hyvin pohjoismaalaiselle iholle.

Kuva: Mádara Cosmetics

Mádara kuvailee tuotteidensa sopivan kaikenlaisille naisille; niille, jotka eivät havittele ikuista nuoruutta ja ihmeratkaisuja, ja ovat kyllästyneitä täydellisen naisen malleihin; niille, jotka haluavat olla viehättävämpiä naisia, mutta eivät havittele laserkirurgian kaltaisia tuloksia. Mádara ei muiden luonnonkosmetiikkasarjojen tapaan lupaa ihmeitä, vaan luonnollisen avun oman kauneuden ja hyvinvoinnin hoitamiseen.

Matkani Mádaran maailmaan alkoi viime vuoden loppupuolella. Sain maahantuonnista blogia varten kokeiltavaksi houkuttelevan setin tuotteita, joista suurin osa alkaa olla loppuun kulutettu. Kun tyhjät purkit odottavat kylpyhuoneessa, on oikea hetki antaa arvioita ja puntaroida menneet viikot Mádaran parissa.


Sain testattavakseni Mádaran Purifying Foam Syväpuhdistavan Vaahdon, Balansing Toner Tasapainottavan Kasvoveden, Herbal Deodorant Yrttideodorantin, Regenerating Night Cream Uudistavan Yövoiteen sekä Anti-Cellulite Cream Anti-Selluliittivoiteen. 

Kuten olen aikaisemmin blogissani maininnut, en yleensä innostu vaahtomaisista puhdistusuotteista. Oma normaali-sekaihoni tuppaa talvisin olemaan hieman pintakuiva ja siksi erityisesti talviaikaan suosin maitomaisia puhdistustuotteita. Enkä kaihda puhdistusvaahtoja pelkästään ihotyyppini vuoksi: en vain yksinkertaisesti ole koskaan tykästynyt mihinkään puhdistusvaahtoon, jotta niistä olisi jäänyt minulle houkuttelevan oloinen kuva. 

Mádaran Purifying Foam kääntää heti alkuunsa uskomukseni päälaelleen: kaikki puhdistusvaahdot eivät kuivata ja ne voivat olla hyvinkin pehmeitä, hellävaraisia ja ihania iholla, aivan kuten Mádaran Syväpuhdistava Vaahto. Parilla pumppauksella upotan kasvot ihanaan vaahtopilveen, joka paitsi tuntuu hyvältä iholla, myös tekee tehtävänsä: tujummatkin silmämeikit irtoavat melkein liiankin helposti ja iho puhdistuu meikkivoiteesta, saasteista ja liasta. Miten meikinpuhdistus voikaan olla niin helppoa


Purifying Foam pääsi blogissani esille jo Kosmetiikkamaailman kultakimpaleissa 2013, jolloin vaahto nappasi vuoden parhaimman puhdistustuotteen pystin. Siankärsämöuutetta, kehäkukkaa ja kamomillaa sisältävä Syväpuhdistava Vaahto lupaa syväpuhdistaa ihon hellästi, säädellä ihon öljyisiä alueita ja rauhoittaa kuivia kohtia. Monien bloggareiden hehkuttama Purifying Foam onnistuu luikertelemaan kosmetiikkamaailmaani ensimmäisenä vakuuttavana vaahtomaisena puhdistustuotteena tehden ihostani pehmeän ja raikkaan. Purifying Foam Syväpuhdistavaa Vaahtoa myydään 150ml pumppupullossa noin 19,10 eurolla. Tuotteeseen voi tutustua esimerkiksi Biodellyssä

Kasvoveden tärkein tehtävä on tasapainottaa ihon pH vesipesun jälkeen takaisin normaaliksi, viimeistellä ihonpuhdistus ja valmistaa iho hoitovoiteelle. Balancing Toner Tasapainottava Kasvovesi sopii normaalille ja sekaiholle, eli juurikin minulle. Kasvovesi sisältää pohjolan vadelmaa, jolla on 
ihoa virkistävä ja kiinteyttävä vaikutus. Kuten Purifying Foam, myös Balancing Toner lupaa säädellä ihon öljyisiä alueita ja samalla rauhoittaa kuivia. Lisäksi kasvovesi saa ihon tuntumaan raikkaalta ja miellyttävältä. Tummanvihreä, läpinäkyvä pullo huokuu ekologisuutta ja vihreää luontoa. Tuoksu on viilentävän kurkkumainen ja virkistävän koivumainen, tulee ihan Suomen kevät mieleen! 200ml pullossa saatavalla Tasapainottava Kasvovesi on hinnaltaan edulliset 15,50 euroa. Tuotteen löytää Biodellystä täältä.

Kuva: Mádara Cosmetics

Herbal Deodorant Yrttideodorantista liikkuu paljon positiivisia juttuja. Niinpä odotin ihastuvani Yrttideoon yhtä palavasti kuin moni muukin sitä suuresti kehunut. Yrttinen tuoksu ei kuitenkaan lumonnut, vaikka deo ulkoisesti onkin yksi sööteimmistä deodoranteista, jota olen kädessäni pidellyt. Herbal Deodorant ei kuitenkaan onnistu pitämään oloani raikkaana koko päivää, vaan joudun lisäilemään sitä pari kertaa päivän aikana, vaikka en erityisemmin liikkuisikaan. Lupaustensa mukaisesti Deo kuitenkin kuivuu kainaloissa nopeasti eikä tahraa. Mäkikuismaa, piharatamoa ja kamomillaa sisältävä Herbal Deodorantia saa 50ml koossa hintaan 10,90 euroa. 


Yövoiteen tehtävä on hoitaa ja uudistaa ihoa, kun ihon toiminnot ovat vilkkaimmillaan eli öisin. Tällöin iho kykenee hyödyntämään raaka-aineiden tehon parhaiten. Regenerating Night Cream Uudistava Yövoide on täyteläinen ja antioksidanttinen yövoide, joka stimuloi solujen uusiutumista yön aikana ja vähentää näkyviä juonteita. Lisäksi voide lupaa korjata ihovaurioita ja tukea ihon yönaikaista uusiutumista. Humalan, ohranjyvän ja tomaatin uutteita sisältävä Regenerating Night Cream tuntuu iholla miellyttävältä ja tekee ihosta pehmeän. Aamulla iho näyttää levänneeltä, kuten voide lupaileekin. Pidän voiteen koostumuksesta ja tuoksu on samaa vihreän luonnon maailmaa Tasapainottavan Kasvoveden kanssa. Voi kevät, tule jo! Voidetta saa 50ml kätevässä pumppupullossa 32 euron hintaan ja sen voi hankkia vaikka maahantuonnin verkkokaupasta

Kuva: Mádara Cosmetics

Anti-Cellulite Cream Anti-Selluliittivoide oli Syväpuhdistavan Vaahdon lisäksi tuote, johon tykästyin erityisen paljon. Purkista saa pumpattua enää viimeiset voidepisarat, mutta onneksi uusi purkki on jo ostoslistalla! Mádaran Anti-Cellulite Cream sisältää muun muassa stimuloivia Pohjolan orapihlajan ja hevoskastanjan uutteita sekä luonnollista kofeiinia. Voide on nimensä mukaisesti suunniteltu erityisesti epätasaiselle iholle ja selluliitin hoitoon. Anti-Cellulite Cream lupaa vähentää rasvakudoksen määrää, lisätä lymfanestekiertoa ja kosteuttaa tehokkaasti. Lisäksi tuotteen kerrotaan vähentävän näkyvästi "appelsiini-ihoa" ja pehmentävän ihoa jo 4 viikossa.

Useimmilla selluliittivoiteilla on tapana imeytyä olemattomiin ja jättää iho kaipailemaan lisäkosteutta. Mádaran Anti-Cellulite Cream onnistuu kuitenkin yllättämään positiivisesti: vaikka voide imeytyykin ihoon kiitettävän nopeasti, se jättää silti ihon ihanan pehmeäksi ja kosteutetuksi. Erillistä vartalovoidetta ei enää tarvita, hurraa! Mádaran Anti-Cellulite Cream on ensimmäinen kokeilemani selluliittivoide, joka oikeasti tuntuu todella hyvältä, tuoksuu virkistävältä ja on vielä luonnonkosmetiikkaa.  Mitä selluliittivoiteisiin muuten tulee, en henkilökohtaisesti usko, että mikään voide kykenee oikeasti poistamaan selluliittia, mutta saavathan ne silti ihon tuntumaan napakammalta ja siloisemmalta, ja sen lisäksi paremman mielen käyttäjälleen! Mádaran Anti-Cellulite Cream Anti-Selluliittivoide on vieläpä kelpohintainen: 150ml pumppupullo maksaa 27,70 euroa. 


Mádaran tuotteita löytää esimerkiksi Life-myymälöistä, Sokokselta ja Stockmannilta. Netissä sarjaan voi tutustua maahantuojan verkkokaupassa, Biodellyssä ja Hyvinvoinnin Tavaratalossa.

Onko teillä kokemuksia Mádaran tuotteista? Mitkä ovat omat suosikkinne?

Share:

4 kommenttia

 1. Täytyy noloudekseni myöntää, että Pihlaja DD-voide on ainoa kokeilemani Madara. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen, sillä kaapissa odottaa testausvuoroaan puhdistuvaahto ja Time Miracle Serum, jolta odotan paljon. Katsotaan miten käy. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäänpäs odottamaan kokemuksiasi mainitsemistasi tuotteista :) Time Miraclea on kovasti hehkutettu, mutta itse en kuulemma ole tarpeeksi "kypsä" kyseiselle linjalle (kerrankin näinpäin - tunnen oloni nuoreksi, hah!). Tuota Pihlaja DD-voidetta minun on pitänyt monesti kokeilla.

   Poista
 2. Toi kasvovesi loppuu mulla ihan näinä päivinä ja siitä oon tykänny. :) Puhdistusvoide oli kiva, mutta sen sisältämä alkoholi rupesi ottaan henkeen pidemmässä käytössä. Anti-age voiteet oli hyviä mutta kevyitä, enemmän kesäkäyttöön. Silmänympärysvoide oli kans kevyt, mutta sen pumppupullo annosteli sitä liikaa kerralla ja näin sitä meni hukkaan tosi paljon. :( Sos voiteen jouduin antamaan eteenpäin kun se hais mun nenään niin voimakkaalle etten pystynyt sitä käyttämään. Pihlaja DD-voidetta tekis vielä mieli kokeilla. :) Ai niin, onhan mulla vielä Minttu suihkusaippua, joka on ihan älyttömän raikas, se ois varmaan kesähelteillä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttu Suihkusaippua löytyy minultakin, se on kyllä ihanan raikas! Suihkugeeli-postauksessani sen esittelinkin :) Mádaran tuotteissa on omanlaisensa tuoksu, joissain tuotteissa se vaati minultakin vähän totuttelua. Mutta Puhdistusvaahdosta ja Kasvovedestä tykkäsin kovasti, samoin tuosta Selluliittivoiteesta. Pihlaja DD-voide houkuttelee minuakin :)

   Poista

Mielipiteitä, ajatuksia tai muuta kommentoitavaa? Kiitos kommentistasi!

© Beauty Highlights | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig